Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Ново Йети


Recommended Posts

Здравейте колеги,

Миналата седмица се сдобих с Шкода Йети 1.8ТСИ 4х4г 2012 на 55х км. Купих я от оказиона на Еуратек. Като по поръчка дойде и снега... Имах съмнения относно халдекс 4то поколение(предишната ми беше субару), но останах приятно изненадан от възможносттите на Йетито. Като пуснеш оффроуд режима, дори при потегляне с вираж на пътя колата не помръдва(за разлика от субаруто, което си влачеше задницата на една страна). Много приятна возия, изпълнението е елеганс + нещо си(така и не запомних) много маневрена, нисък разход на гориво досега 250км е изяла средно по 11/100 като поне 30се км оттях са извън пътя. Динамиката и е прилична, не е бърза, не е и бавна. Ето малко снимки от разходката ни до вилата ми. 

 

dl=0https://www.dropbox.com/sh/9uvslzoey1ed44t/AAD-zRYGq88Knf0I2mmutcdsa?dl=0

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 68
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • b3lq7a

    26

  • legaltk

    6

  • Боре

    5

  • sharpshooter_

    4

Най-много писали в темата

Този сняг наистина ти идва точно навреме! :) Честит и безавариен да ти е снежния човек!

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви колеги, ще се радвам да се запозная с членовете на клуба на някоя сбирка! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви колеги, ще се радвам да се запозная с членовете на клуба на някоя сбирка! 

Първата е още тази неделя, 15 март, ето тук е темата: http://skodaclub.bg/forum/index.php?/topic/31874-софия-ним-14ч-всяка-1-ва-и-3-та-неделя-от-месеца/
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито бижу, колега. Желая ти много безаварийни километри. Апропо, конфигурацията е много добра. Ще се радвам да видя "Снежко", в Неделя, пред НИМ.

 

П.С.За Субару, просто нямам думи - грозни мпс, ниско качество на материали и изработка, неоправдано скъпа поддръжка, десетки "детски болести", и за капак, все по-неспособни - и на пътя, и извън него...

Редактирано от Боре
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дали ще става тази неделя с това време :) нещо март ни изненада. Ако ще се събирате, ще дойда! Винаги са ми били интересни шкодите и феновете на марката!

Съгласен съм за материялите - няма толкова тропащи и скърцащи вътре коли! мойта беше 2007ма и я взех 2011 от СМБ... Дори и след облепяне с шумоизолационно фолио на цялата кола в Авител за скромната сума от 1000лв, тази кола продължаваше да ме побърква. Накрая се стигна до усукана рамка за задния капак и евентуален скръц оттам... е не беше - стоповете и задната броня, шибидаха на тавана, дръжките на вратите... и в един момент се отказах и я карах с музика на макс :) Не ги мислят за комфортно пътуване. За извън пътя са ОК - здрава ходова част - не променяно окачване от 20год насам. То няма какво да се чупи :Д имат 4ри биалети, 4ри тамп стаб щанга и 2 голями тампона на магарето и на носачите по 2 тамп. и все голями. Като плюсове мога да кажа динамиката на турбо бензина им... за СУВ с 230кс и след лек тунинг - гейт, ъп и даун пайп на 76мм и цяла права генерация на 63мм, спортен филтър, 255л.ч помпа, и др малки промени колата стана на 1.2бара налягане(от 0.7) и предполагаеми 280к.с. на 1400кг купе. Върви яко, но разхода е... В крайна сметка бих имал и едно такова за фъна и дотук! За основна кола, с която да можеш без да спираш на няма 300км да зареждаш. че резервоара е малък, а разхода голям, не става!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 седмици по-късно...

https://www.dropbox.com/s/v18qqw0ol5z9gcn/IMG_20150329_150501903.jpg?dl=0

 

Днес и аз се сдобих с форумен стикер! Благодаря на колегите от VW феста! Реших да я залепя на задния капак... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със здраве да си го караш! Много готино място си избрал за стикера. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човекът е с вкус: правилната кола, правилният клуб, правилното място на стикера.

Ето темата на бегачката за веригата -  http://skodaclub.bg/forum/index.php?/topic/49114-%D0%B2%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-18-%D1%82%D1%81%D0%B8-160%D0%BA%D1%81/

:hello:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Puf-Paf, и аз следя за форумни, но уви до момента не съм видял колега... Надявам се в бъдеще да сме повече с форумни стикери или табели за номера. Гледам и ти си с ново 4х4, със здраве да го караш и безаварийни. Ще е интересно да споделим опит на някоя среща!

 

ppavlov. Благодаря! И на теб честита придобивка(съвсем прясна ти е) и много да те слуша. Страхотен автомобил е о3, и мотора с дсг предполагам се кара с лекота.

 

gogata ако трябва да съм честен, се чудех защо колегата legaltk ми даваше 2 стикера, а аз скромно си взех един! Веднага реших че е за задния капак, и после се замислих, че съм виждал такива стикери на задните странични стъкла на багажника... 

 

Много вярна и на място тема за ТСИтата legaltk, хубаво е да се запознаеш в проблема преди да се случи! Мерси и на bega4kata за поясненията!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

......

 

Макар и с малко закъснение .... Честито и от мен за Yeti-то . Много да те радва .

Определено , стикера е на готино място :). Надявам се , като дойдеш на НИМ да се видим , че вчера явно сме се разминали за малко .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Благодаря ви и на вас безаварийни :). Като на всяка кола втора ръка не знаеш какво може да те очаква - е мен ми се стовариха верига и съединител комплект с маховик... 1800км съм минал и аварира. Добре поне, че мина извънгаранционно, но на 1ва год след гаранция на 70% отстъпка съединителя и маховика. Определено не ги проверяват особенно старателно тези който им връщат в ЕТ. Досега не бях карал 1.8тси 4х4 и още като я пробвах и изявих мнение, че съединителя отделя високо и според мен не добре, но ми обясниха, че тия си били такива... Сега отделя долу и е съвсем друго. За шума на веригата също ми казаха, че било нормално така да се чува - е да ама не, сега след смяната не се чува ;). Надявам се занапред да нямам повече ядове! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жалко, че толкова скоро си се сблъскал с проблеми със Снежко, но пък сега, със сигурност ще си спокоен, за бъдещи такива. На ЕТ определено им "куца" звеното "проверени употребявани автомобили" - не си първия оплакал се, да не говорим, че цените им, че са завишени с 20 % и повече от пазарните. Преди да купя моя Съби, един мухльо от представителството на Шкода в гр.Плевен, ми наду главата, да купя кола от техните"проверени", която едно че беше "постна като таратор" откъм екстри, второ че беше с 12000 лева по-скъпа, а и накрая беше отишъл при моя продавач /автокъща/, с думите "Утре ще идва едно дупенце от София, да ти гледа колата. Колко пари ще ми дадеш, да му кажа, че е О.К.?"...

Както и да е - отплеснах се, защото ме хвана яд на тях, като се сетих. От Оказиона на ЕТ, не бих си купил и стелки...

Желая ти много и наистина безаварийни километри!!!

Редактирано от Боре
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ние(семейно) сме взимали и друга втора ръка кола - Суперб, беше на 1год и 18х км, ударен леко отпред и оправен. До ден днешен тази кола ни слуша и не сме имали ядове - късмет. Сега е на 13год и 130х км. Познавам ги в ЕТ София почти всички, майка ми е одитор и гл. счетоводител на ЕТ от 20год, та не вярвам да са ми я "пробутали" за здрава и да са знаели, а по-скоро си имат едни циркулярни "лафчета" - така са си тоя модел, те са самонатягащи се(саморегулираши се), на въпрос защо работи по различно съединителя и то от момчето с което я тествах. Трябваше да я закарам при Пламен(главен приемчик) да я огледа отново... И пак щяха да ми я  дадът за цената за която са я закупи и стойността на ремонтите с отстъпките. В крайна сметка са си консумативи - верига, съединител... но и пари! Оцениха ми старата кола на добри за състоянието й пари, но йетито не са го проверили, а само са го погледнали преди да го изкупят според мен. Не е приятно, но кола и жена са на късмет :)   В интерес на истината Пламен ми каза не я взимай, тия са бъгави(без да я гледа) - маховик и съединител, отделно обтегач верига! Но си я харесах! Владо(той е шеф на 2рата ръка) се опита да ме пренасочи към 2.0тди, пак каза за съединител и маховик, но имаше предвид при оффроуд приключения. "Уреждал" съм на 3ма мой близки шкоди 2ра ръка от ЕТ - София, никой не се е оплакал. Общо взето да съм гледал и да съм мислил, а не по презюмция да се доверявам! Дано няма повече проблеми с нея, да не излага марката!

Навсякъде има гнили ябълки - заплатите на са им от на-високите за сектора, но това с този дилър не е нормално! Сигурен съм, че ако има сигнал до ръководството, този дилър, ще е бивш дилър!

Редактирано от belqta
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чакай малко, дилъра какво е виновен - той трябва да намери балама като теб, да разкара бангиите, защото редовно идват още... Човека си е супер явно, щом ти я е продал, значи е успешен. Той не гледа колите в детайли да ти каже какво им е... Нещо като сервитьор, каквото види в порцията види - сигнализира, но не знае дали готвача си го е местил с някоя ръка... Толкова си знаят хората, а и както сам каза - перифразирам ”за тая заплата - толкова” - навсякъде е така, стимул щом няма, зор още повече няма за учене и т.н.

 

Поздрави

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много точно казано :banana_beer:

Да, човек. Кефи се на машината сега максимално, защото тя е чисто нова вече!!!

Аз така правя - слагам нещо допълнително, дори и масло, но да е ново, или я измивам, или друго - и винаги се кефя, сякаш не е на 5 години и 85 000км, а е чисто нова. Каквото е трябвало да става е ставало, сега само кеф от все сърце и това е. :)

 

Поздрави

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шафт, напълно те разбирам. Всеки път, когато е имало някаква положителна интервенция по колите ми, ме е обхващала необяснима еуфория. Дори преди седмица, като смених грозните и несъразмерни зимни гуми и джанти с летните, я измих и после прсто си покарах 50-на км., ей така - за кеф, защото се чувствах готино. Не че е станала красавица с другите джанти и гуми - пак си е грозна, ама ми стана хубаво...

Така че колега - газ с усмивка на лицето и никакви лоши мисли :)

П.С. С дилъра изобщо не съм се занимавал, просто го "отсвирих" - и него и колите му, взех си моята и дори сега, една година по-късно, всеки път като се кача в нея, се радвам на избора който направих и се кефя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно така. Същия съм и аз.

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лощото е че аз положително не намирам в този ремонт, не правя подобрения - взех я за проверена и здрава кола на 50х км и точни 3год(тамън излязла от гаранция) А и не съм сигурен, че пак е в ред колата. Гаража ми е с лек наклон - навлизане нагоре. Там забезязах леко притрисане в педала на съединителя при отпускане без газ. После се върнах в ЕТ и Пламен я пробва и ми каза, че не знае защо е така и ако не се напасне(оправи) пак ще го сменят... Дявол на магаре стана тая история

 

Лично аз бих бил доста засегнат от "дилър" с такова отношение и бих се постарал да му "уредя" заповед за напускане! Такива хора петнят марката и репутацията на вносителя! Можеш поне да споделиш имената(ако ги знаеш), най-вероятно няма да му е приятно и би се замислил за следващ път!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, да се надяваме, че ще я оправят, дори да се наложи повторна смяна...

А положителното е, че ще си сменил основни и скъпи агрегати, което предполага дълъг, спокоен и безпроблемен пробег. Според мен, е достатъчно за широка усмивка, пък и конфигурацията на колата е бижу - втора широка усмивка :)

Вярвам, че всичко ще е О.К.

Колкото до дилъра, първо, че не заслужава да отделям време и внимание, да се знимавам с него, второ - нямам прдстава дали изобщо още е дилър, а и не ме вълнува, трето, историята е от преди година и вече няма смисъл.

Единствено, ако имаше начин, бих го качил да го повозя в оплютата от него кола, каквато преди това дори не е и виждал. От ЕТ-София /от които впрочем, съм безкрайно доволен/, казаха, че са продали едва 5-6 такива /като моторизация и ниво на оборудване/, а какво остава за дилъра от Плевен - сигурно само в ценовата листа е срещал такава...

Само дето, май ще трябва да облицовам седалката с найлон, преди да го кача :)

Поздрави и не унивай - всичко ще се нареди както трябва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.