Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

skoda citigo експлоатация


atanasovbg

Recommended Posts

Здравейте, тук предлагам хора които имат колата да споделяме проблеми и плюсове.Тези които имат интерес  - да питат - ние имаме опит с мъника и можем да им дадем обективна оценка и да им помогнем в избора на автомобил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега с каква скоростна кутия си?

Решил съм да обзаведа жена ми с такава, но с различна емблема  :)

Ще съм благодарен за всички впечатления положителни и отрицателни. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започвам с моето Сити го - то е 1.0, 60 конски сили, две врати, само с климатик - други екстри няма.Струва 15290 лв с ддс Ако се поразровите във форума ще намерите моите първи отзиви за колата.Там бях споделил проблема с рейката , който много ме тревожеше / трябваше да непускам волана - иначе в насрещното/, но за радост всичко отшумя.Сега колата е на 22000 км и няма помен от проблема.Явно рейката се разработи...незнам.....До около 15000 колата гореше 6 - 6.3/100кмТози разход е комбиниран и е около 50% градско и 50% извънградско.На всеки му е ясно че такова малко моторче като се настъпва с такива скорости - градското е даже по-икономично.....но както и да е.Сега при същото шофиране разхода отиде на около 5.3.Искам да споделя , че ненамирам голяма разлика между високооктановите бензини и бензин 95.Ако някой има по-точна преценка - нека сподели - ще ми е интересно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ръчна 5 степенна  - не харесвам автоматик - но това незначи че не е хубаво :)

Мен малко ме озадачава, че дилъра на Шкода и VW ме разубеждаваха. Четох няколко крайно негативни мнения за ASG в бритшкода, но пък има много доволни в VW форума. А тук нямат с такава кутия за тест драйв.

 

 

ако имаш предвид UP - кажи на каква цена е ?

Да, Up-а го харесах, цената е около 26 000, но съм я наблъскал с всички екстри, без една две :blush: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Незнам за 26000 лева не бих си купил такава кола  - при мен критерия беше да е евтина и иконмична.Имам мъник икономичен , но в съвсем друг клас, него го наблъсках с всички екстри и жена ми го кара / все пак вози детето ми!/ Урбан Круизер за 45000.Ползваме го като семейна кола за отпуски и т.н. Ситиго-то го взех за работа и съм доволен.За тези пари бих си взел Опел Адам или Тойота Ярис или Хюндай И20 - много ми се виждат за UP - независимо от това че е VW и има много екстри.Все пак е въпрос на предпочитание.Аз преди години робувах на марката VW - сега гледам практично - за какво ми трябва колата, колко км минавам годишно и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ние си имаме голяма кола, трябва ми нещо малко за града и много рядко за извънградско.

Гледах ги всички градски колички, но не ми харесаха. Първо се бях спрял на CityGo, с всички екстри беше към 23000 /обичам колата да си има всичко/ и като ходих да гледам един VW жена ми като видя оранжевия Up и си го позна.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом и е харесал - и имаш възможност - не се чуди! Знаеш как е  - жената трябва да е доволна!Нищо неможеш да загубиш - колата си има гаранция, щом ще се кара основно само градско - километри няма да и се навъртят скоро.Доплати си около 200 лв удължена гаранция/поне толкова някъде беше за ситиго-то / и 5 години нямаш грижи.Само сипваш гориво и караш на смяна на масло.Между другото, останах много доволен от първа смяна на масло - непомня точно , но беше под 140 лв всичко!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже не съм правил тест драйв, можеш ли да споделиш малко повече как е като пътно поведение, комфорт, удобни ли са седалките /на първо сядане ми бяха много удобни/, имали нещо скърцащо по таблото и много ли е шумна? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...

На мен ми е любопитно за ангренажния ремък - какво пише в книжката относно смяната му ?

Явно никой не знае, във втора тема не получавам отговор :)

 

Някой от собствениците на Ситигоу минал ли е през 1-ва смяна на масло и ако да колко им излезе в ЕТ ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно никой не знае, във втора тема не получавам отговор :)

 

Някой от собствениците на Ситигоу минал ли е през 1-ва смяна на масло и ако да колко им излезе в ЕТ ?

 

Според след 6-7 години ще получиш отговор за ангренажа, предвид факта, че е градска кола надали скоро някой ще навърти достатъчно километри.

Ето и отговор на втория въпрос.

 

......Между другото, останах много доволен от първа смяна на масло - непомня точно , но беше под 140 лв всичко!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 месеци по-късно...

За съпругата ми взехме Ситигоу 60 к.с. От самото начало ми направи впечатление шум в скоростната кутия, когато се кара на втора предавка, на тестовата кола не беше така. Вкарах я веднага в сервиза за проверка - всичко е наред, те са си така :lol: Казаха - карай, ако се счупи ще я сменим, не подлежи на ремонт...

По отношение на обслужването общите разходи за 5 години са ~1200 лв, но включват освен ежегодната смяна на масло една смяна на свещи, накладки и още нещо... Така че едни 270 лв на година си отиват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...

Здравейте,

случайно попаднах на този форум.

Имам октавия 2 - една от първите в Бг и е автоматик - но не диесджи - карам я вече почти 10 години - освен че мотора е слаб 102 коня, нямам много забележки (много ми скърцат стъклата при сваляне и вдигане) :)

Та за ситигоу, и нея я купих така - пак първата по рода си, защото исках автоматик за жената - излезе около 26 000 лева.

Но, какво беше разочарованието като дойде - няма толкова бавна скоростна кутия - докато смени предавките колата почти спира за 2 секунди и после пак дърпа. Жената се изнервя много, но знаете приказката (пени се не пени се ще се яде - пари се е давало).

А за разхода да не говоря за тези 75 коня 9 на сто в града - и нормално - жената я държи във високи обороти за да компенсира бавното сменяне на предавките - поне аз така забелязах от агресивното и каране.

Иначе не е лоша кола - добро поведение на пътя, работеща система за защита от удар до 30 км (пробвах я сама спира ;)), навигацията е много симпатична и с блутута и парктроника се разбират чудесно, удобни седалки - с други думи забележката ми е само измислената скоростна кутия, която не оправда очакванията ми.

След 2 месеца става на 2 години и още няма 10 000 километра - кара се на къси отсечки в града, може би и това спомага за по-големия разход.

На дълъг път даде около 6.3 със 130 - 140 км на магистралата - държеше 4000 оборота - извади добра мощност това двигателче, даже искаше още да вдига. но не му дадох, защото по книжка пише 155 км максимална скорост и не обичам да се състезавам вече.

Малко ме дразни климатика, но това е защото съм разглезен от климатроника на октавията и няма круизконтрол, но за града това е ненужно.

Надявам се да съм бил повече полезен от колкото досаден :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...

Пак съм аз :)

Само в лошото време/разбирай зимата/ ми остава време за форум.........

Моето Ситиго вече е на 44000 и малко,  за година и 2 месеца.Другата седмица към края ще ходи на 3-та смяна на масло.

До момента положението е следното:

проблема във волана, разбирайте рейката си го има.Просто се случва по-нежно.По-малко тегли на ляво.Като спра за известно време - всичко се оправя.Това се случва 1 път на около 6-7000 км.Паркираш я и като я подкараш после няма следа от проблема.

Познати разбиращи от коли казват , че е електронен проблем, нещо датчик и т.н.  - незнам - кофти е , че неможеш да пуснеш волана - иначе си в насрещното.....

Иначе колата е перфектна.Не се е разскърцала - нито ходова част, нито пластмаси в купето - въобще - перфектна е!

Няма часовник на радиото ......................е не е болка за умирачка.Или аз съм неграмотен и незнам как да го извадя на дисплея.Ако някои знае как - да казва.Ако искате вярвайте - не съм отварял книжката на автомобила - нямам време..

Разхода на гориво:

- при най-безмилостно каране/когато се бърза много/ - 6,2/100 км - това само колегата ми го умее 

- при бързо каране/ не на предела, малко отдолу..../   - 5,8-6/100 км

- жена ми като се наложи да я кара по принуда - до 120-130 извънградско и нормално градско без "ръчкане" - около 4 - 4.5/ 100 км

Всички разходи които ви пиша са комбинирани  - горе-долу по равно градско и извънградско.

В заключение: До момента 44000 км съм много доволен от колата.

Ще ви пиша колко са ми взели на 3-та смяна на масло в края на другата седмица

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...

Само да спомена за това прословуто дърпане на една страна.Това се появява само ако я спреш за по дълго със завъртян волан във някоя от двете посоки.Паркираш ли винаги със изправени гуми няма никакви проблеми.Ходил съм във официалният сервиз по този случаи.Правят се на ударени естествено.Ще се чака сервизна акция по този проблем явно защото понякога това дърпане на ляво примерно си е доста силно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 месеци по-късно...

Дърпането на волана е решено - сменят някаква плстка и е ок. Аз като и говорих още преди година - невдяваха - ама сега проблема се знае и се отстранява бързо.....

Друг проблем имам сега.....явно маслото в скоростната кутия почти замръзва... Сутрин, дори на -4с мога само от първа на втора да мина.Междинна не се знае къде е...Рискуваш и оставяш колата на нещо като междинна да поработи.После като поработи колата почваш да се мъчиш да бутнеш скоростния лост наляво-надясно/ да намериш междинна/ - трудно е.След известно време успяваш и тръгваш..Да ама искаш от четвърта да идеш на пета, ама не - отиваш на трета..След 2-3 км всичко се оправя - явно маслото се разбива някак си.Нищо че няма нищо общо с маслото на двигателя, ама са близко - явно се стопля....

Та такива проблеми към днешна дата.

Иначе колата е на 55000 и е перфектна.

За тези пари - никакви забележки

Ако нещо Ви интересува - питайте - сега е зима и имам време за форума.

Живи и здрави и безаварийно през 2015.

Поздрави

Мишо Атанасов

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 седмици по-късно...

Здравейте колеги -

 

Не съм много запознат нито с ЕТ, нито с процеса нс купуването на нова кола в БГ-то, но тъй като сериозно проучвам една нова Citigo 4-ри вратка с газова, ми се ще да питам - може ли човек да се пазари въобще за цената на нов автомобил, тоест "list price" на тези коли в ЕТ (или както те ги рекламират "с отстъпка") има ли мърдане?

 

Гледах аз за Ситиго втора употреба, ама освен че няма много, такива измами има очевидно тука в БГ-то с оказионите че направо свят ми се вие, и ме е хванало шубе...

 

Благодаря ви предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги,

 

Ето и моите впечатления за колата след 2,5 години шофиране.

Разхода доста повече от очаквания зимно време 7,5-8 само градско каране смесено 6,5, лятно време 6,5-7,0 само градско смесено 5,5

на 18000км смяна на вентилатора на парното( сервизна акция на шкода) на 25000км смяна водна помпа( издаваше страни зввуци)

все повече и повече започва да се чува съединитела при студено време отговара от дилъра е че няма нужда да се сменя така да си караме

за това време все още немога да свикна с управлението на стъклата нощно време голямо търсене пада и постояното забравяне на отоплението на огледалата една лапичка на таблото би било достатъчно да не се забравят

Идеална кола за града лесно управление, добро поведение на пътя, винаги се намира място за паркиране и доста багаж побира.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А четириврата ли е, колега? Май не съм виждал в конфигуратора на ЕТ да има вариант с четири врати...  :eusa_think:

 

П.П. До сега не съм виждал нито един автомобил с индикация по таблото за включен подгрев на огледала.

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да четериврата е. Точно това медразни че няма индикация за влючен подгрев и също че и не са осветени копчетата, в тъмното започва едно голямо търсене ако искаш да регулираш огледалата или да включиш отоплението. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последно като си играх с конфигуратора се доплащаше към 800 и няколко лева за купе с 5 врати.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.