Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Национален Шкода събор 2015 - 03-04.07.2015г.


Mishelle

Recommended Posts

Уважаеми приятели, членове на клуба, потребители и гости на форума,

Дойде време и тази година да обявя датите и мястото на провеждане на ежегодния национален събор на Шкода клуб България. До сега събора се провеждаше пред портите на Соколски манастир, а за писта използвахме Междене. Беше ни удобно, локацията е в централна България и условията за нощувки бяха прилични или поне част от тях. През последните няколко години запълвахме легловата база на около 100%, т.е. успявахме да настаним всички (или почти всички) желаещи да нощуват. Предвид факта, че като форум и клуб постоянно се разрастваме, за последния събор (2014г.) част от организаторите имахме сериозни съмнения, че легловата база ще бъде крайно недостатъчна. Оказахме се прави и много хора, които искаха да присъстват на събитието, не го направиха, защото нямаше къде да се настанят. В края на миналата година с двама колеги се разходихме до различни запланувани за оглед дестинации, които биха били подходящи за провеждане на мероприятието. Успоредно с това получихме добра информация и от някои от по-големите български автомобилни форуми. И взехме решение, което ще даде нови възможности на клуба и гостите на събора.

Национален събор на Шкода клуб България ще се проведе от 03.07. до 04.07.2015г., (петък и събота) в Калояново, на писта Дракон. Всички запланувани състезания на пистата ще се проведат през целия ден на 04.07.2015г. (събота).

Програмата за събитието , може да видите в ТАЗИ тема (кликни)

 

Писта Дракон ще ни даде много повече възможности за забавление, съпоставено с досегашното Междене, което е ограничено само до драг и майсторско шофиране. Разбира се, драга и майсторското ще останат като дисциплини, но ще има включени още няколко вида състезания, на които ще може да покажете както своите шофьорски умения, така и възможностите и подготовката на автомобилите си.

 

Относно настаняването. На 16км от пистата се намира Хисаря. В града има достатъчно голяма леглова база, включително и за почитателите на СПА. Гостите и семействата с малки деца, които имат специфични изиксвания за настаняването, ще останат доволни. Информация за предложенията за настаняване може да видите в ТАЗИ тема. За хората, които ще спят на палатки : На територията на писта Дракон има тревна площ, която със сигурност ще ви хареса , а непосредствено до нея има бани и тоалетни.

Непосредствено до старт/финалната права има заведение, което ще работи в дните на събора. Ще предлага храна, бира, вода и безалкохолни напитки. Състои се от затворена вътрешна част, както и от външна, покрита с навес и оборудвана с маси и пейки - чудесно място за всички майки с деца и гости, които ще могат да седнат на сянка и да наблюдават състезанията.

Обособен паркинг. Паркира се на територията на Дракон, между пистата и поляната за скара и палатки. Ще има място за всички.

На по-късен етап ще пусна форма за попълване. Това ще е предварителната заявка за стартовете на пистата. Тя ще ни даде възможност да обособим възможно най-точно всички класове в отделните етапи от състезанията.

Таксите за вход ще бъдат разделени на две. Едната ще е на човек, за вход на територията на цялото съоръжение. Ще бъдат раздавани гривни, които ще ви дават възможност да влизате и излизате през портала колкото пожелаете в рамките на събора. Другата такса касае единствено използването на пистата за различните състезания и съответно ще е на автомобил, без значение от броя пасажери. Възможно е за отделните състезания да има отделна такса или тя да е една за всички. Това ще бъде решено допълнително. Сумарно двете такси по текущ разчет не би следвало да са по-различни от досегашните за предишните събори пред Соколски манастир и ползването на Междене. Но пък разликата идва от това, което ще ви бъде предложено срещу тази сума.

Както вече написах, пистата ще се ползва на 04.07.2015г. През останалото време ще ползваме само съоръжението около нея за скара, палатки, игри и забавления. Предвидили сме да организираме нощна лятна дискотека, която да стартира след награждаването в събота, но за това, както и за пълната програма на събора, организираното настаняване, предварителните заявки за състезанията и т.н., ще пиша в този пост на по-късен етап.

Линк към събитието във Facebook :
https://www.facebook.com/events/1552465751687286/

Това е официалната страница на писта Дракон. Може да видите в секцията Календар запазената дата, снимка от която пускам и тук:

Drakon Calendar.jpg

Ето и едно интересно видео:



 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 месеци по-късно...

И аз. И гледам и други има подготвени още от преди месец.По-големи мераклии.Със специални гуми и джанти за пистата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И не само вие! Сликове не съм приготвил(засега :P), но и за това има време :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе и аз не съм приготвил сликове, затова пък съм приготвил едно барбекю, една шатричка и една хладилна чанта, която все още не е решила с каква бира ще се напълни :D

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък ще си взема и стария двигател с мен за повече конье :D , хладилна чанта и от мен ма ще си я нося пълна с мента от София :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак ме пр....те с датата за събора,ама поне събора на Тойота се надявам да хвана.....,да не съм капо...!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... не е решила с каква бира ще се напълни :D

 

Поздрави!

Аз ще ти кажа, ама на :tell_me: , за да не стане реклама.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде че ... по-малко от 3 месеца :) Колеги , стягайте Шкодите че идва вече лято и Събор. Нямам търпение да се съберем , да се видим , да се повеселим , да разгледаме новите "лъскарки" и да покараме както си трябва :) и разбира се ... новите изненади

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 седмици по-късно...

Колеги, тъй като мероприятието е сериозно, публикувам правилника на писта "Дракон". След като го прочетете, ако има въпроси - питайте.

 

Вътрешен правилник на писта „Дракон“

Раздел I. Общи условия.

 

Всички посетители на съоръжението са длъжни да изпълняват указанията на лицата, отговарящи за спазване на реда и осигуряващи безопасността на участници и публика.

• Максималната скорост за движение на МПС на територията на пистата, извън трасето е 20 км/ч.

• Забранено е всякакво агресивно управление на МПС извън трасето, включително форсиране на двигателя, въртене на гуми на място и в движение (дрифт, донъти, бърнаути).

• Задължително е спазването както на постоянните, така и на временните осигурителни заграждения на пистата (гуми, конуси, ленти, огради и указателни табели или маркировки), като забранено е тяхното разместване или разрушаване.

 

Раздел II. Допускане до участие.

 

• Участник е всяко лице, което управлява МПС на територията на трасето, наричан за по-кратко по-долу пилот, или е пасажер на МПС на територията на трасето, наричан за по-кратко по-долу пасажер.

• За целите на този правилник за участник са приравнени и всички лица, които участват в организацията на мероприятие като маршал, съдия, фотограф/оператор или каквато и да е друга длъжност, включваща преминаването на осигурителните заграждения на трасето, наричан за по-кратко по-долу служебно лице.

• Всеки участник е длъжен да бъде регистриран като такъв. При регистрацията, участникът попълва декларация по образец и получава регистрационна карта. Регистрацията може да бъде безплатна или платена според ползването на пистата и съоръжението или мероприятието и типа на участие. При регистрацията си участникът получава отличителен атрибут (гривна и/или номер и/или бадж/пропуск), който важи пред лицата ограничаващи достъпа.

• Представител на собственика на писта „Дракон“ или на организаторите на мероприятие имат право да откажат достъп до трасето на участник и/или МПС, които смятат за застрашаващи безопасността на другите участници или публика.

• Не се допускат участници, употребили алкохол или наркотични вещества или техни аналози, както и други упойващи вещества.

• Всички участници задължително подписват декларация по образец, с която декларират, че са инструктирани съобразно настоящите Вътрешни правила на безопасно поведение на пистата.

 

Раздел III. Писта.

 

• Влизането на трасето на пистата е разрешено само при покриване на техническите изисквания и изискванията за безопасност на управляваното МПС, за което участниците декларират и носят лична имуществена отговорност.

• Влизането на трасето на пистата става само през обозначения за това вход и единствено след подаване на сигнал от маршала на входа или представител на писта „Дракон“.

• Напускането на трасето на пистата става само през обозначения за това изход. Участникът напуска трасето на пистата с повишено внимание.

• МПС се движат само по посока обратна на часовниковата стрелка.

• Абсолютно е забранено обръщане на посоката дори и за малко разстояние, както и движението на заден ход.

• Забранено е спирането на трасето без наличие на технически проблем, непозволяващ излизането на собствен ход на безопасно място извън трасето.

• Забранено е напускането на купето на управляваното МПС на трасето на пистата при аварийно спиране. В този случай МПС следва да бъде избутано/изтеглено извън трасето на пистата от лицата отговарящи за спазване на реда и осигуряващи безопасността на участници и публика.

• Задължително е навременното известяване за забелязана опасност по или до трасето. За целите на този правилник „опасност“ е всяко аварирало или спряло МПС, течности по трасето (масло, охладителна течност и др.), разместени осигурителни заграждения и атрибути (конуси, гуми и т.н.), наличие на каквито и да е предмети по трасето на пистата и т.н.

• Задължително е всеки участник да се информира за постовете на сигналистите по трасето по време на ползването на пистата или протичащото мероприятие, както и да следи за подаваните от тях сигнали.

• Забранено е едновременното движение на трасето на пистата на двуколесни и четириколесни превозни средства. При обиколка на трасето максималният брой МПС може да бъде до 6.

• Забранено е изпреварването на други участници по трасето, освен на правата. Изпреварването се извършва съобразно правилата на ЗДвП и ППЗДвП.

• Забранени са бърнаут и донът демонстрациите, както и управление „дрифт“ на МПС, освен след изрично разрешение на лицата отговарящи за спазване на реда или когато това се подразбира от регламента на мероприятието, в което участника управлява МПС.

• Зареждането с гориво на МПС, както и поправките и ремонтите по МПС се извършват извън трасето на пистата.

 

Раздел IV. Постове и флагове.

 

• Всеки пост сигнализира за събитията в зоната след него до следващия пост.

• Всеки участник е длъжен да познава флаговете, тяхното значение и да ти спазва, а именно:

    Червен – незабавно прекратяване на сесията, напускане на трасето и прибиране в бокса, като напускането на трасето на пистата се осъществява с ниска скорост и повишено внимание.

    Зелен – свободно трасе. Показан след зона с жълт флаг, означава край на същата

    Жълт – знак за опасност, като:

            ◦ един жълт неподвижен флаг – опасност извън трасето

            ◦ един жълт интензивно развян флаг – опасност по трасето

    Черен флаг – сигнал за участника за напускане на трасето и прибиране в бокса. Използва се за наказване на участник за неспазване на правилника или в случай, че е наложително принудително напускане на същия по съображения за сигурност (механична повреда, изтичащи течност и т.н.). Показва се в комбинация със черна табела с бели цифри на номера на участника или с посочване на участника, за когото се отнася.

    Черно бял кариран флаг – сигнал за край на сесията и последна финална обиколка

 

Раздел V. Технически изисквания и изисквания за сигурност

 

• В управляваните на трасето МПС е задължително наличието на технически изправен, годен за употреба и стабилно закрепен на лесно достъпно място пожарогасител или противопожарна система.

• В автомобилите е задължително използването на предпазни колани и каски, както за пилота, така и за пасажерите.

• Забранено е заключването на вратите на автомобила. При наличието на автоматична система за заключване, същата трябва да бъде деактивирана.

• Задължително е наличието на монтирана кука за изтегляне на МПС в случай на необходимост. Липсата на такава или непригодността на наличната дава право на лицата отговарящи за спазване на реда и осигуряващи безопасността на участниците при нужда да предприемат мерки, каквито намерят за добре, с оглед изтегляне на МПС-то.

• Задължително е стабилно закрепване на акумулатора.

• Забранен е достъпът на МПС с течове на гориво, масла или охладителна течност. МПС с течове се отстранява принудително от пистата.

• За замърсявания на трасето на пистата, причинени от МПС, както и за всяко друго събитие, водещо до временно преустановяване функциите на трасето на пистата, причинено от МПС, е отговорен водачът на МПС, като същия дължи заплащане на разходите за привеждане на трасето на пистата във възможност за безопасно функциониране.

• Всички участници задължително ползват предпазни колани и обезопасителни колани. Водачите на двуколесни МПС са длъжни да използват кожен екип от една част или две части захванати с цип, както и предпазни ръкавици, ботуши и затворена каска.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, тъй като мероприятието е сериозно, публикувам правилника на писта "Дракон". След като го прочетете, ако има въпроси - питайте.

 

 

 

Раздел V. Технически изисквания и изисквания за сигурност

 

 

• В автомобилите е задължително използването на предпазни колани и каски, както за пилота, така и за пасажерите

 

Малко повече инфо да дадете по тази точка?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каски има на разположение за всички. Ако някой има лична каска, може да я ползва също. Има и бонета, които се купуват на място. Ако някой има предпочитание към вида на бонето, трябва  да си носи. :moto:  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип каските са задължителни за автомобили с ролбар. За останалите са препоръчителни. Това сподели един от собствениците на пистата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип каските са задължителни за автомобили с ролбар. За останалите са препоръчителни. Това сподели един от собствениците на пистата.

 

И аз така знам, но щом има на разположение, ще ползваме.

 

:moto:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама това е Марто бре! Пепи, явно добре си творил!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 седмици по-късно...

Здравейте!

Силно съм учуден, но събора организиран от VW- форума е наречен Национален VAG-събор и присъства емблемата на Шкода.

Без никакви лоши мисли искам да попитам това съгласувано ли е с ръководството на форума или си е просто обикновена покана, в което няма нищо нередно?

Ако не сте информирани за втора година Аудифорума ще участва под крилото на този събор и ще присъстват още една група ентусиасти на Ауди наричащи се "Кръвна група Ауди". :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

............ или си е просто обикновена покана, в което няма нищо нередно?

Ако не сте информирани за втора година Аудифорума ще участва под крилото на този събор и ще присъстват още една група ентусиасти на Ауди наричащи се "Кръвна група Ауди". :)

 

Да , покана е (нормална) , както беше и за VW-феста .И да , информирани сме , както беше и миналата година :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Остават само 35 488 минути до началото на Съборът!!!  :plate_rulez:   :banger_2:  :moto:  :friends:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 седмици по-късно...
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.