Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Избор на Умнофон - съвети


PUF-PAF

Recommended Posts

Юнаци,

 

С молба за съвети и аргументи какъв актуален смартфон да си купя!

 

3 години ползвам Galaxy S3 и вече ми е трудно да го издържам. Жалко, защото ми е перфектен като размери, дисплей и функционалност - но твърде много започна да бави и да забива, а и батерията ми държи не повече от 1 ден. Предполагам толкова си му е предвидено да живее - той и за продаване не става, така че вероятно дъщеря ми ще си има нова играчка :)

 

Затова си бях казал, че повече Самсунг няма да си взема, макар сега да гледам този новият S6 да го изкарват страхотно чудо на техниката. Iphone също не исках принципно, защото ми малее и не мога свободно да си качвам файлове - но пък този новият 6 Plus ми изглежда доста добре.

 

Също сега проучвам този Nexus 6 - макар с не толкова ярък дисплей и имидж е малко по-евтин и с него може да се избяга както от Apple, така и Самсунг. Има промоция в ЕМАГ до края на месеца.

 

Гледам и HTC M9 сега дето излезе, той е горе-долу като Самсунга, но го рейтват малко по-ниско. Виждам Sony и LG също имат алтернативи, дето са близки като функционалност на малко по-згодна цена - ако някой има впечатления да сподели. Първоначално даже мислех да спестя няколко стотин лева и да взема по-стар модел, примерно HTC M8 - но там липсват някои неща, например паметта му е само 16ГБ.

 

Със сигурност искам да имам памет мин. 32ГБ и дисплей от 5 инча нагоре. Не робувам на марка, но искам да е някой от големите- Самсунг, Apple, Google/Motorola, HTC, Sony, LG.

 

Всички съвети и насоки са добре дошли, наистина ми е трудно да избера!

 

Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 85
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • PUF-PAF

    9

  • shaft

    7

  • Gerdjikov

    7

  • Боре

    6

Най-много писали в темата

Като искаш да избягаш от Самсунг и Ябълката,вземи си вис. клас на Сони. Повече пара,но няма да съжаляваш. Въпреки,че като цена-качество Самсунг са най-добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Причината за бързото падане на батерията може да се дължи и на софтуерни промени на версията на андроида от производителя на апарата! Аз избрах "чист" андроид миналата година - Моторола мото г2. Не е скъп телефон, но е с горила глас, IPS дисплей, уж водоустоичив и батерията му издържа доста, HDR камера(снима много добре) и тн. Ъпгрейдите на ОС-а ти идват първи - с Лолипоп съм от декември. Доволен съм от апарата и си мисля за Нексус за следващ апарат(от едно семейство са). 

Редактирано от belqta
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Въпреки,че като цена-качество Самсунг са най-добре.

Сами тук не съм съгласен с теб. Според мен най-доброто отношение дават LG и веднага се аргументирам. При преки конкуренти LG/Samsung, LG са на пониска цена, с по-добри параметри и по-яки батерии, което за мен беше достатъчно да се спра на G2 преди близо 2 год. До сега не е имало момент да съжалявам и смятам за напред отново да залагам на LG  :doubleup:

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не мога да давам съвети кой телефон е добър и кой не е , но преди няколко години като избирах лаптоп един приятел ми даде съвет , който спазих и не съжалявам - "като купуваш гледай да е такъв , че в близките пет години да не си помисляш да гледаш ценови листи" ... то е ясно , че телефоните много по-бързо се развиват и амортизират , но все пак е един компютър с GSM в него . Аз лично бих гледал параметрите на процесора , паметта и възможностите за надграждане на микро SD картата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, Гена, и аз така си взех един бесен лаптоп преди и не съжалявам.

 

За телефон в момента е малко трудно при избора. Това дето има предвид Сами по-горе за Самсунга е вярно - в момента този S6 е супер могъщ като техника и мачка всичко останало на пазара като бенчмаркс и функции. Обаче да кажем вече няма възможност да му слагаш карта с памет или да му сменяш батерията - т.е. вече не е толкова юзър френдли.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Павка, може на книга рейтинга на НТС М9 де е по-нисък от на Самсунг S6, обаче в реалното използване не е точно така. Аз минах от нисък клас НТС на LG G3. Единствената причина да не взема тогава НТС М8 беше камерата. До година като го сменям обаче (ако не ми вземат служебен вАйфон) ще си взема пак НТС, но М9 или М10, каквото има тогава.

А батерията че ти издържа цял един ден - при мен обикновено телефоните и като чисто нови в края на деня са на 20 %

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с батерията е малко като с разхода на гориво :) Аз пък съм от малкото хора, които не се кефят на Андроид и iOS и без никакви колебания преди 4 месеца си взех Lumia 830. Много добре работи, не забива, прави добри снимки и навигацията е супер. Определено съм доволен. Но доколкото виждам ти искаш нещо с Android..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последните 4 години ползвах двата флагментски телефона, първо Galaxy S2 като излезе и после sony Experia Z. При всяка от покупките си казвах, че давам толкова много пари за да мога следващите две години да не мисля за телефон. И при двата телефона обаче се получиха нещата по един и същ начин. Мина първата година, пускат ти поредния буклочив ъпдейт на Андроида, ти упдейтваш и после си биеш главата и почваш да се чудиш дали си си купил флагментски телефон или някой среден клас клонящ към нисък.

Аз за себе си реших да приключа с тези глупости и минах на Ябълка. Дълго време моите приятели ме убеждаваха да пробвам Айфона и аз все се дърпах с мотива, че не е удобно да си качвам файлове, не мога да ползам Блутут, че не ми се дават една камара пари за хардуер, който останалите марки телефони са имали преди 2 години.. Но дойде момента и ми писна от Андроидските бози и реших да се хвърля с главата напред и мисля, че това е телефона вече за мен. Всичко е толкова лесно и удобно тук. Нещата да случват бързо без никакъв лаг. Не можел съм да пращам дайлове през Блутут.. Че кой го ползва това? Винаги мога да споделя файла я в някой месинджър я в някой майл. Не мога да качвам и слвалям лесно файлове? - има си Облаци за тази работа, дори не съм си инсталирал Айтюнсовете.

Дали ще ме изкара две години без да ме изнерви - не знам, но съдя от това, че моите приятели ползващи ябълка никога до сега не са се оплакали и веднъж с някой подобен проблем какъвто имах аз докато бях на Андроид

Успех с избора!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ползвах Нокия преди. Със Симбиан, после уиндоус. Андроид-а ми е малко странен и поради това не съм имал достатъчно допир с него, за да дам мнение. Относно Епъл-а - бях на мнение, че една торба пари за телефон - няма как да дам. Обаче взех, че си намерих един на улицата - видях го преди да мина отгоре му и така се сдобих с тази машинка. Беше ресетнат и нямаше как да знам на кого да врътна, за да го върна, а за няколко дни - никой не звънна да си го търси. Чаках седмица и реших да го пробвам. Бях чувал всякакви коментари, както и двете крайности - фанатични фенове и яки хейтъри :)

Факт - за мен е, че от 3 години съм определено, много доволен от телефона. Не мислех, че ще ползвам този телефон, но случайността ми изигра добра роля и за сега - нямам намерение да сменям машинката. Нямам абсолютно никакви грижи с приложения - има всичко, което има и за останалите ОС. Не съм го хаквал-краквал или там както му се казваше, за да качвам безплатни приложения. Никога не ми се е налагало да преинсталирам ОС-а. Не забива, не бави... Единственото, което според мен е минус - липсата на възможност за добавяне на карта с памет. Но пък вече го предлагат със 128GB, а има и калъф-батерия, който също има вградена памет - до 64GB като оригинален аксесоар.

Не си взех 6, а останах с 5s, че ми е малко голям за ръката, а аз обичам да си ползвам телефона с една ръка, а не с две.

Та...ако можеш - пробвай Епъл-а :)

 

Поздрави и успех в избора!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От това което виждам и си споделям с моите приятели, както и от това което търсиш, изборът ти, е LG G3 или наследника му. Иначе, аз съм фен на HTC повече от 15 години, когато само те имаха истински умнофони, работещи с уиндоус мобайл 2 и следващите. Въпреки често уж по-ниските им характеристики, винаги са с по-добра производителност от конкурентите им. Да не говорим за качеството на материалите и изработката, вложени в тях - в пъти по-качествени!

Редактирано от Боре
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм също за Айфон. Доста години ползвах андроиди, уинфон и ако търсиш машинка която да ти върши плавно и без забивания нещата които ползваш, това е телефона. Ако търсиш повече шаренийки, уиджети, шорткъти и т.н. андроид е за теб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още един глас за Windows! Свръх-игноририрана операционна система, но сравнявайки се с колегите и познатите с Android  е направо перфектна.

Никога не се налага извънредно рестартиране, да не говорим да вадене на батерия, или не дай боже за връщане към заводски настройки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По мои лични наблюдения и тъй като от 2 месеца проучвам, ако издръжливост на батерията е основен критерии - Xperia Z3 - държи 2 дни при нормално ползване, Android-a им не е натоварен с глупости и върви много мазно, няма забивания като при Samsung, няма лаг. Резолюцията е добра и е водо и прахоустойчив, коети си е плюс. За съжаление батерията не се вади.

 

Екран и функции - LG G3 - батерията му не държи толкова много заради екрана, 2K HD е все пак, но пък е доста удобен като размери, изглежда супер и факта, че можеш да го ползваш и като дистанционно за телевизора - мен ме радва :) Алтернатива е G2, с ъпдейт към Lollipop батерията държи повече от G3, а разликата в качеството на екрана не е толкова фатална. Достатъчно удобен за писане и разглеждане в интернет е.

 

Микс от двете горе - Note 4 с custom rom, иначе пак ще виждаш лага в менютата, което мен лично ме дразни много. Не може с такъв процесор да лагва на елементарно слайдване из менюта. Камерата е една от най-добрите в момента

 

HTC M8 & M9 - елегантни са да, Sense е готина разработка, но батерията им не се маха и не държи толкова.

 

G4, M9, S6 - цената им е прекалено висока според мен и неоправдана. G4 за съжаление ще бъде малко по-скъп от 32 GB S6, а точно него чаках.

 

Лично аз, се преорентирам към G3, а ако изчакам няколко месеца и паднат цените до към 1100лв - бих си взел S6 64gb. Екрана е страхотен. Друг вариант, в зависимост от цената Iphone 6S на есен. Ако слуховете за камера с 2 лещи са вярни и се окаже добра, бих сменил към iOS, макар че няма да имам достъп до толкова много приложения и iTunes ме дразни много.

 

G2 32GB ~ 570лв, G3 32GB ~ 780лв, Z3 16GB ~ 870лв, Note 4 32GB - 1230лв - това са цени без договор.

 

P.S. След бърза справка в магазин, където купуваме за фирмата (РhоnеАrеnа) - S6 32GB 1200лв - http://www.elitmobil.bg/samsung-galaxy-s6-32gb-g920f

Редактирано от Intoxicated
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само и единствено Нексус-напълно чист андроид.

Минах за малко на преработен андроид и вече се оглеждам за Нексус 6.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На G3 екрана е доста зле на открито и светло - хваща много отражения. А на силно слънце сравнен с ябълка 5s е трагичен.

Без протектор съм, понеже има значение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък от два месеца съм с Леново а536 с две сим карти и съм много доволен! От към характеристики не е лош, дори бие доста телефони от средния/ниския клас и е на по достъпна цена.

Редактирано от Mahorec
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също давам глас за Lenovo!От 5 месеца съм със S580-според мен това е един много добър телефон от среден клас.Работи бързо и гладко,удоволствие е да се сърфира с него,дисплея е на ниво...Като минуси мога да отбележа не много добрите снимки на по-слаба светлина и издръжливостта на батерията,но за второто са виновни двете СИМ-карти и гадните Скайп и ВАЙбър!Много съм доволен от тази марка и не съжалявам след мъките с Нокия и Самсунг!Скоро ще купя и на жена ми Леново,че и нея я трови един Самсунг отдавна!Моят съвет е да огледаш моделната им гама-имат много готини телефони!

Успех с избора!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, благодаря много за коментарите дотук.

 

Аз ходих днес да огледам по магазините.

 

HTC-то май директно отпада - на промоция в момента в Технополис и струва 1500 лева с 32ГБ, които за HTC няма да дам. Освен това четох, че има някакъв проблем с прегряването и се правят ъпдейти да го оправят това.

 

Разсъках и Самсунг S6 и не се впечатлих особено. Страх ме е да купувам пак Самсунг и съм се настроил негативно - не искам да съм предубеден, но както виждам и други колеги имат подобен опит със Самсунг. Въпреки всичко обаче офертата дето колегата по-горе е дал на 1 200 лева е примамлива!!

 

Минах да гледам iphone-ите. Има някаква промоция на 6 Plus с 16GB за 1500 лева, но това ми е смешно - мен на сегашния телефон са ми 16ГБ и не ми стигат, струва ми се безсмислено да чупя отново толкова кинти за същата памет. Особено при положение, че НЯМА как да сложиш повече! Харесах си го 6 Plus със 64ГБ, но това ще ми струва 1800 лева. Стандартният iphone 6 е с дисплей колкото моя телефон в момента и пак с големите си пръсти пиша трудно. Затова искам от 5 инча нагоре.

 

Интересно тук няколко човека казват за LG да видя - така че ще проверя и това.

 

Иначе дотук най-много ми харесва това и според мен цената е добра http://www.emag.bg/mobilen-telefon-motorola-nexus-6-32gb-4g-sin-nexus-6-blue/pd/DGWHBMBBM/

 

Моля някой, ако има конкретни впечатления да сподели - по-горе двама са написали, че го чакат. Ако може повече инфо и аргументи? Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нексуса е страхотен,но първо го хвани в ръка за да разбереш дали ти е удобен.Говорим за най-доброто предлагано от Гугъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, гледай Ябълката или Windowsphone. Всичко останало ще смениш след 12-18 месеца експлотация. На мен 6+ ми е като телевизор, но пък всеки според пръстите си :-D. Елементарната Лумия 920 за 2 години е на 430 ч. разговора и безброй мейлинг, а работи като от магазина (няма лаг). OneX слаба експлоатация за 2 год.и искам да го изхвърля....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно, аз съм с HTC One X, и го купих от първите 200 броя от Мтел, с които подаряваха слушалки биитс аудио - по дизайн на някакъв рапЕр, това са вече 4-5 години, и не само работи като нов, а и изглежда така...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

OneX е с фърст рилийз 2012 год. Тогава го взех и аз. От втората серия на Мтел с изчистените дефекти. Сравнявайки ги го с Лумията и 5тата ябълка е ПЪЛЕН кенеф.

Андроид съкс рийсънтли...:-D

Редактирано от Gerdjikov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де, какво против имате Андроида? Аз съм си много ОК с него като операционна система, по-скоро си мисля проблемът при мен си е в Самсунг като хардуер.

 

Този Нексус и аз искам да го видя наживо, но в технополис не предлагат. Явно ще се обикаля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.