Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Как да изберем банка?


The Best Forman

Recommended Posts

Първо да изясна, че съм, ф. лице.

 

Ще дам 1+ за ДСК, към които се върнах скоро, защото бях замразил една стара сметка. Ето някои страности обаче:

 

- При президаване на карта виза-дебит почти ме изнасилиха с една застраховка на самата карта, според мен ненужна, но се съгласих.

- Другото странно е, за внасяне на пари в брой по сметка, за сума над 3000 лв. - 10 лв. такса. wtf? Стана ми чак смешно :)

- Мисля, че попаднах на новобранец и имам персонален проблем с онлайн банкирането. Системата не ми разпознава тел. номер и в момента само си преглеждам движенията по сметката.

+ При една разходка до Англия съм теглил пари от бг сметката на банкомат. Курса беше много добър. Беше наистина изгодно, иначе трябваше да се огранича в покупките.

+ Не отдавна ми осребриха чек от чужбина за 25 лв. Докато в ПИБ ми искаха 25 евро.

Като стана дума за ПИБ, там имам спестовна сметка и държа да похваля офиса им в Парк центъра (бившия сити център). Там винаги съм попадал на любезни служители и то към 8-9 часа вечерта, почти в края на работния им ден. Всичко това за най-просто операции - теглене/внасяне.

 

Преди това бях при Райфайзен, онлайн банкирането ми допадаше повече от на ДСК и не съм имал проблеми, освен при закриването на сметката. Аз им казвам, че искам да закрия сметка, защото не я използвам, те се дърпат и ми предлагат кредитна карта :nea:

 

Малко извън темата - за обмяна на валута в брой ползвам Тавекс. Курсовете са им са много добри, визмали са ми мърляви и надраскани банкноти без проблеми, а дори не искат лична карта. Явно служителите са добре обучени. В баните ги оглеждат ама много, даже често са ми отказвали да вземат надраскани банкноти.

Редактирано от setfan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 103
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • mishoo

    15

  • sauber

    12

  • shaft

    6

  • Цецо75

    6

Апропо, не е зле периодично човек да чете тарифата за таксите на конкретната банка, независимо коя е тя. В последните години банките вместо да се хранят от лихви, все повече смучат от такси. Кеф - хем няма риск, хем си капе от всяка операция. Аз скоро пак преглеждах и установих, че пак са вдигнали такси или са сложили такси за услуги , които преди нямаха.

 

Другото което се случи в тоя бизнес в последните 2 години е, че напрактика вече не можеш да си извадиш парите кеш от сметката. Таксите са толкова сериозни, че чак ти се реве. Или трябва да теглиш на някакви дребни порции  или да дебнеш дата на падеж на депозит. Във всички случаи банките вече не са удобно място за съхранение на ликвидни средства ако ще ти трябват в кеш. То това е масова тенденция и по света де, просто у нас досега минавахме гратис. Като се прибави и факта, че напрактика почти липсва предлагане на сигурни и изгодни банкови сейфове, човек ако има кеш трябва да затваря буркани, където пък дебнат обирджиите...

Редактирано от Цецо75
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има някаква тъпа евродиректива за изравняване на таксите и комисионите (но не и за лихвите ).
В Уникредит се появи такса поддръжка на сметки, които нямаха такава.
3 долара на месец. Ако нямах интернет банкиране нямаше и да разбера.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има някаква тъпа евродиректива за изравняване на таксите и комисионите (но не и за лихвите ).

В Уникредит се появи такса поддръжка на сметки, които нямаха такава.

3 долара на месец. Ако нямах интернет банкиране нямаше и да разбера.

 

По банките има ДЕСЕТКИ такси, които ако гледаме ЕУ директиви не трябва да съществуват. Но както знаем, тук БНБ обичат да взимат едни пари (под масата) за да си траят за някои неща. Пример - такса валутен превод е изходящ - 40 кинта (минимум), а входящ е 20 кинта. Ако се пребориш за преференция, таксите са на половина. В "белите държави" таксите за валутни преводи са със същата стойност като и за вътрешни.

Едната фирма, която управлявам прави по приблизително 100 валутни превода на година.Сещаш ли се колко пари са "на кучето в дупето"... И тия неща като ги разказвам на колеги от други държави си мислят, че ги пързалям и нещо мрънкам и се оплаквам излишно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих добавил едно основно приемущество, което не беше споменато до момента. Единствено ПИБ, имат разплащане с NFC и ако имаш андроид с такъв модул, забравяш за пластиките.

Аз лично съм на уникредит и личната и служебната сметка и ми е удобно, че присъстват навсякъде. Откакто имат и АТМ с опция за депозит се родих. Иначе общо взето, всичко идва от кретените които работят в тях. Отиваш там и веднага те обзема чувството, че си им длъжен и все едно те ти плащат заплатата. Изкарали по едно висше и айде в банка ще работим... Ама само това не е достатъчно. Когато го нямаш от вътре да се усмихнеш, да сближиш дистанцията, ако щеш и да пофлиртуваш.

За кредитна история пък да не говорим. От 20 години съм все в заеми които изплащам без просрочена минутка. Получавам наеми които се отразяват в сметките на банката, лична и служебна сметка в същата банка, изплатил съм им сумати кредити и преди 2 години, не ми дадоха телефон на изплащане, щото фирмата ми нямала достатъчно “стаж” На бай манго до мен, който се знае, че взима нещо и после го препродава за кеша, веднага му се удобряват исканията. Просто живеем в страната на проститутките и всеки гледа ден да мине самун да дойде. Клиента го еби в гъза, друг ке дойде. За жалост с всички банки е така и няма една която да отсееш, че да е по читава от останалите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това за таксата на евров превод отдавна трябваше да е оправено, ама кой е тоя ЕС дето ще дава наклон на БНБ и подопечните му банки :)

вече май всички банки ползват за подписване в банкиранията си тан-ове и токъни, КЕП-овете са на доизжяване, но се заместват от разни нови екзотики като БИСС, Евротръст и тн. 

Като гледам никой не коментира мобилните им банкирания, т.нар. аппове, защото за мен това е голяма екстра, да си цъкаш от телефона :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно пък "ПИБ" АД, не ми ги хвалете, на тях още им дрънкат "сърпове и чукове" в главите!

А, това за висшето образование, е абсолютен мит - половината служители са без такова /а и не им е нужно/, другата половина са завършили "Изгорелото" - Стопанската в Свищов, Варненски, Бургаски и Нам къв си Свободен, Югозападен, Библиотекарски и прочие "еУитни" ВУЗ...

Да ме прощават, завършилите ги, но това е смешно и тъжно!

2/3 от служителите, в Петък отиват на работа с багаж за два дена, че след работа - кой от къде е.

Какво толкова очаквате от тях, нямам идея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с евродирективите явно е за оправдание, но го пише в началото на тарифата за такси и комисиони...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да обобщим, хубава банка няма :D Аз, лично, съм в Алианц Банк, стечение на обстоятелствата. Гледам да нямам много контакти с тях, плащам си ипотеката и толкова. Интернет банкирането им е добро, по добро от това на Уникредит, там е жена ми. Тя плаща за коалата и е мъка, сертификати, глупости.

Промените в тарифите ги оповестяват в сайта си. Като цяло, когато съм ходил в клоновете им, съм доволен от обслужването. Дали защото имам кредит, но си имам една мацка, на която звъня, когато имам нужда и не са ми отказали помощ. Предоговарях условията преди 2 години, всичко беше точно. Но аз с друга банка в последните 10 години нямам взимане-даване, та не мога да сравнявам.

Успех с избора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм най-доволен от Уникредит през последните пет години.В офиса в Надежда,близо до надлез„Надежда”,който най-често посещавам са любезни и отзивчиви,вършили са ми услуги извън правилата.В началото на годината на шега попитах за немалък кредит и в рамките на 10 мин.от подаване на запитването бях одобрен и поканен да подпиша договора.В чужбина тегля пари от техни банкомати без комисионни.Май курса им на обмяна на валута не е най-изгодния,ама засега добре работим...

Е,понякога досаждат от кол-центровете,но като им обясня,че не е сега момента и мирясват...

Аз се дразня от това,че в много банки служителите говорят на „ти”.Някак не подхожда на разговор между непознати да се води на „ти”,особено пък в банка...

Имам неприятни спомени от „Райфайзен”,„Пощенска” и „Булбанк”.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да разбирам , че няма пълно щастие и мафията "мой човек" е жива .

Явно ще трябва да свикна с новата онлайн платформа на Прокредит и да започна да мисля за всичко ... между другото ако не искате да виждате киаел служител на гише това е банката (една интернет среда за банкиране и зони с машинки) .

Благодаря за мненията!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само не си мисли, че която и банка да избереш- като промени тарифата за такси и комисионни ще те уведоми. Обявили са това публично, дори ако теглиш кредит го има като клауза и за лихвите. И на самите тарифи повечето го имат.

Колкото до обслужване на една сметка и карта ми се струва, че всяка банка може да го прави и не би било грешка да работиш максимално онлайн, да се появяваш в офиса минимално, само за операции кеш, примерно. Вече всички са така ориентирани и таксите за преводи онлайн са наполовина в сравнение с обслужваните на място.

Специално за ДСК служителите им работят всички операции на 1 гише, т.е. нямат отделни каси и ако офиса е натоварен- за едното касово обслужване ще има да висиш да чакаш докато някой клиент им се натутка. Знаеш, че докато има такъв на гише и не си тръгне сам- никой няма да го прати да си върви.

Работя с 5 банки, при всяка от тях условията се различават с по нещо, но като тегля една черта- общо взето е все е тая или с дребни разлики.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм много доволен от онлайн банкирането на SG Expressbank. Много интиутивно и лесно, а и процентите които ми дава личния банкер са без конкуренция спрямо другите банки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мишо, щом става въпрос за големи суми и съответно големи курсови разлики (тая хиляда лева загуба от курсови разлики ме кара да смятам, че си направил преводи за поне 150 хиляди), винаги съм се обаждал предварително на обслужващия ме банкер в банката или на отдел валутни операции за да ми дадат преференциален курс, а не да ме цакат автоматично по курса за обикновените цаци. Но откриваш и поддържаш сметка в съответната валута, после по преференциалния курс си превалутираш, захранваш я и превеждаш от там.

Да мислех го това.Защото е сериозна опция.Обаче за да ползваш префенциалния курс трябва да имаш валутна сметка а колкото и да е чудно аз нямам(май е време да имам). Тогава наистина от левовата в доларовата и по преференцията.Така го мислех.

Обаче префенциалния курс на практика (над 20 000лв) разликата е мизерна нещо от рода на 0.3 стотинки.Сиреч не съмнителна е гимнастиката.В бюрото обаче кешово разликата е стинка и нещо.. в СИБ е това.

Два пъти преведох по 30 000 долара и ако бях минал през бюрото разликата е над 1000 лв...

Това което казва Венци не съм го проверявал.Но имам съмнения дали ще го признаят митниците.Защото си е проблем.Те признават само банки.Даже и като им покажеш фактурата искат преводната бланка.Често я взимат и я задържат няколко дена.Правят справка с другата банка.Сиреч не вярват демек.И всяко нещо което им се види съмнително проверка.А проверката е дебела и се плаща от нас!!

Това "тревел" не го знам какво е?! Я обяснете?

Иначе колегата горе дето се дразни че 40 лв е превода аз пък се радвам щото ми прави едни други проверки и през банката избягвам допълнителни разходи.

Преди няколко месеца в една друга тема бях "пооплюл" банките като цяло и казах че крадат влогове от покойници ако не успееш да докажеш че имаш сметка(щото кой си пази на хартия разписки). Тогаз Боре каза че си измислям и аз разбрах че все още хората считат че банките имат морал.Може би защото в очите на хората банката е нещо като институция а истината е че конкретната банка е на ЕДИН човек.И той решава как ще се работи.БНБ би трябвало да контролира ама след КТБ стана ясно че няма контрол.

То пък точно днес баш от Уникредит футболиста публично ги обвини че крадат :crazy:  Не съм злобен ама много се накефих щото знам че е истина!! И ако тоз известен и наистина уважаван като човек футболист не може да се оправи то какво остава за обикновенния човек или покойник?!

Просто  както моя нотариус каза : всичко на хартия и си пази бележките щото си е.бало мамата!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само че, парите на Мартин Петров, са "откраднати" от БИВШ служител на банката, с прекратен от над 10 /десет/ месеца договор, а и когато все още е бил такъв, пак са застраховани!!!

А, че на някои хора "мед им капе на душата", че банката им е назначила "личен банкер" и с години не се интересуват лично, какво всъщност става с финансите им - ами, да страдат!!!

Достатъчно е едно "пасивно" електронно банкиране, за да си ВСЕКИ ден, осведомен!

А колкото до "уважавания" клиент - футболист, да ме прощаваш, ама нито лекува рак, нито вдига умрели от гроба, та толкова да се прехласват!

Тъп и прост врачанин, с малко талант.

Да ме прощават, колегите от Враца.

Редактирано от Боре
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си прав Боре!

Моите уважения и съм ти длъжник ама не си прав в случая!

Мартин се оплакал че имало множество транзакции от няколко години а служителката е от 10 месеца.Освен това да речем че си прав и проблема е само в бившия служител.Ами че тогаз значи лесно става кражбата?Просто трябва да те нарочат? Че и не на един път ама многократно което значи че е лесно?!

Как става тая работа без вътрешно съдействие ? Толкоз лесно ли се краде от банка? Ми че то тогаз каква сигурност имаме ние простосмъртните?Ама дори и така да е и виновен да е външен човек що за репутация има такава банка?

Ама не смея да говоря конкретно защото все пак не знам детайли по случая.

А пък Мартин го познавам съвсем бегло.Все пак и аз съм бивш спортист.

А пък е уважаван по следните две причини:

1.Като човек е много спокоен готин.Мрази скандалите и път на мравката прави.(е поне преди години като съм го виждал)Никога не е имало проблеми с него.

2. Изкарва си парите честно с уважение.Както Гришо и всички спортисти.За разлика от много други.

 

Аз като чист българин много ме е яд на това.Защото това са свежи пари влезли отвън и осрани тук.Имигрантите са хора които вкарват пари в нашата клета България.И трябва да са насърчавани за това а не да имат проблеми.Защото с тези пари човекът ще си купи имот ще плати на Иван строителя ще плати на нотариуса.А утре строителя и нотариуса ще похарчат тези пари в магазина.И те ще дойдат при мен.А тези пари са отвън а не отвътре.Затова са толкоз важни за икономиката. Щото утре друг спортист ще се замисли дали да вкара пари в българска банка.

Какво като е от Враца?(не съм сигурен че е врачанин) И там са хора.Най готиния секс е с врачанки :doubleup:

П.П

Като знам Мартин къвто е хрисим и добър яко трябва да го ядосали за да раздуе нещата.Той винаги предпочита да отстъпи и бяга от скандали.Що не свият парите на Стоичков а :D  Той къвто е луд направо мамата с ловната пушка ще я завре в .... на харпацумян :D

Редактирано от mishoo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Грешно ме разбра.

Като казах че е врачанин, визирах единствено, че не е извънземен и прочие...

А, колко е хрисим сега, не мога да кажа, но като беше на върха на славата си, беше като умалено копие на Стоичков.

За парите си прав, съгласен съм.

За банките - не съвсем. Повярвай ми, един служител е достатъчен. Но, той не е Банката. Никой не е застрахован от некоректни, нелоялни, некадърни и т.н., работници/служители.

Мога да ти дам в детайли няколко примера, но са за "четири очи/уши"!

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Той Емо Хърсев сутринта по БТВ достатъчно ясно каза за колко (4) милиарда годишно са кражбите от банки в световен мащаб. Естествено като банкерска душица обясни, че 80% от тях били с помощта на клиента, без да упомене в какъв процент от тези случаи помощта на клиента е била злоумишлена и в какъв от незнание/немислене/немарливост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мой познат от кредитна карта плячкосаха някакви пари, от порядъка на 300-400 лв. Интелигентен, умен и спокоен човек, но мълчалив и податлив на ухажване. Направи жалба, банката си прави разследване месец-два и като установиха, че таз транзакция не е от картата му- възстановиха парите. За времето на разследването беше блокирана. Но движение и наличности по таз сметка и тогава и сега се преглеждат редовно, явно някой нещастник е сметнал, че не си знае парите и решил да ги коригира в лична полза. Банката не даде никаква информация по случая. Не искам да правя реклама или злепоставям като пиша името, по-горе има коментари за таз банка. Тез дето работят вътре са едни и същи скумрии и из другите банки, че няма смисъл.

Мене лично не са ме пробвали, но никога не съм им позволявал да ми се качват на главата докато не ми пробутат всякакви банкови услуги. Пред тях съм си създал  имидж на лош и опасен човек /наложително е понякога/- гаден, неотстъпчив, в годината веднъж-дваж като размятам някоя пача като мокра котка, тя се оплаче на останалите- нямам никакви проблеми в тоз офис. Ако пък много скача казвам, че ще закрия сметките, прехвърля кредитите и ще ги напусна. Има още 40 банки освен тяхната. Повече не се занимавам. Те са като кърлежите- паднеш ли им- забиват винта и дърпат колкото могат, колкото си по-слаб- толкоз повече ще им бъдеш клиент и повече наказателни санклии и лихви ще вземат от теб. Така че, работейки с тях- човек трябва да си опича ума и като му предлагат едни хубави условия- трябва да се види внимателно какво и колко ще му струват във времето напред.

Редактирано от ogich
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй като гледам банкерите от форума не вземат отношение а темата банки е изключително важна аз искам да споделя моите прости изводи които може да помогнат на хора които трябва да вземат решения свързани с банките.

 

Основните принципи на сегашното банково дело са положени от рицарите кръстоносци. Те са написали основните правила и принципи.Както пише масово по учебници и книги кръстоносците бързо натрупват влияние пари и сила.И са играли ролята на банка.В масовите книги пише че селянина като трябва да отиде в друг град отива при кръстоносеца банкер от своя град и оставя там да речем торба пари.Срещу тази торба пари кръстоносеца банкер му дава една хвърчаща бележка. Селянина отива в друг град и там представя тази бележка и отново получава торбата с пари.Така пише по учебниците.

Обаче в сериозните книжа(автентичните архиви) пише и как точно става това и сегашните банкери спазват или би трябвало да спазват тези правила!

Та аз ще ги кажа накратко според моите разбирания.

На кръстоносеца банкер всеки е вярвал тъй като е спазен основния принцип на златния стандарт.Банкер рицар може да бъде само този който има капитал равен на издадените бележки!!! А не всеки рицар.

Сиреч банкер може да бъде този рицар който има торба пари(лично негова) и приеме друга торба(чужда) срещу разписка. Идеята е много проста. Клиента трябва да бъде 100 % сигурен че каквото и да стане ще си получи парите срещу разписката. Това е. На практика това е двойна застраховка.

Това правило се съблюдавало изключително строго.Имало е рицар (вътрешен контрол) който само това гледал! Наказанията са изключително тежки.

В резултат на това клиента никога не е имал съмнения в кръстоносците (банкери) че даже и да стане война той ще си получи парите.А ако неговия личен банкер избяга то другарите му ще възстановят парите срещу разписката БЕЗУСЛОВНО.

Това е принципа.

Сега с течение на времето се установило че не трябва чак толкоз много капитал.Достатъчно било и 50% да речем. Сегашните банки са го свели и до 5-10%.Наричат го ликвидност.

Което е много лошо разбира се ама е факт.Едно правило обаче се е запазило неизменно с течение на времето.И това е правилото КЛИЕНТА ТРЯБВА ДА ПОЛУЧИ ПАРИТЕ СИ срещу разписката безусловно. Защото репутацията е всичко.

Затова и съгласно тези "древни" правила ако някой заяви че има откраднати пари от банка въпросната банка трябва тихомълком светкавично да възстанови сумата и също така светкавично да издири и ликвидира причината за това.

Затова и винаги банките възстановяват парите и после си търсят виновниците.

Защото ако клиента се усъмни че може да не си получи парите с банката е свършено!!!

Затова и правителствата измислят разни закони за гарантирани влогове.Да елиминират всяко съмнение.Това обаче е против пазарната логика.

Та кръстоносците са имали два неоспорими факта. Срещу 100 жълтици на клиент седят 100 жълтици на рицаря банкер.(баси и коравата застраховка!)

Второто е безмилостната репутация.Няма случай клиент да не си получи парите.Ако се опита да излъже рицаря смърт.Ако рицаря банкер шикалкави смърт за него(има описан такъв случай).

Сегашните банки нямат ликвидност и разчитат само на репутация.И точно сега Уникредит с тоя случай направо ги убива. В банковите правила(архиви) пише и какво да се прави в този случай.А именно:

Останалите банкери намират шикалкавещия банкер и го заставят да върне парите.Тихомълком.Светкавично.След това го ликвидират.(той вреди).

Идеята е че банката ВИНАГИ е сигурна ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ.

Ако не го направят последствията ще са за всички банки и хората ще изгубят доверие.Българските банки губят златния стандарт през 1973(спорно е!)

Много интересно е дали сегашните банкери ще спазят кодекса :eusa_think:  Вие как мислите?

П.П

Все пак тези неща ги знаят умните банкери(има ги!) аз съм прост спортист и не знам подробностите! Интересно ще стане.Е на Мартин хич не му е хубаво!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубава приказка, за хора на възраст до 20-22 години, с нулеви познания по история и банково дело!

Иначе, на Мартин, ще му възстановят загубите, не го мисли.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Боре, така го преподаваха през 90те. Само дето в моя учебник пишеше не "рицарите кръстоносци", а "рицарите тамплиери". Които наистина са имали МНОГО сухо. Което естествено им изяло главата, защото след като отказали на Филип Хубави да влезе в ордена (франсето даже убило жена си за тая работа, щото тамплиерите давали обет за безбрачие и си бил направил сметката как за 3 години ще прецапа през трите степени и после ще стане велик магистър и ще сложи лапа на кинтите) той им спретнал петък 13. Отнесох се.

 

Не знам до колко е факт, че Уникредит убива репутацията на банките. Но е факт, че журналята естествено пак са изкривили нещата, като са изтървали една дума, дето нищо не им говори. Говорят/пишат за "личен банкер". Какъвто на практика всеки с влог в банка има зачислен. Това са едни юнаци (в по-добрия случай са много хубави мадами - поне може да оплакнеш окото) които имат поне по 2000 човека на главата и разбират от банково дело горе-долу колкото аз принципа на работа на термоядрените бомби (предишната ми лична банкерка в Булбанк какви "бомби" имаше!! А пък какви крака... размечтах се, даже се задъхах). Те нямат никакви разпоредителски права със сметките на клиента.

Само че в конкретния случай става въпрос за "личен ИНВЕСТИЦИОНЕН банкер", какъвто ние нормалните хора със сметки под милион нямаме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ааа Izolini e прав.

Под кръстоносци се разбира баш тамплиерите.Тези работи ги четох при една приятелка "висша" банкерка.Бяха ксерокопие отнякъде си.Адски ми стана интересно и четох с часове.Преди много години беше, и съм позабравил това онова.Като я питах отде са тия материали, тя небрежно отвърна " из книжата на Атанас Буров".В общи линии беше нещо като основи на банкерското дело, писано от тамплиерите(предполагам че превода и беше точен).Имаше примери как да се постъпва в дадени ситуации. И отначало с двата основни принципа на банката: Ликвидност и Репутация.

Иначе и аз имах навремето личен банкер.Както Izolini каза когато мине 1 милион.Ама то лесно се минава тази граница.В моя случай това бяха 10 продадени имота, и то за по малко от година.Моята банкерка от Райфайзен беше, наистина помагаше.Тогава нямаше електронно банкиране, ама пак си беше удобство.Само вдигаш телефона и и казваш какво да направи и това е.Отначало мъркаше че не било по правилата.После се разбрахме на компромис.Оставях празни бланки, подписани и тя пълнеше.Но нямах проблеми.Всичко беше много точно и коректно.Често се появявах с клиент в банката, няма чакане, няма нищо, влизаш направо в кабинета и като прескачаш бюрата. Страхотно обслужване и им бях благодарен.

Но по въпроса. Съществува кодекс на банките. Това трябва да го знаят всички висши банкери.Защото това са основите.Сега (за пръв път според мен) банка постъпва толкоз грубо и нагло.А именно, погазва основно правило! Допуска такъв гаф да се коментира публично! С известен клиент! Това е много много груба грешка.Банката направи официален отговор. А той е: Парите ги няма ,не знаем кой е виновен, ще съдействаме.

Това преведено на мой език означава "глей си работата нищо не можеш да направиш"

А правилния (и единствен) отговор на банката би трябвало да бъде: Веднага ще възстановим парите! В същото време на секундата Банката трябва да намери тази Ирина или виновника! Максимум за няколко дни. И да изчисти това петно.Защото един опитен умен банкер за един ден ще намери дирите на парите!!И ще отърве банката, ако е само служител виновен както казва Борето.А не да се стига до полиция и прокуратура.На секундата, по техните си канали.Какъв е проблема? На практика Уникредит с това изявление се представя като жертва, и казва "разследвайте". Ако Цветелина Бориславова (може да е всякаква но е адски умна) беше шеф такъв проблем нямаше да има! Тя ако научи за тоз проблем и впрегне ресурса само след няколко часа ще знае къде са парите и виновника!!!

Че то банкерите дет си знаят хватките ако не ги намерят полицията едва ли...

Интересното е че този проблем не вреди само на Уникредит.Той хвърля съмнения върху всички банки.Би трябвало умните банкери(тези в сянка) да реагират веднага. Аз винаги се интересувам от подробностите защото аз не съм на заплата! И трябва да знам. Затова още в понеделник ще пусна официален мейл към контрагенти които ни дължат пари и работят с Уникредит че ако стане фал няма да има прошка! Да премислят внимателно какво правят.

П.П

Ако бяха тамплиерите парите щяха на втория ден да бъдат върнати а виновника ликвидиран. Ще видим сега какво ще стане! Ликвидност отдавна няма остава и репутация да няма.Че то какво остана?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.