Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Показа за доброволно изпълнение от ЧСИ


mirizlivpor

Recommended Posts

Днес се появи въпросната покана във връзка такси по кредитна карта от преди 3-4 години, които не съм бил платил. Имам 2 седмици да платя, същевременно на 31.08 щял да идва някой да ми описва недвижимото имущество. Също така имам запор на всякакви сметки във въпросната банка. Дотук добре, само че аз нямам сметки във въпросната банка, включително и кредитни карти, както и в която и да било друга българска банка! Не разполагам с документи, че съм закривал сметки (ако изобщо се издават такива, не помня).

1. Как се процедира в случая когато смятам, че няма основание за това дело?

2. Как са ме осъдили без да знам, че ме съдят или пък че дължа някому нещо?

3. Как не са ме открили през цялото това време, а магически ЧСИ ме е открил?

 

Не знам какво още да попитам, ченето ми в момента е опряло в земята ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом е банка обикновено изпълнителният лист и заповедта за изпълнение да са издадени по член.417 тоест бързо производство по съкратена процедура и за това разбирате от ЧСИ-то,че банка има претенции към Вас,съдът не Ви е уведомил.При получаване на поканата имате дву седмичен срок да пуснете възражение до съдът който е издал заповедта и да оспорите вземането.Обикновено датата за опис в поканата за доброволно изпълнение е само да Ви стреснат. При проучване на ЧСИ-то

за имущество,доходи и други те правят справка в регистъра на БНБ за наличие на банкови сметки и БНБ казва лицето Х има открити сметки в тези и тези банки и ЧСИ-то налага запора на банковите сметки. Но се случва и информацията на БНБ не винаги да е коректна и банките отговарят, че лицето не е клиент.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Би трябвало заедно с поканата за доброволно изпълнение ЧСИ-ТО да Ви представи копия от заповедта за изпълнение, изпълнителният лист,извлечение от счетоводните книги на банката с което тя доказва пред съда,че има претенции към лицето.И ако пак не ви е ясно какво точно се случва по номера на гражданското дело /пише го на изпълнителния лист/ да ходите до съдът който го е издал и да видите какви книжа е приложила банката за тази си претенция към Вас. Възражението по чл.417 е бланкетно и можете и сам да си го попълните достатъчно е само да напишете на празните редове "Възразявам не дължа сумите". Но съдът ще уведоми банката за Вашето възражение и ще му даде срок да заведе дело по общия ред и ако докаже,че им дължите суми ще трябва да платите още такси и разноски в полза на банката-взискател.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Казаното от колегата горе е така, само искам да добавя да погледнеш в поканата какъв е размерът на адвокатския хонорар или юрисконсултското възнаграждение, тъй като има възможност той да е над минимума, който се определя в Наредбата за правната помощ или Наредбата за мин. адв. хонорар. Имаш право на възражение и относно размера му. Това с банковите сметки и описа на имущество го пишат на всяка покана, без значение дали са направили реална проверка имаш ли или нямаш сметки/имоти.

 

Най-добрият съвет, който мога да ти дам е да се обърнеш към колега юрист, който да погледне документите и да решите как да действате от тук нататък. Свържете се и с ЧСИ - може и по телефон или лично, длъжна е да ти даде инфо.

 

Поздрави,

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, от това както си написал нещата, на мен лично няколко раЛти не ми стават ясни:

1. Какво значи нямаш сметки във въпросната банка? Някога имал ли си?

2. Горният въпрос и по отношение на кредитната карта? Казваш, че никога не си имал такава ли?

 

Да не се окаже, че някога когато си си отварял сметка в банка X, някой любезен служител, в трепетен момент да си хване таргета ти е бухнал и една КК? Щото не е като да няма такива случай. Те обикновено първите 1-2 години са без такси, а после по 30тина кинта на година. Без значение дали я ползваш или не.

 

Най-добрият съвет, който мога да ти дам е да се обърнеш към колега юрист, който да погледне документите и да решите как да действате от тук нататък. Свържете се и с ЧСИ - може и по телефон или лично, длъжна е да ти даде инфо.

 

 

 

С туй се изчерпват всички отговори. Макар че колегите (шкодаджий, не съм юрист) по-горе са ти дали доста изчерпателно инфо без пари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Три пъти съм прекратявал напълно отношения с банки като физическо лице. Пазя си пълния набор от документи от всяко закриване на отношенията.

В 2 от случаите съм имал и кредитни инструменти в банката (кредитна карта/овърдрафт по сметка). И двата пъти след подаване на съответните заявления имаше период от 45 дни, ако евентуално дойде неосчетоводено плащане по някой от кредитните инструменти. След това вече настъпва окончателното закриване, ако дължиш на банката довнасяш, ако имаш останали средства по сметките си ги взимаш, и се получават всички документи.

Може би в случая е пропусната втората фаза.

Освен това повечето банки вкарват в договорите си клауза за частен арбитраж, а не съответния съд. Арбитражните съдилища също са длъжни да уведомят длъжника, но там съм виждал "уникални" изпълнения в стил "лепя уведомлението на вратата, снимам го, отлепям го, тръгвам си". После минава едно бързо производство и си осъден.

Редактирано от Izolini
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.................И ако пак не ви е ясно какво точно се случва по номера на гражданското дело /пише го на изпълнителния лист/ да ходите до съдът който го е издал и да видите какви книжа е приложила банката за тази си претенция към Вас. .....................

 

...........................Възражението по чл.417 е бланкетно и можете и сам да си го попълните достатъчно е само да напишете на празните редове "Възразявам не дължа сумите". Но съдът ще уведоми банката за Вашето възражение и ще му даде срок да заведе дело по общия ред и ако докаже,че им дължите суми ще трябва да платите още такси и разноски в полза на банката-взискател.

 

Тези действия да се извършат в тази поредност, като второто дейъствие зависи от резултата от първото действие.

 

Колеги, всички тук гадаят на основата на личен опит.

Тук не може по метода проба-грешка. Скъпо е........

Да се ориентира колегата горе-долу в ситуацията - може.

Професионално е да се набавят документите, да се прочетат и после да се коментира кой прав, кой крив и какви са възможностите за реакция.

 

Накрая ще има едни разходи за юрисконсултско възнаграждение по изпълнителното дело и таксата на ЧСИ. Обикновено с тези разходи прелива чашата на търпението. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се впуснах в много подробности, защото не знаех дали някой ще ми обърне внимание. Е, обърнахте ми, и то много - искрено благодаря! Сега подробностите:

 

Имал съм сметки във въпросната банка, които съм закрил. Нямам спомен да съм имал КК, не твърдя обаче и обратното. В крайна сметка се оказа, че сметките действително са закрити, а КК - не. Обикновено практиката на банките при закриване на КК е да изчакат определен период, за да са сигурни, че няма да постъпят нови транзакции, и след това закриват. Ако съм имал КК, то това най-вероятно е била ситуацията. Фактът е обаче, че КК не е закрита. Първата година нямала годишна такса, за втората начислили 40лв., които са станали дължими в първия месец от втората година. След като не е платено нищо, начисляват 1.20лв., защото дори минималната вноска не е платена. И от тук се завърта спиралата. Циркът сприра 3 години по-късно, когато изтичъл кредитът и ставал изискуем. Тепърва ще уточнявам защо не е била затворена и КК заедно със сметките. Учудваме и това, че не е имало никакъв опит за връзка с мен от банката, за да ме уведомят, че им дължа нещо. Може би не е практика, не знам.

 

@slambozi - в поканата пише, че изпълнителният лист е издаден на основание Заповед за незабавно изпълнение (чл. 417) от ГПК.

 

Заповед за изпълнение имам (парично задължение въз основа на документ). Разгледано е заявление по чл. 417 и чл. 418. Освен годишните такси в размер на 115лв. трябва да платя 75лв. разноски по делото - 25лв. държавна такса и 50лв. възнаграждение на юристконсулт. Също така пише, че мога да платя сумата или да подам възражение по образец - и двете в рамките на 2 седмици.

 

Извлечение от счетоводните книги също имам - в него обаче има допуснати грешки, а освен това е непълен и неясен. Не бих могъл да допусна този лист да е издаден от банка. Прилича ми на препис, направен в кантората на ЧСИ.

 

Имам и изпълнителен лист - в него пише, че съм осъден да платя горепосочените суми.

 

В поканата освен трите горепосочени суми има и разноски по изпълнителното дело, в т.ч. таксата по т.26 от тарифата за таксите и разноските към Закона за ЧСИ - 23,93лв., др. такси дължими до този момент в общ размер на 136лв. Друго споменаване на тези други такси няма и не става ясно за какво са. Другото са запорът и описът.

 

Разбрах за възражението - няма да възразявам ако няма шанс да доказа, че съм поискал закриване на КК. В противен случай ще възразя със сигурност.

 

 

@_v_ - утре ще се свържа с ЧСИ (много интересно, че имат 0700 номер, а не нормален стационарен или мобилен телефон), за да си изясня всички липсващи подробности. Определено искам да знам за какво са начислени 136лв. Ако таксата им е над минимума, директно към тях ли се подава възражение?

 

 

@sauber - имал съм, но са закрити. Само въпросната КК ми е мистерия и абсолютно същото нещо ми мина през главата, дали някой не я е открил на мое име. Ако съм я открил аз, би следвало да има заявление за това. Надявам се утре да разбера.

 

 

@Izolini - това е второто ми съмнение, което е по-вероятно от измамата, която коментираме със sauber. Според мен някой е забравил да натисне копчето в системата им. Друг път също съм закривал КК и никога не се е налагало да ходя втори път. В случая по тази КК никога не е постъпвала каквато и да била транзакция. Иначе съм осъден от Софийски районен съд, 58 състав.

 

 

@legaltk - целта на темата е точно тази - ако имате възможност да ме ориентирате в ситуацията, защото се чувствам като в небрано лозе. Не очаквам някой да се захване и да ми реши проблема. Както писах по-горе, извадката от счетоводните книги е някаква смешка.

 

 

В крайна сметка се получава следният парадокс - евентуалните разходи (от доста време не живея в София, адвокат, евентуално допълнителни такси) почти сигурно ще превишат цялата изискуема сума. Няма да ми даде мира да подаря на някого над 300 лева, при положение, че съм убеден в правотата си и грешката най-вероятно се корени в (без)действията на някой служител на банката. Нервите, времето и допълнителните разходи за да се оправи всичко също няма да са ми особено приятни. В случая изглежда трябда да си избера по-малкия ***, на който да се нахендря ...

 

Ще споделя утре ако има новости след разговори с банката и ЧСИ. Още веднъж благодаря на отзовалите се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В поканата освен трите горепосочени суми има и разноски по изпълнителното дело, в т.ч. таксата по т.26 от тарифата за таксите и разноските към Закона за ЧСИ - 23,93лв., др. такси дължими до този момент в общ размер на 136лв. Друго споменаване на тези други такси няма и не става ясно за какво са. Другото са запорът и описът.

 

Това са таксите при ЧСИ /образуване на ИД, справки, имуществено проучване, поканата за доброволно изпълнение, запори и д-р./ всяко действие при ЧСИ има някаква такса по тарифата.Пример образуване на дело 24лв,ПДИ 24лв, запор 18 лв за всеки всяко съобщение струва пари.

Относно преписа ,такъв е така го е издала банката.

 

Тук е важен момента какви са ти адресите/ постоянен и настоящ/ и дали са те търсили преди да се стигне ЧСИ да те намери. Защото банката обикновено трябва да ти прати писмо за тези суми преди да ги търси съдебно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ама има няколко прости истини:

Каквато и да е причината mirizlivpor има проблем! Дали е за 200 или за 500 лв е все тая! Разправиите и нервите са същите!

2.Нещо изключително важно(в мойте очи)- mirizlivpor е българин а не циганин - смисъл е уязвим- сиреч има имущество сметки и е леснодостъпен за атака

Аз бих препоръчал от личен опит следното:

Дигаш си задника с документите и намираш лично ЧСИ-то. И директно го питаш СТО пъти за кво става дума и как да се оправи! Това е! Няма друг начин!По телефона често не дава точно информация или не дава вярна.Става дума за малка сума и ЧСИ-то няма особен стимул.Но за клиента батака е сериозен.

Всякакви консултации с адвокати и действия трябва да са след тази среща(аз мисля и че са излишни).

 

П.П

Това е често срещано.Аз също имах подобен случай.Много пъти съм казвал че банките работят против нас а не за нас! И прекратяването на отношения с тях е много проблемно.И клиента си мисли че подписва и айде.И после банката буквално си отмъщава! Със създаване на проблеми!

Затова трябва да имаш малко банкови сметки и малко на брой карти.Колкото повече отношения имаш с различни банки толкова си по уязвим!

Мисля че трябва да направим и една тема за банковите карти плащането в кеш и банковите сметки! Има основни правила кога банката работи за теб и кога ти за банката! Откакто почнах да ги спазвам, нямам проблеми - ама да чукна на дърво щото...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Друго важно нещо е да погледнеш датите. Виж дали от датата, когато задължението по КК е станало предсрочно изискуемо са минали 5 години (макар, че при теб май не са). Ако е така лесно ще те "оправят". Аз лично подозирам обаче, че съвсем скоро ще станат 5. Юристите знаят за какво говоря. Възможно е също и да се "договориш" с ЧСИто за погасителен план или за "отстъпка". Макар че за дребно задължение - трудно. Кажи също кое е ЧСИто, ако искаш и на ЛС.

Също така е важно да се разбере дали някой те е нахендрил с КК без твое знание. Което не значи автоматично, че не си подписал нещо в купчината с документи де...

 

Странно ми е друго. В повечето банки КК е обвързана с IBAN. А когато има карта към IBAN (без значение дебитна или кредитна), обикновено се подава заявление за закриване, а самото фактическо такова се случва след 30 дни за да се застрахова банката, че няма авторизации нейде из чужбина. Как хем си успял да си закриеш нещата, хем е останало това задължение, за мен е мистерия. Има ли проблем да споделиш коя е банката? Нещо лееееееко ми намирисва на Пощенска, ама да не хвърлям камъни предварително. По мой спомени бяха от едиците банки, които нямаха IBAN към кредитните си карти.

 

Не на последно място, лично мое мнение. Въпроса не е само в парите. Ако смяташ, че си прав и някой е сгрешил, трябва да се бориш до дупка. За мен това е правилният начин. Разбира се коства нерви и пари, но аз така бих постъпил.

 

 

Всякакви консултации с адвокати и действия трябва да са след тази среща(аз мисля и че са излишни).

 

 

 

Колко пъти съм присъствал на разговори адвокат-клиент след като коня е бил вече в реката, не е истина...

Редактирано от sauber
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Възможно е също и да се "договориш" с ЧСИто за погасителен план или за "отстъпка"

В повечето случай най-много да говориш с някой Пчси но не и с ЧСИ

, законовото разсрочване на задълженията по ГПК е 20% първоначална вноска и натам другата сума на 8 равни месечни вноски

Отстъпка ЧСИ не може да прави освен да не те товари излишно с такси и разноски , опрещаване прави само взискателят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ще се бориш:

1 искаш поканата с която банката те уведомява че трябва в едномесечен срок да платиш задълженията. Консултирай се но задълженията ти няма да станат предсрочно изискуеми ако не си получил покана за това.

2. Искаш за какво са таксите на СИ.

3. Отиваш в банката и искаш договора за КК и го прочиташ особено дребният шрифт. Нямат право да ти откажат и/или да те пратят при СИ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В повечето случай най-много да говориш с някой Пчси но не и с ЧСИ

, законовото разсрочване на задълженията по ГПК е 20% първоначална вноска и натам другата сума на 8 равни месечни вноски

Отстъпка ЧСИ не може да прави освен да не те товари излишно с такси и разноски , опрещаване прави само взискателят.

 

Това е ясно колега. ЧСИ-то от момент X нататък е посредника между кредитора и лицето. Естествено, че самосиндикално не може да опрощава задължения.

п.с. - И естествено с ЧСИто не се говори. Под ЧСИто да се разбира кантората му. Пък дали ще е с помощник, дали със баба Мима чистачката, все тая. ЧСИтата, които работят с банки обикновено ги работят на пакет. Не мога да си представя един изпълнител да се чуе по телефона със всичките си длъжници :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е ясно колега. ЧСИ-то от момент X нататък е посредника между кредитора и лицето. Естествено, че самосиндикално не може да опрощава задължения.

п.с. - И естествено с ЧСИто не се говори. Под ЧСИто да се разбира кантората му. Пък дали ще е с помощник, дали със баба Мима чистачката, все тая. ЧСИтата, които работят с банки обикновено ги работят на пакет. Не мога да си представя един изпълнител да се чуе по телефона със всичките си длъжници :D

Ясно е ама за този дето вече е имал вземане даване с ЧСИ , много хора си нямат на идея за какво иде реч.И си в грешка ако си мислиш, че в една кантора няма значение с кого говориш.Със ЧСИ се говори ама трудно се стига до тях особено с големите кантори щото много им порасна работата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отново благодаря за отзивите. Банката е ДСК, нямам причина да я крия, дори бих се радвал ако загуби клиенти заради моя казус. Вчера успях да се свържа само с централното им обслужване на клиенти, защото не публикуват телефонните номера на клоновете. По заобиколни пътища разбрах в кой клон съм подавал заявление за закриване на сметките. Разговарях с много вежлива и отзивчива служителка, която опита да се свърже с въпросния клон, за да разбере дали все още пазят въпросните документи в архива си. За съжаление не успя, но ми обеща да продължава да опитва до края на работния ден и във всеки случай да ми изпрати имейл с резултата - е, нямам имейл. Не знаеше какво следва, ако документите вече не са във въпросния клон и обеща да провери. В крайна сметка никакъв прогрес там, освен че ми обясни, че дори и документите да са там, могат да бъдат дадени (копия, разбира се) само лично на мен или на упълномощен от мен човек.

 

Говорих и с кантората на ЧСИ 841 Неделчо Митев. Помощник-ЧСИ, който се занимава с моето дело беше в отпуск, но въпреки това ме прехвърлиха на негова колежка - също много вежлива и отзивчива. С търпение и спокойствие отговори на многото ми въпроси, от което съм изключително приятно изненадан. От разговора с нея ми се изясниха следните неща:

- Всички суми, освен тяхната такса, били по искане на банката. Дори въпросните 136лв. били такси платени от банката, свързани с делото. На момента не се усетих да попитам как така се посочва просто някаква сума, без да има разбивка или точно описание за какво са похарчени.

- ЧСИ са проверили дали имам и задължения към НАП, където се появил фиш за 20 лева  от 2010г. Трябвало и него да им платя или да ходя в КАТ/НАП, за да проверя дали вече не съм го платил. Не помня този фиш за какво е, но ме изненадва вече 8-годишната му давност.

- Трябва да уведомя ЧСИ кога точно ще внеса сумата (ако ще я внасям), за да ми изчислят лихвата на тези 115лв. от пролетта на 2017 до сега. Казаха ми да очаквам около 20лв. Тук бях на ръба да я попитам къде мога да депозирам някой лев при такава лихва ...

- Скалъпеното извлечение от счетоводните книги им било дадено от банката и те не са правили каквито и да било преписи или корекции по него. Интересното е, че на този лист няма нито един подпис или печат на банката. Единствено в заглавието на документа пише, че е издадено от тях във връзка с еди кой си номер кредит. Като чета в пресата как се отлагат дела срещу "знакови фигури", защото липсвала запетайка в призовката и съответно лицето не било призовано редовно се чудя как съм бил осъден на базата на това "нещо".

- На 31.08 нямало да идва човек, който да ми описва имуществото, защото няма да е изтекъл 14-дневният срок.

- Останалото беше във връзка с обжалването и е общо взето същото, което и вие сте ми написали.

- Ако се докаже, че грешката е в банката, поискаха да ги уведомя своевременно (ще го направя, защото е в мой интерес), т.к. съобщението от банката може да се забави и срокът да изтече. Въпреки това, разбира се, те ще очакват въпросното съобщение, защото само на негова основа могат да предприемат някакви действия. Не сме обсъждали в подробности какво точно се случва, ако се окаже, че грешката е в банката. Иначе ако си платя посочените суми по сметката на ЧСИ, те разределят което за когото е и ми пращат писмо, че по това дело вече нямам задължения, т.е. плащам и всичко приключва. Предполагам, че това е стандартната практика.

- Предложиха ми и разсрочване на сумата ако нямам възможност да я платя. Не сме обсъждали условията, защото им казах, че ако ще я плащам, ще я платя цялата.

 

В крайна сметка бяха два доста любезни разговора, за съжаление единият без резултат, а той беше ключов :)

 

@slambozi - адресите са различни. На настоящия ми пристигнаха документите от ЧСИ, но там писмо от банката не е получавано. Не знам дали имат право да изискват такава информация. Нямам и спомен да са ми искали настоящия адрес - по спомен просто ми преснимаха личната карта и си вземаха необходимата информация от нея. На постоянния не живея от много време, но съм получавал писма без проблем, въпреки че името ми не стои на пощенската кутия. Това ще е тема на следващия ми разговор с банката.

 

@mishoo - споделям мнението ти, че съм лесна и удобна мишена. През 2011, ако не се лъжа, бях теглил кредит по програмата за енергийна ефективност от тях (по това време програмата работеше само с 4 банки), така че имат информация и за доходите ми. За първи контакт с ЧСИ смятам, че ми дадоха достатъчно първоначална информация. В момента всичко трябва да се изясни в банката. Споделям и генералното ти мнение за банките - за тях сме дойни кравички и ни цедят с всевъзможни таксички. Когато за първи път исках да си открия сметка с електронно банкиране, трябваше да плащам някакви такси, защото ми предоставяли тази възможност :) Въпреки че нямаше смисъл, попитах въпросният служител от какво точно произлиза тази логика. Принципно всяко самообслужване освобождава ресурс на банката и така тя може да намали клоновата си мрежа, т.е. има стимул да агитира клиентите си към онлайн портали, банкомати и т.н. Таксите за обслужване на сметка, теглене на пари и за преводи си вървят така или иначе. Грешката ми е, че не съм запазил документите по закриването. Честно казано и да ги бях запазил първоначално, едва ли щях да ги държа 4 години.

 

@sauber - картата е била открита през март 2014, първата година е била без такса и през март 2015 са начислили първата годишна такса от 40лв. Тя е трябвало да бъде платена в следващия счетоводен период, което не е станало. От там започват всички задължения. Кредитът е бил с продължителност 3 години, т.е. през пролетта на 2017 сумите са станали изискуеми. Любопитното е, че въпреки продължителността на кредита от 3 години, начислените такси по КК са за периода 27.03.2014-13.09.2017, т.е. за 3 години и половина, при краен падеж на кредита 27.03.2017. Дни забава - 194. По мое мнение, нито съдия, нито ЧСИ, нито който и да било е прегледал подробно това извлечение. Във всеки случай 5-те години са далеч. За нахендрянето на КК - не изключвам да съм я заявил (не мога и да го потвърдя, просто не си спомням), но със сигурност съм заявил закриване на всичко в тази банка. Относно закриването на КК ми обясниха по телефона, че се чакали 2 счетоводни периода и тогава ако балансът е на 0 се закрива. Моето мнение е, че точно това не се е случило. Вероятно това е описано в документите по закриването. Имал съм достатъчно КК от различни банки и никога не е имало подобен проблем. Имам обаче блед спомен, че в една банка (Булбанк може би) след изтичането на въпросният период, продължавах да виждам КК в онлайн банкирането. Свързах се с тях и набързо се затвори, съответно изчезна от онлайн банкирането.

 

@stanis - ще изискам и копие от уведомителното писмо.

 

 

Ако платя, означава ли, че всичко с това дело е приключено? Ако впоследствие все пак се установи, че грешката е в банката, предполагам, че ще трябва да водя дело срещу тях за възстановяване на всички суми, които съм платил, или? Ще пиша отново след като успея да извлека информация от банката. Приятен уикенд!

Редактирано от mirizlivpor
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лихвата обикновено е основният лихвен процент на БНБ +10% наказателни което е около 10.5%годишна лихва върху главницата считано от датата на подаване на документите в съда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пиша от телефона и ще бъда кратък. Ако платиш - game over. Ако ще предивяваш някакви възражения, момента е сега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.