Jump to content

skoda-club-bulgaria.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Накъде след инцидент?


yanko78

Recommended Posts

За жалост, преди два дни една бабка докторица ми отне предимството и се блъснах в нея с мотора. След сумати перипетии, остана уговорката да ми покрие щетите по мотора и да не викаме полиция. За мое огромно очудване, бабката излезе жилава. Като и казах колко ще ми струва ремонта стана много смела и отворена. На другия ден ми звъни някаква, която ми се представя за бивша полицайка пенсионер и ми нарежда някакви глупости, как била гледала камерите от кръстовището и нищо ми нямало и на мен и на мотора и как съм си го запалил и тръгнал. Тази селска наглост, ми вкара кръв главата. Изкарах си съдебно медицинско, в понеделник ще пусна и жалба срещу милиционерката :) и смятам да предприема съдебни дела срещу двете бабички тарикатки. За Едната смятам да предявя иск за материални и морални щети, а срещу телефонистката, иск за емоционално разстройство, при което съм загубил възможност да си изпълнявам задълженията и от там съм претърпял финансови загуби. Правилна ли е посоката в която мисля? Без викане на КАТ, дали би било голям проблем? Имам снимана колата и където е смачкана след удара. Бабето изглеждаше много притеснена и с нея имаше някаква лекарка с която отивали при болния и баща. Тая с нея изчезна. Дали ако няма достатъчно доказателства, има начин да се открие спътничката и за да даде показания? Въобще, кой е най правилният начин за действие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пускаш жалба в деловодството на КАТ , да ти издадат протокол за ПТП и след това всичко останало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А Янко :D

Ти си ми бил колега моторист :PDT_Armataz_07:

Що не се обаждаш бе?!

 

За инцидента - съжалявам! Ама мисля и че е за добро! Естетвено това си е мое мнение!

Мисля си че нищо вече не можеш да направиш.Само ще си загубиш време и нерви.КАТ мисля че няма да дадат протокол.Защото вече няма как.Само по приказки на единия.Нещо повече то и като стане инцидента също си правят устата да не идват.Искат да бъде попълнен двустранния протокол който всеки водач носи!И идват ако има сериозно пострадал или ако кажеш че не можете да се разберете и има агресия!

Това си го знам от патили клиенти! Един път напуснеш ли мястото на инцидента всички обещания излитат и вече нищо не се е случило или се отрича! Според мен е трябвало на всяка цена да попълните (макар и с грешки) двустранния протокол без да говорите за щети! Сега вече е късно - мисля аз!

П.П

Мисля си че това е плюс за тебе! И ти повече ще изкараш от бабичката(най вероятно е дърта лелка хахаха). Първо щом си я пуснал без да я биеш и само на обещания че ще ти плати ( и ще ти пусне :D)   означава че имаш съвест и състрадание! Хич не е малко. Второ. Станало е инцидент с мотора- и ти няма нищо. Което е най важното щото знаеш че на всеки 3 дни(моя статистика) пострадва сериозно някой моторист! На всеки 5-6 дни(пак моя статистика) имаме загинал.

Та може би това ти е твоята доза твоята част по съдба този инцидент.И си излизаш жив и здрав само с финансова загуба.И няма да караш мотор известно време.През което време можеше пак да стане инцидент и да се претрепеш.Или най лошото нещо- не да умреш ами да станеш инвалид и да легнеш на грижите на близките си! Ужас !

Затова мисля че си късметлия!!

П.П.2

Теб те помня още от строежа (евентуален) на къща! Още тогава ми направи впечатление че трудно боравиш с закони и документи ама след този случай може да се замислиш вече.Щото документите са всичко.Ако на тях пише че си жена (нищо че си мъж) на документите ще повярват :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аааа сега си спомних думите на един препатил клиент при такъв инцидент:

Задължително документ и обаждане на 112. Оттам дават номерче което се вписва в протокола който описва инцидента!

Ако ли пък извадиш късмет и се удариш в супер дупер готина мацка и тя ти обещае луд секс за да не викате полиция тогаз ще направя изключение и наистина няма да викам ама пак ще се обадя на 112 който да регистрира инцидента и обещанието за секс :D  :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А Янко :D

Ти си ми бил колега моторист :PDT_Armataz_07:

Що не се обаждаш бе?!

 

:D

Честно казано, въобще незнам кой си и че сме имали допирни точки. Ние редовно се събираме с колега шкодаджия и никога не сме отказвали допълнителна компания. Пиши ми на лс телефона ти и ще звънна да се видим и запознаем.

 

Все пак по темата, някакви насоки поне да и вгорчя живота най малкото? Готов съм да заведа дело макар и загубено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

КАТ не може да не вземат отношение при подадена жалба. Жалбата е свободен текст и се описва ситуацията ... лошо е , че няма регистриран сигнал на 112 , но те пък имат достъп до камерите и могат да проверят истинността на думите .

Преди месец и нещо мен ме жулна МПС без регистрация и застраховка и като съобщих на виновния водач присъдата (цената на огледалото само) и на него му прималя , но в крайна сметка намерихме решение . В твоята ситуация при наличие на валидна ГО , незнам защо не сте си написали един двустранен протокол и по живо , по здраво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мишо, с това "пускане" от бабички и "луд секс" с яки мацки възможно ли е да си объркал форума ?!? Човека за какво пита - ти какво го съветваш. Възможно е и аз да не съм се събудил още, ама... Нещо не иде .

Янко, къде става това? Във Враца ли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мишо, с това "пускане" от бабички и "луд секс" с яки мацки възможно ли е да си объркал форума ?!? Човека за какво пита - ти какво го съветваш. Възможно е и аз да не съм се събудил още, ама... Нещо не иде .

Янко, къде става това? Във Враца ли?

Да, идвам от доло към Благоев и на светофара, тя свива към ферит и ми отнема предимството.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А що не пишеш, че сте се разбрали да мръднете ППС-тата настрани и бабичката е духнала от произшествието? Да се окаже, че е напуснала мястото на инцидента - демек - беглец от закона? Пък тая дето ти е звъннала, директно при нея с един адвокат - да си поговори малко и да се разбере, че така НЕ става! Бахти наглите женици...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е, има една приказка: направи добро, изяш лайно. Най ме изумява, че подобно поведение, не е присъщо за 65 годишен лекар. Живота всекидневно ни учи, за жалост, понякога научаваме уроците по несправедлив начин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "yanko78" - Привет.. Не мисля, че е проблем да се обадиш сега на "112" и да обясниш какво се е случило. В крайна сметка, ТИ твърдиш, че нещо се е случило и би трябвало да можеш да го докажеш без проблеми с Медицинското, Снимките, Детектор на Лъжата ако трябва. Какво значи, че е трябвало на място да се обадиш? Аз познавам Живи Хора, които към ден днешен нямат Мобилни Телефони. И ТЕ ли трябва на място да се обаждат ако им се случи нещастие? Потърси Адвокат. Тук много ми мирише на неимуществени вреди. Само се съмнявам дали има толкова добри Адвокати..

 

П.П.

Като каза, че ТЕ е възмутило как може да постъпи Лекар в 21 Век, се сетих за лек инцидент между управляван от мен автомобил и друг автомобил, управляван от Доктор от Болница "Токуда". Доктора даде назад, удари управлявания от мен автомобил и после тръгна да бяга. Стигнах го, написахме Двустранен Констативен Протокол за Пътно Пранспортно Произшествие. Само се Моля, същият този Доктор, като сгреши (за съжаление на всеки Жив Човек му се случва) в неговата си Професия, да не хвърли скалпела и да побегне..

Редактирано от tuningmania
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе кви детектори на лъжата кви пет лева! Напуснали са местопроизшествието! Край! И да го докаже кел файда? Другата бабка ще каже че са се разбрали и са си стиснали ръцете и са се разделили! Може даже да каже и че му е дала 1000 лв на място и затова не са се обадили даже!

Не напишеш ли протокол на място...забрави... ама и да напишеш..пак трябва да го регистрираш на 112...Иначе казват че сте седнали на маса и сте го написали(често се е случвало) !

За тези дето нямат телефони..Ами лошо.. те губят..За тези мотористи които също не носят двустранен протокол(и аз не нося) също лошо...За тях си е...

Сигурен съм че Кат няма да издаде протокол...

Ако не вярвате направете бърз консулт с КАТ !

Няма как да я изкара беглец защото е минало няколко часа или ден! Трябвало е на секундата!

Ич не съм объркал форума аз..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "mishoo" - Всеки може да си казва каквото иска. Важното е кой какво може да докаже ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дълго време не исках да пиша, че съм на всяка юридическа манджа мерудия, обаче:

  1. Реално и двамата сте науснали местопроизшествието. И двамата трябва да си понесете административната отговорност, която обаче е смешно малка;
  2. От тук е твоята дума срещу нейната. Хубаво е, че си направил снимки, дано на тях да се вижда и номера на колата. Хубаво от гледна точка на евентуален иск е, че имаш медицинско;
  3. Лошото е, че тя има свидетел, бил той кошаревски или истински. Ако бяхте извикали КАТ нейните показания не минават. В съд е друго;
  4. Съществуването на записи е под въпрос.

Моето мнение: Аз лично, след като съм си го турил сам по този начин, бих си закачил една голяма обица на ухото и бих продължил нататък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1. Освен всичко друго ще водиш дело, кой знае колко дълго. Знаеш ли какъв кеф е да се явиш 2-3 пъти в зала, и да го отложат, щото бабата е хремава... примерно. Или кат си направиш планове за лятото да ти шибнат заседание баш тогава...

 

Я пии едно пиене и давай напред. Ще водиш битка за глупости.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбирач, че е загубена кауза, но мисълта за справедливост не ми дава мира. Какъв нагъл човек трябва да си (ЛЕКАР на 65-70) години, да отнемеш предимство, да пребиеш човек и имуществото му и да тръгнеш на вариант да го заплашваш. Ако беше минала на варианта и да каже: ей момче извинявай, сгреших, дай да направим двустранен протокол, ако не стигнат парите от гражданската да ти доплатя и т.н. го разбирам. Ще мИ праща тая кукуфелница, бивши полицаи пенсионери да ми звънят и да ме заплашват. Ако отида аз и и причиня физически и материални щети, дали ще го приеме за квит?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и да не викаме полиция.

 

Не съм чел мненията на другите колеги, но всичко приключва до тук (написаното в цитата по-горе). Ти като напуснал ПТП подлежиш на третировка все едно си над 1.2 промила, в пари не знам какво е, отнемането на СУМПС е 1 год.

Никой да не очаква закона да го пази и да работи в негов интерес, когато сам не го спазва.

Извън моето разбиране (чак се нервирам) е с какъв акъл ги вършите тия неща!? Тия ГО за какво ги плащат всички? За какво плащаме данъци за полиция и поддръжка на системата 112? За какво плащат данъци застрахователите?!

 

Сам си си виновен, нервирай се сега колкото искаш и вечно да ти е обица на ухото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм чел мненията на другите колеги, но всичко приключва до тук (написаното в цитата по-горе). Ти като напуснал ПТП подлежиш на третировка все едно си над 1.2 промила, в пари не знам какво е, отнемането на СУМПС е 1 год.

Никой да не очаква закона да го пази и да работи в негов интерес, когато сам не го спазва.

Извън моето разбиране (чак се нервирам) е с какъв акъл ги вършите тия неща!? Тия ГО за какво ги плащат всички? За какво плащаме данъци за полиция и поддръжка на системата 112? За какво плащат данъци застрахователите?!

 

Сам си си виновен, нервирай се сега колкото искаш и вечно да ти е обица на ухото.

От преди месец и нещо не е необходимо да се взема номер за протокола от 112 , а КАТ се вика само , когато двамата водачи не могат да се разберат кой е виновен ... демек при материални щети се минава с един двустранен протокол и толкоз.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отидох при адвокат и тя предлага да е дадем на прокурор. Нищо не разбирам и недоумявам какви ги върши тоз прокурор. Утре имаме пак среща, за да уточним детайлите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От преди месец и нещо не е необходимо да се взема номер за протокола от 112 , а КАТ се вика само , когато двамата водачи не могат да се разберат кой е виновен ... демек при материални щети се минава с един двустранен протокол и толкоз.

Не вярвам!

Не ми се вярва да е истина! Въведоха регистрирането точно защото имаше много злоупотреби! Защото аз сега например ще си напиша сам един двустранен протокол! Че Янко ме  е блъснал примерно. А Янко просто си го е загубил неговия лист и понеже е виновен - сега отрича.. Или пък съм го написал с приятел и преследвам няква си застрахователна цел.

Затова винаги има допълнително подсигуровка на протокола.И то не по късно а на самото местопроизшествие! Ако 112 не го регистрира то звъним на КАТ и даже де се орепчат то има записан разговор че е имало такъв инцидент и се е съставил протокол! Това е.

Всичко останали са приказки!

Що се отнася до адвокатката -  ами тя си е права- ама за себе си.Нищо няма да стане с дело прокурори и прочие.Но това им е работата на адвокатите..Да ровят да търсят да вадят кирливи ризи! Спя с юрист и знам какво е :D

Винаги можеш да навредиш на един човек (или да му го върнеш) съвсем законно. Мога да посоча няколко такива начина!

Що се отнася до израза "да не викаме полиция" и аз съм го правил като Янко - и съм ял хурката после :D

Преди много години като бях млад на едно кръстовище аз (бях с чисто нова кола) съвсем леко ме забърса една стара трошка..Просто не взе добре завоя и ми строши предния фар. От изгнилия опел(направо се чудя как се движеше) изкочи млада красива жена с големи ъъъъъъ балкони и почна да реве.Аз съм виновна да не викаме полиция щото изкарах колата а мъжа ми не знае и ще ме убие от бой още повече че съм и ударила друга!Да не казваме на никого- не мога да си платя сега ама ще събера пари ще спя с теб всичко ще направя недей моля те.. Рев сълзи и...страх от мъжа и.Аз пък имам пълно каско и заръка от застрахователя.Ако има нещо - звънни на тоз номер и ние поемаме!

Хехехе... и аз не се обадих..

хахаха--

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По данни от оператор на тел.112 от 31.08.2018 за двустранни протоколи номер не е необходим ... след снощи завеждам втора регресна щета с двустранен протокол без номер ... кът не ми вЕрваш , звтнни на 112 :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С въвеждането на системата бонус/малус бих се съгласил да се подпиша на "кошаревски" протокол в годината , в която колата ми ще замине за Надин :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.