Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

За който още не си е сменил регистрационните номера

Recommended Posts

Колеги, пускам тук в електронен вид жалбите до съда, в случай, че ви спрат със стари номера и ви напишат акт или спрат колата от движение. Акта първо се обжалва в КАТ, а после в съда.

Документите са налични благодарение на Ауди-форума.

http://audibg.com/NEW/index.php?act=Att ... st&id=4177

http://audibg.com/NEW/index.php?act=Att ... st&id=4178

Ето линк към цялата тема:

http://audibg.com/NEW/index.php?showtopic=12373

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми е интересно - все някой ще се опита да търси под вола теле. Повече от ясно е, че в законите като цяло има доста вратички. Но конкретно в случая - много хора казват, че нямат време да си сменят номерата. А ще имат ли тогава време да се разправят с подаване на жалби, с взимането на излезли решения, после евентуално отново търчане до КАТ за носене на решението и оправяне на документите? По груби сметки този, който се захване с подаване на жалби ще загуби в цялата тази процедура далеч повече нерви и време, отколкото ако се нареди и за един ден да приключи с тъпата смяна на рег. номерата.

От друга страна, в момента в който на някой му спрат колата от движение заради стари номера, дори и да обжалва, той няма право да я кара докато не излезе решението на съда евентуално в негова полза. Та към всичко останало прибавяме и една - две седмици придвижване без автомобил...

Направо ми е смешно като гледам как някои хора се опитват по възможно най-сложния начин да си решат "проблемите".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mishelle, смятам в случая, че поведението на примиренчество и махане в с ръка в стил "Айде майната му, аз ли ще оправя света" не е правилно. Важно е да почнем да си търсим правата, особено когато държавата е най-виновна за батака с номерата - за кво трябваше след черните да се въвеждат жълти, само 4-5 години след това бели, а след това - нови номера за всички. Принципно бях против смяната на номерата още като излезе наредбата от 2000 г. Въпреки, че за пръв път си смених номера през 2001 г. И за какво трябваше в рамките на 6-7 години да регистрирам нововнесен автомобил и да му сменям номерата. Не е правилно за 7 години по два пъти да сменям номера. Ами за цялата дезорганизация със смяната? Виж по-долу в темата за САЩ как ти ги пращат по пощата като ти дойде реда. И то за общо 10 долара. А тук е 36 долара.

Въпросът е в това да свикнем да си защитаваме правата и то от държавата, която винаги се стреми да ни ги ограничава.

Даже малко ми е странно, че във форуми като на Ауди и BMW има много по-силно изразена гражданска позиция срещу смяната на номерата. Въпреки, че този процес едва ли ги засяга толкова много хората, които карат по-нови коли.

http://audibg.com/NEW/index.php?showtopic=12373

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=33937

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

It's too late, babe!

Колега PV, когато преди Коледа застанах на опашката във Варна и призовах "колегите" (поставям в кавички овцете, наречени Български народ) да запушим с колите си КАТ-Варна, като по този начин покажем нещо малко повече от робско поведение, същата СВОЛОЧ се изпокри като къртици и дори ме помисли за луд.

Лесно е да си силен във форума, а дали е същото на улицата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А м/у другото да сте се замисляли, колеги, че като взлезем догодина в ЕС и пак ще трябва да сменяме керливите тенекии с цифрички ?!!?!?!? :evil: :evil: :evil: Ако някой може да измисли по-голям глупост от тази ще му бъда роб цял живот ! Ама мога само да ви кажа, че всичката работа е да ни вземат дори и въздуха, които вече сме вдишали.Аман от селяни .... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега PV, смятам, че не си ме разбрал правилно. Аз не махам с ръка и не викам "майната им" относно смяната на номерата. Напротив. Мнението ми е, че такова унифициране на номерата трябваше отдавна да стане, а не да минаваме през жълти и бели табели. Също така оеднаквяването на номерата, както и смяната на личните карти, понеже са идея на държавата, трябваше да бъдат и за нейна сметка, а не да се взима от джоба на народа, или поне таксата да бе символична. Аз отдавна съм поставил два въпрос тук във форума, на които до сега никой не е успял да ми отговори. Дори нямаше и коментари по тях. А именно - защо цялото това роптане се случи чак сега, а не преди 3-4 години, когато се взе решение за поредната смяна на табелите? Защо хората започнаха да недоволстват едва в последния момент, когато се извисиха огромните опашки пред КАТ? Моя личен отговор на тези два въпроса е - защото на масовия българин не му дреме за поредната държавна простотия (нали сме си овце), а го бърка висенето на опашката и евентуалната загуба на време.

Дано този път да съм бил по-ясен с позицията си :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тая цялата смяна на номери и документи дойде около 2000 г. покрай влзането в ЕС. Още през 2000-2001 г. и аз търсих вратички в наредбата и несъответствия със закона. Най-малкото защото таксата от 52 лв. тогава и около 57-58 сега е неоправдано висока. И аз предполагах, че не си искал да изразяваш примирение, писах го, за да изясня моята позиция. Сега това, което става е пряко следствие от неспособността на българите да планираме и да се организираме за каквото и да било - и това от най-високо управленско ниво до личните и финансовите проблеми. Аз смятам, че ако не си сменил номерата по-рано, сега в последния момент няма смисъл - по-добре или да се изчака да намалеят опашките или да се възползваш от документацията да пуснеш искова молба в съда. Между другото, нещо, което малко хора знаят, е че всеки незаконосъобразен нормативен акт може да се оспорва в съда. И то вече има заведено дело.

По поста на Хашек, аз прочетох в някаква друга тема за приключенията" ти във варненския КАТ и разбирам как се чувстваш. Бих участвал в една организация да се направи нещо, ако ще и да се блокира КАТ. Най-малкото, което можем да искаме, е като се сменят номерата поне да го направят като в САЩ - изпращаш парите по банков път и ти изпращат номерата по пощата, без опашки. И аз бях лично засегнат - като ми гепиха номерата (нови) трябваше по общия ред да си чакам на опашката за пререгистрация. Но само ако има протести и действия, ще отстъпи властта много бързо. Това е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление практиката е показала, че не можем да се организираме - нито за застраховките, нито за дупките, а дори и за номера с номерата : )

Имаше хиляди начини смяната да стане без проблемно, но както винаги нещата се правят по-най неудобния начин...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде да налея масло в огъня....

В Белгия и Франция (страни отдавна в EU, да не кажа създали го) още си карат със старите номера. И нямат никакво намерение да ги сменят. Да не говорим, че в Белгия номера е личен, т.е. при продажба на колата си сваляш номера и си го слагаш на следващата.... Ама това е друга тема...

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.