Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

фелициа 1,3 карбуратор с агу

Пламен

Recommended Posts

от скоро сьм собственик на фелициа 1,3 карбуратор с агу купих я за такси бихте ли ме информирали относно профилактиките и подрьжката на двигател и скоросната кутия и какви регулировки са нужни за правилната експлоатациа на 89000км е колата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито, колега и със здраве да си бачкаш с нея! Трудно ми е да ти кажа нещо конкретно за кола, която не съм виждал, но:

Относно газовата: ако прави проблеми на студено и при превключване от бензин - провери дали не са се удървили мембраните. Предполагам, че няма нужда да ти казвам, че въздушния филтър се сменя на 5000 км. или взимаш спортен - повечето таксита са на втория вариант и май повече ти се връзва като цена.

Относно самата кола:

Гледай да не я прегряваш, че ще има шлайфане на глава. Не се стискай за добър антифриз, после ще ти излезе по-скъпо! За по-сигурно си купи температурен датчик от Шкода 120 - с него перката върти по-дълго.

Ако досега не е сменяна ангренажната верига - време е! Не е чак толкова скъпа, а пък колата просто ще върви по-добре.

Гумичките на клапаните при каране на газ се прецакват по-бързо. Ако пуши или усетиш, че мирише на изгоряло масло (особено когато караш на заден) - сменяй и регулирай клапани.

Скоростите имат един семеринг, който има склонност да тече - ако е така и при твоята кола - смени го и си сложи полусинтетично трансмисионно масло - 75W80 мисля, че беше. Така зимата ще ти е по-комфортно, докато е студена колата.

Повечето гумени тампони по окачването и двигателя след 10 години се късат или са твърди - сменяш и забравяш.

НЕ СЕ ПЛАШИ - ЧАСТИТЕ СА С ПРИЛИЧНИ ЦЕНИ! Огледай секцията за магазините и прецени откъде ще ти е най-удобно да си пазаруваш.

Ако имаш текущи проблеми - свиркай, ще ги разрешаваме ;) А аз някоя вечер ако съм много пиян и видя такси Фелиция - тутакси ще се метна да ме кара - току виж си се оказал ти :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.