Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Octavia 1959

octavia

Recommended Posts

Здравейте! Моля ви за помощ!!! От месец съм горда собственичка на Skoda Octavia 1959 или нещо такова... Понеже няма да мога да я използвам по никакъв начин бих искала да я продам. В отлично състояние е. Казаха ми, че коли производство преди 1960 вече се водят ретро... Как мога да разбера за колко бих могла да я продам и къде???

PRR: Пиши на кирилица. Преведох ти поста. Следващия път ще трия

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти и добре дошла. Щом е в отлично състояние, повярвай ми, ще се намери някой да я вземе на много добра цена, надявам се да е някой съфорумец. На първо време пусни малко снимки на колата.Ако не е тайна, ащо няма да може да я ползваш? Поздрави!

П.П. Eто например колко струва Октавия `63 в наистина добро състояние, в Германия. А именно 3 000 евро. Ето и линк http://www.mobile.de/SIDfoysVP8BsypH1coHCJrS0w-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11LsearchPublicJ1173713523A2LsearchPublicD1100CCarW-t-vctpLtt~BmPA1A1B20A4%81P-t-vCaMiMkQuSeUnVb_X_Y_x_ydcsO~BSRA6D1100B10E22900BGNCPKWA0HinPublicA2A0A0A0A2A0/cgi-bin/da.pl?bereich=pkw&sprache=2&sr_qual=GN&top=1&id=11111111249691593&

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

gogata не помагаш много - все пак сме в бг и 3000 евро няма кой да даде. Но вярно че е ценна колата пусни и тук снимки да я видим

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Favorit 1.3LX, наясно съм, че тук няма кой да даде 3 бона в евро за тази кола. :( Но си мисля, че ако наистина е в добро състояние може поне 2000 - 3000 лв. да й се вземат. Май Кранкенщайн или Хашек ще могат да дадат най-обективно мнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти и добре дошла. Щом е в отлично състояние, повярвай ми, ще се намери някой да я вземе на много добра цена, надявам се да е някой съфорумец. На първо време пусни малко снимки на колата.Ако не е тайна, ащо няма да може да я ползваш? Поздрави!

П.П. Eто например колко струва Октавия `63 в наистина добро състояние, в Германия. А именно 3 000 евро. Ето и линк http://www.mobile.de/SIDfoysVP8BsypH1coHCJrS0w-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11LsearchPublicJ1173713523A2LsearchPublicD1100CCarW-t-vctpLtt~BmPA1A1B20A4%81P-t-vCaMiMkQuSeUnVb_X_Y_x_ydcsO~BSRA6D1100B10E22900BGNCPKWA0HinPublicA2A0A0A0A2A0/cgi-bin/da.pl?bereich=pkw&sprache=2&sr_qual=GN&top=1&id=11111111249691593&

goga тук една октавия и търсиха 1000лв после повечко и пак си седи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не е достатъчно просто да е в добро състояние, а трябва и да е ПЪЛЕН оригинал, за да и се търсят толкова много пари. Субективната оценка на колежката едва ли е особено точна и трябва да се види колата от разбирач, за да се прецени колко струва реално. Ако има някакви свободни съчинения и побългарявания по нея цената и пада автоматично, като се има предвид и че Октавията не е особено рядък модел като Фелиция кабрио например... аз лично бих я посъветвал да изчака още с продажбата, ако не е много на зор за пари и има гараж къде да я държи. Цените на ретрото тепърва ще се качват, давам само 1 пример: помните ли синята Октавия в наистина много добро състояние, която дойде на събора в Троян 2004? Около 2 години по-рано ми я предлагаха за под 1000 лв, а новият и собственик през 2005 г доколкото знам е броил повече от двойна сума за нея!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 месеци по-късно...

от три дни съм в отпуск и мисля,че най-добре ще бъде да направя няколко снимки на тази хубавица(Октавия).Само ми кажете как да закача снимките така,че да ги гледате...Признавам,че съм неграмотна в това отношение...Благодаря ви обаче,че ми отговаряте!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти. Влизаш в галерията на форума www.skodaclub-bg.org/gallery , правиш си акаунт там със същия юзърнейм, както и във форума и качваш снимките.

П.П. Има тема за работа с галерията в раздел "Всеки за всичко". Поздрави! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 месеци по-късно...

:cry: здравейте всички! направих няколко снимки на моята баба Октавия,но така и не открих начин да ги кача в галерията.регистрирала съм се,но...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прати ми ги на мейла и ще ги кача. Можеш да го видиш в профила ми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:cry: здравейте всички! направих няколко снимки на моята баба Октавия,но така и не открих начин да ги кача в галерията.регистрирала съм се,но...

малко е дълго и досадно наистина това качване, но ако четеш и следваш точно иснтрукциите убеден съм, че ще се справиш. Успех! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Снимките в пълен размер са при мен. Ако някой иска, пращам ги на мейл. Тук са в умален вариант:

Octavia01s.jpg

Octavia02s.jpg

Octavia03s.jpg

Octavia04s.jpg

Octavia05s.jpg

Octavia06s.jpg

Octavia07s.jpg

Octavia08s.jpg

Octavia09s.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

последна цена и местоположение на мен не ми трябва комби но се пак да питам може някои да се васползва

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен колата все още е годна за възстановяване. Обаче да се продаде - не ми се вярва. Дори и за 500 лева едва ли ще се намери кой да я вземе. Със старите номера е - това значи спряна от движение, а това прави прехвърлянето абсурдно скъпо. Като се сложат елементарните неща от рода на нотариус - такси - номера - талон - акумулатор - гуми - масла - застраховка - данък и прочие, и задължителната ревизия на спирачки и съединител, и новият собственик ще му се наложи да хвърли едни 1000 лева като добавка към парите за покупката. Да не говорим за взимането на няколко дни отпуска. В крайна сметка ще имаш порядъчно ръждясала малолитражна кола от 60-те, а вече си с примерно 1500 вътре.

Преди година и нещо Октавия седан в подобно състояние (малко по-зле беше), пак с пълен комплакт хром - включително пръстени на джантите, наподобяващи спици, я продаваха на кварталния ми пункт за вторични суровини. Искаха 500 лева, при положение, че са я купили за 200. Никой не ги даде и я нарязаха след един месец седене. Надявам се тази да си намери стопанин, или поне някой да я вземе за части.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тая Октавия се продаваше още през 2004 г в сп. Автокласика за 3000 лв, тогава на снимката беше в гараж и изглеждаше доста по-запазена...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

като се реши цената имам интерес давам 500 лева (ако са чисти документите)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тая ли била? Е значи надали ще се продаде и тоя път. Тогава отседя мнооого месеци. И понеже е извънредно ценна - поне 3000 лева, не са сменили номерата и са я захвърлили на поляната. malkiq, май не си съвсем на ясно що е то кола спряна от движение. Трябва сегашния собственик да оправи всичко - а това са няколко дни търчане и куп пари и нерви - на кратко: талон за временно пускане в движение, застраховка "Гражданска отговорност", нови номера, нов талон на името на новия собственик, плащане на данъци + вероятна лихва, после нотариус - такса и данък, КАТ-София, нови номера. И всичко това ако върви и спира. И после се почва ремонт на всичко, защото за 40+ години всичко е за ремонт.

Ааа, забравих - за 500 ако всичко е редовно - не се и надявай. Не че струва повече - просто около 400 ще струва да стане редовна, без висенето. На отпадъци дават поне 220.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

добре аз за документи знам каква е процедурата (тичам постоянно по ретро мотори) ако мн мн са забатачени документите маи ще са и много 500 поне така мисла а и транспорт до София треа да плата замислям се за 300 400 да е цената според мене (поне толкова бих дал на момента)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Незнам за вас, но това ретро шкоде комби адски много ми хареса!

Валидни телефони за връзка с притежателката има ли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и мен доста ме кефи, дончо веднъж те разпитвах за нея. няма ли телефон нещо? имам толкова много части за octavia, че се замислям сериозно. между другото малко ме плаши това, че собственичката не знае годината на колата. преди време, когато колата се продаваше в автокласика, се обадих на собственика. той беше тежко болен и я продаваше, защото имаше нужда от пари. за съжаление човека вече не е сред живите... както и да е, колата е 1967-ма. човека (не му помня името) ми каза, че е купил колата на старо. навъртял е над 300 000 km, бил е страстен рибар и точните му думи бяха - "къде ли не съм ходил с нея, къде ли не съм я набутвал, никога не ме е предавала". каза ми също, че е пребоядисвана не един или два пъти. друго май не се сещам, но наистина преди време колата изглеждаше много по - добре...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма телефон за връзка, има само мейл.

Роска, ще ти пратя оригиналите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.