Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Задните говорители свирят тихо

Recommended Posts

Октавията ми има 4 говорителя, 2 големи (17см) във предните врати и 2 малки (13см) отзад отстрани на кората на багажника. Мисля че са фабрични, защото на задните отдолу има емблемата на Шкода :)

Може да има и някакви пищялки във вратите, защото има дупчици зад огледалата на предните врати и при дръжката на задните, но не знам как да разбера.

Проблема е, че задните говорители свирят много тихо. Ако пусна музиката нормално и после пусна да свирят само задните, се оказва че те са доста по тихи от предните. И двата свирят тихо, а не само едниния.

Плейъра е Pioneer, от ниския клас.

Чудя се - това някакъв проблем ли е (ако да - в говорителите или в плейъра) ... или пък нарочно е направено така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свирят по слабо, защото са по слабички, и при другите Октавии с тази конфигурация е така. Можеш само чрез fader-а да намалиш предните и по този начин звука да се чува равномерно отвсякъде. Или да смениш задните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свирят по слабо, защото са по слабички, и при другите Октавии с тази конфигурация е така. Можеш само чрез fader-а да намалиш предните и по този начин звука да се чува равномерно отвсякъде. Или да смениш задните.

:smt017

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако задните високоговорители са с по голямо съпротивление е нормално да се чуват по слабо в случая. Това не е проблем защото може да го коригираш с fader-а

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Елипси не ми се слагат, защото не ми се дупчи кората ... по-скоро бих сменил фабричните 13-ки с някакви по-сериозни. Само незнам какви трябва да сложа, защото би трябвало да имам и пищялки -> широколентови, двулентови или някви други.

Който иска може да препоръча и марка :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

разгледай на сайта има раздел за озвучаване с препратка към говорители на pioner който са направени за моделите на Шкода. Така може да си избереш говорител който е по голям като см и да си сигурен, че ще влезне във вратата. Като съотношение цена / качество за добри и доста хора си ги купуват.

успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мене ако искаш да сложиш нещо по сериозно вземи си pioner или herz но разликата няма да е много голяма защото 13-ка говорител свири за 13-ка ! Не може да очакваш кой знае какво от нея!Аз в предните врати

сам с говорителите 13-ки ,смених ги с megavox и макар че качеството на звука да беше много по добро те бяха по тихи от оригиналните ,след това си взех pioner и резултата беше сащият!Та мисълта ми е каквито и 13-ки да сложиш не могат да се доближат до една прелична елипса!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разликата не е голяма защото pioner или herz са масовите говорители (в ниските серии) и въобще не са еталон за качество, сложи си едни 13-ки на ДЛС за 130 лв (най-ниската серия) примерно и ще усетиш разлика... Че няма да има бас е ясно мисля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро имах едни жълтички Пионерчета(13ка компонентна системчица) и едно момче ги взе за отзад за Фабиа Седан.Пасват отлично,но колона не се слага на ламарина(казах му на момчето ма упорит) и леко дрънчат,Иначе звук се вади от компонентни,а не коаксиални говорители(най-добрите елипси на ДЛС за по 300 лева,не могат да се сравняват с компонетки по 200на).Ако не слагате усилвател,не може да очаквате,която и да е била колона да свири силно и прилично(ЦДтата са с мизерни 10-20вата РМС на канал), е може да сложите по-чувствителни колони,ма те не са от евтините.Изолацията е ключова-Шкодите са евтини коли и дрънчат

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.