Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Пак сменяме номерата на колите

gogata

Recommended Posts

http://www.standartnews.com/bg/article. ... cle=223212

А оня пияндур министъра на вътрешните работи(тук изреждам поздрави за роднините му от женски пол :smt034) разправяше, че нямало да се наложи още една смяна след влизането в ЕС :evil: . Хубавото поне, че няма да е задължителна и няма краен срок, но пътуващите зад граница да му мислят. :|

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е, ако се минава само на гишетата, а не през каналите не е толкова страшно, нито парите ще са много, ама някои неслучайни хора пак ще се нагушат за наша сметка :evil:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "ВСИЧКИ" - Мисля, че по манталитет скоро няма да станем Европейци, нека поне номерата на колите ни да са такива, туку виж започнат да ни гледат с една идея повече уважение по улиците извън България.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"В момента всички автомобили в ЕС ще се движат с такива табели. На номерата във всяка една страна от общността има флага на ЕС."

ДРЪН-ДРЪН-ДРЪН! Гърция е в ЕС от 20 години , а поне 80% дори нямат такива табели като нашите със синя лента и надпис GR. Почти всички коли са им със тези старите белите номера и черни букви. На всичкото отгоре цялата табела понякога е супер малка, изобщо не е са такъв размер като нашите. Като гледам не са ги изхвърлили от ЕС, защото са със стари табели. В Унгария е същата работа. Просто в Абсурдистан всеки се гуши с пари. Не ги интерсува ако ти падне табелата като се избумкаш в някой кратер от лунния пейзаж, но задължите;но трябва да е нова. Знае се че е е ненужно, НО се задължават хората да го направят. Един вид: "Еми да - ще прилапам няколко милиона на ваш гръб и вие го знаете, но ви нищо не можете да направите защото сте длъжни са ми ги дадете!". Добре дошли в страната на чудесата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никой никъде не ни гледа лошо и със сегашните табели. В Белгия продължават да си карат с табелите от преди ЕС. В Гърция също. Франция също. Изобщо тая простотия със смяната е пълна кретения и, както не един колега отбеляза, е пак за да се гушнат пари!

От друга страна, четейки внимателно статията, се оказва, че смяната НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА, се ПРЕПОРЪЧВА за тези които пътуват често в чужбина. С други думи - всеки си решава. Аз вече съм решил - ще си карам със сегашния номер.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поредната недомислица на някои органи. Няма подобно изискване. Има все пак един регламент, свързан с регистрациите на МПС-та, но се отнася за друго.

Спомняте ли си елипсите с "BG" вътре в тях? И сега ги има, но преди май се виждаха по-често залепени по разни места в задната част на колите (стъкла, врати на багажници и т.н.)

Историята е свързана малко с тях, ще дам по-късно повече инфо за обяснение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гърция, Унгария, Франция, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, Белгия, Италия.... можем да ги изброяваме още много. По-голямата част от колите в ЕС не са с такива номера. Да не говорим, че не виждам как ще е "по-лесно" да се пътува в ЕС с новите номера, като там пак пише БГ, само вместо нашето знаме ще има европейското. Т.е. пак могат да видят, че сме аборигени (от оная държава дето ги цакат да си сменят номерата всеки път щом някой депутат си хареса нова вила в Аспен) и пак ще ни тормозят ако искат. НИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОПРАВИМ, НЕ ТАБЕЛИТЕ!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

..и никъде не пише КОЛКО ще ни струва това:!:...а същият този педераст (не, не се извинявам и ще го напиша още веднъж: предераст) каза, цитирам:"... аз лично обещавам, когато България влезе в ЕС, поставянето на звездите на ЕС да е безплатно за всички".

Освен това - едно интервю за БТА на полковник Алекси Стратиев - началник на направление "Пътна полиция" към Национална служба "Полиция" (април 2006г.): "...Дори и след влизането в ЕС няма да има повече промени на номерата", обясни Стратиев. "Тези са съгласувани още през 2000г. с ЕС и отговарят на всички изисквания, директиви и препоръки."

Още малко: "(01.02.2006) Няма да се наложи още веднъж да бъдат сменяни номерата на автомобилите след влизането на страната ни в Европейския съюз. Това обяви пред Инфорадио министърът по европейските въпроси Меглена Кунева.

Тя обясни, че наистина има изискване, след 1 януари 2007 г. на номерата да има знамето на Евросъюза. От КАТ обаче подготвят стикери, които ще се раздават безплатно и ще ги лепим върху българското знаме на сегашните номера."

Да ви пиша ли още:?: или на всички ни е ясно в каква педерастка (ок, извинявайте - хомосексуална) държава живеем?!

PS: ако модераторът реши, нека ми редактира мнението, но наистина съм много ядосан, за да пиша "възпитано"! :evil:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и никъде не пише КОЛКО ще ни струва това...а същият този педераст (не, не се извинявам и ще го напиша още веднъж: предераст) каза, цитирам:"... аз лично обещавам, когато България влезе в ЕС, поставянето на звездите на ЕС да е безплатно за всички".

От тези педерунгели всичко може да се очаква!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последния път когато не беше задължително сменянето а само препоръчително беше 2000година, докато стане задължително минаха 7 години. Имам чувството че и тоя проект ще мине по същата схема. Ще изчакат малко да се успокой обстановката и след време пак ще ни наредят като овчици пред каналите да си караме колите у 4 часа там че да може у 8 да се мине ;)

Кофтито е че няма как да се повторят събитията от януари 1999, прекалено сме ги позабравили. Иначе би било яко smile150

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако и тоя път не се вдигнем и не направим нещо, например някакво символично шествие, заедно с други клубове, после може и нещо по - запушващо движението..., та ако и тоя път си кротуваме, няма да имаме никакво право да роптаем. един път излъгаха народа, напълниха си джобовете, ама втори път... много нагло.

както и това за данъците на спрените от движение автомобили - така лекичко, тихомълком прието...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Па не можах да разбера кво пречат номерата на пътуването в ЕС, и отзивите от Стандарт, оня дето го спирали в Гърция с българските номера, щото не изглеждали като от ЕС, а те са досущ като германските.

rsk, какво са приели за данъците на спрените от движение автомобили.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смятам да реша проблема по "Български"... от около 3 месеца в бензиностанциите се продават малки сини стикерчета, които перфектно пасват на мястото, където сега е българското знаме... искам да видя, как някой швабски полицай ще се наведе да провери, дали е лепенка или не :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Па не можах да разбера кво пречат номерата на пътуването в ЕС, и отзивите от Стандарт, оня дето го спирали в Гърция с българските номера, щото не изглеждали като от ЕС, а те са досущ като германските.

Не пречат, Пламе! Аз се ядосах не на това, че 'различният' ми номер ще ми попречи да ходя из Европа, а на това че за пореден път ни приказват едни врели-некипели и ни замазват очите. А после по нашенски ще си минем по 'каналния ред'. Тънкият момент при нас е, че БГ договори "предварителна" смяна на номерата, защото в латинската азбука няма някои от нашите символи. За гърци, немци и каквито-и-да-е-други не е никакъв проблем да си карат със старите номера, защото те си отговарят на тези изисквания. Нашенци направиха промяната, за да изпълнят изискването на ЕС, като направиха табелите да изглеждат на европейските, ма нямахме право още да слагаме звездичките и затова сложиха знамето. Аз се опасявам, че все пак ще ни принудят да подменим табелите, защото договореното с ЕС поставяне на знамето, е нещо временно. В РЕГЛАМЕНТ (ЕО) № 2411/98 на ЕС от 3 ноември 1998 са изрично показани модела - за квадратен и за правоъгълен номер - и е написано "Настоящият регламент е задължителен в своята цялост и се прилага пряко във всички държави-членки". Толкоз! Няма "искаш-не искаш". Така че очаквам поредната "вълна" за пререгистрация...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на спрян от движение автомобил, също се плаща данък. но това не е обявявано официално, просто е прието и го научаваш ако отидеш да плащаш данъци. предполагам са го направили като мярка срещу всички не бракувани бракми, но не е редно. просто така им е по - лесно и толкова. моите две спрени от движение коли са прибрани, за едната плащам наем, другата е в двора на дядо ми, т. е. не пречат на никой, не се движат, но данък има...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До "rsk" - Ако колата е спряна от движение в "КАТ", трябва същото да се обяви и в данъчното. За сега втората институция няма как по служебен път да взема данни от първата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз и двете коли съм ги регистрирал в данъчното, когато ги купих, и там ми искаха бележката, че са спрени от движение, за да не се плаща данък. но от известно време вече няма значение дали са спрени или не...

а за взимането на данни - има как, те хората са измислили компютри, мрежи... ама то в тия учреждения са все едни "хубави глави", особено шефските...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.