Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Масло за фела 1.9 D

LUCKY

Recommended Posts

Знам ,че много е изписано във форума за маслото , но конкретно за 1.9 D - почти нищо. Четох препратките във форумите на опел и ауди и видях обозначенията и кодовете за качество и вискозитет ,но искам някой ,който вече е ползвал определена марка масло да ми даде съвет. "Сивушка" е на 180 000 км. и мисля да й сложа полусинтетика. Досегашното масло е "тотал" - минерално и не съм доволен. Не го гори ,но при "студен старт" лампата изгасва след 2-3 сек.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаш ли др. оплаквания освен гасненето на лампата. Проблема може спокойно да не е маслото - най-често се спряга филтъра, но може да е датчика както и недай си боже маслена помпа..

В момента карам дизел и съм с Мобил S от Практикер - то пак е минерално.. ами - бива си го..то най-важно е да не е менте маслото, мисля на около 5000 да го сменя, момента наближава...

Странно - аз мислех да минавам на Тотал - там няма ли полусинтетика??

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с лампата се появи от около седмица , преди това си гаснеше веднага. А относно маслото , то е на около 5500км.(може и да му е дошло времето защото от тия 5500км. около 3000 са градско) Смениха го предишните собственици в деня в който купих колата(те наливат тотал на всичките си коли). По принцип преди това е вървяла с Agip полусинтетика , но дилъра за Велико Търново е мошенник (преди време прекара един мой познат с масло Шеврон). Извинете ме за топика , просто ми трябва някой , който използва определена марка масло и го е сменял повече от един път и е доволен.Освен гасненето на лампата други проблеми нямам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно :roll: аз за тотал само хубави неща съм чул.Наистина може проблемът да не е в маслото,но не съм голям разбирач та затова да не давам много съвети :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно :roll: аз за тотал само хубави неща съм чул.Наистина може проблемът да не е в маслото,но не съм голям разбирач та затова да не давам много съвети :mrgreen:
Радвам се , че ми помагаш с ЕКСПЕРТНОТО си мнение. Благодаря! А сега много моля модераторите да закрият тази тема. Смених си маслото току-що . Сипах Валволин 10/40 отзиви след като покарам достатъчно. За успокоение на колегата skoda120l1980 , сега лампата гасне веднага и Сивушка няма признаци за други повреди. В темата молех за мнение на хора каращи ДИЗЕЛОВИ автомобили , а не кой какво чул и какво видял. Извинявам се за топика ама.................
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.