Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

помощ колеги гори масло много

vui4o

Recommended Posts

Здравей те колеги аз съм нов тук. Имам Шока фелиция 96г. 1,3. Оказа се ,че ми гори мн. масло и губи антифриз. Моля препоръчайте ми някои сервиз от който сте доволни. Мерси ! От София съм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък съм ползвал и ако ми се наложи пак ще ползвам услугите на бате Мишо от Симеоново. Ето ти координати - viewtopic.php?f=2&t=1902

Няколко пъти съм бил при него. Каквото е направил не е повтарян ремонта. Занимава се с тази марка от 1968 г. до колкото знам. Принципно това са двамата най-добри в София - бате Мишо и Симо. Ако си поддържаш колата при един от тях много ще ти намалеят грижите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво свърших от сутринта. Ходих на няколко места както и звънях на няколко и ми казват различни неща и цени. Като почнем от пълно шлайфане и ревизия за цени от 60 до 400лв така и за смяна само на гумички клапани цени от 80 до 200лв и всеки различно. Да не говорим за времето за което ставало никои не ми каза по малко от 3 дни. Ако може дайте още съвети.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега , нямаш много алтернативи ... вариант 1 - разпечатваш си някоя книжка от раздел "Литература" , набавяш си необходимите инструменти , сваляш главата и я носиш на ремонт .

Вариант 2 - преглъщаш цената и се доверяваш на някой майстор с по - поносима оферта .

Вариант 3 - купуваш си някакво по евтино масло и си доливаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво свърших от сутринта. Ходих на няколко места както и звънях на няколко и ми казват различни неща и цени. Като почнем от пълно шлайфане и ревизия за цени от 60 до 400лв така и за смяна само на гумички клапани цени от 80 до 200лв и всеки различно. Да не говорим за времето за което ставало никои не ми каза по малко от 3 дни. Ако може дайте още съвети.
Той колегата The Best Forman ти е дал вариантите. Ако се спрем на втория вариант бих те посъветвал да се обадиш на Мишо от Симеоново, да отидеш до там, да му дадеш едни 20 - 30 лв. за преглед на колата и да се разберете с него какво точно трябва да се прави, кога, за колко време и колко ще ти струва. Сменял съм при него гумички на клапани. Струваше ми нещо от типа 80 лв. От този момент както преди харчеше от смяна до смяна по 4 л 15W40 сега ми харчи от смяна до смяна около 800 гр ама 10W40. И това е щото ме мързи да отида при него и да сменим 2 гарнитури за да ми падне още разхода на масло. Както ти казах в предишното мнение - ползвал съм му услугите на Мишо и съм безкрайно доволен. Човекът е наистина наясно с този автомобил и с всичките му тънкости. Нищо не ти коства един телефон да завъртиш.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хората правилно са ти казали.... може да са мн неща. това с антифриза може да е скъп ремонт, а може и да ти е пробито радиаторчето на парното за 50 кинта....... най-добре да идеш при някой да погледне за какво става дума

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смяна само на гумички винаги е опасен вариант... Ето как изглежда една гарнитура на глава, свалена тъкмо заради големия харч на масло... ОК, де - не една, а по-скоро половин гарнитура :)

022120564.jpg?r=0

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз такваз гарнитура свалих миналото лято , но нямаше харч на масло , а съвсем лек на вода и зимата ми замръзваше прозореца при висока скорост (т.е. парното беше зян ) , но от друга страна всеки уважаващ себе си майстор би свалил главата било то и само заради гумички , за да може след туй да каже , че си е свършил работата , а и една гарнитура , па било то и за Фабия не е милиони , а само 19 лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво свърших днес. Обадих се на пича дето ми го предложихте Михаил от Симеоново. Той е много як пич и много ви благодаря че ми го препоръчах те. Обаче няма да я прави той защото доколкото разбрах той работи само вечер и събота и неделя . а на нас колата ни трябва възможно най-бързо. Затова за този ремонт ще се ориентирам към друг майстор и сервиз а за напред ще го имам предвид Михаил. Много ви благодаря! Преди малко един комшия от блока които кара също шкода ми даде адреса на този сервиз.

http://avtoaccounting.com/avto/

питането ми е : някой ходил ли е там и имате ли някакви впечатления. Че ми е на удобно на мен място. Ако знаете нещо кажете че не искам да се мина. Комшията каза че бил доволен ама аз да си питам и вас. Аз ще ги разпитам и тях и ще докладвам. Мерси много!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В такъв случай, не се доверявай на сервиз Х, защото предполагам, ще те "дернат", дори и да свършат работа(в което се съмняваме - тоя двигател си има особености, "водна риза" и т.н., не трябва да се мърда ризата след като се свали главата и т.н.). Отоди при другия вариант - Симо и Ники на зоопарка. Правил съм ремонт при тях преди време, за съжаление от години нямам Шкода. Знаят ги тия двигатели наизуст. Може проблемът да се окаже малко тегав - в смисъл ако освен маслото се губи и антифриз - може да е кородирал блока примерно. Симо ще прегледа нещата като хората. Предполагам обаче, че където и да отидеш все пак тази операция ще отнеме време не за друго, ами просто добрите майстори са натоварени. Иначе операцията минимум 3 дена

1. сваляне на главата

2. носене на "главар"

3. поставяне на главата

Добре е да се ориентираш към закупуване на качествена гарнитура.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иначе операцията минимум 3 дена

е така е като на майсторите не им се работи много ,а повече им се пие бира smile091

иначе аз си я правих сам пред блока за има -няма половин ден smile049

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.