Jump to content

skoda-club-nulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Съвет за усилвател

Recommended Posts

Моля за компетентно мнение за този усилвател Сони XM-4S http://www.technomarket.bg/products/09028368/sony-xm-4s мисля да го монтирам в Ок1.Не искам голяма мощност,ще захранва отпред ttp://www.k99bg.com/Default.asp?Operati ... t_ID=MOREL MAXIMO 6 2-WAY а отзад ще си купувам малко басче 8 инча.Благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво да го коментираме колега. Нисък клас, като звук и мощност нищо хубаво не може да се каже за него, но ще свърши работа, след като не е за претенциозна система. Не си струва да вземаш по скъп усилвател за тези говорители.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Sony car audio = посредствен звук

Даже и това определение е много :smt017

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Sony car audio = посредствен звук

О такива заключения изобщо не са верни ;) Сони имат едни от най добрите хай-енд усилватели и плеъри които обаче са произвеждани и продавани около 2000г и преди това. Нищо ново хубаво нямат. За съжаление.

Обаче какъвто и усилвател около 200 се вземе няма да има много разлика с сонито. Даже в другата тема съм пуснал снимка на едно 200-левово сони да го видите отвътре какво има. ОБщо взето нищо :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Краси, ясно е, че става въпрос за всичко съвременно. В тази графа бих добавил, че според това, което съм гледал на пазара, Сони имат изключителни телевизори, най-добрата игрова конзола и ... това е. Всичко друго наистина е посредствено - като започнеш от car audio и стигнеш до home cinema. Иначе за по-ранното им производство съм съгласен, даже бих се върнал още по-назад - 85-90-та година. Тогава аудиото им беше наистина на ниво. Включително и това за домашна употреба.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Краси, ясно е, че става въпрос за всичко съвременно. В тази графа бих добавил, че според това, което съм гледал на пазара, Сони имат изключителни телевизори, най-добрата игрова конзола и ... това е. Всичко друго наистина е посредствено - като започнеш от car audio и стигнеш до home cinema. Иначе за по-ранното им производство съм съгласен, даже бих се върнал още по-назад - 85-90-та година. Тогава аудиото им беше наистина на ниво. Включително и това за домашна употреба.

Така е да. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато излезе на пазара този усилвател струваше около 400лв,а сега цената доста падна.Затова помислих че може да е по качествен от тези за 200лв.Благодаря на всички за мненията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега се загледах. Много евтино го дават в Техномаркет. Тази разлика от минимум 100 лева е сериозна. Ровейки се из магазините го намирам от 280 лв. до 339 лева. Дори в магазин, представител на Sony цената 329 лева. Да няма някаква врътка с артикула от Техномаркет? Знам ли :-k

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Около коледа в Технополис беше на цена 299 на промоция.Сега там го няма на сайта и по магазините.От миналата седмица в петък е на тази цена в Техномаркет.Ходих до магазина имат го в наличност,даже моното Soni XM-1S което е на смешна цена 129лв преди струваше маса пари .Затова идеята ми беше да му се погледнат характеристиките от колеги които са по наясно.Не ме разбираите погрешно не искам никой да засягам.Благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление колега, характеристиките които дават производителите са далече от истината. Имам доста познати в тази област които са тествали в реални условия много усилватели и няма такъв нисък клас на който да отговарят...Погледнах му характеристиките - нищо особено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря.А съвет за среден клас усилвател,не целя мощност а да е качествен.И дали е по добре 3 или 4 канала.Благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

DLS CA41 http://www.aval-bg.com/car-audio/dls/us ... i/dls-ca41

Helix Dark Blue 4 - http://www.aval-bg.com/car-audio/helix/ ... ark-blue-4

Pioneer GM-6400F http://www.aval-bg.com/car-audio/pionee ... r-gm-6400f

Audison SRx 4 http://www.aval-bg.com/car-audio/audiso ... ison-srx-4

Това са всъщност най ниските класове на тези марки и реално са нисък клас но пак са по добри от Сонито. И то не с малко. От 4-те ДЛС лично бих предпочел. Него, Аудисона и Пайнера съм слушал. фаворити от тази група са ми длс и аудисон . Ако ти се дават повече пари ще ти предложа и среден клас. Почват от 600лв и нагоре. НО не си струва за тези говорители.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за изчерпателния отговор.За ДЛС и аз съм слушал добри отзиви,и най вероятно ще събирам пари за него.Надявам се че не е много нахално и един последен професионален въпрос.Трябва ли да слагам кондензатор.Ако има някакво значение колата е дизел и алтернатора е 120А.Отново благодаря за съвета на колегата Favorit :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При тази мощност, която търсиш и целиш да постигнеш, кондензатор не ти трябва. Понеже виждам, че гониш бюджет, ако го купиш, ще е по-скоро от глезотия, отколкото от необходимост. Хранил съм по-голяма мощ при по-слаб източник на ток, като при същата конфигурация разлика с и без кондензатор нямаше. Вече за нещо по "яко" си трябва кондензатор, но в твоя клас - определено не.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както вече ти отговори Юли определно нямаш никаква нужда от кондензатор. А с ДЛС-а няма да сбъркаш ако го вземеш :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.