Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Предлагат ми Сеат Леон, какво да гледам по него?

ivailo_bogdanov

Recommended Posts

Привет, колеги.

Мой съсед е закъсал с банките и ми предлага за 4500 лв SEAT LEON 81kW ASV 2002 година, колата е на 302 000 км.

Какво да гледам по нея? Интересуват ме слабите и места, ресурса на двигателя, турбината, маховика, окачването.. иииии

Благодарности за мненията.

:)

Русенско Варено: пишете с нормални букви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

най-добре питай в форума на сеат. много евтино ти я дава, но е и на много километри. за справка най-евтините леони в Германия са около 4000Е и са на около 200 000км.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

най-добре питай в форума на сеат. много евтино ти я дава, но е и на много километри. за справка най-евтините леони в Германия са около 4000Е и са на около 200 000км.

Форума на Сеат не ми допада..... Иска и регистрация.

Благодаря все пак.

PRR: А на мен не ми допадат главните букви! Следващия такъв пост и темата се заключва!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Закарай я да я закачат на елкон - много неща може да ти кажат

Непременно да се прегледа окачването .

Дай някой лев - но това би ти спестило много неприятности и пари.

Цената е изгодна, но не е само тя важна.... зависи състоянието й

Айде успех и да се похвалиш че си я купил ! smile056

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ФОРУМА НЕ МИ ДОПАДА ... ИСКА И РЕГИСТРАЦИЯ ...

БЛАГОДАРЯ ВСЕ ПАК

PRR: А на мен не ми допадат главните букви! Следващия такъв пост и темата се заключва!

:smt017 Прощавай PRR. Ще бъда по внимателен с големината на буквите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет, колеги.

Мой съсед е закъсал с банките и ми предлага за 4500 лв SEAT LEON 81kW ASV 2002 година, колата е на 302 000 км.

Какво да гледам по нея? Интересуват ме слабите и места, ресурса на двигателя, турбината, маховика, окачването.. иииии

Благодарности за мненията.

:)

Русенско Варено: пишете с нормални букви.

:smt017 Благодаря за препоръките и критичността. Ще го имам предевид в следващите си публикаций.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Триста хиляди са си триста хиляди. Много са

Сега ще кажат "Ми те тия на Горубляне по на колко са"

За мен една кола е кола до 200. Лично мнение

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес по обяд ще я карам да я погледнат на елкон и d&n да и видят окачването. Ще пиша пак :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Триста хиляди са си триста хиляди. Много са

Сега ще кажат "Ми те тия на Горубляне по на колко са"

За мен една кола е кола до 200. Лично мнение

Ако е бензинка да, повечето (не всички разбира се) приключват курса до тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първите впечатления от шофирането - много мудно потегляне, не може да се изстреля . Карал съм Пасат 115 к.с до преди месец и има много повече ускорение при потегляне, по-бързо ускорявава. Този леон е много муден. Няма ряз колата. На 3200 - 3500об/мин не може да превърти гумите на асфалта. На ниска предавка като пуснеш газта нещо придърпва. Външно е перфектен. Салона отвътре е много добре запазен няма скъсано или протрито. Климатика работи - по добре от на сивия вълк ( пасат-а).

Елкон - проблем с дебитомер, подгряващи свещи, реле за подгряване ламбда сонда

Окачване - задни амортисьори, тампони заден мост, тампони предна стабилизираща щанга, предни биалети.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ламбда сонда е наименование на електронен датчик, който измерва пропорционалното съдържание на кислород в даден газ (или течност). Най-честото приложение на ламбда сондата е във двигателите с вътрешно горене, където се използва за реализиране на обратна връзка в електронното управление.

Автомобилна ламбда-сонда.

Работата на ламбда сондата се базира на определено активно вещество:

- Циркониев двуокис

- Титанов двуокис

При използване в ДВГ, сондата се монтира в изходящия тракт на автомобила (ауспуха), обикновено пред каталитичния неутрализатор. Тя подава електронен сигнал към управляващото устройство (ECU) отразяващ съдържанието на кислород в изходящите газове. По него управляващото устройство се ориентира дали подаваната в двигателя горивна смес е обогатена или обеднена, и съответно коригира консистенцията и ако е необходимо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това открих в Чичо Гугъл за ланда ламбда ... или кои както я знае

В ЕТКА и ТекДок също я изписват като ( LAMBDA )

И все пак питането ми е за ЛЪВЪ ....

колата е дизел

Да дизелова е ASV 110 к.с 302000км

mod edit: Колега, позвайте бутона edit в долната част на мнението Ви, не е нужно да пускате две мнения едно след друго.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

bega4kata имаше предвид с предния си пост, че дизеловите двигатели нямат ламбда сонда...все още

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Километрите не се отразяват еднакво на различните комбинации двигател-купе. Примерно ако двигателя е от горната граница на ценовата листа за съответния модел той далеч по-леко ще върти километрите и съответно ще е по-разтоварен, пък и ще изкава повече. Виждал съм на моя Нисан 1,6 двигател на 200 хиляди, сравнявам го с моя двигател на 200 хиляди, е няма нищо общо. Не е нужно да ги качваме на дино за да се види, че по-големия двигател е по-запазен. Малкия съответн

о от първия ден ще работи в по-натоварен режим, по-високи обороти и т.н С две думи ще му свърши ресурса по-бързо.

А за дизел, който искаш да купиш...По-скоро ми се струва, че съседа иска да се отърве от стария си Сеат, отколкото да ти предложи добре поддържаната си кола, защото има финансови проблеми. При толкова неща за смяна не мисля, че е добре поддържан! Съответно не мисля, че е добра идея да го взимаш!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.