Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Постоянно щракане на реле на Фела-решено

samisam

Recommended Posts

Здравейте,

От известно време чувам постоянно щракане на някакво реле Фелиция Карбуратор 2001.

Не е за мигачите, чува се много често и неритмично. Когато давам газ изчезва, на празен ход щрака.

Не съм усетил нещо да не работи.

Някой имал ли е подобен проблем? Моля за съдействие как да го премахма-щракането.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

От известно време чувам постоянно щракане на някакво реле Фелиция Карбуратор 2001.

Не е за мигачите, чува се много често и неритмично. Когато давам газ изчезва, на празен ход щрака.

Не съм усетил нещо да не работи.

Някой имал ли е подобен проблем? Моля за съдействие как да го премахма-щракането.....

смени си релето за мигачите.... smile092

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мдаааааа,

при мен го имаше тоя проблем,но първо да опиша симптомите - щракане през интервал секунда,при шофиране вечер фаровете затихваха леко по време на прещракванията(хехе представете си каква дискотека е било),много неща не ми работеха и затова ми беше трудно да разбера какво точно е,но беше зима и нямах парно и затова се бях заел с парното. И ... о,чудо,било е от термозащитата на парното.Намира се в кутията на парното в двигателния отсег,като застанеш срещу двигателя е от лявата страна на кутията на електромоторчето на парното,някъв куплунг над входящ и изходящия маркуч на радиаторчето на парното(абе степенните резистори на парното търси).Проблемът беше че клемите се зацапват и ръждясват и е необходимо почистване и мазане със смазка.

Успех и дано съм бил полезен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти, ще пиша какво е станало. Не съм я карал по нощите и не зная за фаровете.

До скоро. Поздрави

Сам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За голямо съжаление не е от това. Извадих контактите, не бяха мокри, бяха прашни, напръсках ги с WD40, почистих, но..

Щракането е от реле което е на Р7 отгоре пише 18. Пише, че е за запалването X-реле (Реле разгрузки замка зажигания (Х-реле) )

Някакви идеи?

Оказа се кабелчето, което е за стартера.Не прави хубав контакт, обувката беше хлабава.

След стесняване с клещите и напъхване с усилие върху клемата, щракането изчезна. Благодаря на колегата Шкода125л, който ми подсказа къде може да е проблема. smile126

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.