Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Шкода 105Л и озвучаване ?!?

Recommended Posts

Здравейте, върнах една 105-чка към живот, по-добре да ме вози до работата, от колкото да отиде за скрап. Реших да сложа музичка, но се чудя дали ще имам проблем с тоците и в частност акумулатора. Компонентите ще са следните, плеъра ще е този Pioneer DEH-2320UB, предната линия ще е това Hertz DCX 130 или това Hertz DCX 165, задната линия ще е Hertz DCX 690. Алтернатора мисля, че е оригиналения, в смисъл не е сменян, взех акумулатор 50 Ач, забравих да спомена, че има и реотан на задното стъкло, ако е от значение. По спомен си мисля, че имаше отвор във вътрешната част на врата под ръчката за прозореца, ще се събере ли там 17 см говорител или да слагам 13 см ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В много правилна посока си тръгнал. Слагай 165-ци във вратите смело. Аз съм с такива. Елипсите са ми същите, които си дал и искат само една по- хубава задна кора, за да свирнат както трябва. И задължително шумоизолация във вратите. Двойно по- добре свирват така. :smt017

http://vbox7.com/play:d20180a7

post-1856-138453304098_thumb.jpg

post-1856-138453304105_thumb.jpg

post-1856-138453304107_thumb.jpg

post-1856-138453304109_thumb.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак се прибрах по никое време от работа. Мерси много за отговора, но леко се замислих, след като прочетох темата с откраднатото бебешко столче, че колата ще стои пред блока.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

Понеже и мен ме вълнува въпроса с озвучаване на 120-ка, ще използвам темата на колегата за да попитам:

Ако се сложи дървена задна кора вместо надупчения талашит, и 2 елипси на нея - как ще бъде озвучаването ?

Т.е. без говорители в предните врати, а само с елипси отзад, ще се получи ли добро озвучаване ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, ако не си аудио маняк и искаш просто нещо да си свири става. Аз след като слушах няколко коли с много добре направена музика ме дразни звука да идва отзад. Ако твърдо си решил да слагаш елипси отзад кора от дърво/МДФ/ПДЧ е много по-подходяща от оригиналната. Иначе лично мое мнение е, че е много по- добре да си шумоизолираш предните врати и да сложиш едни качествени говорители.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък достигам до извода, че там където се захваща говорителя, трябва да се направи допълнителна рамка, за по-голяма здравина, иначе само си хабим изолацията :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, ако не си аудио маняк и искаш просто нещо да си свири става. Аз след като слушах няколко коли с много добре направена музика ме дразни звука да идва отзад. Ако твърдо си решил да слагаш елипси отзад кора от дърво/МДФ/ПДЧ е много по-подходяща от оригиналната. Иначе лично мое мнение е, че е много по- добре да си шумоизолираш предните врати и да сложиш едни качествени говорители.

Мислих отзад да заменя кората с такава от МДФ/ПДЧ, покрита с мрежест плат. Говорителите да са монтирани под кората, а отгоре да минава плата.

Идеята е отгоре нищо да не се вижда ... или най-много - силуети на дупките на говорителите, за да е по-малко вероятно "някой да си ги познае" :)

Но ако няма да свири хубаво само с говорители отзад ... ще трябва да променя концепцията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен лично самата идея звука да идва само отзад някакси не ми допада. Моята кола половин година я карах само с елипси на задната кора, но след като сложих предните говорители може да се каже, че не чувам задните, въпреки че съм ги пуснал на разпределение 50/50( предни/задни ). Общо взето, ако си вземеш хубава, компонентна предна линия ( на хубава марка, дори и да е нисък клас ) ще си по- доволен, отколкото ако сложиш само задна линия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

Здравейте,

карам skoda 105l '87ма. Искам да си сложа музика на предните врати и имам под ръка 2 говорителя Herz DCX 165, koито в момента са на задната кора, но искам да ги махна оттам. Вбъдеще ще сложа елипси, но засега ме интересува как да направя изолацията на вратите.

Четох че се лепи шперплат с пянаот вътрешната страна на външната ламарина на вратата(може ли със силикон вместо пяна) и се лепят парчета шпеплат и на вътрешната ламарина. Въпроса ми е напречно да слагам ли между двете ламарини или няма смисъл :)

Общо взето това е :)))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

[quote="divo_la"

Четох че се лепи шперплат с пянаот вътрешната страна на външната ламарина на вратата(може ли със силикон вместо пяна) и се лепят парчета шпеплат и на вътрешната ламарина.

smile091 Това в някой дъводелски форум ли го чете, ако искаш става и с фибран и после санираш. Ако знаеш каква изолация става... smile091 Сега сериозно. Този шперплат никаква работа няма да ти свърши. Взимай битумна лента. За сега съм я виждал само в бриколажа и Багира. Самозалепващ е материала. Виж снимките малко по- нагоре или разгледай темата за колата ми в раздел проекти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хех, мерси дано утре намеря работещи магазини за да си купя и изолирам.

А това за шперплата в този форум го четох и гледах...като намеря статията и коментарите ще тия препратя...иначе гледах и клипчето ти и снимките, ЕВАЛА...значи само с лентата е достатъчно??? а да лепя ли и от вътрешната страна(на вътрешната ламарина имам предвид)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако искаш да затвориш обема лепи и отвътре, ефекта е още по- добър. Мислиш ли външната страна да я лепиш двойно, както ме посъветва колегата Favorit?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само кажи и я лепя двойно, искам когато правя нещо да е възможно по най-добрия начин .

Значи да лепя двойно и от двете страни, това ли е всичко??

Имам под ръка подобна лента само че тя е за хидроизолация(3-4мм самозалепваща). Ако не намеря битумна, смятам да използвам тази която имам :))) Мерси много за отговора :)))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми тя битумната лента се води за хидроизолация, обаче има и шумоизолиращ ефект. За двойното лепене исках да кажа да лепиш двойно/ на два пласта/ от вътрешната страна на външната ламарина. Айде успех и да снимаш докато и след като я направиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ухааа,

изолирах вратите с 5мм ..... и силикон за лепило....звука е супер, още повече че досега използвах същите колони( Herz DCX 165) на задната кора ( която вибрираше гадно, защото е картонена). Ето и малко снимки smile027

И голямо МЕРСИ на Skodko за съветите smile126

post-5357-138453329477_thumb.jpg

post-5357-138453329479_thumb.jpg

post-5357-13845332948_thumb.jpg

post-5357-138453329481_thumb.jpg

post-5357-138453329485_thumb.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За нищо. smile027 Нали за това е фоума, да си помагаме. Ако не си направил и задните врати, чукни по предна и после по задна врата да видиш разликата в звука. :smt017

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.