Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Може ли да се смени емблемата на волана?

yoyof1

Recommended Posts

Октавия 2, преди фейслифта. Интересуваме само емблемата дали се сменя? Другата опция е целия еарбег, но ще излезе скъпо!?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен може. Би било абсурдно целия Airbag. Звънни в Еуратек и питай колко струва емблемата на волана.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди известно време ходихме до ЕТ с Иво-Белята по тоя въпрос. Не можело да се сменя само емблемата на волана. А бега с капака беше към 1 800 лева. Според мен може да се смени само емблемата, въпрос на сръчност, а най-лесния (и евтин) вариант е стикер от някой китайски сайт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЕТ със сигурност ще кажат че няма начин. Според мен също може да се смени. Аз като сменях волана се бях замислил, но се отказах за сега. Иначе картинката отвътре е такава:
HTB1ip0kGFXXXXaMaXXXq6xXFXXXH.jpg

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам един реставратор на отворени капаци на еърбеци(приятел). Ако има мераклии да звна да питам може ли, не може ли, колко струва. Иначе да в ЕТ искаха сума невероятна като питахме с Ицо :)

Редактирано от b3lq7a
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също живо се интересувам от отговора на този въпрос.

Причината - първият собственик на моята кола някак е оставил леки драскотини по емблемата на капака на волана и по една пластмасова лайсна на него. Не е болка за умиране, но ще излъжа ако кажа, че не ме дразни.

В ЕТ ми обявиха цена около 1700лв. за целия еърбег модул, който, разбира се, идва с нов капак. Смяна само на капак на волана не била възможна. Смятам, че е абсурдно да не е предвидена опция за смяна само на тази пластмаса, обаче те пък са категорични. :eusa_think:

Редактирано от FCB4Life
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също живо се интересувам от отговора на този въпрос.

Причината - първият собственик на моята кола някак е оставил леки драскотини по емблемата на капака на волана и по една пластмасова лайсна на него. Не е болка за умиране, но ще излъжа ако кажа, че не ме дразни.

В ЕТ ми обявиха цена около 1700лв. за целия еърбег модул, който, разбира се, идва с нов капак. Смяна само на капак на волана не била възможна. Смятам, че е абсурдно да не е предвидена опция за смяна само на тази пластмаса, обаче те пък са категорични. :eusa_think:

Най-безболезнен начин е да се залепи лепенка с емблема . Измерва се външния диаметър на покриваната площ и се отива до близката рекламна агенция. Печата се цветно лого (каквото си пожелаем) , върху него прозрачно фолио със същия диаметър и лепим директно върху старата емблема. Цената ще < 5 лв. За малко над 5 лв пък могат да се направят най-различни гъзарии , релефно лого и т.н. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно предложение. Ако не бях обявил колата за продажба, може би щях да опитам. След като обаче един "специалист" видя проблем в това, че съм сменил емблемите на предния и задния капак с нови (просто се бяха износили и не ми харесваха), не бих посмял. Ако подмяната на захабени декоративни елементи с оригинални такива е драма, то даже не искам да мисля каква би била реакцията при неоригинална лепенка някъде по волана на колата.:D

Aко има лесно осъществим вариант да се смени капакът на волана, веднага бих го направил - за лично удоволствие.:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да смениш капака на волана е равностойно на смяна на тавана на купето, дори и като на цена . Да не се е "сцепил" капакът на волана ти ? За какво ти е да го сменяш след като шЪ продаваш?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aко има лесно осъществим вариант да се смени капакът на волана, веднага бих го направил - за лично удоволствие. :)

Пак ще кажа, бих го сменил, ако манипулацията не беше сложна и скъпа, не на всяка цена.

А бих го направил, защото поначуканата емблема върху капака на волана (предполагам, от закопчалка на часовник или нещо подобно) е през цялото време точно пред очите ми. Никога не се знае кога ще се продаде колата - може да е утре, може да е след месеци. Дотогава ще я карам и поддържам, както досега. Ако нещо дребно ти разваля удоволствието от автомобила и има начин да се поправи (не срещу килограм злато), няма нищо лошо в това да се вземат мерки. :)

Редактирано от FCB4Life
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поради интереса ви се обадих на моя човек. Каза цена 40-50лв на брой за смяната като си носиш емблемата, зависело точно от модела на волана - необходимо време около 2ч. Толкова е цената за реставрацията не един отворен капак за еърбег. Жоро се казва телефона е 0888043355, в София до Шела между Кр Поляна и Овча Купел се намира, занимава се с оправяне или смяна на салони, тавани, кори, волани, скоростни лостове и тн. 

Редактирано от b3lq7a
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сигурно и много други тапицери и реставратори на нов внос коли има в София, но този съм го ползвал за прешиване на седалки - смяна само на страници, претапициране с кожа на волан и ск лост и смяна на щипки на таван и оправяне деруги по табло след счупване на челен прозорец и нямам забележка. Затова ви го препоръчах! 

Редактирано от b3lq7a
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубу де, толкова ли не може да се лепне някаква лепенка ( примерно карбонова ), ами чак да се сваля волана за някаква драскотина ...

Ето тук човека е направил така : :)

026476436.jpg?r=0

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично аз не съм фен на лепенките за карбоновите и дървените имитации! Въпрос на вкус, а примерно Ицо - izolini искаше да си я смени с новата емблема, за да са всичките на колата от новите! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.