Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Някой свири ли?

Алекси Георгиев

Recommended Posts

Професионално или не - споделете, ако някой свири в група някъде или просто си прави кефа в къщи, с цената на два акорда или 5-минутен прав такт... И не питам за конкретен инструмент или стил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Акустична китара - точно 5-6 акорда знам, но дрънкам, опитвам се. С първата си заплата я купих за 90лв - тогава 90лв бяха стабилни пари. В момента е с две скъсани струни. :)

Приятел ми е давал електричката си - мноооого по лесно ми е на нея, но изисква повече неща. Преди година мислех да си взема моя, която да разтривам, но не успях да си харесам нищо.

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно време дрънках на китара - абсолютно любителски. Сега имам една, чат пат се опитвам да си спомня по някоя песен :))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз свиря на барабани и общо взето това е най-голямата ми страст. :) Започнах съвсем малък, защото баща ми беше барабанист, но като ме удари пубертета други неща ми станаха интересни. След като се осъзнах около 20-тата си година, започнах отново по-сериозно, непрофесионално, разбира се, но от 13-14 години се подвизавам по разни банди. Започнах с една пънкарска група приятели, после ми стана интересен метъла и така до днес. В последните близо 2 години свиря с една банда, която се казва Downslot.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Свирех" на грамофони и миксер (т. нар. turntablism), но от доста време стоят в кашоните и събират прах :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Следя темата - искам още мнения :) Знам, че още скрити таланти ще излязат наяве.

Поздрави за всички, които писаха досега!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Алекси, Алекси, де да можех да свиря на нещо....Сигурно в следващия живот ще бъда музикант.  Мечтата ми е да съм музикант.

Благородно завиждам на хората, които могат да свирят. И им се възхищавам.

Затова пък съм заобиколен от двама музиканти - Съпруга музикален педагог и дъщеря класически пианист и втора специалност - педагогика.

Има кой да ме научи, имаме пиано в къщи, но не мога да си мръдна пръстите. Трябва да се "хване" по-навреме. Труден инструмент. Не е за мен. То лесни и няма.

Плейбека е най-лесен. Много слушам музика, обичам музиката, но не сега. Не сега е момента да стана музикант. Изпуснат е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз дрънкам на акустична китара.
Знам и всички бас партии на Уотърс.
А за пианото.... наистина не става на дърти години.
Лявата ръка прави каквото прави дясната - ужас :walkman: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахаха, чета заглавието на темата днес... още не съм изпил кафето, автомобилен форум е, и при прочит на “Някой свири ли?“ ми дойде:

Да, турбото свири!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шафте, темата си я видял преди 3 дена :) Иначе турбо-идеята ти е страхотна... Да си монтирам blow-off на всички китари! На баса най-ще подхожда :) :)

Жоре, можеш, щом Фил Ръд и Саймън Райд могат - и ти можеш! На тоя заман хората пак са музиканти. Нито са пианисти, нито са поклонници на Сатриани и Вай, нито пък някой очаква от тях да свирят секвенции по 100 тона в секунда! По-лесно от това да свириш прав такт в продължение на 5-6-7 минутна еуфория - няма. Пък ако успееш толкова равно да обърнеш на ауф и китарите да са минорни... Злато!!

Axel съм сигурен че е в нервна криза вече, хахахаха :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шафте, темата си я видял преди 3 дена :) Иначе турбо-идеята ти е страхотна... Да си монтирам blow-off на всички китари! На баса най-ще подхожда :) :)

...

Абе, човек, видял съм я, писал съм в нея, събуждам се и гледам "някой свири ли" и ми хрумна веднага "турбото ще да е" :D И в следващия миг ми стигна до глаДния мозък "аха, това е темата за дрънкането", ама ми хареса първоначалната хрумка, та направо писах :D

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Венци, явно аз съм с по-мръсно подсъзнание ;-)

Иначе - за съжаление не свиря. Като малък исках да се захвана с барабани, но по една или друга причина не го сторих. А вече съм стар, пък и време никакво - остава ми да слушам и да се кефя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Венци, явно аз съм с по-мръсно подсъзнание ;-)

Иначе - за съжаление не свиря. Като малък исках да се захвана с барабани, но по една или друга причина не го сторих. А вече съм стар, пък и време никакво - остава ми да слушам и да се кефя.

Трай сега, не казвай... :D И аз съм се сетил... ама нали :D 

Иначе това "стар съм" е такава тъпотия ;) Виж чичА ни Ангъс и "гръмотевичка - ток - гръмотевичка" - на тия годин' правят нов албум :) Да, верно е, че цял живот само това са правили, ама все пак...  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

Axel съм сигурен че е в нервна криза вече, хахахаха :)

Хахаха, не съм, споко. :lol:

Абе това, което прави Фил Ръд не е чак толкова лесно, колкото изглежда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз дрънкам на акустична китара.

Знам и всички бас партии на Уотърс.

Фен си! Като ученик се пробвах на шестата струна на една кухарка да изсвиря нещо от него. Даже я отпусках да хваща по-ниски тонове. На една струна. С повече не мога. :D

Въпреки, че Уотърс не блести с някаква виртуозност, като инструменталист, е създал гениални неща. На вид прости, но не чак толкова. :hi:

Мога и с друго да се похваля. Не със свирене, а с пеене, ако се зачита....

Участвах в хора на нашето училище. Средношколски смесен, на три гласа. Първите два - момичета, третия - момчета. Спечелихме второ място на конкурса за хорова песен измежду всички средни у-ща в Пловдив. Това е било 83-4г.

...Жоре, можеш, щом Фил Ръд и Саймън Райд могат - и ти можеш! На тоя заман хората пак са музиканти. Нито са пианисти, нито са поклонници на Сатриани и Вай, нито пък някой очаква от тях да свирят секвенции по 100 тона в секунда! По-лесно от това да свириш прав такт в продължение на 5-6-7 минутна еуфория - няма.

Аз не искам да съм пианист.  Бих се насочил и ми харесват бас и ударни. Посредственото ниво или колкото "за мен" да мога да си свиря не ме удовлетворява. Затова казвам, че това няма да стане сега. Някой друг път. Това може и да прозвучи, като оправдание. Иска се много труд :)

п.п......забравих - И талант!

Редактирано от joro-120L
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.