Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Octavia 2 - подмяна на волан и паднал лак

Denisx

Recommended Posts

Здравейте,

Волана ми започна да се разпада и ме дразни. Въпросът ми е, воланите от O2 vRS преди фейса, O2 фейс и О1 vRS дали някой от тях стават. И ако са мулти мога ли да ги вържа евентуално? Моята не с мулти. 

Другия ми проблем е, на вратата и на тавана имам паднал лак от около 5см диаметър, а на задна броня леко съм подпрян. Иска ми се да я оставя на бояджия, но не мога да остана без кола. Въпросът ми е ако си взема спрей с моята боя + спрей лак как да ги обработя та да "закърпя" положението. Колата няма да се кара още дълго и ще го "приема" дори и да не стане перфектно спрямо сега. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами така и не става ясно, ти с каква кола си.

Иначе воланите на О1, О2 и О2 фейс са различни и не могат да се сменят свободно. Има някой комбинации, които се получават, но с пригаждане на електроника и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

упс, съжалявам. С О2 pre-face. Идеята ми е да сложа някой по-хубав ако става, иначе ще си търся същия или ще сложа кожа.

Редактирано от Denisx
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има кожен вариант за волана, моят е такъв. Другият вид се разпада. Имаш 2 варианта - да го претапицираш с кожа или да си вземеш кожен. При първия имаш свободата да си го направиш както искаш. Иначе и коженият се бели, но не си личи толкова и не е неприятно на пипане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добрия вариант е да си вземеш кожен и да си го претапицираш ако е захабен. Имаше във форума контакти на хора справящи се много добре.

Можеш да тапицираш и полиуретановия, ама става много дебел и мен лично не ме кефи на захват.

Преди време в Супер Шкода имаше оригинални кожени на хубава цена, ама вече се изчерпаха и казаха, че повече няма да има.

Иначе мисля че можеш да се сложи и такъв от О2 фейс и/или VRS, ама трябва да се сменя с все бега. Ако е и с бутони вече ще трябват модули и окабелявания... много цифра отива.

От O1 съвсем не става. От О3 - незнам.

Редактирано от Цецо75
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От октавия 3 мултиволан става на октавия 2 фейслифт и бутоните могат да се програмират, но на преди фейслифт не тръгват, модулът е ограничен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е ако ще е друг волан, ще е с бега, пък моя ще го продам. Иначе за слагане на кожа на моя и мен ме спира това, че става много дебел и не ме устройва особено. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не можах да разбера какъв е проблема да се претапицира? Моят е претапициран (не съм го правил аз, така я купих, и не знам къде е правено) и не виждам никакъв проблем с дебелината, захвата и т.н.

038297928-big.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Твоя си е кожен, претапициране е ОК в случая. На колегата е полиуретанов.

Иначе колега, виж в английския Ebay, излизат евтини кожени захабени без бег (ударени коли), познат си взе така за 100 тина лв и после си го претапицира. Така без да сменя бег си имаше чисто нов волан. Обикновен де, мулти воланите държат цена и втора ръка.

Редактирано от Цецо75
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.