Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Пробит резервоар

Rapid

Recommended Posts

Баси гадурията изгнил ми е резервоара на Рапида.Има малка дупка близо до едната пробката за източвеане.Гледам предишния собственик е запушил другата пробка (явно и там е текло).Някой свалял ли е резервоар на рапид ,щтото като лежах вчера отдоло ми се стори доста трудна работа?? Ако не го сваля има ли начин да се завари на место и не е ли много опасно ??? Има ли друг начин да спра теча , някакви течни метали, лепила ??

Дайте съвет , щото сега карам с една 5л, туба разположена в калника и добрече съм и на газ щото иначе лоша работа :?

Благодаря предварително :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, неприятна работа... :(:(:(

За да свалиш резервоара трябва да демонтираш почти целия заден мост, включително и гредата на скоростната кутия. Много е трудоемко, но май друг избор нямаш.

Заварки/спойки на място не ти препоръчвам да правиш, освен ако не си НАПЪЛНО убеден, че няма грам бензин или бензинов газ.

Иначе, при свален резервоар можеш да го занесеш на калайджия и да ти го запои. Може и да се заваря, но не ти го препоръчвам, защото обработеното място оксидира и в контакт с ароматни въглеводороди (както е бензина) предизвиква бърза корозия.

Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах същия проблем. С годинките се утаява вода на дъното на резервоара и започва да си работи... Както и да е. Цената на нов резервоар е 156 лв. ( но ПВЦ ), което мисля е малко множко за някаква пластмаса. Мисля, че имаше и някакъв карбонов но той беше още по-скъп 180 лв. Еми и в двата случая нов не си заслужава. Цената на втора ръка е от 20 до 120, а ако искаш някой да ти го смени ще трябва да си оставяш и колата и ще трябва да се бръкнеш с още 40 кинта. Ако можеш да си го демонтираш и да си сложиш друг ( какъвто и да си си взел ) ще се потрудиш доста, пък и време ще загубиш бая.. ( като четах в книжката колко е работа и се хванах за главата.. :D ) За мене най-икономичното решение е да го залепиш ( само ако дупката го позволява де ).

Сега ще ти дам малко инфо, ако се спреш на този вариант, аз лично се спрях на него ( само да отбележа, че при мене дупката беше колкото глава на кърфица ). Купуваш си от лепилото POXIPOL, което лепи метал, стъкло, дърво и бля-бля ( в упътването е отбелязано, че се използва и за лепене и на дизелови и на бензинови резервоари ) 70 мл. общо ( кутийката съдържа 2 тубички по 35 мл. ) и струва около 10 лв. Мисля, че имаше и по-малки тубички ( съответно и по-евтини ), прецени си сам в зависимост от дупката. В моя случай се използваше едно пиронче, за доразширяване на дупката, така, че да може да се хване с нитачка. След като го захванеш смесваш лепилото и го нанасяш върху дупката ( вече занитена :lol: ) и чакаш . При мене за по-сигурно се изчака 24 часа ( все пак се работеше на вън при минис 10 градуса ) . След което се нанесе още веднъж и се изчака още толкова.

Лепило хваща като желязо. А забравих да добавя - прочети си добре упътването, че не е шега работа това лепилце. И да чукна на дърво вече нямам проблеми с резервоара :wink: Пък и остана бая от лепилото. Ако се спреш на този вариант пиши какво се е получило. Успех !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси на всички за съветите :) За сега мисля да се пробвам с лепенето пък ако не стане тогава ще му мисля .

Чакам малко да се позатопли че да може по хубаво да стяга лепипото и да мога хубаво да изчистя мястот около дупката .До колкото видях и става въпрос за съвсем малка дупчица ,но лошото е че веднъж като тръгне раждицата няма спитане .

Е така е които има нерви и желание да кара 18 годишна кола :)

Ще ви информирам какво е станало с лепенето :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...

дано не съм закъснял с отговора, но все пак да си кажа: абе преди години на село някой беше пробил резервоара близо до едата пробка /явно не е имал ключ/ и го беше източил. тогава го залепихме със смола за временно, което искара доста време, т.е то не се развали, но ние за всеки случай после обърнахме колата на една страна /преди това го бяхме източили и промили с вода/ и го запоихме с припой и медна пластина - още не е мръднало!

За първо време може да го изчистиш местото и да залепиш със смола + изолационен плат /той е един бял, специален и като го залепиш става много яко/. Може да пробваш и със плат от чувал например, но няколко слоя. Абе с две думи епоксидната смола лепи дори метал с метал!

Наскоро сменях таблото, че мойто беше напукано, обаче като сложих новото видях, че му е счупена оная пишка дето стърчи за жабката. изрязах една по модел на старото табло и я залепих със смола /един ден чакаш да изсъхне/ - сега не личи, че не е фабрично.

айде дано съм ти бил от полза!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

Значи на шкодата 86 година е и протече резервоара преди мнооого време . Сменихме го и после пак протече (новия). Сега вече 7 години (след второто лепене :( ) някъде са вече си седи залепен с епоксидна смола и стъклен плат и няма проблеми. На място го лепихме малко е не удобно, но ако имаш канал няма проблеми.

В началото си мислихме че е една дупка ама като смъкнахме боята се оказа че са доста повече и по двете дъна.

Малко ги разширихме че да може да влезе по едно парченце плат с смола (като тампонче) вътре и после цялото дъно облепено с плат на 2 или 3 слоя и става супер. после само трябва да се наглежда че ако се удари някъде дъното това нещо може да се отлепи (веднъж се случи и се наложи да повторим операцията).

Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега. Пъртво източи бензина от резервоара. Слкедтова почисти със шкурка хубаво пробития участък с шкурка. Купи си леило покси пол за 3лв. и с него намажи пробития участък след като си го подсушил с помощта на сушоар. За по-голяма сигурност може да залепиш част от аломиево фолио - примерно от капачка на кисело мляко със съответната форма и отново да покриеш фолиото с лепилото.Пожелавам ти успех, ако неможеш да се справиш обадими се София GSM 0887693727 Ангел. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мързеше ме да чета всичко по темата, но знам че на семейната 120L леко сълзеше резервоара и бащата изнамери някви лепенки, нещо като дъвка на лентички, които се смесват като пластичен експлозив, мачкат се, заприличват на раздъвкана дъвка и се лепват право върху пробива. това чудо после се втвърдява, устойчиво е на бензин и вече година, че и повече не е мръднало. не беше и скъпо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.