Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Sound upgrade на месеца :)


Mishelle

Recommended Posts

След една седмици седене по нощите в гаража след работа, мога да се похваля с поне 2 пъти по-як sound, като успях дори да намаля теглото му (задна кора и бас) с поне 25 кг. \:D/ Сега задните седалки се затварят нормално, т.е. комфорта на задно пътуващите е възстановен. Избрах такъв бас говорител, който ми позволи да намаля обема на бас кутията с около 7-8 литра. И за да стане още по-истински и чист баса сложих и един кондензатор на 1 фарад. Усилвателя е същия Марни (български), но за разлика от преди, когато свиреше на 2 канала (стария бас беше двунамотъчен), сега е свързан на bridge. Смених двете предни колони във вратите и махнах пищялките. Колоните на задната кора ги оставих същите, но ги изкарах отгоре. Преди около 2 годинки си бях взел един CD Pioneer DEH 5700, но малко след това реших, че на Астрата й отива повече, та го сложих на нея, а Шкодата я оборудвах с касетъчен Panasonic на възраст, но за сметка на това добър. Та сега го смених и сложих на негово място пак Pioneer. Също така махнах старите джобове на предните врати и си направих собственоръчно нови, облечени в черна искуствена кожа. Малко са ръмбави в сравнение със старите пластмасовите, но пък за сметка на това звука от тях е коренно различен. Всеки, който иска да чуе и да види нека дойде на срещата утре, събота, с Миро и Ясен :)

Озвучителния комплект накратко съдържа:

CD - Pioneer DEH 6700

предни колони - Pioneer 1711

задни колони - Nova

бас - Pioneer 306C

усилвател - Marni

кондензатор - Eagle

Тук е мястото да благодаря на жена ми за помощта и дизайна на системата. Облепването с кожа на джобовете и тапицирането на задната кора и бас кутията също са нейно дело :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иха:)

 

Ти преди имаше по-добър Sound от червената Рапидка (специално средните които ги нема при мене) ,пак сега вече направо само мога да си представям за какво си готовориме...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еха ... добре, че се зачетох тук за звука, че нали и аз правя нещо по въпроса :) Сега ще видя кога и къде е срещата. Дано се видим утре. Аз съм с една 105l 8)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а защо махаш пищялките?...мен лично малко ме дразни как идва звука в моята кола(предните колони не са на вратите,ами в нишите след тях,под таблото)....няма ли да е по-добре да ги качиш някъде горе при таблото ???....иначе жалко че утре пак няма да мога да дойда да видя сам за какво става дума....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лорде, мерси :) Радвам се, че и преди ти е харесвал, въпреки, че след този upgrade незнам как съм го слушал преди :) Относно твоя саунд - не бих казал, че е лош, просто всеки слуша това, което му харесва. Доколкото си спомням ти редовно джиткаш към Щатите. Аз имам едно приятелче там и като го слушам какви ми ги разправя за тамошните саунд маняци - ние тук просто бледнеем :) Ама какво да правим като са ни малки колите :)

MPower - махнах пищялките за да експериментирам с новите предни колони, които така или иначе си имат такива. Прави ми впечатление, че при "западните" коли (при повечето от тях) колоните във вратите се намират много ниско долу, т.е. разстоянието от говорителя до ухото на возещият се е доста голямо и затова там има нужда от допълнителни горни пищялки. При Шкода-та това разстояние е доста по-малко и колоната не е толкова ниско долу, т.е. ако говорителя е хубав и високите са на ниво. Някои от следващите пъти като се видим бих искал да чуеш и да изкажеш мнение. Пък и да пробваш задните седалки \:D/

105l - идвай. Винаги има какво да се научи от грешките на останалите :)

Между другото, откривайки тази тема дано някой не реши, че се фукам или нещо подобно. Просто след толкоз зор изкарах много чист звук и направо се наср..х от кеф, та реших да споделя \:D/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mishelle чеcтито на теб и голямо БРАВО =D> на жена ти!!! Ех, за къде сме без тези наши слаботи... :smt077 Позрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря \:D/ Ако някой има желание и възможности бих могъл да му помогна с каквото мога, включително и с изработката на страничните джобове и на всичко останало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Препрочетох си мнението, ама никъде не видях да съм предлагал финансова помощ :) Но пък бих могъл да спестя на някого поне 2-3 дена време за изработка :) Защото на нас двамата с жената ни излезе като време около 1 седмица, средно по 4 часа всяка вечер до късно в гаража :), като се има впредвид, че не започвахме съсвем от нула.

Относно въпроса ти - баса е 170 кинта. Но ако го купиш само него без да инвестираш в силни (приблизително 50W RMS/бройка) говорители за високи и средни - значи нищо не правиш. В смисъл, че ще чуваш само бас, а всичко останало ще се губи заради него. Има китайски, не лоши бас говорители на цена около 40 лв. Старият ми е такъв. Двунамотъчен е. За парите си е перфектен. Но освен за баса, трябва да помислиш и за всичко останало - усилвател, високи, средни, начин на захранване, вата и т.н.

Ако имаш желание, можем да си направим някъде една среща за да ти разкажа и покажа по-подробно. Можем с нещо далеч по-евтино да сглобим хубав саунд ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо реши, че кутията е със затворен обем? Не е :) С бас рефлекс е. Говорителя който съм използвал става и за трите вида кутии - затворен обем, с бас рефлекс и бандпас, като съответно литрите са различни. Не съм експерт в звуковите системи и да речем, че наслуки съм избрал варианта за кутия. Всъщност по-скоро по принуда, тъй като в задния багажник на Шкода 120Л може да влезе само един вид като форма кутия. По памет за моя тип кутия на говорителя му дават от около 45 до към 53 литра обем - при мен се получи около 51 л. Между другото едно приятелче е със същия говорител и го изпробва в направена според данните от Pioneer кутия, след което направи една подобна на моята (90% е същата) и се оказа, че при втория вариан баса свири по-добре...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забравил съм вече какви са му точните параметри. 12 инчов е (30 см), двунамотъчен, а мощността му е около 100-130 вата RMS. Утре ще погледна за точния му модел и ще го напиша тук. Марката е HiSound, китайски, купуван е от Конрад преди 1 година. Моя за сега не мисля да го продавам. Смятам да си сглобя нещо за в гаража да ми свири :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да попитам някой има ли представа защо усилвател BLAUPUNKT GTA-200 е по евтин от същия такъв марка Тъндър или бушмен . Имам предвид че параметрите са сходни, не са еднакви но пък тия китайски усиватели да са по скъпи ?????????

Или пък има някаква уловка при BLAUPUNKT-а ??

Защото ми се ще да си взема нещо, но сега вече съм много объркан :roll:

Ето къде ги гледам

http://www.kkelectronics.com/product_de ... d=01002041

http://www.amp2000.hit.bg/amps-awto/amp ... 20/amp.htm

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Blaupunkt GTA 200 e малко-стар модел. Вече го няма и на сайта им: http://www.blaupunkt.de/amplifiers_88.asp Освен това е сравнително слаб: 2х45W стерео или 1х140W мостово. Ако погледнеш в немски сайтове там цената му е още по-ниска. Това са лошите страни, но от друга страна тези усилватели са добре направени като цяло; имат настройка на честотата на срез както и настройка на нивото на входния сигнал и ако ще го ползваш за 1 бас мостово може и да се получи желания ефект. Защо мислиш, че този усилвател не е произведен в Китай?

 

Тоя Thunder за който си писал е съвсем друга риба - доста по-мощен. И параметрите им не са никак еднакви - затова е по-скъп. И също ще свири.

 

Като цяло и двата усилвателя не са кой знае какво!

 

Mishelle, би ли постнал снимки на новите джобове с говорителите, че нещо и аз се замислих много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моето мнение - този модел на Блаупункт не става за нищо :) Искам да кажа, че е прекаленно слаб и не си заслужава парите. Рапид - колко ти искат за него. Като го гледам е малко по-мощен от моя касетофон :) А за Тъндъра колко ти искат, че той поне по техническите характеристики е доста по-добър, независимо, че не му вярвам на тея 2х180 вата RMS. Ако ще избираш между двата - вземи Тъндъра. А какво мислиш да сложиш да свири - цд, колони, бас... :)

Хубаво е да има повечко Шкоди с хубав звук. Не е задължително да слушаш на макс. Важното е саунда да е качествен :) Аз рядко усилвам на повече от 50 %, обикновенно слушам тихо и се наслаждавам на звука :) Успех :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забравих да допълня - в скоро време ще е готов сайта ми за моята Шкода. Там ще има подробни снимки на всичко, вкл. и на саунда. Така, че джобовете ще ги видиш там. Ще наслагам и размерите на всичко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз не разбирам много и затова питам :) , пък и на саита пише че BLAUPUNKT GTA-200

-АВТОМОБИЛЕН УСИЛВАТЕЛ

-МАКСИМАЛНА МОЩНОСТ 2Х140W 1X350W

-НИСКОЧЕСТОТЕН ФИЛТЪР 40-160Hz

-ВИСОКОЧЕСТОТЕН ФИЛТЪР

-BASS BOOST 0-9dB

-ВЪЗМОЖНОСТ ЗА МОСТОВО СВЪРЗВАНЕ

 

Усилвател Thunder TCA 2120

2 х 180 вата RMS на 4 ома

1 х 400 вата RMS на 4 ома (bridge)

 

Та от там съдех че е са горе доло еднаква мощност

А за останалото озвучение имам един субуфер (с китайски Lamar или Hi-sound 200 ватов ,ако межа да им се вярва ) който аз съм си правил е сега мисля малко да го преправя (намерих доста руска литература)

Иначе и са съм с колони в предните врати и мисля и отзад да сложа .

Целия ми проблем е че въпреки аларми и други защити ,колата ми седи на улицата и малко ме е страх да влагам в озвучение (мноо крадът мамка им :)) и гледам колата ми да не е шумна като си влизам в квартала . Абе ужас :x

 

Поздрави

 

P. S. Mishelle чакаме сайта с нетърпение ще ни е доста полезен на нас прохождащите в тая наука :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това за влизането безшумно в квартала ми е до болка познато. И аз едно време така процедирах :(

При посочените от теб усилватели мощностите им не са еднакви! Едно е максимална мощност, съвсем друго е RMS. Максималната мощност на тоя Blaupunkt пише, че е 2х140 вата, което означава, че RMS (това, което реално ще чуваш) няма да е повече от 2х70 вата! Я сравни това с RMS на Тъндъра (2х180 вата). С други думи максималната музикална мощност има значение, но теб те интересува предимно RMS :) Тук Белия Лебед предполагам може да навлезе в подробности да ти разясни по-подробно нещата :)

Ако си готов да даеш 140 кинта за усилвател, защо не си вземеш едно Марни като моето, поне ще знаеш, че си купил нещо изпробвано. Двуканално е, можеш и на bridge (1х) да го вържеш. Има два модела - единия е без вграден нискочестотен филтър и струва към 130 кинта, а другия, с който съм аз е с вграден такъв и е 150 лв. Има си и превключвател на режимите на "отрязване" на баса, т.е. на каква честота да отрежеш баса, има си регулиране на нивото. Абе с две думи има всичко, което ще ти е необходимо. Ако ще връзваш само бас към него, според мен това е усилвателя, от който имаш нужда :) Освен това съм убеден, че с Марни ще духнеш Тъндъра, а Blaupunkt ще си го сложиш в малкия джоб :)

А за сайта - на него освен посочената в предишното ми мнение информация, ще бъде сложена в PDF и doc формат сервизната ремонтна книга за Шкода, която вече около 1 година работя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.