Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

На баща ми джипа е с камера и да ви кажа е доста удобно за паркиране назад. Но този вариант не е проложим за коли тип седан. Удобен е за джипове комбита и хечбек но за седан не става. Като я нагласиш се вижда на около 40см от задницата на колата. С камерата е добре но за мен това е по скъпия вариант.

• Отговори 62
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• DRV

9

• VALDO

9

• zloQQ

4

• Viktor_

3

Най-много писали в темата

Публикувано
А къде тоно се монтира камерата? Под бронията някъде ли? Мисля си че ако просто камерата е насочена назад няма да се добива реалистична представа за разстоянията до обектите. Мислия си че е по-добре да се монтира така че да се виждат и габаритите на автомобила. Например в горната част на задното стъкло насочена надолу...

Значи на новата S - класа такава камера има и е монтирана на задния капак , до поафончето за осветление на задния номер, не се виждат габарите на колата , но паркирането е лекота защото са направили от електрониката като завиваш с волана на дсплея да има едни линии които се местят и ти показват къде точно ще отиде колата при маневрата. Но въпреки това PTS-a (Park Tronick Sistem) си е оставен и отзад и отпред , а да знаете , че при тези коли и отпред си е доста необходим.

Публикувано

Хммм.. Ще взема да си купя една да го пробвам аз този парктроник :D . След като знаеш толкова подробности явно си се качвал :lol: - блазе ти . Аз онзи ден я видях за първи път на Димитър Несторов и естествено от завист веднага започнах да и търся кусури ;) - не ми хареса комбинацията на лайсните на задните светлини с хримираната лайсна на задния капак, а също и изпъкналите калници приличат на фейс лифта на ford mondeo - успях само отзад и отстрани да я разгледам :D - та направо се чудя дали ако ми предложат такава с въпросните камери и PTS, безплатна застраховка и безплатно гориво и консумативи за 100 хил.км. дали да приема след тези неодостатъци които изброих :mrgreen: :roll: пропуснах 12 цилиндровия двигател 6.2 битурбо и автоматичната трансмисия.... :roll: :!: :?:

Шегата на страна, човека който белия лебед спомена също предложи до лампичките за номера, тъй като на октавията и е много полегато задното съкло. Проблемно ми се струва къде да поместя обаче екранчето - дизайна на таблото е супер изчистен и много трудно може да се намери подходящо място...

Публикувано

Мдааа - на новара S-ка на Мерцедес, камерата вярно е там :) И има тея черти, които се движат и показват къде отива колата. Обаче това "чудо" го има Лексус на джиповете си още от преди почти 2 години. Камерата е монтирана точно до светлините на номера. Както и Нисан - на последната Примера - пак от преди 2 години. А за дисплея и монтирането му на/в таблото - и аз се чудя как ще го направя, като му дойде времето. Ако намериш начин - свиркай - нищо, че моята Шкода не е от новите :) Поздрави!

Публикувано

Аз ви говорех за вариант при които камерата се монтира вътре в колата. Горе до задното стъкло. А за варианта до номера отзад не съм виждал, но ми се струва че тая камера много ше се цапа и няма да се вижда нищо. Плюс това ми се струва че първия вариант е много по прост за изапълнение и мога да го направя и аз, а за втория с камерата до номера не бих се захванал да го правя аз.

Публикувано
Мдааа - на новара S-ка на Мерцедес, камерата вярно е там :) И има тея черти, които се движат и показват къде отива колата. Обаче това "чудо" го има Лексус на джиповете си още от преди почти 2 години. Камерата е монтирана точно до светлините на номера. Както и Нисан - на последната Примера - пак от преди 2 години. А за дисплея и монтирането му на/в таблото - и аз се чудя как ще го направя, като му дойде времето. Ако намериш начин - свиркай - нищо, че моята Шкода не е от новите :) Поздрави!

Ако не държиш на фабричното радио, можеш да си вземеш такива на които монитора излиза от радиото, някои от тях имат вход и там според мен може да се включи камерата. Още повече че както смяташ да си слагаш навигация - можеш да ги комбинираш.

Ето пример за това което имам в предвид

http://www.avitel-bg.com/popup1.php?ArticleID=979 .

Особено както си в щатите , ще ти излезе без пари...

Таблата на octavia и octavia tour доста си приличат http://magazine.avtoindex.com/details.php?id=134 , (предполагам на L&K като разпределение е същото) но за твоето табло ми изглежда много удобно да го монтираш в долата дупка - и така като излезе монитора няма да закрива нищо...

• 2 години по-късно...
Публикувано

Колеги споделете откъде си купихте парктроник, доволни ли сте, кои са най-добрите между цена и качество.

Единственото, което съм сигурен е, че си заслужава да го имаш.

Публикувано

Споделям доброволно и без бой :mrgreen: - невероятно полезна част от оборудването. Когато купувахме колата, жената писна - Ма много е голяма(така е, като слезеш от VW Голф 4 хечбек) - Казах и че ще и сложим парктроник и кандиса. :D От ЕТ ни взеха 460 лв. за услугата и за една година време ползване всеки път се убеждавам, че сме постъпили правилно и не сме си дали парите на вятъра. Имаш звуков сигнал при включване на задна предавка и три вида предупредителни сигнала, в зависимост от близостта ти с колата или стената зад теб или леко в ляво или дясно зад теб. Кофтито и смешното е, че отзад и едно листо от плевел да има, системата го засича и пищи като при нормална преграда, ма се свиква. Мятай се на такова нещо, ако не си сигурен в разтоянието и видимостта зад теб, няма да сбъркаш. При разтояние по-малко от 30 см. до съответната преграда състемата пищи постоянно, няма начин да се джаснеш, а при по - големи разтояния имаш единични звукови сигнали с различен интензитет. На мойта няма визуална индикация, четирите сензора са черни, не в цвета на бронята, но това не пречи и не загрозява колата - виж сам. Парктроника е купен от ЕТ и монтиран в ЕТ.

001900964.jpg

Поздрави.

Публикувано

Определено след темпомата,това е втората допълнителна екстра за която се замислям!Мисля,че ще върши идеална работа!

Публикувано

СТАМБА-0888803427 РЕДУТА ул Попова Шапка 68-питай по телефона

Публикувано

Колега, извинявай, но самолет ли управляваш. ;) Шегувам се разбира се, добре си се обзавел.

А на постовете горе, благадаря Ви, наистина ще си сложа парктроник, особено след като два пъти натресох стълба на лампата пред блока, която след моята интервенция вече не свети. :oops: Слава богу че стълба се клатеше и нямах щети по бронята, но за малко лампата/крушката/ от стълба да се пльосне върху тавана на купето. Все пак какво да правиш, бях забравил, че на заден ход освен в страничните огледала, трябва да се гледа и в централното!

Хубав ден Ви желая.

• 3 месеци по-късно...
Публикувано

За FABIA-та цената на парктроника е 350лв.Да видим кога ще го доставят!(предполагам стандартните 2-3 седмици)!

Публикувано

Привет и от мен :)

Веднага след като си получих Фабията си поръчах и парктроник от ЕТ. Имат 2 вида-с 2 сензора и с 4 сензора. Аз си взех този с 4 сензора на цената на този с 2 :) На другата Фабия е с 2 сензора, така че мога да ги сравня. Определено не се замисляйте за този с 2-та сензора. Не че е лош, но този с 4 отчита доста по-вярно, по-малка е вероятността да не те предупреди за колче, а и дислея и звуковия сигнал са доста по-добри.

Цената не беше висока, но не помня колко беше.

Поздрави!

Публикувано

За какви дисплеии говориш,след като го поръчваш от ЕТ!!!!!!!!!!!!!!

Публикувано

Ами как да го нарека? Добре-онова малкото, което го монтират долу в ляво на предното стъкло, на което показва колко см. ти остава. Така по-добре ли е?

Публикувано

Изчетох от части коментарите...

Моето мнение е че наистина темпомата и парктроника са екстри, без които не бих се разделил...направо се ражда човек при паркиране...Имам Октавия 2 хечбек и...еми ако си обърна главата да гледам, както бях свикнал на предната кола...нищо неможеш да видиш...и се налага само на огледала и в комбинация с парктроника просто няма грешка! Беше станало някаде на въпрос за предния парктроник...е виж ако имаш излишни пари за даване...според мен е ненужен!

Публикувано

Аз сам си монтирах моя.Мисля че цената му беше около 90лв в технополис.Датчиците изглеждат като на колегата POW,а монтажа е доста лесен,за около 30мин.

Публикувано
Ами как да го нарека? Добре-онова малкото, което го монтират долу в ляво на предното стъкло, на което показва колко см. ти остава. Така по-добре ли е?
Ти за парктроник от ЕТ ли говориш или някой китайски?!!!
Публикувано

Ами от ЕТ си го поръчах, пък какъв е незнам. Както и да е.

Ето за този дисплей говоряdisplay.jpg

Поздрави!

• 2 седмици по-късно...
Публикувано

просто явно в ЕТ са започнали да продават китайски парктроници

@majesty : Колко пари ти излезна в ЕТ този парктроник

Публикувано

Moя парктроник е ВЕА 400 001 с 3 сензора и звукова и светлинна сигнализация,която е поставена до 3-тия стоп!

• 6 месеци по-късно...
Публикувано

Поразрових малко с търсачката и попаднах на тази тема. Вчера на сбирката пред НИМ си разлафих с Гогата (мисля) :roll: за парктрониците. Човекът ме посъветва, да разпитам и че навсякъде вече може да ми сложат такова чудо, а аз определено искам!

Та конкретно въпросът ми е - да ходя ли до ЕТ за покупка и съответно монтаж на парктроник или да се доверя на друга фирма (и коя)? Имат ли гаранци и по колко? Слагам го, защото и жена ми ще я кара - малко от малко да я стряска. След време, ако изкарат модел с крещене вместо с писукане, ще ъпгрейдна!

п.п. Ще помоля, и ако има по-запознати, да кажат орентировъчна крайна цена на екстрата?

Благодаря, поздрави!

Публикувано

gelsyn, гаранцията е 24 мес. при монтаж от ЕТ.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.