Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Ангренажна верига

Viktor_

Recommended Posts

Днес със Наско отворихме двигателя да сменяме веригата. Сега новата е сложена както и капака на ангренажа, за друго не ни стигна времето. Притеснява ме следното: бях си взел една реглажна шайба много тънка от магазина, защото ми казаха, че се сменяла. Аз чак сега се усещтам, че тя е на коляновия вал под зъбното колело, но не съм я сложил, защото аз такава нямах фабрично - т.е. не съм свалял такава. И се чудя трябва ли да извадя всико наново, за да я сложа под зъбното колело на коляновия вал или не е нужно, щом съм нямал такава. Изобщо какво влияние може да окаже това?

Двигателя е на 150 хил. км. и това е първата смяна на веригата. Старата беше видимо разтегната.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ангренажната верига трябва да стои абсолютно в една повърхнина, което се мери с УИНЕАУ (линеал :mrgreen:), т.е. зъбните колела трябва да са съосни. Затова се дават реглажни шайби за съосие. Затова някои вериги държат 50,000км, други 10,000

Хайде, успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Готово, вече карам с новата верига и съм много доволен - двигателя стана доста по-тих. При мен зъбните колела идват в една равнина без реглажната шайба да се слага. Предполагам, че за това досега не е имало, а пак казвам, че това е първата смяна на веригата и тя е изкарала цели 150 хил. км. Надявам се всичко да е наред и да изкара колкото и дават. Аз съм стягал болтовете на 2та вала с динамометричен ключ и първо сложих зъбните колела и ги стегнах, за да проверява дали са в една равнина. Трябва да ви кажа обаче, че дори с линеал и хлабиномерни пластини е трудно да се установи доколко всички точки са в една равнина. При мен имаше примерно отклонение на една от точките с 0,05мм, но това беше на разпределителния вал, а при него няма реглажни шайби. Надявам се, че сега вече спокойно мога да мина на центровка на запалването със стробоскоп, макар че имам известни съмнения дали да я правя да върви на газ или на бензин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.