Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Някой замислял ли се e?


Guest

Recommended Posts

Някой замислял ли се е от къде този народ наоколо е толкова изнервен,сърдит, припрян,гаден и даже зъл и агресивен … откъде идват всички проблеми в София конкретно, а вероятно и в другите по-големи градове Ами ето малко тема за разсъждение.

Да започнем от тук - всеки един от нас е пешеходец или шофьор, няма дръго положение, нали ? Е аз понеже съм по-често от страната на шофиращите ще разгледам проблема от тази гледна точка. То за пешеходците в голяма степен е същото.

Та такаааа.. ставаш сутринта, да кажем добре поспал и т.н. – или кой каквото прави нощно време. Пийваш кафенце, похапваш кроасанче или препечени филийки…гледаш Бареков с „новината” или Коритаров дето разпъва на кръст поредния политик-олигофрен…или ММ, МТV…тоалет едно друго…Целуваш жената, котката , кучето излизаш и отиваш към колата си, която си паркирал някъде, някак си, и си мислиш дали не е разбита, без касетофон , тасове или гуми, или дали изобщо е там. Е тя е там ама виждаш как някой небрежно е спрял напреки и ти не можеш да помръднеш ..Нещо като гняв се надига в теб, нали? Как може тия хора така да не се съобразяват и да спират кой как му падне…След много нерви и време, свиркане, бутане „кретена” слиза и мести колата си все пак и те гледа недоволно, че си му прекъснал съня (това е по-добрия вариант, може и да не слезе или да слезе и да те заплашва или недай боже пребие…) , Ти потегляш към работата, Още на първото не регулирано кръстовище в квартала , на което си с предимство , някой гъзар най-нагло ти го отнема и даже ти се кара и свири с клаксона…Изпсуваш и продължаваш смело, на светофара обаче първо джигит минава точно пред теб и ти едва не се размазваш и после друг отсреща тарикат минава чак в насрещното да прави ляв завой за да не чака колите пред него и ти пак скачаш на спирачките. По нататък според зависи от дистанцията, която трябва да изминеш, количеството на нервите и адреналина се увеличават в геометрична прогресия (за тези, които не са добри по математика,като мен това ще рече адски много нерви заминават, чак се разтреперваш.. ). В крайна сметка стигаш до работното си място ако си бил с късмет днес без ПТП , но с доста закъснение. Колегите ти, и те като теб са минали през същите изпитания и са с опънати нерви..Е от тук деня ти е започнал просто прекрасно, ти до толкова си свикнал с това ежедневие , че вече не ти прави впечатление, но всичко е някак си по-нервно, гадно и омразно и зло и агресивно…ако се замислиш затова де. Това описва горе долу старта на деня на шофиращия… продължението е ясно. Ден след ден това се трупа, но вече не си даваме сметка, свикнали сме.Само като отидем в чужбина(белите държави), се чудим що всички са по-спокойни някак си, усмихват се…

Ами приятели извора на проблема е в униформените на улицата или т.нар КАТ. (аз ги наричам шапкарите с хранилките б.а. хранилка=стоп палка) и по нататък за краткост ще наричам К.

Аргументирам се : Всички тези дето карат като изоглавени, все едно пътя е техен,карат пияни-заляни, мачкат блъскат и т.н. си го позволяват само и защото тези К. са корумпирани. Открих топлата вода нали Но замислете се и 10 000 лв. да направят глобите – все тая , както се каза вдигат им мизата. Избиваме се по пътищата повече отколкото на война и то за какво ? Та баровците с лъскавите коли си карат безгрижно все едно други няма на пътя, щото и да го спрат вади банкнотата и продължава. Младежите с по вехти коли гледат и се учат и карат и те така. Безобразието и наглостта е тотално по пътищата и такова ще бъде докато К. си вземат банкнотата и си затварят очите. Веднага някой ще скочи – ами докато им давате те ще вземат.Да ама не е така, я пробвай да дадеш на някой в Германия, Италия. Австрия (белите страни), пък и една Турция дори. Закопчават те в миг и жална ти майка за опит за подкуп на длъжностно лице. Не че там няма корупция но е 1% не 1000% .Помните ли ББ дето поде акция миналата година с подставени нарушители (правиха постановки на К.) – какво се оказа след акцията, която бързо беше прекратена – 100% корупция.Прекратиха я щото нямаше да остане не уволнен К. на пътя. Проблема е че даже не ги уволняват ама преместват от едно на друго място. От К. на пътя става К. зад гише (лапачницата даже е по-голяма). Промяна на закона за Държавния служител е нужна. Къде ясно и категорично да е записано , че Държавен служител заловен в корупция отива в затвора и имуществото му се конфискува (пример Турция). Е тогава ще е достатъчно да „разпънат” 2-3 К. , 2-3 митничари, 2-3 – данъчни…и така периодично, не е нужно всичките 100% да ги залавят, то е ясно ,но другите сигурно ще се замислят тогава дали ще вземат така лесно и нагло? Ще кажете заплатите са им ниски за това вземат…да ама не - никой не ги е карал насила да стават такива – толкова им е умствения багаж и за друго явно не стават. Като изчезне 95% от корупцията ще изчезне Сивата икономика, стандарта ще се промени, в бюджета ще влизат повече данъци, заплатите ще стават по-нормални….е тогава и живота може да стане по-нормален , по-малко напрегнат, гаден и зъл и агресивен.

Повече усмивки и нека бъдем по-толерантни и отговорни на пътя. От там са бедите ни.

Има ли поне един съгласен с мен ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

щом досега не е станало, едва ли скоро ще стане, но... надеждата умира последна! Все пак българите винаги сме предпочитали лесния начин - ние да идем в цивилизацията (т.е. на запад), отколкото да се опитваме да я култивираме тук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ало балоните,

форума на анонимните неразбиращи се със себе си не е тук.

тук пишат хора, които си имат хоби, и не ги е_е, че когато навън вали, никой не носи шарени чадъри, да внесе малко цвят в сивия ден.

ти за бира и кебапчета с приятели не си ли чувал?

я заеби апатията и си купи една шкода

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що се карате на човека ... тва е самата истина / или поне 25 % / щот има още градски транспорт и таксаджий , а за талибаните нямам думи ;)

Приемете го като проверка на общественото мнение , а докато се опраим ще се молим да караме бронетранспортьори или булдозери вместо коли.

 

П.П. Да ме прощават таксаджийте ако има такива във форума , но побеснявам като ги чакам по светофарите да им цъкне минутката или ми земат предимството щот така са свикнали и после казват " Е сега ко прайме" , а иначе могат да тичат по светофарите да те гонят ако случайно не си дал мигач кат се престраяваш ... големи артисти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко е много добре написано, има доза истина в него, но и един съществен пропуск - ПЕШЕХОДЦИТЕ. Защо ги забравяме??? Няма ден, в който да не подмина дузина такива, дето пресичат където им скимне и като им свирнеш се обръщат, но вместо "Извинявай" се чува "К'во бе". Друго - върви си пенсионера по тротоара и изведнъж рипва пред теб оглеждайки се в обратната посока. Свирваш, но той продължава да ти обръща гръб...Подминаваш го възмутен, а той след тебе вика "Какво си се разбарзал толкова бе". Та така стават повечето катастрофи с пешеходци, описани по новините или "Нощен труд". И питам аз какво стана с глобите, които щяха да налагат на пешеходците за неправилно пресичане??? Днес например минавам по "Цар освободител". Пред народното събрание отбил шофьор, защото говори по GSM-a, явно спазва правилника човека (да речем). Към него иде полицайка с г..з кат на самосвал и го изгонва. В същото време пред очите й пресичат четирима пешеходци...а подлеза (в едната посока) или кръстовището (в другата посока) са на няма и 100 метра...

А колко пешеходци наблюдавам, дето се провират между колите, пресичайки на червено...други, отново пробягвайки в нарушение между колите, но обърнали им гръб и гонейки рейса, сякаш ще е последния по линията...

И в тази връзка един леко траги-комичен момент. Оня ден изкарвам сутринта Шкодака. Движа из квартална уличка. Настигам една баба, нарамила две торби. Разхожда се в средата на платното. Гледам - тротоара широк и чист, няма причина бабето да джитка по платното, освен разбира се липсата на елементарен разсъдък. Изключих от скорост и бавничко я настигнах. Малко преди да я подпра надух тромбите (Hella - свирят доста яко) на 6. Бабето подскочи сякаш бе на 20 г., метна торбите във въздуха и хукна към тротоара да се спасява. Малии какви ругатни изядох, ма умрях от смях. Туй бабе повече няма да се разхожда така, убеден съм:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм съгласен, ама не разбирам, що си го слагаш това "започване на деня" на сърцето?... И аз карах до преди 5 месеца, около 100км/ден в София и ако требеше да се шашкам от сичко и сички - верно сигурно щех да съм "изнервен,сърдит, припрян,гаден и даже зъл и агресивен"... Ама не си го слагам на душата и ми е мнооо по-добре. И подкупи никога не давам!!! (само 1 път, ама ми беха зели 50 точки)... Иначе си седя мирно и тихо ако не мога да се позаяждам с К. - да пишат, к'вото искат. А ако мога - опъвам им нервите...а това определено ми се отдава...

Давай го по-весело в тоя живот. То ако сичко беше убаво, без кофти неща...къде е тръпката?

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До известна степен съм съгласен с теб, но не трябва да взимаш нещата толкова на вътре! Мисли си за хубавата ти жена, която те чака вкъщи, за децата ти(ако имаш такива) за кучето, което те посреща винаги с настроение и за котето, което те събужда с плиосване на един език по бузата ти :lol: От тия нерви човек забравя да обръща внимание на хубавите неща от живота! Тази грешка не бива да се допуска! Давай го по-спокойно, простаците няма да намалеят, корупцията няма да спре само защото се цупиш и си изнервен! Тегли една голяма майна на тези неща и си гледай кефа ;) Отидете с жена ти някъде и се разтоварете добре, вземи си отпуска ако е нужно, просто си гледай кефа :!:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, мисля, че колегата Гост е прав, но и ZloQQ също. Всичките тези перипетии важат и за Варна, но аз лично вече не им обръщам внимание. Все още мисля, че съм млад шофьор (книжка от 10 месеца) и понякога също се изнервям на разни кавали, дето за тях правилник няма (били те пешеходци или водачи...), но по принцип гледам да не се тваря - достатъчно други проблеми си имам.

 

Единственото нещо, което продължава да ме дразни адски много и забелязвам, че ме държи под напрежение докато карам са наще ш*бани, гадни улици. Карам по един от главните булеварди на Варна - "Сливница" и в главата ми е само: "Шахта!"; "Дупка!"; "Дупка!"; "Газифицират!"; "Шахта!";... "Ейййй отиде джантата (да ви е*а .... :smt091 :smt091 :smt091 :smt091 ), трябваше да мина на профил 80 :smt011".

Отстрани изглежда все едно съм на планински рали шампионат. Ами че и колата ми вози твърдо (по мое желание - не съжалявам!!!), че всичко вътре (пластмаси, CD-та, табла) получава неимоверен стрес при всяка дупка... Ами окачването....

 

ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО!

 

Обаче както за много други работи в тая държава, така и за улиците - караш, търпиш, стискаш зъби, ходиш по сервизи, след 7-8 месеца пак по сервизи.... и т.н.

 

P.S.: За куките - ще давам, докато мога .... или докато взимат! Все ми е тая.... Що да ми пишат Акт за 50лв, като мога на ръка да му дам 10 и да забравя, че въобще съм му виждал грозната физиономия. И ако не му дам, а си разпиша Фиша/Акта какво...., ще намалее или ще спра корупцията в държавата.... [-( [-(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, мисля, че колегата Гост е прав, но и ZloQQ също. Всичките тези перипетии важат и за Варна, но аз лично вече не им обръщам внимание. Все още мисля, че съм млад шофьор (книжка от 10 месеца) и понякога също се изнервям на разни кавали, дето за тях правилник няма (били те пешеходци или водачи...), но по принцип гледам да не се тваря - достатъчно други проблеми си имам.

 

Единственото нещо, което продължава да ме дразни адски много и забелязвам, че ме държи под напрежение докато карам са наще ш*бани, гадни улици. Карам по един от главните булеварди на Варна - "Сливница" и в главата ми е само: "Шахта!"; "Дупка!"; "Дупка!"; "Газифицират!"; "Шахта!";... "Ейййй отиде джантата (да ви е*а .... :smt091 :smt091 :smt091 :smt091 ), трябваше да мина на профил 80 :smt011".

Отстрани изглежда все едно съм на планински рали шампионат. Ами че и колата ми вози твърдо (по мое желание - не съжалявам!!!), че всичко вътре (пластмаси, CD-та, табла) получава неимоверен стрес при всяка дупка... Ами окачването....

 

ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО!

 

Обаче както за много други работи в тая държава, така и за улиците - караш, търпиш, стискаш зъби, ходиш по сервизи, след 7-8 месеца пак по сервизи.... и т.н.

 

P.S.: За куките - ще давам, докато мога .... или докато взимат! Все ми е тая.... Що да ми пишат Акт за 50лв, като мога на ръка да му дам 10 и да забравя, че въобще съм му виждал грозната физиономия. И ако не му дам, а си разпиша Фиша/Акта какво...., ще намалее или ще спра корупцията в държавата.... [-( [-(

 

Тия дупки са голям проблем найстина :? А за даването на 10лв. не те подкрепям ама изобщо :lol: Просто спазвай знаците и ограниченията, че с тая кножка от 10 месеца :roll: Ако те снима камера как ще дадеш 10-те лева :roll: Забелязъл съм, че в София никой няма да ти направи проблем за +20км. това означава скорост от 100км/ч по Цариградско, 90км/ч по България и 70км/ч по другите улици! Това си е нормална скорост за градски условия! Знам не е лесно да си млад шЕфьор, като си спомня аз какви съм ги правил преди 5-7 години :oops: Летях с по 160 в града :? Не, че сега не го правя от време на време, но по-скоро само вечер и то когато съм сам и няма коли!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, мисля, че колегата Гост е прав, но и ZloQQ също. Всичките тези перипетии важат и за Варна, но аз лично вече не им обръщам внимание. Все още мисля, че съм млад шофьор (книжка от 10 месеца) и понякога също се изнервям на разни кавали, дето за тях правилник няма (били те пешеходци или водачи...), но по принцип гледам да не се тваря - достатъчно други проблеми си имам.

 

Единственото нещо, което продължава да ме дразни адски много и забелязвам, че ме държи под напрежение докато карам са наще ш*бани, гадни улици. Карам по един от главните булеварди на Варна - "Сливница" и в главата ми е само: "Шахта!"; "Дупка!"; "Дупка!"; "Газифицират!"; "Шахта!";... "Ейййй отиде джантата (да ви е*а .... :smt091 :smt091 :smt091 :smt091 ), трябваше да мина на профил 80 :smt011".

Отстрани изглежда все едно съм на планински рали шампионат. Ами че и колата ми вози твърдо (по мое желание - не съжалявам!!!), че всичко вътре (пластмаси, CD-та, табла) получава неимоверен стрес при всяка дупка... Ами окачването....

 

ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО!

 

Обаче както за много други работи в тая държава, така и за улиците - караш, търпиш, стискаш зъби, ходиш по сервизи, след 7-8 месеца пак по сервизи.... и т.н.

 

P.S.: За куките - ще давам, докато мога .... или докато взимат! Все ми е тая.... Що да ми пишат Акт за 50лв, като мога на ръка да му дам 10 и да забравя, че въобще съм му виждал грозната физиономия. И ако не му дам, а си разпиша Фиша/Акта какво...., ще намалее или ще спра корупцията в държавата.... [-( [-(

 

Тия дупки са голям проблем найстина :? А за даването на 10лв. не те подкрепям ама изобщо :lol: Просто спазвай знаците и ограниченията, че с тая кножка от 10 месеца :roll: Ако те снима камера как ще дадеш 10-те лева :roll: Забелязъл съм, че в София никой няма да ти направи проблем за +20км. това означава скорост от 100км/ч по Цариградско, 90км/ч по България и 70км/ч по другите улици! Това си е нормална скорост за градски условия! Знам не е лесно да си млад шЕфьор, като си спомня аз какви съм ги правил преди 5-7 години :oops: Летях с по 160 в града :? Не, че сега не го правя от време на време, но по-скоро само вечер и то когато съм сам и няма коли!

 

Приятелю, не говоря за превишена скорост или нарушения от най-елементарен тип (неспиране на Stop, неправилно паркиране, минаване на червено...) - такива за 10 месеца НЯМАМ! Спазвам знаци и ограничения. С повече от 90 в града не съм карал - 1во понеже си познавам колата и 2ро понеже си ценя книжката! (не са ме спирали заради превишена скорост)

Говоря за Акт на стойност 50-300лв заради спортното гърне (неизправна шумозаглушителна уредба!) който всъщност нямат право да ми съставят на място, понеже нямат ШУМОМЕР (или там както се казва..) И понеже не ми се разправя с тъпанари, предпочитам да мина/минавам по тоя начин. Друг случай - осветление на задния номер - Акт, искат да ми спират колата от движение, чакай ве, бай Х*й - как ше ми спираш колата от движение - аз сега забелязвам, че ми е изгоряла лампичката, я вземи 1 Петър Берон и довиждане (понеже Акта ако си караш колата спряна от движение е от 300 до 500лв) ... 3ти случай - Забранено било да се кара с включени халогени при ясно време, 4ти случай нямам сгъваема лопата в багажника - Абе за тес момчета други нощни забавления, освен да са гаврят с хората, няма ли бе........

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле ужас :? Тия верно не са нормални, то това си е живо заяждане :? Ужас, няма оправия :? В този случай найстина е по-добре да минеш с 10 кинта, но определено ще ти влошат настроението :?

 

А това за халогените и супер тъпня, глобиха ме в Гърция за това! Толкова е тъпо, та нали колата излиза фабрично с тях, те се предназначени за мъгла и светят ниско долу, следователно не могат да заслепят никой! Ходи им обаснявай :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За халогените :!: Не ги пусках доскоро в града независимо дали е ясно времето защото доколкото помня от листовките са разрешени само извън града и то при мъгла. Имам доста познати които имат актове и фишове за това. И идва един ден един клиент полицай и ми вика - глупости няма такова нещо, никъде не го пише това че са забранени в града, може да си караш спокойно.... :roll: :? И ся ко прайми :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

4ти случай нямам сгъваема лопата в багажника ....

тва и пред очите ми да стане няма да го повярвам.В правилника си пише за халогените.Прави са полицаите в случая

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При поредната акция "Светлина" ме спряха и като провериха всичко и работеше стигнаха до халогените и ха проблем - десния не свети и плуват рибки в него :mrgreen: Г - н К. почна да ме плаши къв акт съм щял да отнеса сега и да го овърта , ам аз тамън бях изипал всичките си пари на бензиностанцията и мноо не ми пукаше /нямам кво да му дам/ и ми светна червената лампа накрая ... извадих един гаечйчен ключ , фаровете на земята и мноо се изкефих като му увисна челюста ... ха сега пиши :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е на мене пък ми искаха куките да им извадя от аптечката устройство за искуствено дишане :!: :?: :!: :?: Никога не бях чувал за такова и като им разглобих аптечката си пред тях и един пич дето беше с мене в колата и се оказало слава богу, че имам. То е представлявало едно пластмасаво нещо с найлон на което единия край се тикало в устата на този на когото му се прави искуствено дишане а другия го лапаш ти и надуваш :)

А да спориш с кука ... незнам ама спроед мене ако е решил да те закопае - ще го направи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никога не бях чувал за такова...То е представлявало едно пластмасаво нещо с найлон на което единия край се тикало в устата на този на когото му се прави искуствено дишане а другия го лапаш ти и надуваш :)

А да спориш с кука ... незнам ама спроед мене ако е решил да те закопае - ще го направи.

Да се засрамиш, ей! Аз съвсем сериозно... Как може да не знаеш? Ами ако не дай Боже нещо се случи, как ще помогнеш? Това е важно - поне според мен. Не веднъж ми се е случвало да помагам на катастрофирали хора и повярвай - от полза е да знаеш как точно да го направиш. А колкото до изкуственото дишане - по принцип се прави през носа (поне практиката ми като спасител така показа)...

А за полицая, че ако иска да те закопа съм съгласен, но не съвсем. Много пъти съм ги виждал - отбелязват си страничката в правилника и я научават наизуст и после - спират само по този член/алинея/точка - и ми се правят на умни като цитират :) Ако си малко повече в час - както Юли беше писам в една друга тема - може доста да ги пообъркаш. Просто трябва да прочетеш правилника няколко пъти - той и без това не е мнооо голям :)

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.