Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Предложения...


high_octane

Recommended Posts

Колеги, мисля, че с разрастването на форума и поради все по-големия брой членове са необходими няколко мерки, които мисля ще допринесът за по-лесната и безпроблемна комуникация. А може и да намалят нервите, но и смеха :) Това само практиката ще покаже. Причината, поради която предлагам тези промени е, че ми писна ( предполагам не само на мен а и на останалите ) от разни теми в които се пишат какви ли не глупости и се губи същността. Мисля, че е излишно да коментирам в кои подфоруми са и кои са "главните действащи лица". Айде да се вземеме в ръце и да направиме нещо по въпроса, ако искаме да си подобрим общуването.

Та значи какво предлагам ? :) Ето следните предложения, с които си мисля, че може да се подобри комуникацията във форума :

 

1. Предлагам кирилицата да е единствения начин за изписване на мнения във форума( каквато трябва да бъде и сега, но друг е въпроса дали се спазва ). Всякакви други мнения написани на азбука различна от нея да не се толерират, независимо кой и кога ги е писал, и да се трият :!:

Към колегите, които все още пишат на латиница - хора, айде малко се организирайте и си оправете проблема ! Давам за пример ZloQQ ! Въпреки, че се намира зад океана и едва ли на клавиатурата му има означения за бутоните ВСЕ ПАК ПИШЕ НА КИРИЛИЦА !!!

 

2. Предлагам ранговете или иначе казано титлите, които седят под никнеймовете да се променят. Пояснявам, вместо да ви се изписва "master of skoda" при написването на 80 мнения това да става на 400 или повече ! Съответно и предишните рангове да се променят с цел да се запази пропорцията. Мисля, че това е необходимо за да не се регистрират разни недоброжелателни потребители, които получават рангове "master of skoda" за ден и половина, само и само да се фукат пред съучениците си ! Мисля, че историята на форума показва доста такива случаи. Няма да назовавам имена, защото всеки може да различи такива потребители !

 

3. Предлагам да се изтриват потребители, които :

- нямат активност през последните 12 месеца ( на ясно съм, че има много членове, които нямат достъп до интернет, но съгласете се, че от близо 300 членове едва 50-60 взимат участие. Пък и така ще се стимулира активното участие ).

- само спамят ( доста такива се навъдиха, визирам тези, които редовно пращат разни линкове към руските сайтове ).

- изписват само цинизми или системно затрудняват развитието на отделните теми.

 

4. Да се направи анкета с предложение за избиране на около четири-пет нови модератори, които да следят за спазването на моралните и етичните норми, горепосочените предложения и естествено за добрия тон !

Нека да се изберат съща така кои модератори за кои подфоруми да отговарят, а може и да се измисли и нещо като мандат :)

 

5. На 5-то но не и последно място нека се вземат мерки с тоя линк най-горе към форума на Пежо или Рено ( не си спомням на къде точно водеше :) )

И дайте да сложиме някоя емблема на заглавната страница, какво е това нещо ?

 

Колеги мисля, че засягам теми, които не са безразлични на никой.

Може да съм пропуснал някои неща, но в общи линии ми се струва, че това са едни от най-главните належащи проблеми на форума. Нека всеки един от вас изкаже мнения и предложения относно идеята за промяна, пък и не само. Давайте и вие предложения ( едва ли аз съм открил топлата вода :) ама просто някои неща започнаха да стават досаднички и банални и затова пописах малко :) ).

Моля бъдете градивни, за да направиме форума още по-приятен !

 

п.п. Ако ви хареса идеята може да си направиме и устав на клуба, пък и предполагам, че ще ни трябва макар и на по-късен етап ( става въпрос за Шкода касик спорт )

 

Е хайде стига толкова от мене, надявам се, че ще стане интересна дискусия ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 77
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • Redline__

    8

  • Mishelle

    7

  • Lipi

    6

  • rsk

    5

Най-много писали в темата

На клавиатурата определено нямам кирилица :)

Ако мое модераторите да "турат" един KREDOR та поне да няма извинения за хората, които нямат на компютрите си кирилизация. И друго мисля да предложа. Пoнеже наистина доста нови хора има, ако може да се направи така: там, където е НИК-а, от долу под снимката, не да пише, кой колко мнения има и кога е рег-нат, ами нека да може да си напишем имената, та поне да се знаем (може и колите - кой в какво си вози задника...ама Миро има да пишеееее :smt120 ). А за СПАМ-а...няма да пиша нииииищо, само ще гледам лошо :smt093

Искам също да кажа: МЕРСИ на Минчо и Липи за чат-а и на Митко за календарите! Са и ако стикерите земат да се появят...:smt118 :smt101 :smt120 :smt026

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мисля ,че част от тези проблеми ще се решът с намирането на модератори....защото хората се увеличават но екипа който подържа форума си седи същия,а те рано или късно няма да могат да смогнат!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Йосифе напълно съм съгласен с тебе. Наистина трябват повече модератори, които да следят за добрия тон на дискусиите. Аз мисля, че за подфорума 105-120, а може и общо, е безспорно че Юли би бил перфектният модератор - следи родовно темите и успява да се сдържи дори когато аз вече почвам да пиша глупости на някои хора дето пречат... Така че аз предлагам на Юли да му бъдат дадени права на модератор, ако той е съгласен. Мисля, че ако се сложи по още един модератор на всеки подфорум ще се решат проблемите. Също съм съгласен, че не трябва да се толерира писането на не кирилица.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам и аз да предложа нещо... :roll: аз съм от подраздел малки неразбирачи ама за да не се повтаря една тема мойе примерно в 105- 120 или другите да се направят няколко големи теми: Окачване, Двигател, Електроника е такива... а не ако на някои му потрябва да чете за карбуратора да търси 10 страници и накрая нищо да не намери... нещо такова :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз с 2 раце гласувам за Юли за модератор на 105-120 разбира от всичко по Шкодите от адски далго време се занимава с това и може да помогне на всеки с съвет :-)0 стига и той да се навие.

 

Предлагам ако има други предложения за модератори на форуми всеки да си кайе предпочитанията тук и ще пуснем анкетка :-))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моето мнение:

 

Такива промени според мен СА необходими, обаче - нека всеки да каже с какво може да помогне и да прецени, дали ако бъде избран за модератор, ще си върши работата. Мисля, че е по-правилно всеки да каже с какво може да се заеме, след това да се направи анкета и тези които получат най-много гласове да бъдат избрани (вече дали ще е за период или за постоянно....). Зада не се получава неудобството (примерно) няколко човека предлагат еди си кой, обаче на момчето (момичето) не му достига времето или не иска да се чувства отговорен и т.н. ... За това, имащите готовност нека да я заявят и в последствие от анкетата ще се разбере.

 

high_octane , братле, ако мога да внеса едно-две предложение към твоята идея - подфорумите да са изписани на латиница. Не ви ли се струва глупаво побългаризирана думата "Формън"... Всеки знае как се изписват моделите на автомобилите на латиница и ми се струва, че няма да е проблем да се разчитат от хората ( членове илли гости! ).

 

Няма да е лошо да има подфорум "Хумор". ....и нещо като "Recycle Bin", където да се запращат вече заключени теми (например на братушките със странните постове...) и хората да виждат, какво НЕ трябва да се пише и как НЕ трябва да се пише...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да, Redline__ това го предлагаш не за първи път :) Ама дайте верно да започнеме да изписваме правилно имената на колите - на латиница. Аз съм ЗА :)

Колкото до предложението за повече теми - ако искате дайте да поразгледаме и другите форуми, да видиме какво ни липсва и да се действа ! Като се прави нещо, да се прави както трябва :)

Предлагам и нещо друго - всички важни въпроси, като този за кирилицата, избора на модератори, наличие на емблема горе и тн. да се решават с анкети ! Какво ще кажете да внесеме този принцип с гласуването за вземане на решения ?

За идеята за Кредора - ако има такова нещо, никой няма да има извинение, че пише на латиница. Но до неговото въвеждане може да се потърпи малко :)

За кандидатурата на Юли за модератор ( стига и той да го иска ) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ейй супер станало, поне според мен е по-прегледно де. Остават сега 110R/Garde/Rapid ;) .

 

В едно колегиално и демократично общество, каквито претенции мисля има да е нащо, Анкетите май са най-подходящото средтство за безпристрастно решаване на общи проблеми/въпроси :roll: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Lipi, Odin :smt041 :smt041 :smt041

 

P.S.:Някой по-горе предложи да не се изписва кой колко мнения има и т.н. Според мен по-добре ще е освен информацията която е предоставена сега под аватара да се добавят неща.А, да - питане: има ли схема аватарите да са с по-големи допустими размери или вече почвам да нахалствам :oops: :oops:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предлагам раздели за Шкода:

 

1. Oldtimers + 1000/1100/100/110

2. Coupe - 110R/Garde/Rapid

3. Estelle

4. Favorit / Forman / Felicia

5. Fabia / Octavia / Superb

 

Темата Сюпърб предлагам да се обедини с Фабия и Октавия - няма достатъчно мнения за отделна тема.

 

Темата Фелиция може да се обедини с Фав/Фор т.к. има доста общи неща между тези модели.

 

Ако се сетя нещо ще пиша пак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да се направи и някаква тема с полезни съвети...

 

Примерно да използваме ли копчето, за да съберем повече бензин в резервоара, кака да не ни замръзват стъклата отвътре и така нататък

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предлагам раздели за Шкода:

 

1. Oldtimers + 1000/1100/100/110

2. Coupe - 110R/Garde/Rapid

3. Estelle

4. Favorit / Forman / Felicia

5. Fabia / Octavia / Superb

 

Темата Сюпърб предлагам да се обедини с Фабия и Октавия - няма достатъчно мнения за отделна тема.

 

Темата Фелиция може да се обедини с Фав/Фор т.к. има доста общи неща между тези модели.

 

Ако се сетя нещо ще пиша пак.

 

По-добре няма как да се групират fing32.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласни ли сте да променя броя на необходимите мнения до достигане на определен ранг, както следва:

 

возил се в шкода - 10 мнения

веднъж карал шкода - 40 мнения

а-ха да си купя шкода - 70 мнения

собственик на шкода - 100 мнения

мога да ремонтирам шкода - 150 мнения

master of skoda - 200 мнения

 

сега са така: 1 - 10 - 25 - 30 - 50 - 70 мнения

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Липи - аз съм съгласен, а мнението (предложението) на Миро го подкрепям с две ръце. Не казвам, че в момента разделите са лоши, но винаги има и по-добър вариант :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласни ли сте да променя броя на необходимите мнения до достигане на определен ранг, както следва:

 

возил се в шкода - 10 мнения

веднъж карал шкода - 40 мнения

а-ха да си купя шкода - 70 мнения

собственик на шкода - 100 мнения

мога да ремонтирам шкода - 150 мнения

master of skoda - 200 мнения

 

сега са така: 1 - 10 - 25 - 30 - 50 - 70 мнения

 

Даже можеш и двойно да увеличиш - че както се развива форума да не трябва скоро пак да ги коригираш

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направих ранговете така, спред броя на постовете:

 

20 - возил се в шкода

70 - веднъж карал шкода

130 - а-ха да си купя шкода

200 - собственик на шкода

300 - мога да ремонтирам шкода

500 - master of skoda

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

там, където е НИК-а, от долу под снимката, не да пише, кой колко мнения има и кога е рег-нат, ами

 

ако се махнат мнениеята няма да е чак толкова добре>> обяснявам защо: влиза човека 'Х' в форума и пита за нещо което е лесно и популярно и някой си член от фурума му отговаря.Човека "Х" като види че тоя дето му е отговорил има 2 или 20000 мнения си прави извода колко да му вярва.

 

аз съм против раздела 105-120 да се прекръсти на Estelle. Малко хора значят какво е Estelle и ще станат някакви заблуждения. Всеки който не е запознат с марката като му кажеш 105-120 или японка се сеща за к'во става дума, а я кажете на някой на улицата че имаш Шкода Estelle. доста ще се чуди!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Между другото за ранговете, щеше да е яко и всеки сам да може да си озаглавява ранга - примерно аз бих си написал Skoda-Racer .... Или може да се добавят повече рангове, като например:

возил се в шкода

веднъж карал шкода

шкода фен

а-ха да си купя шкода

собственик на шкода

мога да ремонтирам шкода

master of skoda

шкодохолик

+ moderator/administrator

или некви подобни :|

 

Но да не се отплесвам :) , за раздела "105, 120" - не ви ли звучи малко несериозно, повърхностно, в смисъл такъв (не искам никой да обидя!!!), ама звучи като написано от човек който се е возил в 105-ца или 120-ка и тва е запомнил само :? ... То ако е "105, 120"... в кой раздел са 125, 130, 135, 136 :roll: . Мисля, че може да се постигне компромисно решение - нещо от сорта на "Estelle (105/1**/136)" или знам ли ако някой има по-добре идея :roll: .

 

P.S.: Раздела "110R, Garde, Rapid", щото нали има 110L;110LS - пък не са купета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм с теб, но не съм убеден, че би имало място да се изброят всички модификации. Ако пък има - би било чудесно:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.