Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Предни калобрани за Фаворит

Recommended Posts

Някой слагал ли е досега предни калобрани на Фаворит много ми е интересно да видя как ги е хванал защото вчера си купих едни от магазина на бул. Левски и не ми е много ясно как ще ги хвана :?: :oops:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В колплекта няма ли едни скоби / П - образни / с болтчета на тях - те се хващат за ръба на калнка , а долу трябва да имаш планка заварена за купето с две дупки. Скобите трябва да обърнати с болтчетата откъм ламарината. И аз си взех едни такива , ам се чудя как да ги изрежа за задни , че отпред много не ме кефи с калобрани :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако са оригинални трябва да има едно листче на което да е нарисувано и обяснено как точно се хващат...или нещо такова беше :) Ако няма като засечеш някой Фаворит с предни просто разгледай как са сложени, ще се ориентираш по лесничко, то не е толкова сложно принципно. Готено е с предни калобрани 8) Айде успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми да пазариме некой със сложени калобрани да ходим да го разглеждаме, друг начин не виждам. и аз си взех такива, един месец вече се возят в багажника.

П-образните планки ги има при мене, има лек опит за продупчване, но неуспешен според мене поне. Има и болтчета. Схема - тц.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да говоря малко наизуст, но до колкото помня, налагаш калобрана на калника, едната част на планката се пада отвън, другата от вътрешната страна на подгъва на калника и след като ги застопориш - дупчиш, завиваш и даваш газ през локвите (тва е по спомен, понеже Ясен си слагаше едно време на неговия Fav). Между другото, не би ли трябвало да си има дупки за винтовете на калобрана или тва беше само на новия модел. Аз си мислех преди и аз да си взема, ама ... спортните коли нямат такива излишни детайли ;), даже махнах и задните :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :P .

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

дупки нема, поне при мене е девствено. самите калобрани като ги наложиш става ясно кой е ляв кой десен, а и това че трябва да се дупчи също става ясно. а се надявах без подобни истории да се мине.

между другото, Redline__, не знам за спортните, ама напоследък като се залепя зад някой такъв без задни калобрани и ми прави стъклото на г.з, особено зимата с тая сол по пътя е голям кеф. ако не е спортен и си има калобрани, водата лети встрани, аз си карам и даже го виждам кога спира, което си е предимство :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

aз си купих комплект универсални от илиянци за 3.50, имат си и скоби за закачане...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

между другото, Redline__, не знам за спортните, ама напоследък като се залепя зад някой такъв без задни калобрани и ми прави стъклото на г.з, особено зимата с тая сол по пътя е голям кеф. ако не е спортен и си има калобрани, водата лети встрани, аз си карам и даже го виждам кога спира, което си е предимство :)

:mrgreen: Да, между другото, за тея зад мене е кофти, щото хвърлям освен вода, сол и т.н. и камъчета, от които се драска маската и предния капак. Ама нали са зад мене... Може би разсъждавам тъпо и заради такива като мен е на тоя хал таа държава, ама 1 птичка пролет не прави ;) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 месеци по-късно...

Сигурно вече не е актуална темата, но да пусна линк-а, може някой друг да му е от полза:

http://skoda.stable.cz/cz/vase_auta_upload/2068_2006-05-16_22-57-37_49.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен няма болчета на тези "П" образни.

Принципа е там на щипка с пеобраза, а самия калобран си има и контра извивка на гумата и като я има щипката се държи.

Макар и да ми липсва някоя и друга щипка - калобраните предните ми си стоят.

Така че и без болче става - стига да има тая извивка контра на калобрана!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.