Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

ПОНЕЖЕ В ТЕЯ 4ЕШКИТЕ САИТОВЕ ГЛЕДАМ СЛАГАТ ТАКИВА И ДА ПИТАМ НЯКОИ ЗНАЕ ЛИ ОТ КАКВА КОЛА СА ИЛИ КАК СЕ ПРАВЯТ РАЗМЕРИ ИЛИ НЕЩО ДРУГО

Публикувано

значи....

това са си за Шкода(130ЛР например) ако направиш или купиш такива носачи ше трябва и полуоски да купиш,амортисори + пружини и още мнооого работи да промениш по купето на колата.....

Публикувано

Купетата на последните японки независимо 120,125 или 130 са са с еднакви купета. Разликите, които съм забелязал са в резервоара както и по-това че при тях акумулатора е изнесен по-високо за да не пречи на едното рамо на носача при 130-ките за 120/125 това е без значение, но поради унификация в производството купетата са еднакви.

Публикувано

въпроса е къде мога да намеря такива носа4и,и кви пари 6те ми излезе,ина4е слагането има кои да ми го направи,щото амортисиори теи или ина4е трябва да копувам за отзад,поне да го направя както трябва

Публикувано

За да получиш конкретен отговор, задай конкретно въпроса. Какви са носачите?

Публикувано

Ако въпросът ти е "как да преправя окачването на Шкода 120 като това на 130". Отговорът е, че не е толкова просто и не всичко опира до окачването защото с него трябва да смениш полуоските, заради тях трябва да смениш спирачните барабани и скоростната кутия. Тези неща не се намират много в България и по-скоро трябва да намериш някоя изгнила 130-ка и да и смениш купето с някое добро 120-ово от последните ...

Публикувано

добре защо пове4ето по направени скоди в 4ехия са именно с такива 3то4кови носа4и като е толкова трудно да се направи,и ако ми трябва 5 степенна кутия(имам си).а аз ако тряя да търся рапид 4е да сменям купета въобще няя се занимавам,искам да разбера не могат ли да се ползват от друга кола такива носа4и,защото ще махам ладовия мотор и съм си намерил нещо наистина сериозно оба4е искам като я разглобя веднъж да направя вси4ко както трябва

Публикувано

Писано е по темата, но все пак. Двата вида окачване:

219_3.gif

Нормалното окачване (още от 1000МБ до края на 105/120):

219_1.gif

И окачването със сухи полуоски (Гарде, Рапид, 130 и т.н.):

219_4.gif

За съжаление, двете са съвсем различни - скоростна кутия, полуоси, барабани, напречния носач, гредата на скоростната кутия, пружините, амортисьорите и т.н. Т.е. за да минеш от едното към другото, трябва да смениш всичко това в комплект.

Интерес представлява и окачването на състезателните Шкоди - 130РС и 130ЛР. Но то пък е съвсем различно от стандартното. Също със сухи полуоси, но като цяло доста различно - носачът е един цял с две точки на закрепване към купето - на специални места на купето, които при нормалните коли не са предвидени за такова нещо.

Носач на 130РС:

skoda130RS_5.jpg

Носач на 130ЛР:

000567127.jpg

naprava02.jpg

http://ostrava.uniware.cz/mike/pmautosport/index1.htm

При 130ЛР дори и скоростната кутия е захваната по различен начин - с тампони от горната страна (предполагам към усилена част на купето) и ми се струва, че въобще няма "греда на скоростната кутия".

000567120.jpg

Мисля си и по въпроса, дали не може да се реализира такова нещо, при липсата на скъпоценния тампон за скоростната кутия на Рапид/130... Но това вече е друга тема.

Публикувано

Да разликите са много и е голяма играчка според мен. Според мен повечето коли които си гледал на снимките из чешките сайтове са 130-ки т.е. са излезли така от завода. До колкото знам Чехия са доста по-разпространени от колкото тук. Относно последната снимка там главата 8 портова ли е или ?

Публикувано

Ами аз лично като гледам на 8канална ми мяза \:D/

Публикувано

Браво на ТХЛ, че внесе светлина в тая тема, щото много малко хора са наясно - например Цецо ми разправяше, че неговата 136ГЛ била със спортното окачване, но изглежда всъщност няма почи нищо общо...

Публикувано

Перфектно обяснение ... браво txl!

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.