Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Помоооощ

gachev

Recommended Posts

Става въпрос за следното,купих Skoda Octavia 1.9TDI AGR мотор 1998,внос от Австрия.При потегляне се чува силен дрънкащ звук като дъдрене и то само на 1 скорост.Звука се чува много силно при десен завой,при при ляв не се чува.Когато колата е студена първоначално не се чува,но като покарам 20 мин започва да се чува.Също така се чува когато колата се пуска по наклон на1 без газ(просто мотора удуржа купето),но тогава само подрънква леко без да дъдре.Насочиха ме към съединител,свалихме го и установихме че е сменено комплект(притискателен,феродов,маховик и аксиален лагегер всичко на LUK).

Отворихме скоростната кутия и видяхме,че всичко е наред,маслото чисто няма следи по зъби и синхринизатори няма някакви луфтове.

Усъмних се във външно каре на полуоска отляво,оворих го имаше накопано по чашата и сачмите.Подмених карето с чисто ново,но уви ефект никакъв звука си остава непроменен.Отворих лагера на главината там имаше луфт във вътрешното легло уплътних го с лепило за лагери ,но ефект никакъв.Преди да се заема с всичките тези ремонти прегледах ламарините и ауспусите да няма нещо разхлабено, но не установих нищо.Искам да маркирам следното звука не се чува,когато колата е на подемник във въздуха.Вкарах я в спирачни валове и опитвах потегляне,също не се чува нищо.Просто звука се чува когато купето се отлепя да потегли и след това всичко е наред.Това не ми пречи да карам ,но ме дразни защото колата ми харесва но този звук ме подлудва,опсобено след толкова борба.

Ще ви бъда безкрайно благодарен,ако ми помогнете със съвети,защото аз се изчерпах.Моля ако някой е имал подобен проблем или му се е случвало да чува подобно нещо да сподели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега имах подобен проблем с едно ауди като потегляш на първа се чуваше едно пукане оказа се шарнир. Провери си окачването за всеки случай. Ще се радвам ако съм помогнал

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен има едно такова дрънчене при тръгване - от ламаринката която пази купето от изпускателната тръба.

То е захванато с нитове - те са се разхлабили при мен.

Не съм го оправил този проблем все още.

Но при теб ..... незнам от какво е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един тъп въпрос - колата 4Х4 ли е ? Задавам го т.к. ако е 4Х4 съм срещал такъв проблем с дрънчене при потегляне и се оказа луфт във шлиците на кардана / оправя се с малко грес в шлиците / ако не е просто след всичките тез ремонти дет си направил незнам какво е останало за преглед.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 4 месеци по-късно...

аз имам чисто нова шкода фабия и пак се чува такова нещо....още на първия месец усетих такова нещо и точно на първа,само че на ляв завой,отидох в сервиза, прегледаха я обстойно,едно от момчетата я кара и НИЩО! не знам,може да си е типично за двигателя на шкода, не знам :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.