Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Хапнах ме, почерпих ме се ....


Ради

Recommended Posts

Хапнах ме, почерпих ме се ... влязохме в ЕС ... да са ни честити новите акцизи на горивата ... изтрезнях ме :smt041

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз, ако може да честитя EU4. Доколкото разбрах, най-драконовския стандарт (благодарение на дупедавците е Парламента - подписан в последния момент, кофти изненада за народа), на който, стандарт, доста страни се опъват и си стоят на EU3... Аааа, погребахме и половината АЕЦ въпреки, че си е без грешка!!! :( Дано положителните неща са повечко в ЕС, макар че бая врати ни затръшнаха в лицето...

Да...изтрезнахме...и НАЗДРАВЕ отново ;) Пия за здраве!

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всяко нещо иска жертви. Въпроса е след като ги дадем да получим поне толкова печалба. Остава въпроса плюсовете за кого ще са: за нас или за тия дето управляват....

 

Поздрави и весела 2007ма ЕВРОПЕЙЦИ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

принципно съм съгласен и с zloQQ, и с PRR...само че не мога да разбера защо е нужно все "жертвите" да са от нас - обикновените потребители. независимо дали ще си купувам нова кола или просто литър бензин, ситуацията е абсолютно една и съща - народът е винаги прееб@ният. и не знам защо всички се радват толкова много на "влизането ни в Европа', при условие, че България ВИНАГИ си е била там - дори много години преди повечето сегашни европейски държави... само че именно тези многознайковци, воглаве с политическата ни върхушка, диктуват какво да става и всиките негативи са ни на главата на нас - обикновените "покупатели". само че, колкото и да се паля, нещата надали ще се променят, така че ви желая една здрава и успешна година! Дано, като ни вдигат цените на бензина, да ни вдигнат и доходите в тая пуста Европа....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те и доходите ще се вдигнат! Ама по-малко от разходите. Хората са кръстили това явление инфлация. Правителството сметнало че вдигането на акцизите на горивата щяло да вдигне годишната инфлация с 0.6% !?!??! Аз, като прост инженер (а не мъдър икономист) си мисля че ще вдигне инфлацията с поне 5% (1.55 -> 1.70 или 10% покачване на горивата).

Дано не съм прав де...

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Акцизът е далаверата на държавата от стоки които са с прекалено ниска себестойност - горива, алкохол, тютюн, кафе.

Затова държавата се постара да застреля или регистрира частниците-производитвли на ракии, жестоко преследва контрабандния внос на кафе, цигари, алкохол, горива.

По едно време гаражната ракия, произведена между впрочем от същите материали от каквато и държавната беше 50% от всичката на пазара, т.е. разликата себестойност-цена влизаше не в бездънната яма наречена държавен бюджет, а в частни ръце.

 

Частни рафинерии няма, обаче има контрабанда - 11 година у наше село има бензиностанция с превъзходен гръцки бензин и никой барем не припарва до петролката, коятоп е даже на по-удобно място.

Кога суровият нефт беше 22$ барелЯ бензинът ( 95H) беше почти 2 лева. Днес Суровият петрол е над 55$ барелЯ, а бензинът е 1.65-1.68

Що? Щото държавата реши че държи ли същите нива на акциза всичко ще замре. Сега е дошло време да обере гайките и да си вземе своето.

Горивата формират около 1/6 от себестойността на стоки и услуги( инак ега ти енергоемкостта - никой няма да прави нещо ако се харчи много енергия).

Така че увеличаването на акциза с 10% ще се отрази като 1.6-2% увеличаване на цените на стоки и услуги.

Обаааа-че, веднага се включват механизмите на заклинанията - хорото се повежда от производителите, плътно следвани от търговците и цените могат да си скочат кой колкото реши - не забелязвам баламурниците в държавата да намаляват, напротив - хората са притеснени и щом "по телевизията казаха" са съгласни да плащат и преплащат.

 

Племе. До народ сме още далеееееече :cry:

 

А са прости сметки на коляно и четене на вестници, ама не лакърдиите на неграмотни журналя, ами ония колонки с циВри - борсови цени на бензин, зърно, свински половинки, кафе и т.н.

 

Май само Монитор смее да поддържа такава колонка?!

 

http://209.85.129.104/search?q=cache:UZ ... lr=lang_en

 

Цени на Лукойл лв/ тон:

AUTOMOTIVE GASOLINE A-95H unleaded

PRODUCER PRICE 725,00

EXCISE VALUE 400,00 + 10% = 440,00

RETAIL PRICE 1125,00

ROAD EX. 180,00

ECO TAX 24,00

DUTY BASIS 1329,00

VAT 20% 265,80

WHОLESALES PRICE 1594,80

 

Де е Киро на кирия 8)

 

http://www.rec.org/REC/Publications/Lea ... ter52.html

 

http://209.85.129.104/search?q=cache:4X ... lr=lang_en

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

..това с доходите е голямо "мижи, да те лажем"... аз пък като прост физик, гледайки "началните условия", както и да го въртя и смятам, не мога да докарам 70% увеличение на доходите, както ни обещават разни недорасли управляващи, пък ако ще и гъза (пардон - ЗАДНИКА) да си скъсаме от напъване! Щото има едно нещо, наречено "брутен вътрешен продукт" и ако само папкаме, без да произвеждаме... Само че - незнайно защо същите тези недорасляци, гледат брутния НАЦИОНАЛЕН продукт - тва е БВП с приходите и инвестициите от чужбина - и викат, сега като влезем в ЕС, ще почне една далавера - реки от пари ще потекат в БГ....да, ма от това мен и всички като мен няма да ни огрее....

yosif, БРАВО за поста! =D> =D> =D>

дори си мисля, дали да не направим една тема "злободневна" или нещо такова :?: като гледам, имаме какво да си кажем....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ей за твя става въпрос

When increasing the excise tax rate to reach the minimum rate applied in the

Community, the retail price of unleaded A 95H will raise approximately by 30% and that of diesel

by approximately 39%, under other terms equal. The abrupt increase in the excise tax rate both on

unleaded petrol and diesel fuel used as propellant will considerably increase household, production

and the transport costs representing a major part of all costs. In this respect the Republic of Bulgaria

requests a transitional period until 31 December 2011 to reach the minimum rate. The inflationary

effect on the Bulgarian economy will come to 8%, or over 43% of the overall anticipated figure of

inflation for the period

 

деба мааму деба... цената трябва да се вдигне с общо 30% за следващите 5 години, защо още първата я дигнаха с 12% ???

петилетката за 4 години ли ще взимаме???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... дори си мисля, дали да не направим една тема "злободневна" или нещо такова като гледам, имаме какво да си кажем....

...

Може да я кръсти модераторът "Южен парк", то нали и в Лондонь има няк'во място дето всеки може да стъпи на празна каса бира и да опява по какъвто си въпроЗ иска :mrgreen:

 

Таман графоманите ще има къде да пишем без да цапаме имиджа на форума :lol::lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То покрай каймака и недоволството отнасят :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Един "мъдър" политик (уви, още действащ) преди години докара долара до 3000лв и върна страната с 5 години назад. С политиката последните 10 години май пак натам сме тръгнали :evil:

 

Аз спирам по темата, че скоро ще зарежа добрия тон...

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пука им за недоволството!

Кучаатта лаят, керванът си вървииии :mrgreen:

 

Всъщност УфЕцЯлно курсът никога не е бил над 1561,00 лв/дойлер, но имаше ден-два паника и анонси по чейнджовете за 3-3200лева, вярно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

честно казано, доста ме притеснява изразът "to reach the minimum rate applied in the Community"...ами ако на някоя много умна (и алчна) глава й хрумне да гоним "по-висок стандарт" или някоя друга простотия и реши да стигаме "the average rates in the Community" или не дай си Боже - максималните, за да печели после от връщане на данъци чрез някоя чужда фирма.... абе алчни дупедавци сме си като нация и това си е... лошото е, че сме и апатични ("преклонена главица, сабя я не сече" - помните Вазов, нали?) и затова тепърва ще ни тъпчат една шепа..."добри хора". Хайде, лек ден от мен, че и аз се ядосвам много, като загиоворим за това...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе не знам, може да съм непоправим оптимист или просто обикновен ***, ама си мисля, че всичките т.нар. "жертви" може и да са за добро. Сега, че ще ни ебнат мамичката в близките години съм уверен, но все се надявам да е имало полза. Все пак не сме Швейцария, че да си стоим като пичове извън ЕС :mrgreen: . Междудругото, с тази доста изкуствена еуфория покрай 01.01.2007 все имах чувството, че в Съветския съюз влизаме :P . Майтапа на страна, стискам палци политиците ни да съумеят да си "изиграят добре картите" с ЕС. Дали ще го направят е отделна тема... Поздрави. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че те карти могат ли да играят-на тях им даи само да прибират обраните ръце!Ако можеха да играят покер-сигурно всяко раздаване всичките щяха да извадят по 4 Аса и 1 Жокер!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ае, квото и да правят капата ще ни накривят - може да сме преклонени главици, ама не знам досега някой да е свързвал 2-та края без да укрива уеко данъци или да си докарва нещо отгоре чрез сивата икономика, да не говорим, че почти всеки ползва нелицензиран софтуер, музика, филми щото не му остават пари да си купи... само когато дойде време, в което няма да имаме нужда да правим всичко това, за да оцеляваме тогава нещата мигом ще се оправят!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:smt005 Привет на всички!!! :smt005

 

Седя си тази вечер и си вечерям с родителите и си говорим. И те ми разправят как гледали по телевизията свинеферма по стандартите на ЕС. Прасетата задължително се къпят редовно, температурата се поддържа от климатици, прасетата си играят с детски играчки, освен това им се дава ванилия в храната за по добро хранене !!!

Така че колеги не знам кога ще стигнем Европа по заплати, но като гледам как се гледат прасетата по стандартите на ЕС скоро няма да е!!!

Относно нашите политици - първоначално натрупване на капитали !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...сега, като ни спрат и последните два реактора на АЕЦ-а, да видим откъде ще намерят тези отворковци ТОК ЗА КЛИМАТИЦИТЕ НА ПРАСЕТАТА... :smt034

какво "първоначално натрупване на капитала" бе, Radi - то ненапразно е наречено така - за да не е ПОСТОЯННО трупане... съдейки по "съветите", които европейските уж професионалисти ни дават в моята област, съдейки и по безумното законодателство, което трябваше да сътворим под давлението на същите тези бюрократи от Брюксел, които дори не са и помирисвали същинската работа, където тези закони се приолагат на практика, съдейки и по олигофренията и скъпотията, които започват да ни обземат, не ми остава нищо друго, освен да изгрухтя доволно и да си потърся свинеферма с климатик....1pigflygif.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.