Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Какво ви накара да изберете Skoda


stenly

Recommended Posts

Нека всеки напише причината, поради която кара своята любима :)

 

Аз например съм голям фен на марката от около 4 години :) Харесва ми дизайна и качеството на материалите... Голям принос да обожавам тази марка имат няколко мой приятели от Великобритания и братовчед ми :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 52
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • john

    6

  • Mishelle

    5

  • stenly

    2

  • joeless

    2

Най-много писали в темата

ами аз обичам шкода щото от както съм навършил 4 месеца съм се возил само на шкода..като малък обожавах звука на двигателя,при движение на задна и т.н.всяка година ходехме на палатки и тя стигаше докадето и кажеш и побираше повече багаж от всички коли които са били...

сега като малко по усъзнат елемент си харесвам мойта шкода и 120 ките изобщо щото се карат като дамски коли върти се волана лесно като перо...съединителя и спирачките също са меки...абе общо взето всичко и харесвам освен това че е на 20 години...ама няма как...

следствия на 20 години возене в шкода съм голям фен на и ма самата марка....почти всичките модели са ми любими... абе квото и да става мойта няма да я продам докато има и малка надежда....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз Шкода не съм си избирал, може би щях да съм същия луд фен на Лада, ако баща ми караше такава :mrgreen: . Но все пак се радвам, че е Шкода, особено пък МВ 8) . Иначе за мен Шкодаците са най-готините коли, жалко само, че малко хора мислят като мене. :evil:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От когато се помня все се возя в тази Шкода.

Моята е първата в семейството и все още е така вярна както преди 19 години.

Макар и да дойде времето да търся друга кола(Felicia :) ) тази няма да я дам много лесно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мойта история повечето хора във форума я знаят, но все пак за тези, които не са осведомени ;) - В съзнателния ми живот АвтоЛюбовта ме уцели със своята стрела още през 1994г. Но не с коя да е стрела, а именно с чешката стрела с пера върху нея :!:

 

Или по-просто казано, от 1ви клас датира обичта ми към марката, когато баща ми си купи Фаворит... Обичта постепенно прерастна в мания с течение на годините, а след запознанството ми с Варненската тайфа - във фикс идея :smt036 :!:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз не съм избрал шкода. Дядо ми едно време е карал шкода фелиция кабрио(те тогава не са били много колите по улиците), после баща ми си купил 100с след това 120ка която и аз сега търкалям.

за продължаване на традицията не се знае, 120ката не мисля да я карам още много време. иска ми се нещо по модерно, но възниква проблема, че единя вариант е фелиция, а другия фабиа. разликата между 2та автомобила е огромна като екстри и цена а средно нещо няма което може да се окаже като проблем при покупката на следващият ми автомобил :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Миии историята е съвсем проста и почва още когато баща ми си купи трабантче в далечната 1964 г.

Дълго време това беше единствената кола в блока, акто изключим един 407 на някакъв барман :mrgreen:

Трабантчето къде не е ходило и булка от Исперих крадоха с него иии...

Обаче един ден чух как баща ми люто съжалява, че не е изчакал малко за да купи 1000 MB - всички шкоди тогава във Варна бяха слонова кост и номерата им започваха с 82xx - някаква партида се появила в Мототехника иии... пазарували хората.

Калеко ми пък търкаляше фелиция с гюрук.

После в блока се засели един доктор със S100 - него ще запомня как всяка година разглобяваше калниците, грижливо почистваше и грундираше всичко и сглобяваше пак - оня ден бях във Варна шкодилакът още е жив, макар докторът да си е купил и Рено.

У наше село също кога се появих преди повече от 20 години имаше една вишнява S100, която търпеше същите процедури с ламарините всяка година и още е на ход, верно напоследък е боядисвана с баданарка, ама човекът ката ден си я кара.

Единствената по-древна кола е едно Рено 8 - също на ход.

Много от колегите ми имаха 105/ 120, на два пъти са ми предлагали да купя когато си намерят някоя нова кола, но тогава шкодичките бяха над бюджета ми :mrgreen:

Щях '93 да си купя форман, но в петък я разгледахме, и да бяхме я взели, щото в понеделник беше с нова цена и то доста отгоре - тогава люто се разсърдих на Еуратек :mrgreen: но такива са били времената, а парите стигаха само за лада 5000$ нова.

Ладата обаче я приватизира жена ми и взех да се озъртам за нещо непретенциозно и кораво.

Въртеше ми се из главата Панда ама се оказа че държат цена и пак ми изрева бюджета.

Та един ден ровя из нет-а иии... нататък го знаете от първите ми постове :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първата кола която някога съм карал (бях на около 12г.) беше старата Шкода на дядо ми. Това обаче не повлия на решението ми да си взема Фабия. Като реших да си купя нова кола от този клас обиколих буквално всички представителства на всички марки и изпробвах моделите в този клас. Накрая трябваше да избирам между Ярис и Фабия. Фабията ме спечели с изчистен дизайн (включително и на интериора) и някои доста хитри и иновационни неща, пък и качеството на материалите беше по-добро от на Ярис, а и се чувствах по-добре вътре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравйте на всички. Миналата година се наложи да продадем Голфа, който имахме от 1999. Беше четворка, 1,4 бензин, ама бяхме много доволни от него. Новата кола трябваше да бъде нещо подобно, с цена до 30000 лв. Петицата на Голф не ми хареса като външен дизайн, а цената на новия 1,4 бензин си беше направо гадна. Колебаехме се със жената между Поло,С4,Фабия и Корола. В краина сметка избрахме това, което е в ляво. Много и се радваме и сме 100% доволни от избора си.

 

Отидете да и видите снимките.

 

Поздрави на всички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз на Шкода не се бях качвал никога,но винаги съм бил адски влюбен в старата Октавия 8) най-силна ми беше любовта около 1999г. когато на един приятел брат му започна да се състезава с в Купа Шкода Октавия и около 7г. по-късно реших че искам нова кола,почна голямото чудене и в крайна сметка след обиколки на всички Шоуруми стигнах до решението,че като цена качество и т.н. най ме кефи Октавийката,и сега си я карам и си свиркам!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

още на тати му беше фикс идея шкодилака - бил съм на 4-5, обикаляхме по улиците и ги гледахме, едни 120ки, еМБе-та... после си взе Белия Лебед - така му казваха неговите колеги - или иначе казано - Настя.. Снежно Бяла 120..

поддържаше си я постоянно перфектна, никога не е тракала или пушила или ккавото каквото и да било - наистина Перфиктна... и то няма как да не се зарибиш като минава по пътищата всичко... и двигателя ти бучи докато си на задната седалка .. някак неясно хлътваш по нея... чаровница си е ....

миналата година обачи си взе друга кола - една киа сефиа, която пак си поддържа перфектна, но шкодака не му трябваше вече... и почнах да го карам ... това пролетта, миналата пролет... само дето я гътнах още първия месец... беше гадна катастрофа... огънах я доста, потроших предния мост....

и реших повече да не карам соц-трошка... - преди това имах за около година една пра-стара хонда сивик - точно ейа такава, само че кафява 250px-Civic_2g.jpg която много си обичах... ама много взе да се руши и ... и ме подведе на един завой - излитя от пътя.. както и да е... та пролетта, две дни след като блъснах Настя, си взех един кадет за жълти пари... и го огънах на третия ден... после двигателя сдаде багажа ... а нямаше и седмица откакто го бях взел - никога, колеги, никога не карайте кадет.... Отказах се и от него много бързо... Нямах време да оправя тогава още Настя защото заминах да работя по морето... и я изоставих цяло лято... Е, есента я стегнахме, с бащата, наистина много помага, и ... оттогава ми се върна старата любов...

 

истината е че сега не бих се октазал от тази кола за нищо на света... Връзката ни е твърде емоционална... :mrgreen: :roll:

 

Ще кажете че съм Ъбсолютен дебил който не може да кара и само троши коли.. може и така да е ... Настя обаче е първата за която наистина ми пука и правя всичко по силите си да и върна всичкия блясък.. че не е лесно не е, но това не ме спира... и така... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами аз несам я избирал просто още в далечната 81г маика ми решава да си земи тогава чисто нова червена 105л шкодичка. и така се започва. 86г

няколко месеца преди аз да се рода същата тази хубава червена шкодичка на светофарите на иван вазов бива и отнето предимстовото от едно Бяло БМВ ии много здраво катастрофира в второто дърво ватре са били маика ми и баща ми как то и аз де в корема и. си4ко е преминало с леки драскотини само. Но не и със същото може да се похвали ии шкоди4ката която е мязала точно така. http://snimka.bg/album.php?album_id=92975

след което се урежда ново купе мисля 4е от 105лс или глс от мототехника

и всичко се пренася там ии от тогава сам се возил само в нея 2004 година е подкарах ии 2006 септември доиде времето за неината продажба и аз просто нямаше как да си взема друга кола просто сичко ме кефи по нея!!

ии от саседната улица купих една видимо голяма гробница 120Л и вече мога се похвала 4е се превърна в това от аватара ми (почти 120 GLS) планира се в вторник да сам в кат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Беднотията :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 120- ка карах 6 години и не пипнах почти нищо по нея Оказа се много здрава машина.Сега карам фаворит, но той няма нищо общо със 120 . Според мен истинските шкоди са тези със задно разположен двигател. останалите принадлежат към семейството на WW

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виждам удобен момент да се включа в "отбора"!

Първо да ви се представя:

Skoda 105 L' 81г. -уличница с един изконсумиран двигател и в момента с втори на 120 000км.Та да си дойдем на думата....

Едно време нямахме много избор ,за разлика от "другарите" и се

примирихме с ъс Шкода и то бл.жълта.Отначало виждах само минусите.

Любовта дойде по -късно, след ред изпитания и много без аварийни

километри.

Малко хора тогава не забелязваха халогенните фарове, покритието на купето, заоблените стъкла на вратите, потъмненото огледало за обратно виждане и куп дреболии европейски за разлика отостаналия парк. За удоволствието от язденето няма да говорим! Само дето все не се сбъдна да стане 120, ама......

И така до днес, тя мен оставя аз нея НЕ ! Приготвил съм и премяна и двг от 130 с полуоските барабар и скоростната кутия.На пролет, живот и здраве ,надявам се да се покажем пред отбрана публика!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен се получи нещо като любов от пръв поглет.Преди небях се сблъсквал със Шкода но като я видях и реших че това ще е. Това беше с колата на дядото(бащата на жена ми).С моята се получи нещо подобно.Търсим кола и на една автокъща ни се мярка нещо,отиваме да го видим а тя зад него,и така се срешнахме.И три дена яли,пили и се веселили :oops: :oops: :oops:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз стигнах до Октавията по метода на изключването. Отначало бях влюбен във VW Bora, но когато в началото на миналата година взех да се оглеждам за такава, се оказа че е голяма екзотика на неприлична за мен цена. Понеже дизелите са ми стара любов държах на TDI двигателя, затова започнах да оглеждам пасати и А4-ки (В5), които бяха по-евтини от Бората на същите години, но добрите екземпляри пак ми идваха височки като цена. Така случайно взех да разглеждам обяви за Октавия, каквато не очаквах да намеря защото се оказа, че от тях най-малко се оплакват и както пишеше в една статия за автомобили на старо, собствениците им не желаят да се разделят с тях.

За моя радост попаднах на красавицата от снимката, която ме изкефи отвсякъде и от която съм все по-доволен :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Миииииии......., безпаричието.Преди около 4 години започнах работа в сервиз на шкода, със времето си обикнах марката и излезе дори че съм научил много неща и ме бива в ремонтирането.Та реших да си взема Шкода Фелиция и да си я поддържам сам.Излиза доста по тънко и колата си ми харесва на всичкото отгоре :D Примоция. 2 in 1 :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен се получи просто ей така!

Четири години карах ето тази http://foto.bg/showphoto.php/photo/65327/cat/2712, която много ме обичаше и слушаше.Беше вече доста старичка обаче,а и ми стана изведнъж и малка.Като натоварех двете деца с целия инвентар от колички, играчки и др.подобни,не оставаше място за нищо друго(даже и за мъжа ми).Та в един момент реших,че ще я сменям.Нямах идея каква марка да взема,само знаех,че няма да е френска или италианска кола.

Обадих се на наш приятел,който се занимава с внос на автомобили,да го питам с какво разполага в момента.Избрах Фелицията от раз.Без дори да съм я видяла предварително,знаех,че това е моята кола.

Щом седнах в нея,усетих,че ми пасва идеално.Влюбих се в както се казва от пръв поглед.Сега вече знам,че следващата ми кола,ще бъде отново Шкода(даже съм дала вече заявка за Октавия 8) ).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно приятелче имаше SKoda 120, много обикаляхме и ми хареса как вози, как спира и един ден когато си взех шофьорската книжка реших и аз да се оборудвам с такава, от тогава си я карам и правя по мой тип, е когато се занимаваш с нещо се привързваш с него и му търсиш похвалата, а дали е хубаво :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както една голяма част от колегите съфорумци и аз съм се возил от дете в Шкода. Баща ми е взел една 120ка 1 година преди да се поява на бял свят и оттагава е фен на марката. Някъде към 96-97 взима една друга, първо само заради по-новите ламарини, после лека-полека става основна кола... После се появи един Форд и двете 120ки отстанаха да си правят компания на паркинга...Аз не издържах дълго време на тази гледка и взех че изкарах книжка :)

Подкарах по-запазената(която карам и досега) а след известно време "стария войн" даде сърцето си на една друга Шкода и се пренесе във Вечните Автомобилни Полета. Останаха доста чаркове, но с течение на времето ги накачих и смених по тази, която карам...

Но този звук...тези нежни вибрации...опъват тънки струни в моята душа!

И макар да е дошло време да й търся заместник старата госпожа не иска още да сдава поста! Дърпа се на всеки светофар с по-младите си колежки!

Еми това е!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.