Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано
Добре де, какъв е проблема да се мине на преглед за газовата? Струва 12лв. и се минава за 10 мин! Друг въпрос е за лепенката за задното стъкло. Не знам колко струва, но пак е измислица на EU. И е задължителен. Като бонус е забранено паркирането в закрити паркинзи с газова. А с лепенката си като белязан...

Поздрави

Аз примерно може и да не мина, тъй като газовата уредба е свалена от друга кола - паспорта на бутилката е на нея. Монтажът на Шкодата е моя работа. А проблемът със стикера е да се слага само преди пълнене на газ да не ти правят проблем. Макар че до момента на малките частни газостанции ми пълнят и така. Другаде ще пробвам само ако съм на зор. Пък и така или иначе имам достатъчно бензин в резервоара.

Публикувано

PV,

Нищо не пречи да си узакониш уредбата, нали?

И това е проблема на българина - то закони си има ама аз ще си ги прескачам. Е, надявам се, че благодарение на EU рано или късно ще се научим да спазваме закона - независимо дали е добър или лош СПОРЕД НАС!

Поздрави

PS: В Белгия и Холандия никой не те проверява дали си със или без газова когато паркираш в закрит паркинг! Но ако те хванат тежко ти! А ако стане издънка (пожар, взрив и т.н.) не те мисля. Те не случайно хората са измислили закона...

Публикувано

Само глупости измислят! А тези, които карат на бензин да неби да са по-малко опасни?

Публикувано

Аз пак се чудя - ако някой може да отговори - в кой закон (наредба) пише, че шофьорът е длъжен да носи паспорта на газовата уредба в колата с доументите си? Жокер №1 - не е в ЗДВП нито в правилника за движение по пътищата. Въпросът е важен, за де не продължават да ни рекетират разни разбойници в униформа.

Публикувано

Да наистина и мен ме интересува много този въпрос - трябва ли да нося паспорта на АГУ в мен докато шофирам. При положение, че на бутилката имам стикер на който е отбелязано до кога ми важи прегледа й?! Ако някой знае нека разясни.

В газостанциите в моя район все още няма стикер за задното стъкло, даже не навсякъде знаят какво е това? Има ли някакво наказание за липсата му, при положение, че имам паспорт и редовен преглед на АГУ. Все пак трябва да има откъде да си го купя без да обикалям половин София за това!

Публикувано

доколкото знам паспорта могат да ти го поискат само на ГТП. Не е нужно да се носи в колата. На ГТП трябва да проверяват дали си минал прегледа на пожарогасителя и АГУ. На пътя нямат право да ти го искат. Само стикера на бутилката - това е.

Публикувано

(4) (Изм. - ДВ, бр. 32 от 2006 г.) След положителен резултат от извършен технически преглед на АГУ органът за технически надзор поставя:

1. на резервоара на АГУ стикер с жълт цвят с черен надпис и със съдържание и размери съгласно образеца в приложение № 5;

2. на задното стъкло на МПС от вътрешната страна в горния ляв ъгъл или на подходящо място на челното стъкло, ако МПС няма задно стъкло, стикер с опознавателен знак съгласно чл. 18, ал. 1, т. 16 от Правилника за прилагане на Закона за движението по пътищата ; стикерът се поставя еднократно.

Аз ли се лъжа или пише че ако си минал преглед на газовата миналата година при следващия преглед някъде през 2007 ще ти дадът стикер.

Значи ако си ми е наред стикера на бутилката да се таковат кадето искат... поне до края на тая година...

Публикувано

ДА лепенката за газ е задължителна и се поставя на задното стъкло в горния ляв ъгъл.струва около 3 лв при газаджийте в магазина на БГ Ауто.А също така от февруари месец трябва всеки да има в багажника си наред с пожарогасителя.аптечката и триъгълника и електриково елече(като на катаджиите) .иначе и там глобата ще е около 20лв.сега струва 7.40лв елечето ,купете си го докато не вдигнат цените,защото в момента такова в австрия струва 50евро.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.