Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Пазете се от тези мошеници

stenly

Recommended Posts

http://bojo.hopto.org/Auto/++General++/misc/tmintov/

Този карък го хванаха, но има и такива, които не са! Изслушаите всички разговори, интересни са :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изкефи ме ме най-накрая - "Петко, ти си голям карък, ей сега ще минат колегите да те приберат". :mrgreen:

А на мен един такъв ми звъня още 2001 г. по GSM-а, ама не се представи за роднина, а направо подходи по въпроса с "бизнес-предложение" за заем със 100% печалба. Аз го помотах малко да му се посмея на акъла и да го поовътря за разговора, па после му казах, че няма да стане тая работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:lol: Това с "Петко ти си карък!" е страшно просто!!!

Иначе...в нас последните няколко месеца няколко такива "роднини" се обаждаха, като първия път майка ми почти им се върза :oops: Наистина, пазете се!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах подобен случай през 2001 г., звъни един на мобилния на жена ми и ме търси мен по име. Сделката е за алуминиеви профили и е перфектна, казва, имам продавач и купувач на стоката, добри пари ще паднат, ако искаш да участваш, че хората бързат, пък аз съм го закъсал в момента - после ще делим. Пълен ***, теглих му една дългосвиреща и затворих. Дано хората не се връзват вече на подобни простотии и то по телефона.

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех от колко време си мечтая за такъв ентусиат да ми се обади. Пък аз малко на ченгетата да позвъння и една хубава хайка да му спретна...

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

бих се зарадвал и аз да ми се обади един такъв и като ми каже че от сандански да го пратя да му дам парите в Генерал Тошево(Добрич).

те тия хора за доста изпечени мошенници и ако не си чуп предварително за измамите им шанса да се вържеш е мн голям.

едно приятелче(което не е от най-умните) се върза на подобна глупост с някакви филтри и понеже той няма пари в наличност иска от шефката си да му даде пари и после ще и ги върне. Като се разбрало за какво са му парите шефката+ целия офис са му се смяли на тъпотията.

:mrgreen: :smt004

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

само едно мога да кажа - човек, за който се смята, че е в състояние да събере близо 8 бона за 1 ден (и то в неделя!) едва ли би се вързал на такава пиеска :!: Който изкарва големи пари обикновено е в час и не можеш лесно го прекара (освен ако не са му паднали ей така дет се вика от небето - нещо реституцийка, тото и пр.), па на всичко отгоре и размера печалбата май не си заслужава риска... А бедните балъци кат' мен например просто няма отде да вземат такава сума на куп, щото и приятелите им са голи пушки кат тях, а банковите им сметки с по 2-3 спестени заплати са най-свидното нещо за тях :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Миналата година чичо ми ходи в Търново да се среща с такъв "роднина", но смотанякът нещо не се появил, а му се обаждал да променя мястото на срещата. Сигурно го е наблюдавал от близо, но е усетил, че има капан. Язък, не стана "сделката". :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един мой роднина, първи братовчед на дядо ми, един ден се обадил на баща ми и му казал "Абе снощи ми звъни някакъв приятел на Марин(това би трябвало да съм аз) от Бургас и ми иска пари за някаква сделка...голяма далавера..."Сещате се за какво става въпрос! Веднага му се обадих да му кажа, че това са мошеници и въобще по никакъв начин да не им се връзва на бизнес-предложенията. А това че са назовали името ми замен е "изстрел в тъмното" ние с дядото сме адаши(и моя дядо и неговият братовчед са кръстен на един и същ мой пра-дядо) и се предполага, че все някакъв братовчед, племеник и т.н. е със същото име.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

току-що ми звънна оня същия глас от куиповете на домашния ми телефон - пзете се, явно са го пуснали вече от панделата ;) Изглежда и работното му време е все в неделя, и разбира се никакъв номер не ми се изписва на дисплея... същият м(ь)ек северняшки акцент: "Здрасти, познай кой може да ти се обажда от провинцията?" Аз обаче веднага го контрирах (тъкмо щях да сядам да обядвам и бях много гладен, за да си играя игрички с него) - "кого точно търсите, че май е станала грешка - не можа да ми познае името и се отказа, извинявайки се...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

Що не ми се обади на мен :evil:

Много ми се ще да ми падне такъв сладур да си поиграя с него...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

следващия път кат се обади ще му дам твоя номер :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-добре да не ти се обайда!!! Ако не е същия а е някой друг "по-изпечен" и случайно захапеш-няма да ти е много приятно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хихи,

Трудна работа. Пари на ръка не давам. И много-много не се замислям да звъня на 166 :mrgreen:

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:o Тия чикиджии вече и имената ли ни знаят, бе??? Оня ден звъннал един такъв на бащата и вместо "Ало", казал "Огняне, как си?" :evil: И след третото "Айде познай кой роднина от провинцията се обажда?" (ние роднини там нямаме :lol: ), си отнесъл една дългосвиреща :lol: .
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз нямам роднини в провинцията :mrgreen:

А имената се взимат много лесно. ВЕрвай ми!

Но и трябва да си бая балък да те изпарзалят така.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 месеци по-късно...

Мисля че темата се задържа доста дълго а напоследък е прочетена точно нула пъти. Тия винаги ги е имало и винаги ще ги има - уви :(

Засега я заключвам и "откачам". Ако се появят пак ще я върна на върха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.