Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

И аз имам проблем!

mimi.b™

Recommended Posts

Днес съм много нещастна! :cry: Колата взе да се държи странно.Пали,когато си поиска,губят се фаровете,музиката не работи,парното ту го има,ту не.............дневният километраж също отказа временно.

Моля,някой ако е имал подобен проблем,да сподели опит.

Искрено се надявам да ми помогнете!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мими , почни с алтернатора ... принципно е ясно , че проблема е токов , но така накуп всичко да се струпа ми мяза , че тоз пущинак не бачка или бачка когато си поиска.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скоро някой беше показал на снимка плочката с релетата и бушоните на фаворит.

Та може там по плочката нейде да се губи общият плюс - на ладата има подобна "черна кутия" и се е случвало да вадя и слагам релета по местата им, докато захапят, а и доста клемни съединители има, някои се нахлузват направо по пистите на платката и може някоя писта да е с патина или зацапана или хлабаво да влиза съединителят с клемите?!

http://skodaclub-bg.org/forum/viewtopic ... 8%F2#39917

Platka%20fav.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че проблемът е токов то е ясно.

Струва ми се по-вероятно да е от плочката с релетата и бушоните.

Има една клема,която индиректно отива към контактния ключ.Понеже не можех нищо друго да направя в момента,а и нямаше кой да ми помогне,отворих капака :arrow: откачих клемата и отново я закачих.Колата запали,но проблемът с "цветомузиката" си остана.

Мъжът ми обеща тържествено утре да прегледа основно колата.Искрено се надявам да я оправи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има и толкова много спойки по тия платки - всяка една може да е "изстинала" - уж си е на място, а като са раздвижи кабелчето или клемата и се вижда фина пукнатина.

На шкодилака ми изчезна оня ден осветлението на таблото и единият габарит - извадих бушона да го видя да не е изгорял и пак го сложих - оправи се. А два-три дена ми късаше нервите - късите съм ги пуснал през контакта и на запален двигател светват, ама таблото ту светне, ту изчезне - пълно диско :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, шкодаджии! Аз съм имал същия проблем - стартера не въртеше. Акумулатора беше здрав, проверих го. В някакъв сервиз ми смениха редуктора на стартера - 90 лв. След един месец гръмна и изгоря окончателно. Тогава свалих стартера и се прибрах без никакви токове - нямаше светлини, парно, радио - нищо. Чисто нов стартер от Еуратек струва 200 лв с монтажа и има 2 год. гаранция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мими , почни с алтернатора ...
Съвсем наред си е 14,4 волта,Краси го е измерил.Но откровено казано с токовете не е много наясно,та май ще се наложи да прибегна до услугите на някой майстор.Остава да ми препоръчате такъв.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз знам един доста добър електричар-60год. се е занимавал с това.ако си от софия отиди към пазара димитър петков,и там виж ул.Царибродска 75.Бяла ограда и търси Кузе.ама май събота и неделя не работи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Специални благодарности на Евгени за помощта! :smt044

За сега проблемът е временно решен,но не е ясно до кога.

Най-вероятно в скоро време ще се наложи смяна на снадката преди стартера.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....губят се фаровете,музиката не работи,парното ту го има,ту не.............дневният километраж също отказа временно.

Моля,някой ако е имал подобен проблем,да сподели опит.

Искрено се надявам да ми помогнете!

............................................................................

Защо пък за тези неща стартера да е причината :-k ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сори за грешката.Поправих си мнението,защото бързах и съм изпуснала важна думичка,която основно променя смисълът на казаното.

Причината да се губят фаровете,да спира музиката,парното и т. н. се указа в блока с релетата и бушоните.

Естествено,че това няма общо със стартера.Просто няколко различни проблема са се случили едновременно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз знам един доста добър електричар-60год. се е занимавал с това.ако си от софия отиди към пазара димитър петков,и там виж ул.Царибродска 75.Бяла ограда и търси Кузе.ама май събота и неделя не работи.

А са кажи от де познаваш Кузе? А някой майстор, около него не познаваш ли? А един Боре (Борката) или сина му? Иначе човека наистина е разбирач... Няма лабаво при него, но е доста възрастен - 60 г. се занимава човека и още деяни! Шапка свалям на такива хора!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

Две години имах подобен проблем с Фаворита ми. Свалях-слагах платката с релетата - десетки пъти, повтарях спойки - пак се появяваше... Накрая се оказа дефектна връзка (лошо пресована каб. обувка) в дебелия кабел, който захранва платката.

Цаката - нагряваш с МНОГО ЯК поялник клемата и "заливаш" стабилно с тинол. Друго приятелче пък на Фелиция имаше подобен дефект на най-яката клема (на акумулатора).

П.П. преди да разглабяте платки - погледнете първо захранващите ги кабели и клеми. Колкото и невероятно да звучи - проблемът може да е там.

Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен имаше влага при блока с релетата и бушоните.Прониква от някъде ,но не е ясно от къде точно.Сега е изолиран,до колкото е възможно,но като се стопли времето,ще се наложи да се разбере от къде идва и да се отстрани.

От тогава слава Богу не съм имала проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЕЛ. СХЕМА С ОПИСАНИЕ ЗА FELICIA 1.3 КАРБУРАТОР (типично по руски, но с много добро качество+описание):

http://www.autoelectric.ru/auto/skoda/f ... cia-lx.htm

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.