Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Спазвате ли ограниченията на скоростта?


mathematician

Спазвате ли ограниченията на скоростта?  

36 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

Гледах темата за мигачите и понеже оня ден казаха, че 90% от катастрофите ставали заради несъобразена скорост. Пък и аз попадах в две подобни ситуации, реших да пусна темата.

 

Лично аз не ги спазвам супер стриктно, но намалявам чрез леко отпускане на газта и си имам едно наум.

 

 

Ситуация 1:

Карам си извън града. Хубав път, прав, гладък, скоро ремонтиран, нов асфалт. Наближавам отбивка, която е на главния път. Някакъв малък път от някакво село се включва в главния път. На такива места има знаци забранено изпреварването, и ограничение на скоростта на 60 км. Отпускам леко до 75-80. Отделно виждам, че някаква ладичка се кани да излезе пред мен. Няма лошо. Има достатъчно място, няма да има нужда да намалявам. Оня ще си вдигне скоростта.

 

До тук добре. Но в този момент някакъв ме изпреварва като малка гара. На забранено, с ограничение от 60 км. Знаци, маркировка всичко си е там. Пътя прясно ремонтиран. Та тоя се движеше поне със 120+. И хоп изведнъж пред него почти спряла кола, която току що е излязла от отбивката. Мани и в насрещното има кола.

 

Имаше показно как се разминават 3 коли. Тоя с ладичката явно е видял оня в огледалото за обратно виждане и кривна към банкета, та му отвори път. Бясно каращия наби спирачки да убие скорост и успя да мине м/у двете коли. Колата му леко поднесе, но явно като пусна спирачката успя да я овладее.

 

Всичко това пред моите очи. Аз върнах газта и сложих крак на спирачката готов да спра, ако нещо стане отпред. В крайна сметка всичко се размина благополучно. Цялата сценка не повече от 5-6 сек.

 

 

Ситуация 2:

Подобна история, само че в град. И тоя път аз съм в ролята на изскачащ. Гледам, че някакъв си кара нормално. Преценявам, че мога да изляза пред него и излизам. 1-ва, 2-ра, аха за 3-та, вече съм към 40-45 и поглеждам профилактично в огледалото. И в същия момент чувам спирачки зад мен. Някакъв с Мерцедес изпреварил оня дето си кара с 50. Ама за мен няма шанс, щото има кола в насрещното. Аз и не го видях. Пък и да го бях видял нямаше къде да отбивам - в дясно бордюр.

 

Оня почва да ми свирка, да ми мига. На светофара сваля прозореца вика ми, що съм му отнел предимството. А той в град, на тясна улица, на забранено, изпреварва с 90+. Нещо бях в лажерно настроение, та само го гледах пренебрежително как се пени през прозореца.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз карам предимно в града и твърдо НЕ спазвам ограниченията. 50 по хубав булевард си е чиста проба простотия. Обаче като е тъмно, мокро и др. карам и с по-малко

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за града съм съгласен с колегата...за извънградско нема как да не ги спазвам с 130 на магистралата са ми множко ...случва се да карам по-бързо на пурвикласни пътища ама рядко..и когато има знак за опасен завои с 30 примерно а той всъщност не е опасен не карам с 30...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

в града карам по принцип с 60-80 мах. където е възможно когато е сухо.иначе мах -50.извънградско зависи от много неща но там гледам да спазвам ограниченията.и никой не може да ме убеди за това че повечето катастрофи ставали заради скорост.Въпроса е в това че шофьора е слаб и ненормален,ако водача е добър ако ще и с 200 да кара ще може да предотврати ПТП(освен много редки случаи) :( Така всичко е в ръцете на водача.

КОЙТО НЕ СЕ ЧУВСТВА ШОФЬОР ДА НЕ СЯДА ЗАД ВОЛАНА :mrgreen: ИЛИ ПОНЕ ДА СПАЗВА СКОРОСТТА :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...и никой не може да ме убеди за това че повечето катастрофи ставали заради скорост.Въпроса е в това че шофьора е слаб и ненормален...

 

Напълно съм съгласен с теб! Високата скорост определено е по-опасна, но не сама по себе си! Опасна е в комбинация с шофьор с: малко опит, никаква дисциплина, никакво съобразяване с пътната обстановка (време, видимост, завои, други участници на пътя...). Е тогава, превишената скорост е смъртоносна. Лично аз се опитвам да спазвам навсякъде ограниченията (вече!), но понякога не ми се отдава, или пък ме засърбява десня крак. Като реша да прескоча някое ограничение за спорта, гледам да е на селско, че в града ако стане някоя беля...освен мен си, може да затрия някой друг. Ма все по-рядко ми се случва... Показателно е, че нямам никакви актове почти 2 години :mrgreen: А преди това ми бяха взели 50 точки, като 85% бяха заради превишена скорост!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

КОЙТО НЕ СЕ ЧУВСТВА ШОФЬОР ДА НЕ СЯДА ЗАД ВОЛАНА

 

Е точно там е работата. Всеки се чувства шофьор, и още по-лошото - всеки се чувства по-добър от останалите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Старая се да ги спазвам. То с Баба Шкода и да искам не мога да ги нарушавам, поне не драстично :mrgreen: . Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравейте колеги,по въпроса за скоростта се говори много.аз 29 години съм работил като локомотивен машинист и създадените навици са ми помогнали за 24 г като шофьор да правя преценка на всяка ситуация.като машинист съм видял много тежки катастрофи ,много от които са станали заради ненавременно намаляване на скоростта,за изпускане на влак в надолнише,което е равно да загубиш контрол над колата и да се носиш на някъде без да можеш да направиш нищо.аз също се ядосвам като видя някое намаление на скоростта,но бъдете сигурни че затова има причина и тя може да е заради пътя,заради други причини довели до неприятни последици.като пример е пътя от владая към софия.ако всички водачи спазват скоростта,не задминават,не са претоварили колите и много др. неща няма да има такива като на тази снимка:

http://www.fishki.net/comment.php?id=17119

не мислете че 100% познавате колата си,има скрити повреди които не се знае кога ще се появят.не казвам че на мен не може да се случи.преди години скоростта в градовете беше 60 км/ч,намалиха я именно за това че се навъдиха много "състезатели",нямаше "лежащи полицаи".всекидневно ми се налага да пътувам от кв. х.димиър до драгалевци и както и вие така и аз ги виждам разните хитреци,но дали не е и някой от вас?та бъдете по сдържани,спазвайте скоростта за мястото където сте за да нямате проблеми.може да ви звучи като в старите години,но всеки ще се сблъска с какви ли не неща и тогава може би ще се сетите за моите писания.бъдете здрави и разумни на пътя!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Твърдо НЕ спазввам ограниченията.

Ша ма извиняват ама на път в равно поле и ограничение 60 е безумица!

Или по булевард с 3 платна да караш с 50!

За да се спазват законите трябва:

1) Някой да следи за това

2) Законите да са разумни за да може тия от 1 да знаят че си вършат рабоата а не да събират пари за кафе...

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако трябва да си призная, не ми се случва да спазвам ограничението от 50 км. в града. Не знам може и да се успокоявам, ама ако тръгна да карам с 50, боже колко ли псувни, рогатни и прочие ще отнеса. Просто май всички се свикнали да се придвижваме от точка А до точка Б максимално бързо. Нямам предвид любителите на високите скорости дето в града карат с 120.

Но във лошо време и лош път винаги карам бавно, това май прозвуча като оправдание :mrgreen:

Абе май в крада обикновено при хубав път карам с около 60 - 70.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато слушам (доста)силно музика - карам(доста) бавно (90%). и обратното (10%). Не за друго просто нищо друго не чувам :mrgreen:

Това в града. А извън града да си призная съм много примерен шофьор. 90-100-110. Почти всички ограничения спазвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ма все по-рядко ми се случва... Показателно е, че нямам никакви актове почти 2 години :mrgreen: А преди това ми бяха взели 50 точки, като 85% бяха заради превишена скорост!

 

Пораснал си най-накрая, Велко, затова!

Поздрави на shotik за поста! Сигурно на някого ще му прозвучи като "морализаторстване", ама не е ли по-добре да е издразниш на някоя поучителна реплика, отколкото да се "издразниш" на някой на светофара и да го "накажеш", изпреварвйки го с "мръсна газ"...ами ако, наслаждавайки се на "триумфа си", се спреш в някой стълб и утре просто те няма ?!

 

За да се спазват законите трябва:

1) Някой да следи за това

2) Законите да са разумни за да може тия от 1 да знаят че си вършат рабоата а не да събират пари за кафе...

 

Поздрави

 

Ще ме прощаваш, Пит, ма не съм съгласен! Спазването на законите "започва" от самите нас. Да очакваш някой да "ти виси на главата" и да следи дали не нарушаваш нещо и чак тогава да спазваш ограниченията, ми звучи малко като оправдание.

Вярно е, че някои наредби и закони са глупави, вярно е, че някои ограничения са тъпи, но - искаме или не - те СА ограничения, наредби и закони и трябва да се спазват.

Факт е, че понякога и аз се отпускам и карам по-бързо, но никога в населени места! Неведнъж ми се е случвало по разни селца да спирам рязко, щото някой внезапно решава да изскочи на пътя ("ми ти що сакаш, он си е дóма си") и ако не спазвах ограничението, просто не ми се мисли....

а е хубаво човек да мисли "ПРЕДИ" - понякога просто "СЛЕД" не съществува!

Хубав ден от мен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приветствам подобни анкети и хубавото е че намират място във

форума. Нека всеки види себе си сред останалите, не само да профучаваме един покрай друг.

На някои им се струва смешно да карат в три ленти с 50 км/ч. ама

ще трябва да свикнем .Така е по света и ако всеки го спазва ,няма да се задръстваме по светофарите ,ами трафика ще си върви. Който не ми верва ,да оди до ЕО да покара там и да види.Вярно, там нямя безразборно паркирали по улиците и задръстващи движението автомобили. Всичко зависи до голяма степен от нас самите и после

от контролните органи.

Иначе и аз не съм светец, допускам 10% превишение. То не може

да тръгнеш за другия край на страната и да ковеш ограниченията.

Но ,идиотщина е да профучиш през населено място ,където може да изкочи я човек ,животно или да има препятствие.

Винаги карам с едно на ум ! И нека всички бъдем колегиални на пътя, както си общуваме тук, зада се гледаме в очите като се срещнем !

С риск да досадя искам да споделя, че западняците също карат

бързи коли, също бързат да правят пари ,но карат по правилата !

И никой не си паркира аутото на зелената тревичка , което пък отваря друга тема .

Поздрави и умната !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В града гледам да спазвам ограниченията защото от къде да знаеш кой на колко ракии е ... като нищо можеш да отнесеш я пешеходец, я някой заспал шофьор. Основно заради пешеходците спазвам ограниченията в града.

 

Извън града общо взето не ги спазвам, а само според знаците си правя изводите с каква скорост трябва да карам, все пак тези знаци не са сложени просто ей така.

Пример: пътя Бургас-Варна на места има ограничения с 30км/ч , което автоматично означава , че има или остър завой или друга опасност ...

за това гледам ограниченията и си правя изводите , и рядко ги спазвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз винаги и с камиона и с колата на градско(селско) си спазвам и карам кум 65(70),защото радарите винаги се настроиват с 20км нагоре(за да ти напишат акт а не фиш!И винаги си карам с+15км.А извъбградско пердаша.С камиона съм ОК 100-110-рядко могат да ме спрат,с колата-колкото дойде и дали съм на кеф,или не.Но като цяло аз много патувам и из почти цяла БГ ги знам къде са малката мъгла(полицаите)който мен не ме бъркат-проблема са ми голямата мъгла(ДАИ)сега се снабдиха с бусове мамка им мрусна и с техника и е мн .............

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В града гледам да спазвам ограниченията защото от къде да знаеш кой на колко ракии е ... като нищо можеш да отнесеш я пешеходец, я някой заспал шофьор. Основно заради пешеходците спазвам ограниченията в града.

 

Извън града общо взето не ги спазвам, а само според знаците си правя изводите с каква скорост трябва да карам, все пак тези знаци не са сложени просто ей така.

Пример: пътя Бургас-Варна на места има ограничения с 30км/ч , което автоматично означава , че има или остър завой или друга опасност ...

за това гледам ограниченията и си правя изводите , и рядко ги спазвам.

 

То там на знака можеш да му сложиш поне x2-и няма да имаш проблеми със завоите!Но и да минеш с по малка скорост по-предпазливо пак си е рахат!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не спазвам оргранеченията и няма и как да стане. В голямата си част са малоумни и недомислени! Не може на трилентов път в града да караш с 50. Аз за какво я имам тази кола, нали за да стигам по-бързо. Колеги, проблемът не е със скоростта, проблемът е с лошите и недостатъчни пътища. И трябва да се работи в тази насока, а не само да се купуват нови радари за рекетьорите в електрикови жилетки или да се увеличават несъразмерно глобите и да ни заплашват със затвор.

В града карам с 70, много рядко 80 и то когато условията го позволяват. На извънградско, ако няма полицаи си карам по моя преценка. Предполагам всички ще се съглсите с мен, че 90 е смешно малко. Ако карам Варна - София и спазвам ограниченията, ще стигна за 6 часа. Да ме извиняват, но не мога да си го позволя. В същото ЕО, за което колегите споменаха по-горе, по тея дестинации си имат магистрали и изминават същото разтояние за 3 часа, така че сравненията не са особено уместни. Ако се построи Хемус, ще спазвам ограниченията - 130 напълно ме устройва. Ако направят булевардите във Варна (разбирайте за всички големи градове) и сложат нормално ограничение като 70-80, ще го спазвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.