Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Колега todor_velikov, нека да спазваме добрия тон и да не бъдем чак толкова остри в коментарите си! Темата е за протеста на таксиметровите шофьори, а не за това кой какъв е, ако харесва страната си. Не бъркай "родина" с "държава" и с "управници" :!: Това, че харесвам и обичам родината си, означава ли, че съм или мутра, или много тъп, или обичам да ме яхат?!

Мисля, че не отговарям на нито едно от изброените ;)

• Отговори 52
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• vloo

8

• todor_velikov

6

• izov

5

• PV

4

Най-много писали в темата

Публикувано

извинявайте, но ще пусна трети пореден пост - колега vloo - направи си труда да помислиш дали например учителската професия не е доста по-рискова, от тази на таксиметърджиите? А лекарската? Всички ние шофираме по същите пътища и при същите условия, при които шофират и те. Да, вярно, не качваме непознати в колите си, ма дали лекарите си избират кой точно убиец да спасят, за да не се окаже после, че са в черния списък на близките на жертвите му?! Слава Богу, още убити лекари няма, ма учители ИМА! Някой да е обърнал внимание на протестите им? А по повод парите им - ЗНАЯ, че при добри дни, всеки от тях се прибира с поне петдесетина лева в джоба (без лизингите, таксите и удръжките!). Има ли смисъл да ви казвам колко е моята дневна ставка с т.нар. "високоинтелектуален труд", който упражнявам?!...

Публикувано

според мен протеста беше основателен и даде резултат - размърдаха се и бързо-бързо хванаха престъпника, иначе така и щеше да си остане поредното неразкрито убийство. Друг е въпроса дали са правилни методите им - както казаха колегите в момента бакшишите са пословично прости и груби, но задружни и отстояват интересите си и според мен в това отношение трябва да взимаме пример от тях, а не да си траем! Можеше например и ние клиентите да излезнем на протест срещу техните своеволия, ама си мълчим...

Не ги слагам под общ знаменател Шишо бакшишо и компания, но в сравнение със зората на демокрацията, когато таксита караха доста културни и образовани хора, а сега ги знаем какви са повечето от таксиджиите

Публикувано

както сам каза лекар убит няма...второ ако учителите дето защитаваш(уважавам ги много).ако протестират не е толкова организирано>а ако запушат улиците пак всички ще зяят защото на човека тук не му пука дали има за какво да са там а че той не може да мине...така е с всеки протест знам го ...а за това кой им е обърнал внимание това зависи от великата манипулаторска машина медиите...да за бакшишите цял ден за мед сестри пред пирогов 2 минути...ама като се съберат 5000 сестри пред парламента ще им обърнат внимание...а да изкарват повече от мен и теб заедно сигурно.ама и заптиетата изкарват много повече (кат) пък нищо не казваме да не говорим че постоянно съботират движението...ама и те са изложени на по-голям риск...трябва да признаем че бакшишите където и да било без индия тичащите изкарват в пъти повече...и тарифите са им нечовешки....

ох ще се объркам още малко...аз ненавиждам бакшитата ама ги защитатавам...но съм за сякакъв вид граждански протест..все от някъде тряя с епочне...а не може да го направя аз за дето взимам по-малко от съседа...който пък изкарва по-малко от бакшиша...

само да уточня полицията не го хвана той с епредаде щото е убил човек...нищо че те обраха лаврите...

Публикувано

Причината да хванат извършителя не е протеста на таксиджийте! Не подценявайте полицията! Там работят много способни хора. За съжаление на няколко пъти съм се убеждавал в това.

За съжаление обаче полицията лови бандюгите, а прокуратурата и съда ги изпускат...

Публикувано

Задружни - добре, протест - добре, ама да спираш линейки....Ами ако тяхната баба/майка получи сърцетуп в тоз момент?

А и някой да им е забранявал да си слагат преграда между седалките?

Ако искаха да са си сложили досега. Ама трудно ще си я ползват за лична кола с преградата - "Жена,я седни отзад, че нещо си ми черна днес!" :)

По ниски данъци - ХА! Че кой не иска? По-скоро държавна регулация на цените по бележки от бензиностанции и рез.части!!!

Без колан? Да карат в Бус платното? Еми да си вземат Бус-ове, ебаси!!!

С буса може и безплатно стъклена преграда да получат (Икарус)!

Да се ограничи максималния брой таксита? И кво - с тест за интелегентност ли ще ги избират?

Да ме извиняват таксиджийте, ама едно убийство не може да се свързва с високия данък, нали?

Поправете ме ако греша!

Публикувано

И аз съм крайно несъгласен столицата ни, която се е нараснала до 1,8 млн. души да става заложник на официално 6000 таксита. Но и да сме съгласни и да не сме след като им позволи правителството и в частност полицията тази волност, какво да се прави. Яд ме е, че каквото и да коментираме нищо не зависи от това.

Публикувано

изяснихме едно че това е тема почти без край и най важното с почти една и съща гледна точка...а за линеиките стига глупости...ама да не почвам за тех...че те са ми по-черни и от бакшишите...когато ми е трябвала линеика без протести никвеи и блокади не доиде за 30 минути и си взехме такси до болницата...а линеиката е до6ла след о6те 30 мин.....и не е един или два случая...а тряя да кажа че има болница на 300 метра от тук в която има линеики готови за старт...

Публикувано

Одобрявам протеста на таксиджиите но не и начина, по който го правят. Според мен трябваша да наблегнат на това че полицията не си върши добре работата (малко преди това не откриха убиеца на сливенския щофьор)да не говориме за съдебната власт и обществото губи доверие в тях, а не да се говори за данъци и некви такива глупости. Иначе всеки трябва да е наясно с рисковете на професията си, а карането на такси определено не е от най-безопасните.

П.П ма то кво може да се очаква от група със средно IQ доближаващо се до това на военните.

Публикувано
Одобрявам протеста на таксиджиите но не и начина, по който го правят.

много добре написано, нямам нищо против да стачкуват по повод, че полицията не си върши работата когато трябва, но да не пречат. Да ходят на някое поле извън града и да си викат бия и псуват колкото искат...... ама то тогава като не пречат няма никой да им обърне внимание:( а те се събраха в центъра и хванаха да се оплакват, че са им малко парите и че била рискува професия........ да станат тогава овчари

Публикувано

Аз само едно не мога да разбера - за какво протестира тази сбирщина??? Искат повишаване на безопасността??? А не искат да поставят обезопасителните колани в колите??? Не искат да си поставят обезопасителна преграда??? Искат някой друг да им я плати?!?!?!?!?!?! Извинявам се на късогледите колеги тук, но да протестират заради една случка - УБИЙСТВО на колега и да искат повишаване на безопасността - това е едно! Но да искат заради тази случка - УБИЙСТВО на колега - да карат без колани (и в същото време да отказват превоз на човек, който не иска да си сложи колан???), да искат да карат в лентата на Градския Транспорт (това го няма никъде по света - никъде!!!), да искат намаляване на данъка, да искат увеличаване на ставката заради повишаването на гориво, което НЕ ползват... Има ли смисъл да изредя всичките неща... И под предлог - УБИЙСТВО на колега - извиват ръцете за облаги и парализират целия център и обществен транспорт!!! Що не протестират и не правят шествие, както е по закон - предварително обявено + разрешителни от където трябва + маршрут... Това е начина - за това, което искат!!! Хубаво е, че са единни - в това спор няма, но правилата са за всички и това "всички" включва и тях!!! Баси наглата сбирщина са...въпреки, че имам приятели измежду тях!

Публикувано

аз се възприемам като един от късогледите...не оправдавам безумните протести на бакшишите просто казвам че всеки има право на протрест и когато има за какво нека го упражни това право....не ме интересува честно какво искат...но на мен ако ме резнат по някъв начин и аз протестирам...бях на 12 когато ходен пред парламента...с цялата паплач ама явно тогава се изхаби гражданското ни мислено и от тогава подвиваме опашки...а че бакшите са тъпи (повечето) и се правят на хитри е друга тема....

честно каквото и да предизвика протест винаги има хора да са недоволни...студентите протестират за високи цени на картите,недоволни шофери...сега пак ами няма как всички на едн астрана....абе важното е атака да е там и всичко е наред.... :D

Публикувано

...Причината да хванат извършителя не е протеста на таксиджийте! Не подценявайте полицията! Там работят много способни хора. За съжаление на няколко пъти съм се убеждавал в това.

За съжаление обаче полицията лови бандюгите, а прокуратурата и съда ги изпускат...

...

Единствената причина да ги пускат е некадърността на ченгета, дознатели, следователи и прокурори - лесно е да нарочиш някого, ама като се опре до доказателства и най-смотания адвокат им разказва играта.

А пък панаира с доброволното предаване след вещото откриване на "убиеца" беше направо показателен - за 2 дена се изправиха три висши ченгета, включително и министерОт и сякаш не са от едно министерство - в армито поне ни караха да заучаваме еднакви версии като стане някой гаф :mrgreen:

Публикувано

Не може тая паплач бакшишка да блокира града и да пречи на 1 млн. души да отидат на работа. За това, че им е рискова работата изкарват достатъчно пари като компенсация - по 2-3000 лв. на месец. На всичко отгоре хленчат за намаления на данъците. Да не говорим, че голяма част от тия са бивши затворници или следствени, или работят като информатори за мутрите и пряко за автокрадците. Верно, не е хубаво да се обобщава, наврмето ми е спирал посред нощите таксиджия и ме е карал до нас без пари, ама един преди време взел на леля ми от гарата до нас - 3 км разстояние, 14 лв - повече отколкото за рейса от Варна до София. Друго - дето си пълня газ при мене, веднъж не ми стигна 1 лв и обещах да му ги донеса по-късно. Като се върнах да му ги дам, се заговорихме и ми каза, че бакшишите много често пълнели за по 20-30 лв и после казвали - нямам пари да платя. Та един даже му оставил GSM като залог и така и не се върнал да си го вземе - човека още си го ползва.

За цените на таксиметровите услуги няма кво да говорим - печалбата е минимум 300%, ама явно малко им се вижда. Ако тая услуга беше на нормална търговска надценка от 20-30%, никой нямаше да ги напада и всички щяха да си плащат сметките, а и нямаше да има такива случаи за 10 лв оня да заплашва със саморазправа, да тръгва да го държи и си отнесе един нож във врата. А колко са обратните случаи, на саморазправа на таксиджии и то с "пипнати" апарати да отчитат повече, дето полицията гледа да ги потули. И така нататък.

Публикувано

Днес в София имаше протест - ден без таксита, не се качвайте при бакшишите -ама хората или не чуха, или много не им пукаше и жълтите наглеци пак си правеха гуши и един дори по бТВ нарече инициаторите на протеста " ХОРА С ПСИХИЧНИ ПРОБЛЕМИ " !!! Наглостта за бакшиша е първа природа и основен начин на поведение - моето пожелание към всички бакшиши е : " Колега да ви вози, дано ви хареса. "

Публикувано
абсолютно съм съгласен с таксиджийте,ще кажете защо?ами вие виждали ли сте освен тях като стане някакво убийство или нещо друго друг да се събира на протест така бързо??? :mrgreen: или трябва да продължаваме да си мълчим и да ни правят каквото си искат с нас политиците?А?

"По-добре на хората в устата,отколкото на хората в краката"

Абсолютно съм съгласен!

не мога да разбера как може да поставяте под един знаменател всички таксиметрови шофьори?! То не бяха обиди, не бяха ругатни срещу тях! Но аз съм сигурен, че ако някой от вас беше таксиметров шофьор изобщо нямаше да реди така!

Отделно тези прегради между шофьорите и пътниците трябва да се поставят от фирмите, а не от самите такс. шофьори!(без да броим копърките)

Да, наистина бяха малко крайни(за ситуацията с линейките), но кажете ми не е ли това единственият начин да те чуят тези гадове управниците?!

Публикувано

Малко крайни :?: :!: :!: :!: Я си претстави, че твой роднина или пиятел е в нужда от тая линеика!

Освен това нито "тея гадове", както и нито един човек, когото познавам не разбраха каква точно беше целта на протеста.

Публикувано
Малко крайни :?: :!: :!: :!: Я си претстави, че твой роднина или пиятел е в нужда от тая линеика!

Освен това нито "тея гадове", както и нито един човек, когото познавам не разбраха каква точно беше целта на протеста.

ами през народното събрание и орлов мост ли е едниствения път за да мине линейката??? :roll: или това е просто оправдание ;) замислете се реално :!: :!: :!:

Публикувано

Да бе,

дай сега щото не се кефя как паркира съседа да блокирам Орлов Мост! Айде нЕма нужда! Има си ред. Ако почнем така да блокираме София за щяло и нещяло до къде ще стигнем? Циганите убиха учител в Шекер Маала и кво? Нищо. Що? Ми щото учителите са интелигентни а не хора с незавършено средно образование ](*,)

Айде със здраве

Публикувано
абсолютно съм съгласен с таксиджийте,ще кажете защо?ами вие виждали ли сте освен тях като стане някакво убийство или нещо друго друг да се събира на протест така бързо??? :mrgreen: или трябва да продължаваме да си мълчим и да ни правят каквото си искат с нас политиците?А?

"По-добре на хората в устата,отколкото на хората в краката"

Абсолютно съм съгласен!

не мога да разбера как може да поставяте под един знаменател всички таксиметрови шофьори?! То не бяха обиди, не бяха ругатни срещу тях! Но аз съм сигурен, че ако някой от вас беше таксиметров шофьор изобщо нямаше да реди така!

Отделно тези прегради между шофьорите и пътниците трябва да се поставят от фирмите, а не от самите такс. шофьори!(без да броим копърките)

Да, наистина бяха малко крайни(за ситуацията с линейките), но кажете ми не е ли това единственият начин да те чуят тези гадове управниците?!

Приятелю, помисли и си отговори на какво основание, защо интересите на група таксиметрови шофьори са по-високо от интересите, правата и пр. на всички останали?

С какво помогнаха на мъртвия си колега?

Обещаха ли да престанат с манипулирането на апаратите и с фалшифицирането на сметката към по-високи суми?

Малка ли им е 300% печалба, че искат още привилегии?

....

И т. н., че почвам да се повтарям от предишния си пост.

Койте се чувства много обиден от мойте постове, ако тея ми аргументи не са достатъчни, да ме съди за обида.

Публикувано

да но не всички манипулират апаратите и са мошеници!!!не казвам че всичките са "света вода ненапита"но също така има и много свестни хора ,които не са почнали тая работа от голямо охолство и разточителство

Публикувано

Стига колеги! Та те излязоха със следните искания:

1) Да се сложи преграда - това е ТЯХНО задължение!

2) Да се сложи паник бутон - това е ТЯХНО задължение!

3) Безплатна застраховка живот - защо!??!?! И кой ще я плаща тази "безплатна застраховка"?!?!? Ми вие и аз. Е, да, ама аз не съм съгласен да взимат от моите пари за тях!

Другите вече не ги помня

А сега мога да кажа и мойте искания. И предлагам да вземем да блокираме парламента докато не ги изпълнят:

1) Безплатно гориво, ток и парно

2) Безплатни пътища

3) Безплатни обяди в ресторантите

4) Безплатна бира :mrgreen:

И други ще се сетя като се съберем на бира пред парламента :mrgreen:

Поздрави

Публикувано

PRR, по точки 3. и 4. от твоите искания аз съм насреща, само за Шкодаджии.

Публикувано
да но не всички манипулират апаратите и са мошеници!!!не казвам че всичките са "света вода ненапита"но също така има и много свестни хора ,които не са почнали тая работа от голямо охолство и разточителство

Именно - не всички са мошеници и не бива да се обобщава. И това е едната страна от абсурдността на исканията им. Другата е че няма безплатен обяд, няма справедливост за всички, няма и не може да се гарантира равна, достатъчна или както и да си представяш или измерваш сигурност за всички. И това е част от диалектиката на живота.

Публикувано

Одобрявам

Вярно малко краино ама поне некои прави нещо в тая държава.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.