Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Подготовка преди боя!

Skoda_Estelle

Recommended Posts

Новите ламарини(калници, прагове и т.н) от магазина са намазани с масло! Преди полагането на грунда с какво ще е най-добре да се измият и трябва ли да се минават с финна шкурка? Шприц кита може ли да се използва вместо грунд или трябва 1во грунд, шприц кит и накрая боя?

За начало съм решил да ги обработя от вътрешната страна с боди.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За вътрешната страна добре си решил.

Аз съм на мнение, че 1во трябва мнооого добре да обезмаслиш - най-лесно и евтино с корселин. Ако трябва го мини с корселина няколко пъти за 2 дена, просто трябва да си 100% сигурен, че повърхността не е мазна. След това минаваш със шкурка 800 без много да натискаш - трябва да се получи матова повърхност. После пак корселин. След това биеш шприц(-кит), след като изсъхне шприца минаваш пак с 800 и гледаш за неравности - ако има, попълваш с фин кит.

(Да отворя една голяма скоба - ако има за пълнене с кит, след като изсъхне китът минаваш със шкурка 120 за грубо изглаждане, която естествено е сложена върху някакво дървено трупче. След 120 :arrow: 180, 800 и пак шприц, за да стане навсякъде еднакъв цвета ПРЕДИ боята.)

И това е общо взето. Няма смисъл да удряш повече от 1 ръка шприц, ако си го нанесъл равномерно. Останалото трябва да го направи майстора, ако съм те разбрал правилно...

;) Успех Митак :!:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ДА! Сега съм решил ветрешните страни които не се виждат да ги обработвам сам! За там мисля да процедирам като го измия с кореселин, шкурка, кореселин, грунд(с компресор), боди(пак с компресор).

A грунда излишен ли става ако се пръска с шприц кит върху голия метал за отвън?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен ДА! Ако някой колега е на друго мнение... Не съм виждал до сега бояджия да работи по следния алгоритъм:

-грунд

-шприц

-...

Просто прекаленото наслагване пак не е добре, а съвременните шприцове правят грунда излишен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.