Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

как да сваля боя от гумите?

joeless

Recommended Posts

като я боядисваха не са покрили добре гумите и сега едната е леко побеляла...

с какво да сваля боята така че да не прецакам гумата? малко не съм наясно с химиите... :|

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

карай си така . това че гумата е боядисана не влияе на надежността и. не така стои въпроса с мазането и с бензини разредители и масла .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

предните и задните са ми различни, но и двата вида са с посока...

а адски ме дразни бялото по гумата..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не искаш да ги третираш с препарати размени лява и дясна при гумаджията. Аз лично съм чистил с кореселим гуми от бояи няма проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично съм чистил с кореселим гуми от бояи няма проблем.

Има, има, повярвай ми :) .

Ако боята е от скоро, може и на автомивка да излезе, ако я напънат хубаво с водоструйката :mrgreen: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има един препарат на Оргахим "Терминатор", преди май се казваше Дунав, като желе е - намазваш леко отгоре с четка и само след минута боята се подкожушва и се олюпва без да се стърже, но не знам как влияе на гумата, пробвал съм го само в/у метал и пластмаса

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички домакински препарати, съдържащи сода каустик( SODIUM HYDROXIDE).

Защитата при употреба е гумени ръкавици, т.е. не поврежда гумата.

Боята бухва и се осапунва.

http://www.dar.csiro.au/airwatch/awsafetysh.html

FOR PROTECTIVE CLOTHING SODIUM HYDROXIDE:

GOOD:

Chlorinated polyethylene (CPE), natural rubber, neoprene, nitrile/polyvinyl chloride (PVC), nitrile, polyethylene (PE), PVC, polyurethane, styrene-butadiene rubber (SBR), Viton/chlorobutyl rubber, Silvershield, SBR/neoprene.

Има един от туба, с който се намазва готварска печка, например, и после се смива с вода - сваля всичко, а се работи с домакински гумени ръкавици.

Попадне ли на алуминий обаче го прави матов - не става за чистене на двигател :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А стига недей пробва с Терминатор-това е адската киселина.Ползвал съм го по колата-чисти боята ама е много силно.Чак се закшлям и ми пари на очите като работя...а като се капнеш как щипе и гори мамооо.Кой знае гумата каква каша ще стане.

Мен ако питаш вземи една твърда четка(като тия за килими) и докато си миеш колата клекни и търкай стабилно със сапунка и трябва да падне.И с разредител пробвай ама аз не бих.Особено Коресилин недей-това нещо не щади пластмаси и гумени изделия.АМВ или бензин по-бива;)А ако е съвсем леко пръснато и със шкурчица ще се махне-аз съм го правил и става;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

като я боядисваха не са покрили добре гумите и сега едната е леко побеляла...

с какво да сваля боята така че да не прецакам гумата? малко не съм наясно с химиите... :|

Малеее - то лудница станало бре! Те като чели квадратни са станали гумите :mrgreen:

Кво се занимаваш - не разбирам :?: Сменяш, както си писал лева/десна и си у музиката със сичка сила :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

"Cigani! Juris!!!

Boom, boom, boom, boom, boom

................ kutz, kutz ehy ja

Kana hi naj kutz, kutz ehy ja

...

Jek bar? kalashnikov

Kalashnikov

Kalashnikov

Kalashnikov, kalashnikov

Eeeeeeh...

Zoki, zorice, cavro bobonice

Caje, suje, ajde, hopaaaaa

Boom, boom....

Cigani ! Stoj !"

Ако па те мързи – спести от кафенцето 2 дни и земи си напазари черен спрей и играй Пикасо! Ма требе един "Absente" да удариш преди да се вживееш у главната роля! После снимки даваш и получаваш кило ръкоплясъци =D>

П.С. Е ти да скиваш шо ти требе туй дЗеленко питие! Пияндето Пикасо сигур е щел нормални картини да твори, ако не е било това омагьосване, ама...нейсе...

Абе...видиш ли го онова зеленото на заден план на картината с пиячите - с крилете...е, и Пикасо го е видел - начи... действай!

Ron English Opera Gallery May 2006 / Absente Drinkers

Absente%20Drinkers.jpg

Те ти питиенце, културно - с чашка и захарче - как си му е редЪ!

Ха наздраве...

3066.jpg

ЕЙ! Оспамихте на момчето темата бре, нехранимайковци....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Велкооо, остаряваш вратле, нещо мноо бързо взе та лови абсента :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:| аз от много време съм надъхан за абсент, ама нема метриали.. абсент няма искам да кажа... :| тук имало експериментатори, а :roll: :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Велкооо, остаряваш вратле, нещо мноо бързо взе та лови абсента :mrgreen:

Митак, той aбсента не ме е пускал от известно време! Не моа се откопча...не, че мнооо искам де :mrgreen:

А за питието - дето колегата пита - цъкай тук > www.absente.com

Aма нещо като избереш България не иска да ме пуска...така че - избери уса...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.