Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

колеги имам проблем на един мотор резервоара беше така раждясал (отвьтре) че дрьнкаше . няма от кьде да се намери нов(мотора е 61 г) . преди 3 дена направих следното-промих добре с бензин , напьлних го с кола тя седя в него 48 часа след това источих колата и налях рьждопреобразовател и тои 48 часа след това всичко вьтре посивя но след 2 дена пак раждяса . някьде в форума четох че чистите радиатори с калгон дали ще ми помогне и ако ''не'' какво да правя :?: :?: :evil: :evil: :evil: asd asd ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

Публикувано

Като ти видях заглавието на темата реших, че нещо ражда, в смисъл създава ... поколение :lol::lol::lol:

С калгон няма да стане. Той се използва за премахване/предотвратяване на образуването на котлен камък.

Публикувано
Като ти видях заглавието на темата реших, че нещо ражда, в смисъл създава ... поколение :lol::lol::lol:

Резервоара си е народил малки резервоарчета. :mrgreen:

Малък, доколкото съм чувал, щом е за мотор резервоара най-добре е да се разпои, да се почисти на песъкоструй, да се направи подходяща антикорозионна обработка и пак да се запои после. Поне така правят чичковците по дискавъри. В България не знам ще намериш ли майстор дето да му се занимава или, който няма да те одере жив за тази услуга.

Публикувано

даммммммм ясно така си и мислех ще трябва да сменям много често филтри (аз си сложих)

Публикувано

Когато е пълен с бензин няма да имаш главоболия,а и с течение на времето боклуците ще изчезнат.Ако е възможно удължи тръбичката на сондата да е по нависоко за да не засмуква боклуците.По честите промивки също ще помогнат. :mrgreen: :smt018

Публикувано

мерси аз така и направих днес ще видим какво ще стане с течение на времето

Публикувано

Не съм запознат с моторите, т.е. имат ли бензинова помпа или както на трабантите горивото се стича от гравитацията в горивната камера. Всъщност все тая, идеята ми беше следната, непременно си сложи бензинов филтър. Не е скъпо, аз днес си взех от баня Мадара, 3 кинта струва и върши чудесна работа.

biser.or, когато е пълен резервоара единствената "далавера" е, че не се раздува от изпаренията и не прави конденз. Ама ръждата ще си стои вътре.

Публикувано

Гога,

Освен трабант не знам да има друга кола с гравитационен принцип на подаване на горивото.

А пълния резервоар има още едно предимство - не се образува допълнителна ръжда. Просто няма кислород :mrgreen:

Поздрави

Публикувано

Хаха за това ли на някои пикапи газовата бутилка е върху кабината... Надявам се никой да не ме вземе на сериозно :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Публикувано

малко преобразувател за ражда загряваш го ако мойеш и бум вътре чакаш ден два миеш с спирт и готово мойе и с фосфорна кисилина и сода каустик :D

Публикувано

МЕРСИ КОЛЕГИ МОТОРА ВЕЧЕ Е ФАКТ ДНЕС БЕШЕ ЗАВЬРШЕН И СЕ ВОЗИХ ДАЖЕ ЩЯХ ДА СЕ ПРЕБИЯ . МНОГО БАГОДАРЯ ЗА ОТЗИВЧИВОСТТА НО ВЕЧЕ РЕШИХ ВРЕМЕННО ПРОБЛЕМА-ФИЛТАЬР НА МАРКУЧА СЛЕД КРАНЧЕТО , ПОВДИГНАХ СОНДАТА НА 2 СМ ТО ДЬНОТО И ГО НАПЬЛНИХ ДОГОРЕ ПРОБЛЕМА Е РЕШЕН ЗАСЕГА :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: МНОГО МУ СЕ КЕФА НА МОТОРА ПО ПОСЛЕДНИ СВЕДЕНИЯ Е ЕДИНСТВЕНИЯ В СО (СОФИЯ ОКРЬГ) ;);):o:o :smt009 :smt009 :smt009

Публикувано
МЕРСИ КОЛЕГИ МОТОРА ВЕЧЕ Е ФАКТ ДНЕС БЕШЕ ЗАВЬРШЕН И СЕ ВОЗИХ ДАЖЕ ЩЯХ ДА СЕ ПРЕБИЯ ...............................

Колко си развълнуван само :mrgreen: :mrgreen: Това за прибиването да го не чувам повече .Внимаваи ей!!!

Публикувано

malkiq,привет!

Тъй като мъжът ми е вманиячен ретромото фен се е сблъсквал с подобен проблем.

Накратко ще ти кажа той как се справи със ситуацията,пък живот и здраве на някоя от следващите срещи, ще ти разясни подробно,ако аз не съм много точна в обясненията.

1.Резервоара се изчиства с преобразувател за ръжда или със солна киселина,разредена до толкова,че да не го разяде.

2.Киселината се неутрализира със сода каустик.

3.Промива се добре с вода и е препоръчително да се обезмасли.

4.Подсушава се добре и се запечатва с двукомпонентен лак или боя,която след пълното изсъхване,няма да се разтвори от бензина.

В общи линии това е,изпробвано е и е трайно.

Кажи все пак какъв е моторът.И ако е възможно, дай малко снимков материал(на "лично" или на мейла),че сме заинтригувани от този единствен,рядък екземпляр.

Публикувано

Мда супер е заглавието. А там идеите за запояването ако не си го правил до сега не се заемаи защото доколкото знам се пълни с вода и тем подобни трикове преди да му покажеш поялника иначе верно ще роди малки резерварчета ще се раздуе за миг до дирижабъл...:))))

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.