Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

На скоро ми се наложи да изчистя вратите от ръжда ,(колата ми е Фелиция) справих се с помоща на мои приятел тенекиджия, та тои ми да де следния съвет , какво да направя за да избегна повторна проява : закарваш колата нa някоe проветливо място ( полигон например )отваряш широко 4-те врати, сваляш корите им, и със едно шише с мъркуч накрая , пълно със машинно масло , или нешто подобно . почваш да нанасяш в горния краи от вътрешната страна, така че да може да се стече до долу, в долния краи би трябвало да има отвори за оттичане (ако не са запушени), и така като го направиш оставяш да се проветри и сглобяваш , проблема е че на 5-тата врата няма как да стане , та тои ми обясни че маслото не позволява да се разнася глилоча и водада която се събира там се отича по лесно .

Дано съм бил полезен ;)

Публикувано

същото нещо го пише в книгата "аз ремонтирам шкода" за 105-120. Описано е подоробно къде са отворите по купето за тази цел, не само вратите, а и по прагове и колонки дадено е също и препоръчително нялягане на маслото ако се вкарва с машина което е по добрият варянт.

За мазане на ръка вместо шише бих използвал голяма спринцовка.

Публикувано

вече има и по добър и алтернативен начин за прагове врати и всичко що се сетите вика му се body 900 или така неречения парафин. продава се в цилиндрични като спрей опаковки по 1л и струва 8~10 лв в пловдив и се пръска с специален пистолет които се завива директно на бутилката всеки уважаващ се тенекеджия го има. след като втвърди остава вечно. 8) 8)

и може навсякъде да с вкара дори и в 5 та врата с едно удължение.

Публикувано

:smt040

Идея как да се преборим с* ръждата!

Публикувано

Това с парафина ще видим колко работа върши. Моите прагове претърпяха такава операция. Надявам се да свърши работа но е рано да се говори. За маслото е вярно че върши чудеса виждал съм подобно нещо обаче в Лада и Волга(на Волгата беше фабрично)

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.