Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Задно окачване

Skoda_Estelle

Recommended Posts

Немога да установя от какво идва тропането на задницата! То се получава единствено при ляв завой с по-високичка скорост(над 60км/ч) и при рязко подаване и пускане на гаста! Гледах за луфтове в лагерите, но не открих. Всичко изглежда точно!

Дайте съвети как да открия проблема(без сваляне и разглобяване ако може ) :?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е от тампона, тогава от къде се чува това удряне?

Най-добре се чува блъскането като рязко се пусне съединителя! Така става на всяка скорост!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е от тампона, тогава от къде се чува това удряне?

Най-добре се чува блъскането като рязко се пусне съединителя! Така става на всяка скорост!

нещо ми намирисва на притискател тук, ама първо си провери закрепването на скоростите към мотора да не са се олабили шпилките, че съм виждал дори мотор да пада така, понеже някой го мързяло да се наведе да ги затегне

P.S. от последния ти пост, виждам че явно нещата прогресивно и бързо се влошават - нали преди беше само в завой? Така че по-добре не отлагай влизането в бокса, за да не те остави нялъде на път...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами при мене тампона на скоростната е почнал да си заминава и сиптомите са точно такива. Ако тръгнеш да я ръчкаш(правил съм го предимно зимата на сняг) и пуснеш рязко съединителя, зпочва да тресе и скодосния лост се клати здраво, даже може да изключи от скорост.Но то си е точно тресене, а не се чува някакъво прещтракване . При мен на дупки се чува скърцане от подложките на задните пружини, но това е друго.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Карета?

Това с чукането в завой е характерно за каретата май ...

Тия полуоски и карете са кат за камион ,пак и никои не завива със задните гуми така че маи не се разтропват никога.

Некои между другото намери ли от къде да се куп'ват тез тампони за скоростите - не мога да повярвам ,че никои не ги предлага а единствената фирма която ги има във каталога като пуснат заявка поне преди 2 години непрекъснато връщаше "Неберушие"...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

извинявам се за спама

Некои между другото намери ли от къде да се куп'ват тез тампони за скоростите - не мога да повярвам ,че никои не ги предлага а единствената фирма която ги има във каталога като пуснат заявка поне преди 2 години непрекъснато връщаше "Неберушие"...

Преди месец бях пуснал запитвания в няколко чешки сайта. Всички ми отговориха, че този продукт вече не се предлага.Имам приятел който често хори до Чехия и на него съм казал да търси по магазините.За сега няма резултат :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Погледни дали не са разбити отворите където носачът се хваща шарнирно към каросерията - там май има едни сайлент втулки, които като се издухат и почва да тропа напред-назад целият носач.

Ако не искаш да лазиш под колата или нямаш възможност да е качиш на повдигач, пробвай следното:

- включи на заден ход и спри, дръпни ръчната, слез

- премери разстоянието между предно-задно колело отляво и отдясно

- повтори същото на преден ход

- сравнявай - ако има разлики съответният носач си е разбил захващането към каросерията.

o633119678480781250.jpg

Така се пробват всички с подобно окачване - VW-микробусите, зазките и прочие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адаш, с нов притискател, феродов диск и лагер съм(100лв за инфо само) а и това тресене ми е познато! С Предишния мотор го правеше същото. От карета също не ми се вярва понеже преди няколко месеца ми бяха на масата и съм ги гледал! Тампона на скоростите освен че е мек и стар не е скъсан и е читав доколкото може да се каже. Това при завой ме навява на мисълта за диференциала- по-точно сателитни колела... Може ли да е от тях? Също биене се чува когато се опитам да препиля гуми. Тогава също едната се върти повече от другата и следователно - диференциала работи.

Сайлент втулките са чистак-бърсак..., но това ще е интересно да се пробва!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Остава да е разбит лагерът на пиньона :cry: той май е ролков( гледам хайнеса в момента) и не може да се регулира, пък и е заврян в кутията...

Тресенето тогава трябва да се получава като я напънеш на задна с десен волан.

П.П. На другият край на този вал е двуредов съчмЯн и има някакво болтче за притягане/ обиране на осовия луфт, ама пак плаче за отваряне на кутията...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

извинявам се за спама

Преди месец бях пуснал запитвания в няколко чешки сайта. Всички ми отговориха, че този продукт вече не се предлага.Имам приятел който често хори до Чехия и на него съм казал да търси по магазините.За сега няма резултат :(

Ситуацията че продукта е Непредлагаем вече звучи плачебно защото би било доста трудно да се направи заместител ,от друга страна що рапиди има по Чехиа специално - нема начин да нема некое мъзенце некъде да ги прави въпроса е да се намери магазина дето ги продава или по-лесно некои знаеш чешки да пита на техните форуми ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оказа се незатегната гайка от вътрешната страна на закрития полувал на окачването!

Миро имаш бира от мен. Няколко даже :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скоро се надявам да споделя моите епечатления от един пловдивски маистор които се занимава с правенето на всякакви тампони, семеринги и разни подобни и само хубави работи чувам за него. Като направи тампона ще видим какво се е получило

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.