Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

ладови смукателни клапани на чугунена глава

Recommended Posts

монтирах ладови смукателни клапани на 120 - кат ми . по- големи са от шкодовите а и са от по траен материал(надявам се да не прегорят като старите ) тия дни ще кача и снимки .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Остърга ги с ханджара на дяда си :mrgreen:

Щастието е, че са еднакво дълги опашките и еднакъв диаметър водачите? :roll:

Че и ключа за камънчетата? :mrgreen: Или ладовските е сложил?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А леглата? Какво им направи за да паснат?

фрезер за престъргване на легла за клапани ...

дължината на стеблото съвпада . използвах ладови кученца. използвах и ладови гумички за смукателните клапани .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

монтирах ладови смукателни клапани на 120 - кат ми . по- големи са от шкодовите а и са от по траен материал(надявам се да не прегорят като старите ) тия дни ще кача и снимки .

Клапана вкопава ли се нацяло в главата или остава издаден.

Как постигаш ЕРА зад клапана и колко е? Фрезера е прав. Някаква допълнителна корекция?

Колко месо остава до охлаждането.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Миии... по площта на кръг.

S = pi * R * R = ( pi * D * D)/4

Шкодовският смукателен е с D = 28 мм? т.е. около 600 мм2 е площта на кръга.

Ладовският смукателен е с D = 36 мм т.е. около 1000 мм2.

Увеличението е приблизително 400 мм2 т.е. грубо 60%

Ако разликата в диаметъра е 2-3 мм, просто не се сещам и не можах да намеря диаметъра на шкодовския смукателен, та ми е останало туй 28 мм, та ако разликата е 2-3-4 мм, съответно всеки мм дава около 10% увеличение на площта приблизително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Размерите на смукателните клапани, които аз знам, са:

105 - 31.2мм

120 - 32.2мм

130 - 34мм

А "отвора за пълнене с прясна смес" представлява проходният отвор между клапана и главата (леглото на клапана), когато клапанът е отворен ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, за 32 мм, увеличени до 36 мм е 20-тина процента увеличението.

Отворът за пълнене с прясна смес, вярно, е площта на пресечения конус между тарелката на клапана и главата - тя не расте с квадрата на диаметъра, но при малки изменения стойностите са близки.

Всъщност може да се сметне съвсем точно, но мисля че увеличаването на диаметъра с 1 мм води приблизително до 10% увеличение на площта.

matematician да каже :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изпускателният обикновено е с по-малък диаметър, че там наБляганията са големи и потока е силен, сварва да се издуха :mrgreen:

Обикновено се слагат за най-добро пълнене 3 смукателни и два изпускателни, що ли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Клапана вкопава ли се нацяло в главата или остава издаден.

Как постигаш ЕРА зад клапана и колко е? Фрезера е прав. Някаква допълнителна корекция?

Колко месо остава до охлаждането.

клапана е частично вкопан - подава се 0,5 мм в горивната камера . какво имаш в предвид под ЕРА ? доълнителна корекция - малко съм позагладил стените - не го смятам за разщиряване на портовете .фрезера си е за ладови клапани . после имаше напасване с шлайф паста - първо с цимент , после с паста 1 , после с паста 2. място до охлаждането има - главата там е сравнително дебела а и разпилването е на страни , не в дълбочина .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.