Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Регулиране на фарове - къде?

anarchymisc

Recommended Posts

Здравейте, търся къде да си регулирам фароверте на Фаворита. Наскоро забелязах, че и врътката в купето, която е за вдигане/сваляне нещо не работи. Но основният проблем е, че като цяло не са ми регулирани де. Ако някой може да препоръча някакъв сервиз в София?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

врътката в купето веднъж спре ли да ти работи - забрави я - освен ако не ти се играе да си обезвъздушаваш системата от тръбички. :mrgreen: а иначе регулирането на моите фарове беше по тъмно на една врата на гараж, не зная за сервиз, където го правят, но съм решил, като се постопли да опитам да ги регулирам, както пише в книжката на Цердих...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз зная, понеже са ми правили - в сервиза на Симеоновско шосе до светофара при долния вход на зоопарка, а предполагам и във всеки друг по-голям сервиз

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Навсякъде където се правят годишни технически прегледи имат уреди и познания как се работи с тях за регулиране на фарове. Според мен не си заслужава да се занимаваш на тъмно на вратата на гаража с книга в ръка да мериш на колко метра ти е колата от вратата, после да мериш на колко метра ти мятат фаровете и тн. Ще си играеш 5 часа като в сервиза за 10 лв ще го направят много по-добре за 15 мин.

Есенно време обикновенно в пуктовете на СБА има безплано реглажи на фарове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 10 месеци по-късно...

Бих искал да извадя малко тази тема от архива, тъй като се нервя много на нерегулирани фарове, а май след като си смених крушките и аз попадам в тази категория :oops: :oops: Не знам дали е възможно да се е получило това но като махах старите крушки срещнах известни затрудения при демонтажа, след като сложих новите (OSRAM COOL BLUE) ми се струва че светят малко по-височко, а дългите ми направо ще докарат нервна криза на врабчетата по дърветата. :mrgreen: Та мисълта ми е някой може ли да ме насочи каде във Варна регулират фарове? Ако колеги знаят за други градове също могат да пишат. Мисля си че ще е добре да си направим по една прфилактика на светлините преди зимния сезон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е възможно само от смяната на крушки, които хвърлят с една идея по-напред да се промени нещо по реглажа, т.е. ако не са ти били регулирани - и преди са си били така

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема отстранен!!! Варна СБА, цена 4лв.

ПС. Точно в двора на СБА има едно сервизче (не каргоекспреса) и с удивление гледам момчетата които бачкат вътре бяха с гащеризони Шкода. Някой ходил ли е там? Знае ли нещо повече за сервиза?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че съм чел тука във форума, че в Еуратек не се справят добре с регулирането на фаровете :roll: .

Моите ги направиха перфектно smile159, явно е до човек.

Регулира ми ги самия приемчик, на излизане от сервиза (не му запомних името :oops: - този, който е по средата).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Аз пък си ги глася сам. Заставам на около 5 м от кола с вирната задница (Авео Седан, Алфа 154, Октавия Седан) и гледам светлината да не прехвърля горния ръб на капака на багажника. Става за 10 мин. После се качвам, правя едно почетно кръгче на квартала и виждам дали трябва да се дорегулира (дали аз виждам или другите не виждат заради мен). Това е. Просто и елементарно. Адски мразя да ми вадят очите разни жигулки, каращи на дълги, но и адски мразя фаровете да ми светят единия у песоко, другия на високо.

А спомена някой в предишна тема нещо за обезвъздушаване на системата за реглаж на фаровете от купето. Къде трябва да погледна казвате?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А спомена някой в предишна тема нещо за обезвъздушаване на системата за реглаж на фаровете от купето. Къде трябва да погледна казвате?

Обикновенно таз система ти вкарва въздух в джоба , щот е капсулована и веднъж прецака ли се единственото лечение е нова или другия вариант заменяш я с ел. машинки от Рено 19 ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.