Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Свистене при натискане на спирачката

octi

Recommended Posts

Здравейте, забелязах, че като натискам спирачката се чува едно свистене. Чува се и като я отпускам по-рязко. Колата е Октавия 2 и е сравнително нова. Незнам дали го имаше като я взех, но от няколко дни му обръщам внимание и ме дразни. Иначе колата си спира добре, но това свистене ме притеснява. От какво може да е?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...при дисковите спирачки свистене се чува само от накладките ... при твърди (некачествени) накладки..., при образуване на ръб във външната част на диска и при запалване на накладките. След упорито натискане при спускане по нанадолнище ( през лятото) , накладките се подпалват и стават твърди.

След като колата ти е сравнително нова не може да има нито ръб , нито да са некачествени накладките, затова че карай смело....може да е попаднало камъче или нещо подобно....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

прегледай тая тема http://www.opelclub-bg.com/forum/index. ... opic=36673

та поне да имаш някоя друга идея в случай че стане лошо :(

От къде се чува то ва съскане ?? Възможно ли е да е от отпред от двигателя все едно или по точно от сервото. Нова ти е колата, но дефекти бол и не се знае какво е. Със спирачките майтап те трябва така че ако имаш възможност мини през някой сервиз да хвърлят един поглед и те.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами свистенето идва от педала. Звука прилича примерно на звука който издават цилиндрите (амортисьорите) на багажника когато ги отваряш или затваряш по-бързо. Все едно е свистене на въздух. Не се чува отвън, самоотвътре откъм педала. Иначе колата спира супер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аха...а дали го чуваш при работещ мотор и то само когато си на място?

...това е нормалния шум който се чува когато се отпуска педала на спирачката , бе човек ... нали тя си има буталце и цилиндър...

явно имаш доста остър слух... :D сега зацепих за какво говориш ...най-вече се чува след като спреш мотора и ти останат 3,4 натискания на спирачката със сервоусилвателя....по-скоро бих казал че е съскане на въздух ... ПРИ МЕН също се чува и даже педала не върви съвсем леко , а претрепва при натискане по-силно.

мисля , че е нормално и че си го е имало и преди

п.п. виж темата " Педал спирачка Октавия 2 - твърд - случая разнищен !!!"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...това е нормалния шум който се чува когато се отпуска педала на спирачката , бе човек ... нали тя си има буталце и цилиндър...

явно имаш доста остър слух... :D

Всъщност колегата е прав, че при загасен мотор се чува "свистене" от педала първите няколко натискания, докато се втърди . На работещ мотор обаче, не съм забелязал нищо подобно :roll: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи чува се при запален двигател и на място и в движение. Чува се и на изгасен двигател. Ако натискам педала много лекичко и го отпускам много лекичко свистене няма. Когато обаче го натискам и отпускам по-рязко свистенето се чува. Свистене на въздух е доста точно определение :D НЕ ми се струва много нормално, защото на друг автомобил подобно нещо не съм чувал. Да не би да трябва нещо да се обезвъздуши?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам кви си ги написал,обяснението е едно - спукана мембрана на сервоусилвателя!Пeдала би трябвало да е станал твърд при запален автомобил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

явно имаш доста остър слух... :D сега зацепих за какво говориш ...най-вече се чува след като спреш мотора и ти останат 3,4 натискания на спирачката със сервоусилвателя....по-скоро бих казал че е съскане на въздух ... ПРИ МЕН също се чува и даже педала не върви съвсем леко , а претрепва при натискане по-силно.

мисля , че е нормално и че си го е имало и преди

п.п. виж темата " Педал спирачка Октавия 2 - твърд - случая разнищен !!!"

Хора, не четете ли това, с червените букви? Колегата го е написал отдавна ;) Вие къде задълбахте - нямам представа!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен има такова свистене ако се заслушаш ама то си е нормално от работата на буталцето,като го натискаш леко не се чува защото триенето е по малко и няма как да има шум,според мен напразно се притесняваш иначе май окти1 си е направо желязен автомобил

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А как иначе да "УСИЛВА" сервоусилвателят, ако не посредством въздух (вакуум). Естествено, че при рязко натискане на педала ще се чуе едно "пуф" - та нали този въздух трябва да отиде някъде.

1. Щом педалът ти (на запален двигател) не става твърд - така, както при угасена кола - на третото, четвъртото натискане

и

2. Щом на постоянно натиснат (до упор) педал на спирачката (на запален двигател), обаче без да мърдаш крака нагоре-надолу не се чува постоянно свистене на въздух

и

3. Щом спирането на колата не се е променило

и

4. Щом този звук го има само при натискане/отпускане на педала

Карай и не се занимавай с глупости.

Просто си открил нормалния звук, който досега никога не ти е правил впечатление. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...
И при мен го има на Октавия-та, така че не се притеснявай.

Обаче интересното е, че на Фабия-та няма подобен звук...

Аз сам с Фабия 2001 г., 1.4 16V с предни и задни дискови спирачки. Имам си го шума. Явно в началото е бил по слаб и не си го забелязвал, но е нормалнен. И аз обиколих сервизите, понеже нямам много вяра на майстори, но всичко беше нормално. Караи си без да се притесняваш ;) . Важното е да имаш трезва преценка каква е ефективноста на спирачната ти система и при наи-малки отколнения да тичаш барзо в ЕТ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.