Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

ВНИМАНИЕ!!!


Mishelle

Recommended Posts

Написах заглавието с главни букви за да привлека внимание.

 

Става въпрос за следното. В съседна тема Хашек засегна един много болен въпрос, свързан с форума. Напоследък е зачестило писането на абсолютни глупости и безсмислици. Няма тема, която да не е била ОСРАНА по един или друг начин. Има хора, които пускат отговори по теми, сякаш трябва да са на всяка манджа мерудия! Кадърни, знаещи и можещи хора ни напускат заради всичко това. Така, както са "потръгнали" нещата, в скоро време тук ще става само за писане на вицове и пускане на теми "какво правих днес". Искам да напомня, че това е форум с техническа ориентация, а се е превърнал в място за отдушник на ежедневието.

 

Понеже поради ред причини държа АДСКИ много на този форум, повярвайте ми, по един или друг начин ще се постарая да върна първоначалният му облик. Ще бъдат взети сериозни мерки той да се превърне отново в място, желано за посещения с цел получаване на информация, а не попадане сред теми, в които някой си чеше езика. Който не е съгласен с мен, нека пусне търсачката, да видим що за бълвоч ще му се излее на главата...

 

Във връзка с това се обръщам към:

1. Колегите - ако няма какво да кажете, ако не можете да помогнете на колега, по-добре не пишете.

2. Модераторите - всичко, което не е по дадена тема, да се трие. Всяка безсмислена тема, породена от наличие на излишно свободно време да се трие. Всеки потребител, който не се съобразява с това да бъде предупреждаван. После ще има гонене. За триене на теми - не е задължително да известявате даден потребител за това, защото ще ви отнеме много време. Правете го по ваша преценка. В повечето големи форуми а-ха да кривнеш и си изгонен без обяснения. Да се сетиш сам защо е много лесно, бих казал твърде елементарно. Ако пък някой не се досети, значи мястото му определено не е за тук...

3. Към админите - възможно е изгонване на потребители без предупреждение. Първоначалният срок ще бъде от 1 седмица. Втория път - ban. Триене на мнения и теми не е задължително да бъде обосновано на ЛС. Тук важи същото, както в края на т.2.

 

Ако се наложи, колкото и да ми е неприятно, ще има размествания и в модераторския екип... Защото ако съм сам, ще ми отнеме твърде много време. За това форума има нужда от модератори с твърда ръка.

 

Това, че с много колеги от тук си пием бирата и си точим едни хубави приказки на срещите, не означава, че ще има толерирани. Критерият за всички ще бъде един и същи...

 

Знам, че до сега съм бил твърде "мекушав". Не крия, старая се всеки му да е угодно. Но явно тръгнах в грешна посока... Но си взех поука.

 

Убеден съм, че сега ще изкочат недоволни коментари. Ще има критика и т.н. Това, което ще направя обаче е да си го преместя от единия крачол в другия... Причината - по-добре 300 сериозни потребителя, отколкото 1500 спамера и хора без работа... Който иска да се сърди, който иска да ме намрази. Всеки сам решава чувствата в себе си. Но този форум отново ще стане онова приятно за посещения място, такова, каквото беше преди 1-2-3 години. Вервайте ми (не цитирам царя, а PRR :mrgreen: )

 

За това приканвам вас, хора като Хашек, Анастас, Дончо и т.н. - не си отивайте само защото това е най-лесният начин. С повече желание нещата могат да си дойдат на място. Така мисля аз. И ще ви го докажа. Същото важи и за всички вас, колеги. Ако срещнете трудности, не сте съгласни с нещо, имате критика към някого/нещо/тема - пишете ми на мейл или ЛС. Аз не мога да чета мисли, за това ако никой не ме информира за недоволството си, то няма как да бъде разрешено. Вярно, да обърнеш гръб е най-лесно. Но това ли е правилният подход?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би в дъното на форума ще сложа един раздел "Кошче", всичко де що е спам, ще бъде изхвърляно там. Не бъркай "Всеки за всичко" със спам раздел. Това е просто говорилня.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...1. Колегите - ако няма какво да кажете, ако не можете да помогнете на колега, по-добре не пишете...

Сещаш ли се накъде бия :?:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление не ми остава много време да разглеждам всички основни и всички подтеми предимно влизам във Всеки за всичко и за Окнтавията. наистина в октавията почти няма спам и глупости а само сериозни теми. но пък самото заглавие всеки за всичко не е формубирано добре според мен. тук повечето хора включително и аз сме с разностранни интереси. и примам по скоро темата всеки за всичко като наистиня място където всеки да си говори каквото иска. особено при положение че има много компетентни и по други въпроси и може да се научат и други интересни неща, вярно има си форуми за всичко, но ако тук ти е приятно и нямаш време да обикаляш по другите форуми тогава няма нищо обезпокоително.

ако наистина някой иска да не се говори за нищо друго нека тогава темата да се преправи на Всичко за света на автомобилите или нещо такова и всички теми от типа - изгоря ми крушката в банята как да я сменя да се трие. но теми като за синята зона наистина са общи и понякога предизвикват спам но са част от ежедневието на всички ни и пряко свързано с автомобилите.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смятам, че нивото на един форум зависи от това на модераторите, които го управляват - от това да разполагат с правата си свободно, но не емоционално и когато смятат, че трябва да прилагат "силови мерки" да не се колебаят да го правят.

Ранговете може би трябва да се получават за заслуги, ниво на компетенции или права, а не на това че потребителя има безбожно много свободно време или огромно желание за общи приказки.

 

Като цяло смятам, че форума се посещава от много хора, които с желание съдействат кой с каквото може и не е редно това да се "разтуря" заради няколко спамерчета

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имам и друго предложение към мишел онзи ден когато изгони оня с телефоните се искефих на макс защото това не е форум за продажба на телефони а за любители на шкода та ми се струва че може когато забележим че някои е влязал продал някаква част от мазето на дядо си и повече никога няма да влезе пуска му се едно съопщение на имеила и се запитва дали иска да посещава форума или не като не отговори и тои исчезва и така с смесица от крумовите и хитлеровите закони облечени в розова мила папчица(тон на разговор) да зачистим форума за да ни бъде полезен а не да четем кои каде го е убивал стола на работното място

 

лека нощ от мен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Като цяло съм съгласен, макар и да остах с впечатление, че и да има някой несъгласен ти вече си си избрал стратегия за действие.

2. Подкрепям колегата, че в раздела за Октавия като цяло няма спам. И аз влизам основно там и във Всеки за всичко (където е спамът).

3. Имам и един въпрос. Защо е проблем когато темите някога се повтарят? Като цяло има един тип въпроси - за масла, гуми, накладки, ремъци, избор на нова кола и т.н. - които са много често срещани и всеки в даден момент се интерсува от тях. Не мога ли като имам (аз или който и да е друг) върпос примерно за масло да си пусна нова тема, въпреки че преди 6м. или година някой е питал за нещо подобно. Отговорът "използвай търсачката" може да бъде даден на почти всеки въпрос (да ме прощава gogata :)) Все пак нали е форум, това е идеята - да питаме, да си отговаряме и така. Иначе форумът да се прекръсти на архив или библиотека да се сложи една голяма търсачка и всеки да си намира инфо като в Гугъл. Все пак след 1-2-3 години съществуване на форума почти всички банални (гуми, масла), а и голям брой не чак толкова банални теми са обсъждани поне веднъж и изчерпани. Няма ли да умре така форума?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

PRR:maxrpm,

поста ти е изтрит защото:

1) Е чисто заяждане и нападка към друг във форума

2) Маймуницата е забранена във форума

Следващите такива постове се трия без обяснения. Важи за всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mishelle,

 

Имаш мойта подкрепа. Единственото което наистина трябва да се уточни е статуса на "Всеки за всичко". Засега това е "спамилнята" на форума и наистина в нея се дискутират определено не технически теми. Според мен трябва да си остане така. Това не означава че там ще се толерират заяждания++! Премахването на този раздел ще е толкова грешка колкото и отварянето на втори (мое мнение!).

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Раздела "Всеки за всички" няма да се пипа. И никога не съм казвал такова нещо. Това, че Voodoo го подхвана по един или друг начин явно ви е подвело. Но както казва adrian_m, ако има тема за крушката в банята, тя ще изчезне мигновено. Нека раздела си остане говорилня, защото е вярно, че в него има много хубави теми именно поради факта, че там се пише и от хора с разностранни познания и опит.

 

huko, абсолютно прав си. Само допълвам - и админите. Всеки от модовете и админите разполага с правата си свободно. Върху никого не е упражняван натиск по един или друг начин. Единственото, за което приканвам е модовете да действат с по-твърда ръка. Може би ще се окаже, че сме били твърде толерантни, щом стигнахме до тук. Но съм убеден, че нещата ще потръгнат.

 

Voodoo, какво я подхвана тази тема с модовете :?: Нищо лично, но както писах по-горе изключения няма да има. А твоето в случая си е чист спам. Темата не е открита с цел избиране на модове. За какви изпитателни срокове говориш??? Ако ти е трудно да вникнеш в поста ми, както ти писах вече - ако нямаш конкретен коментар, не пречи.

 

NightSpirit, радвам се, че като цяло си съгласен. И определено правилно си ме разбрал - стратегията е избрана. В случая няма да се допитам до никого. По простата причина, че от такива допитвания нещата стават много разтегливи, защото се опитваш да се съобразиш с максимален брой колеги, което, в предвид състоянието, в което се намира форума в момента, се е оказало крайно неудачно като вариант. От друга страна едно такова допитване е също така излишно заради факта, че хубави хора си отиват от тук. Защо го правят те са обяснили. И решението е само едно, следователно няма смисъл от дискусия.

Прав си за търсчаката. Има моменти, когато тя е удачен вариант, но в други тя ще покаже стари, до някъде вече неактуални теми. Всичко е въпрос на някакъв баланс, според мен.

 

PRR, знам, че на теб винаги може да се разчита и съм убеден, че ще дадеш своя принос, за да върнем стария облик на форума. Всъщност, както виждам, ти вече работиш по въпроса ;)

 

Все още не е решено дали ще има кошче. Нека изчакаме да видим на къде ще тръгнат нещата и дали наистина ще има нужда от него.

 

И едно уточнение. Форума не се заключва само до разделите "Всеки за всичко" и "Фабия,Октавия...". Следя раздела за новите модели и наистина там нещата са на ниво. Но може би само там...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

според мен тук малко се дараматизират нещата, но като цяло подкрепям Юли и винаги съм се стремял да действам по този начин, въпреки недоволството и нападките - не може да се угоди на всеки.

Вуду обаче дава добра идея да се пусне нова акнкета за модовете на раздели, понеже нещата доста се промениха напоследък, появиха се нови раздели и много нови хора, които могат да бъдат полезни като модове, ако желаят и имат време разбира се

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно съм съгласен с Юли. Неприятно ми е да призная, но една от причините да пиша вече по-рядко във форума са безсмислените теми, които се пускат, глупостите, които се обсъждат в тях, заяжданията на дребно и пр., а виждам че за някои хора това става характерно поведение.

Толкова ли е трудно да се използва търсачката, преди да се пусне тема за елементарен технически въпрос?

Мисля, че за спамери и за теми от типа "Станах днес накриво" и "Кво сънувах снощи" не им е мястото тук. Също и на заяждания и безсмислици даже в теми като "Дизел-бензин". Който иска да пише глупости има си форум на Космополитан и сигурно купища други женски и тийнейджърски форуми, където може да се изявява.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

според мен във форума има две "ябълки на раздора"

едната е бензин - дизел, която тема според мен отдавна трябваше да бъде изтрита, защото предполага само и единствено конфронтация между пишещите

и другото, за съжаление, нови - стари шкоди, което си личи в половината форум. Надявам се да не обиждам никого но собствениците на стари шкоди много често се заяжда за какво ли не.

Няма място във форума заделено и модерирано от хората с по- спортно виждане към колите си - оптичен и стилов тунинг не изчерпва нещата...

Що касае спамерите - ами вземете мерки, явно със заобиколни подмятания не зацепват :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорът "използвай търсачката" може да бъде даден на почти всеки въпрос (да ме прощава gogata :))

 

Гогата в случая няма за какво да те прощава. Но съгласи се, че в последните, примерно 3 седмици се пуснаха 5 дублиращи се теми за масла, ксенони и тем подобни. Старая се на такива теми отговарям с "Ползвай търсачката!"(като обикновено давам линка към въпросната тема или теми ;) ), а не на "почти всеки въпрос". ;) Все пак, не напразно стои лентичката "Търсене"в горния край на монитора ти. Пък и съгласи се, отнема горе долу едно и също време да напишеш "какжо масло се слага на Oktavia 1.9 tdi /110/ks" и да си направиш труда да напишеш нещо подобно в търсачката. Естествено, че това не означава да се изравят теми отпреди 6 месеца, година или повече. И все пак нищо не пречи на пускащия запитване да си направи труда да провери дали скоро не е било обсъждано нещо подобно ;) .

 

Относно идеите на Mishelle - вече му казах, че го подкрепям на 100%.

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че напоследък има много безмислени или повтарящи се теми е вярно. Но от друга страна, според мен лично, няма начин да не се появи и малко спам в техническите теми. Когато се води разговор по дадена тема неизбежно и понякога неусетно се стига до друга тема. Би трявало да се отваря нова тема, но и тогава по-трудно би се получило отговор. Понякога това е въпрос, който се изчерпва в рамките на няколко поста и не пречи на темата, но понякога този въпрос променя темата и провокира повече потребители да изкажат мнение. Без да се стига до заяждания разбира се.

Дразнещо е и когато се изкаже дадено мнение, да има по десет поста с емотикон с вдигната ръка, без реално да се излага допълнителна или нова информация или когато един потребител пуска по няколко поста като отговор към различни потребители.

По отношение на модераторите, аз лично нямам забелжки към никого и понеже периодично виждам редактирани мнения, явно си вършат работа. За триенето на мнения които са заядливи или обидни не е ноебходима обосновка, но при ограничаване или спиране достъпа на потребители може би е добре да има солидна обосновка, защото това би породило допълнително напрежение и обидени хора. Но не е хубаво да се стига и до вариант хора да престават да посещават форума, защото са се почуствали обидени от нечии пост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм с Юли за някаква генерална промяна. И според мен форума бавно бавно се превръща в място за глупости. Както някой каза по горе това е технически форум и се предполагам е нормално темите да са с техническа насоченост, но има доста потребители който нямат едно смислено мнение по някакъв технически въпрос, а си питат за масла, за фарове за цени по обслужване на колата му като това са теми който са обсъждани не 1 път, а и им е по лесно да питат тука вместо да си отворят книжката която са им дали с колата.

 

Скоро видях друг проблем. За мен модератора е човек който трябва да изтрие дадено мнение което се отклонява от темата или е безмислено по тази тема. За друг мод. според него задълженето му е да заключи темата като вече е усрана от безмислени мнения. След на Юли първия пост мисля, че това нещо се реши. Юли може да пуснеш като имаш време на мод. по едно ЛС да кажеш според теб кой как се справя. Ти не си ни майка и шеф, но може да насочиш някой от нас и да кажеш каква според теб му е грешката която системно прави и която примерно ние не забелязваме.

 

всеки за всичко - място за спам?? Ако се прекръсти на ''други технически въпроси'' или нещо подобно с такъв смисъл ще е по добре а да има още един раздел който да е за нещата който не са свързани с колите или по точно със шкода. Там да си пишем всякакви теми отностно кой какъв компютър ще си купи, кой какво куче продава и кой с каква се занимава

 

пп. вудо ако станеш ти модератор аз скачам през балкона. На първия етаж съм ама ще се кача пак в нас и пак ще скоча докато не си супя главата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно мнение "по същество" от мен: в последно време наистина натрупахме доста "спамерски опит" - и в единия, и в другия смисъл. Но това не е чак толкова лошо - вече можем да обобщим в каква насока спамят хората тук и да знаем какво може да се очаква. Което ще ни даде възможност да редактираме "Правилата на форума" ни в светлната на новодобития опит. И ако Юли може да го направи - при регистриране да се кликва на "чек-бокс" с текст "Четох и приемам правилата на форума". Тое ясно, че почти никой няма да ги прочете. Само че, при провинение, съответният юзър бива наказан без обяснения от модераторите или администраторите. Ако някой е недоволен, да си погледне под какво се е "подписал".

Като заговорихме за редактиране на "Правилата", какво ни пречи да се постави "рамка" докъде може да се "разпростира" даден раздел и най-общо описание какво може и какво не се допуска да пише в него. Така и на модераторите ще е по-лесно да взимат решение кой пост да се трие и кой да се редактира.

Смятам, че големи промени не са нужни - засега структурата на форума ни е добра, "редакторите" си вършат съвестно работата, просто трябва малко "съдържанието" да се пооправи.

И едно по-емоционално заключение: напускането или неписането във форума от хората, доказали се като знаещи и можещи, освен че е в ущърб на всички ни, угнетява и тях самите. (изхождам от личното си виждане, че за да си изтрия собствените умни мисли, някой наистина трябва да ме е изкарал от кожата). В тази насока на мисли: ако за да върнем тези хора при нас и да им се извиним, е нужно да се накаже половината форум, ами ще го направим! В това отношение подкрепям Юли напълно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове, честно ще ви го кажа - никога не съм възприемал този форум сериозно. Има две причини за това: хората с нови автомобили се гледат някак несериозно от юзърите на ретро шкоди и две хората с виждане за спортно шофиране и модификации са тотално презряни. Това е през моите очи.

Спам винаги ще има, но "толерираните" юзъри тук бълват много. Поне те да не пишат глупости, ако може. :?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както някой каза по горе това е технически форум и се предполагам е нормално темите да са с техническа насоченост, но има доста потребители който нямат едно смислено мнение по някакъв технически въпрос, а си питат за масла, за фарове за цени по обслужване на колата му като това са теми който са обсъждани не 1 път, а и им е по лесно да питат тука вместо да си отворят книжката която са им дали с колата.

 

Би ли пояснил какво точно имаш предвид с това изказване? Аз го разбирам, че хора които не са механици и не разбират от техническите въпроси пречат и трябва да спарт да спамят с въпроси за масла. Ако е така предлагам Mishelle да направаи регистрацията във форума с копие от диплома за инженер. Аз не съм механик и НЕ разбирам от техниката на колата. Като ми се развали на пътя викам асистънс, а не вадя кутията с инструменти. Това прави ли ме недостоен за този форум? Ти самият какви инженерни познания имаш? Ако форумът не е предназначен за обсъждане на ежедневни въпроси и проблеми, с които се сблъсква всеки шофьор, а именно масла, фарове, цени по обслужване и т.н. то това определено трябва да бъде обяснено по-ясно за да се знае. Да се има голям светещ надпис горе - "Форум само за хора с висше инженерно образование!" Спамерите да си спретнем едно отделно форумче, където да си обсъждаме лаишките въпроси за фарове и гуми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Би ли пояснил какво точно имаш предвид с това изказване? Аз го разбирам, че хора които не са механици и не разбират от техническите въпроси пречат и трябва да спарт да спамят с въпроси за масла. Ако е така предлагам Mishelle да направаи регистрацията във форума с копие от диплома за инженер. Аз не съм механик и НЕ разбирам от техниката на колата. Като ми се развали на пътя викам асистънс, а не вадя кутията с инструменти. Това прави ли ме недостоен за този форум? Ти самият какви инженерни познания имаш? Ако форумът не е предназначен за обсъждане на ежедневни въпроси и проблеми, с които се сблъсква всеки шофьор, а именно масла, фарове, цени по обслужване и т.н. то това определено трябва да бъде обяснено по-ясно за да се знае. Да се има голям светещ надпис горе - "Форум само за хора с висше инженерно образование!" Спамерите да си спретнем едно отделно форумче, където да си обсъждаме лаишките въпроси за фарове и гуми.

 

Колега NightSpirit :!: я хубаво си прочети поста и реши дали всъщност не е нещо, което да напишеш на ЛС на колегата corropt?!? Именно за това говорим - повсеместният спам! Не възразявам, че не всчики сме "технически грамотни" или "много разбираме" - аз самият не съм такъв. Но, когато се обръщам към някого персонално , го правя в ЛС! Ако бях модератор в този раздел, щях яко да ти опъна ушите! :evil:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Владо©, уверявам те, че преди да пусна поста си помислих да му го напиша на ЛС, но прецених, че мнението ми има отношение по темата и дискусията. Все пак смятам, че ако ще има "нови" правила трябва да се определят по достатъчно ясен начин за да може всички да са наясно и съотвтно да ги спазват. Не виждам с какво написаното от мен не съответства на темата. А отделен въпрос е, че по мое мнение ако всичко се пише на ЛС няма да има форум. Направо да си раздадем ICQ-тата и да се закрие форума, да не говорим, че повечето тук се познавате и лично. Защо ви е форума тогава. Една търсачка към архив с инфо и един списък с телефони и ICQ-та биха заместили успешно форума.

На теб също отговарям в темата, а не на ЛС защото е добре са се изяснят тези неща и защото ти самият се обърна към мен тук, а не на ЛС.

 

P.S.: Ако пък аз бях модератор в този раздел щях да "опъна" твоите уши за темата ти от днес - "е, нЕма такъв карък!" Би ли разяснил с какво тези тема се различава от "Изгоря ми грушката в банятя" или "Свърши ми ароматизатора борче, а ми миришат краката". Какво по-точно питаш в тази тема? И какъв смислен, обоснован технически отговор очакваше? Защото аз по-скоро си мисля, че ей така я пусна за лаф да става и да се оплачеш за ламБите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето едно от нещата за които говоря - безсмислените спорове и дразги. Те са един от основните фактори форума да потъва.

 

Пределно ясно е, че форума не може да бъде посещаван само от хора с широки технически познания в областта на автомобилостроенето и в частност - Шкода, а всички останали, щом не са специалисти да си ходят... Винаги ще има "новобранци" и "стари кучета", винаги ще има хора, които отварянето на двигателя ги влече и други, които не обичат да вдигат предния капак, но за сметка на това се радват на автомобила си не по-малко от "спецовете". Ако тук влизаха само от единия тип хора, без значение кой, то щеше да настане неимоверна скука. Между другото, в почти всеки форум има напреднали, начинаещи, надъхани потребители или просто любители. Това, което ги обединява всичките е причината да се регистрират на едно и също място. В случая - марката. Нека не го забравяме това - различия винаги ще има. Важното е около какво са обединени.

 

Не съм съвсем съгласен, че колеги с по-старите модели имат "едно на ум" спрямо тези с по-новите. Но дори и да се окаже, че е така, това не е непреодолимо. Но нека подчертая и друго - част от хората, собственици на новите модели, както е видно от някои постове (нямам намерение да се ровя, който иска ще намери) едва ли не смятат, че Шкода започва от Фабия/Октавия, което пък от своя страна обижда собствениците на 105/120 и т.н. Ей, хора, щом на колата ви има емблема на Шкода, какво значение има годината на производство? Между другото, ако забележа дори минимален намек:

- от страна на собственик на стар модел, към такъв с нов;

- от страна на собственик на нов модел, към такъв със стар

за някакво превъзходство, незачитане и каквото още се сетите, ще има директен ban, без значение за кого се отнася. Смятам, че не сме в детската градина, за да се наддумваме кой по- и кой най-. Ако седнем да се борим с подобни различия първо би било СРАМОТА и второ - по-добре да затворим кепенците...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

NightSpirit, Владо,

 

Бая мислих дали да затрия постовете, но реших че точно те са необходими на темата за да може всеки да добие представа за какво става дума (както и Mishelle е писал)! Затова нека остане като пример.

 

По темата - в техническите раздели трябва да се действа с твърда ръка. Всеки пост който не е по темата си заминава. В раздел като "Всеки за всичко" свободата не изказване е на особена почит. Това което не бих и не смятам да толерирам са дрязгите, нападките, показването на мускули, псуването и всичко в или около тези категорий!

 

Що се отнася до модераторската дейност и редактирането/триенето на постове на потребители аз имам особено мнение. При редакция ВИНАГИ отбелязвам какво и защо съм редактирал. Изваждането на част от мнението на потребител от контекста на поста му го изкривява и само усложнява проблема. При триенето също се старая да отбележа основните причини за това действие. Освен това на всеки се позволява да се "издъни" веднъж в рамките на разумен период - няма безгрешни! Това са моите правила. Смятам да продължа да ги прилагам освен ако не се вземе конкретно решение в друга насока!

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Постовете на VooDoo и Krankenstein са преместени ТУК

Моля придържайте се към темата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Де да знам, какво да напиша - оставихте ме без думи... :?

И на мен не ми е убягнала зачестилата липса на хора, които имат, какво да споделят и с какво да помогнат, въпреки че влизам малко по-рядко от колкото преди /повече работа от колкото време за удоволствия се струпа в последно време за съжаление, но няма начин/.

Юли, ще помогна с каквото мога, за да върнем първоначалната атмосфера и облик на клуба! Недопустимо е ценни хора и приятели да накараме да загърбят клуба! Присъединявам се към апела, отправен от теб - момчета и момичета - пишете ни, какво-защо-как... Който е недоволен - нека си каже! Наистина не можем да четем мисли... Всячески се мъчим да няма недоволни, правим компромиси и допускаме нарушения на правилата тук-там, като попрескачаме и не трием някои мнения, пораждащи след себе си куп неразбории. Но явно няма как да се постигне абсолютен баланс - все някой е засегнат повече или по-малко. От тук насетне, теми от рода "дизел/бензин" ще се ликвидират в зародиш, както и всяко мнение, целящо провокиране на ненужен спор, заяждане и пр.

@Karaibrahim - надявам се, никога да не се стигне до там, че да се вземем насериозно - тогава идва лошото! Нека си остане място за релакс и разтоварване този форум, а не да го взимаме насериозно ;)

@huko - разделението нови/стари автомобили... Аз също спадам към притежателите на /леко/ по-нови автомобили, но не съм срещнал несериозно отношение или неодобрение, или заяждане от хората с истинските Шкоди! Така де - новите са си VAG. Дори напротив - с тях винаги се намирам на блага приказка и над пенлива чаша ;) Съжалявам, че не познавам лично всички, особенно агитката от Варна, но има време - ще поправя и тази нередност! Мисълта ми беше, че може би и самите притежатели на по-нови автомобили донякъде провокират отношението към тях. Възможно е и да стават недоразумения, но това е риска на писането - няма как да се изкажеш чрез клавиатурата. На живо си е истината! Лично съм се убедил в това още от времето, когато клуба не се беше оформил и се пишеше в www.clubs.dir.bg

Не разбрах това, че хората с по-спортно шофиране и модификации за тотално прецакани?!?!?! В смисъл - искате да направим отделен раздел "Фабия РС" и там да си пишете тези, които сте притежатели на конкретната модификация ли? Защо раздела за тунинг да не е подхдящ? Виждам, че има пуснати теми за РС-ове, мнения също не липсват... Е - не е като в някой форум със спортна насоченост, но... Дайте предложения с Karaibrahim - пишете на Юли на ЛС!

Та...кой, каквото има - да си казва, а не да се получават недоразумения и да има засегнати и обидени!

Благодаря на писалите тук, че подкрепят мод./админ. екипа! Стараем се...и ще продължаваме - място за съмнения няма!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.