Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

плащаме и винетка и тол-такса


todor_velikov

Recommended Posts

Всеки ден се отвращавам все повече от скапаната ни държава.

Оправия няма в нищо, а мислят само за все по-тотално заробване на народа :evil: Не вървим напред, а се връщаме тотално в социализма :x

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

очертава се хаосът да е пълен, както и при всичко останало, от тая каша ще се възползват и хранилкаджиите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И всичко това чак след 2 години, може би, доколкото чух сутринта по радиото. Доста са объркани нещата, а както знаем родните журналисти си умират да преувеличават нещата и да създават сензации :) . Нека не прибързваме с изводите. ;) Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако са верни слуховете, че от Сф до Бургас до Сф ще струва 50лв. удоволствието по магистрала, много хора биха избрали подбалканския път. А той както е в цветущо здраве, като се понапълни малко и с коли, нещата съвсем ще се объркат.

А и тази тъпотия с гарантиране на трафик. Освен до затворят алтернативните пътища или да плаща държавата неустойки, друго не виждам. Винаги ми е правило впечатление, колко е натоварена магистралата до Пловдив и как след това трафика се разрежда. Ама като има хранилки е така. Жалко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако са верни слуховете, че от Сф до Бургас до Сф ще струва 50лв. у...

 

Няма начин! Това е цена по-висока от всяка една европейска държава. По-скоро София-Бругас за 4лв (1ст/км). Пак не е малко, но ...

 

При всички полжения винетка + тол такса ще е върха на сладоледа!!!

 

PS: Принципно съм против псуването, но точно в тая тема, и точно срещу държавата ми се ще и на мен да се разпсувам ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

очаква се София-Бургас да струва около 10-11 лева

Така беше - даже тогава казаха, че максимум да стигне 15 ,в най-лошия вариант 20.

Но това беше ехехеее - тя края на таз година трябваше да е завършена. Да не говорим промените в договора и вдигането на разходите най малко заради цената на горивото.

Според мен докато я построят и ако е 20-25 ще е добре.

Ако е повече незнам как ще изкласят - не, че няма да има хора да пътуват, но определено ще има доста народ за подбалканския.

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно София - Бургас ще е ОК. Защо? Защото една лелка обясняваше, че реално нямало да има дублаж на такси, че реално по магистрала само тол и никаква винетка не трябвала. Тоест за път между два града, свързани с магистрала, тол таксата е достатъчна.

 

Обаче ако пътуваш София - Варна например, магистралата е до Ябланица, а после си с винетка. Така че половината път ти трябва винетка, другата половина не, но ти си я имаш. Това е като да не излизаш от града, но да си купуваш винетка въпреки това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да се очудя ако е възможно господата депутати да измислят закон да плащаме и за въздуха който вдишваме.Всъщност вече нищо не е в състояние да ме впечатли.Някакси в този живот успях да свикна с простотийте от всякакво естество в тази държава и не ми пука вече какви закони мъдрят в парламента. Щом са го намислили господата и опират нещата до вземане на пари от народа вервайте ми ще стане, колкото и да се възмущаваме.То всъщност друго не ни и остава. :oops:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е добре де! К'во се мръщите - къде ли не е така - магистралите се плащат!Според мен Сф-Бс е нормално да е около 10-12 кинта. Винетката си е за останалата пътна мрежа. По хамериканско хич не е по-различно. Лепиш един стикер на стъклото, че си жител на Чикаго, магистралите си ги плащаш като поп, а отделно ти идва и 2 пъти в годината данъчето на колата ;)

Не смятам, че сте много прави, когато искате к'во ли не по тертип на "запада", но като стане дума за плащане - "ама..."

Както се споменаваше в един БГ филм: "За да получиш - трябва да дадеш!"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Велко,

 

Ша ма прощаваш, ма ИЧ не си прав!

 

В Европа или плащаш винетка или магистрали! Няма положение хем магистралите платени, хем винетка! Просто противоречи на всякаква логика а е и плащане ДВА пъти за едно и също нещо! Просто не става.

Да не споменаваме и дръжави като Белгия, Холандия, Германия и сие дето нито винетка, нито магистралите са платени!

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ееее - що изребняваш ;) В Англия и Австрия определено плащат пътен данък /винетката - поне аз така го приемам това/ и отделно цакат за пътищата.

Иначе, ако почна да изброявам... Ето малко примери: "еднопосочния" тол на един от мостовете в Англия - 11 паунда!!! Тези, дето живеят на острова и минават по моста Skye Bridge...не ги мисля... Островитяните имат платени пътища от 18 век... /т'ва ме остави без думи просто/. Италия - повечето пътища са платени. Франция - основно пътищата са платени. Норвегия - с 60 години "опит" с платените пътища, мостове и тунели. Испания, Португалия, Хърватско/а/, Чехия, Словакия, Унгария... Нема да продължавам :mrgreen:

Германия, Австрия, Швейцария таксуват всеки един камион /скоро и автомобили/... На безброй места има Електронно /автоматично/ плащане и искат да го направят единно за целия ЕС. Т.е. да се приемат всички електронни устройства на всеки тол... Аз лично не смятам, че е НЕправилно това, което коментираме тук. Защото така или иначе ни е оставен избор ;) Може да не се качваш на магистралата, нали? Така няма да платиш тол-а. Но пък ще загубиш време. За мен и за теб може да не е важно, но за други е от значение и...ще трябва да си платят. Тук като пътувам за някъде, винаги се качвам на платените магистрали особенно зимата - тях поне ги осоляват и чистят така, че до 2 часа от спирането на снеговалежа за сухи!!! като барут, а неплатените магистрали могат да седят 2 дни затворени...

Искаме или не - удоволствието се заплаща :lol:

Та с 2 думи - наистина смятам, че не трябва да мрънкаме винаги, когато стане дума за изваждане на някой лев. Е - понякога има изключения де...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е добре де! К'во се мръщите - къде ли не е така - магистралите се плащат!Според мен Сф-Бс е нормално да е около 10-12 кинта.

а в какво състояние е тая магистрала че я сравняваш с европейските.нали цялата почти ,в стария участък е кърпеж и като караш с над 100 подскачаш като млада невеста :mrgreen:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Aaaa, не така! Сега ще поспорим :mrgreen:

 

1) Англия - не съм бил и не мога да кометирам

2) Австрия - БЕЗПЛАТНИ магистрали. Имаш само винетка. Плащат се 2-3 тунела! И винаги имаш алтернативен маршрут който е БЕЗПЛАТЕН и добре поддържан! Платени пътища нямат!

3) Италия - платени са САМО магистралите!

4) Франция - платени са САМО магистралите!

5) Норвегия, Испания, Португалия - не съм бил с кола, не коментирам

6) Хърватска - платени САМО магистралите

7) Чехия - винетка. Магистралите са БЕЗПЛАТНИ

8) Словакия - не съм бил

9) Унгария - не съм бил

10) Швейцария - САМО винетка. За справка годишната им винетка а по-евтина от Българската в момента! Има ли нужда да споменаваме стандарта на живот?!?!?!?

11) Германия - всичко безплатно

12) Холандия - всичко безплатно

13) Белгия - всичко безплатно

14) Сърбия - платена САМО магистралата

15) Словения - платени САМО магистралите

16) Люксембург - безплатно

 

Това е равносметката! Какво излиза?!?!? Ми България е ЕДИНСТВЕНАТА която щеш не щеш плащаш и за магистралата и за винетка (стигни до Варна без винетка де!)

 

За камионите го оставяме настрана! Там таксите са други, механизмите за събиране на пари също. Говорим за леки автомобили за ЛИЧНИ нужди!

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аааа - криво си ме разбрал - аз не споря. Просто си мисля за винетката - тая прословута лепенка, какво означава? Не е ли това пътния данък, който всъщност се плаща навсякъде? Или у странство не плащат данък за пътищата. Щот аз си цакам съвсем прилично. А и познатите дет са по Европа - също плащат разни налози. Колкото до платените САМО магистрали - е мнооо ясно - нема да плащам и селските пътища или нормалните такива ;) То тоя тол е само на определена категория пътища. Аз поне не съм и чул да има други платени пътища, освен магистрали.

Са, че ни цакат за к'во ли не - спор няма. Просто не виждам, какво лошо има в това да дам примерно 10 кинта и да се метна на магистралата до морето... Лично аз нямам против да плащам, след като ще се поддържа пътя. И не бързайте да казвате, че няма да се поддържа - нека вкарат тол-а и мине време, пък - ще си покаже.

@todor_velikov - магистралата е така, точно, защото не се поддържа. Така си мисля аз. Поне би било нормално, след като почнеш да плащаш - да се види подобрението, като например зимата да е чисто и сухо, да има навсякъде знаци и указателни табели, да има приятни места, където да спреш да си починеш...да няма дупки :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Велко,

 

нещата са прости. Плащаме си и данък, и винетка а скоро и тол такси. Това е което ме дразни. Иначе ясно че трябва да се плаща. Въпроса е да не плащаме 3 пъти за едно и също нещо а в крайна сметка да газим в дупки :(

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След 3 години винетни такси - въведоха ги през 2005 г. и оттогава им вдигнаха и цената, като гонят някакви абсурдни стойности - 11 евро за дневна винетка smile160

Оттогава акциза на горивата се вдигна с доста, и сега е над 50% от цената им, достигна европейските нива. И ги надмина май.

От тая година общинския данък за колите се взига до 2-3 пъти. Честито.

Сега и новите такси.

Кво казаха снощи по новините - че до 2015 г. тол таксите в Европа трябвало да изчезнат. Еми затова ги въвеждат сега, за да се налапат поне 5-6 годинки, щото после няма далаверкааа...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

само да го въведат и започвам да правя фалшиви винетки и всякакви измами, няма да им плащам за скапаната магистрала .Така съм решил ,то и сега дават от време на време по ТВ че някакви правили фалшиви така,че ще им се намери цаката на тия крадци скапани.Като я направят с по 3-4 платна в едната посока и истински първокласен път покрай нея може и да им дам някой лев ,до тогава ме губят като платец

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.