Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Skoda Stream ili Steam

paralichko

Recommended Posts

STREAM се води радиото, steam е "пара", което не се връзва с... радио. И по-принцип свири mp3, но май има едни по-стари модели, които са само аудио. Не мисля, че може да се разреши върпоса, освен с ново и ли FM трансмитер, което знам, че не е много добро решение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно става дума за по-старите "STREAM"-ове. Те не четат формат MP3 и най-доброто решение е да се постави ново радио с MP3 (марково), като за целта може да се ползва PVC присадка за таблото от "STREAM" към нормален габарит (стандартен размер).

Според мен това е най-разумното решение , освен това ще имаш много по-добър и мощен звук от оригиналния... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен пък ако се сменя плеъра най-добре да се вземе нов оригинален. Около 600 лева бяха, но предимствата са много. Част от тях - много по-малко се крадът, защото не им вършат работа на джамбазите, а и имат някави кодове; показва данни от парктроника; показва данни от климатроника, час и много други работи. Да не говорим, че колата изглежда в пъти по-добре. Целия интериор има съвсем друг облик! Въпрос на вкус, всеки си решава. Все пак е малко спорен въпроса да се вкараш таква сума за едно mp3. Просто записвай .wav файлове и готово, ще носиш малко повече дискове :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз когато поръчвах колата преди малко по-малко от година беше 620 лева или нещо от тоя род +- 10-20 лева. Над 1000 беше Audience, която е с повече колони и чейнджър в багажника. Странно, толкова много да са поскъпнали...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно, толкова много да са поскъпнали...

Не са поскъпнали чак толкова драстично, цените пак се въртят около 600лв, просто всяка една незаводски монтирана екстра излиза по-скъпо. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

400 лв. оскъпяване smile150

Не са добре тия хора. За 1000лв. наистина е безумно да си купуваш ново радио. То една хубава навигация е толкова. Аз съм ползвал адапторна касета и бях много доволен, но то пък няма касетофон. За тези FM трансмитери съм чувал, че много развалят звука.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

400 лв. оскъпяване smile150

Не са добре тия хора. За 1000лв. наистина е безумно да си купуваш ново радио. То една хубава навигация е толкова. Аз съм ползвал адапторна касета и бях много доволен, но то пък няма касетофон. За тези FM трансмитери съм чувал, че много развалят звука.

Аз пробвах - истина е :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А защо е тази мания по мр3 формата? При СД-та с аудиоформат звука е по-качествен и при положение, че в колата има много място и че празен диск струва стотинки... Ама всеки сам си решава за какво да си дава парите.

И още нещо се сещам - леко надраскан диск с МР3 дава "фира", леко надраскан диск на аудиоформат все още свири.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А защо е тази мания по мр3 формата? При СД-та с аудиоформат звука е по-качествен и при положение, че в колата има много място и че празен диск струва стотинки... Ама всеки сам си решава за какво да си дава парите.

И още нещо се сещам - леко надраскан диск с МР3 дава "фира", леко надраскан диск на аудиоформат все още свири.

Източника на музиката е мп3 - после и на аудио да го запишеш е същото - няма как да стане по добро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

BatJoro - "играта" с МР3 идва от това, че 1 минута АУДИО СД време се равнява на приблизително 10 минути МР3. И на едно СД записваш между 8 и 10 часа - лично имам диск с МР3 с над 10 часа музика. Това елементарно означава, че най-вероятно няма да сменя диска цял ден без да го спирам. С 5 диска карам цяла седмица без повторение, а за същото нещо ще ми трябват към 50 обикновени АУДИО СД-та. Ти им намери място в колата пък аз мойте МР3 ще си ги сложа в сенника.

Да, вярно МР3 губи малко от качеството, предполагам на супер колони/касетофон даже няма да е малко, обаче при 90% от хората това не е най-важното, защото качеството не е пък очевадно по-лошо.

А за драскането и несвиренето - тъй като МР3 изисква по-малко информация за съхраняване една и съща драскотина може да се разпростре върху много по-голяма част от самата МР3-ка - откъдето и диска "умира" докато Аудиото си свири.

Има го и моментът "супер-мупер яко диск си записах, човече, за 5 ст е!" - е такъв диск няма - някакъв боклук е и се прецаква пъти по-лесно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А защо е тази мания по мр3 формата? При СД-та с аудиоформат звука е по-качествен ...

По принцип си прав, само че не съвсем.

Ако си купуваш оригинални дискове за по 20 - 40 лв - да, наистина звукът ще е по-добър.

Тъй като MP3 форматът е компресия със загуба на качеството (премахват се честоти, които човешкия слух не долавя, но покрай тях заминават и такива които слухът ни долавя и оттам е разликата в качеството с аудио диск), ако си сваляш MP3-ки от нета и си ги записваш в аудио формат или ако си купуваш пиратски аудио компилации, повечето от които са направени именно от MP3-ки -> сам се сети дали ще е по-добър звука ;)

Според мен - MP3-ките за слушане в кола са перфектни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, говорех за оригинални СД-та.

На колегата Dereal ще кажа, че щом слуша толкова много дискове, сметката наистина му е вярна.

Лично аз слушам почти само оригинални дискове, но в 20% от времето.

В 80% слушам радио.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.