Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Мнения за смартфон - HTC S730 и HTC TYTN II


Recommended Posts

Колеги, старият ми телефон има проблеми с бутоните и вече е за смяна. (Васко, SL45i е). И смятам да взема смартфон, който има QWERTY клавиатура и мога да ползвам за писане/получаване на емейли, така че да си върша работата и на крак.

 

Тези двата модела на HTC отговарят на изискванията ми, освен това и двата са с Windows mobile, което макар и да е камък в градината на "Долу Майкрософт" ми осигурява повече съвместимост.

 

Ето сравнение на телефоните в GSM ARENA http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone1=2128

 

Според сайта на HTC S730 издържа:

 

Stand by: GSM 290ч; UMTS 388ч

Talk Time: GSM 318 минути; UMTS 210 минути

Батерията е 1050 mAH

 

За TYTN II данните са:

Stand by: GSM 365ч; UMTS 350ч

Talk time: GSM 420 минути; UMTS 264 минути.

Батерията е 1350 mAH

 

Но цените им са доста различни, S730 e около 850-900лв, а TYTN II е 1200-1350лв в зависимост от магазина.

 

За мен съществени са няколко неща

1.Да не ми умира за един ден, като рядко имам повече от 1 час разговори дневно, ако въобще ги стигна (в началото, много ясно, ще го измъча докато горазуча, но след това ще има нормална употреба, не като развлекателен център).

 

2.QWERTY клавиатура

 

3.Съвместимост - затова Winboz мобайл е на място. И 3G - защото навлиза все повече и ще поевтинява.

Камера е плюс, но не е цел, и двата имат 2 или повече MPX.

 

4.Наличие на офис приложения съвместими с desktop такива - word, excel, PDF, може би powerpoint, които да могат да се обновяват.

 

Изразете мнения, ако можете предложете алтернативи.

 

EDIT: Определено е неудобно, че достъпа до мемори картата е така ограничен именно защото през кард рийдъра нещата стават по-бързо и лесно. Така правя и на Сонито (К750). Но не е болка за умиране - в крайна сметка ще му взема едни 2ГБ или 4ГБ и се съмнявам, че ще ми трябва скоро да я сменям - все пак няма да заменя компютъра си с това устройство, колкото и можещо да е.

 

Иначе и мен ме влече повече TYTN II - по-дълго държи, по-голям дисплей и .... ами по-голяма цена :cry:

 

НО ... ТЕМАТА остава отворена, все още не съм взел решение, нека се включат и други колеги.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ще са ми интересни отзивите в тази тема, защото и аз от известно време съм на тази вълна. Аз гледах HTC Touch Criuse - http://www.htc.com/product/03-product_h ... cruise.htm като изискването ми беше да за WiFi и GPS и по възможност touch screen. Ако не държиш на хардуерна qwerty клавиатура можеш да го видиш и този модел. Ако ти трябва само основно за mail помисли и за BlackBerry 8320. Иначе между тези на мен TYTN II определено ми харесва повече, но има и значителна разлика в цената. Трябва да си пецениш дали ще му използваш повечето функции.

 

Ще се радвам да прочета мнението на Mishelle и на stenly - останал съм с впечатление, че са доста наясно с тези неща. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ;) Не бих казал, че разбирам (визирам - до най-малкия детайл, пълни подробности), но обичам да боравя с подобни играчки 8)

 

Изборът, който аз бих направил от посочените от вас двамата общо 3 устройства е HTC TYTN II:

 

- в сравнение с HTC Touch Cruise - основно - има qwerty клавиатура (хардуерна);

- в сравнение с HTC S370 - тук предимствата на предпочетеното от мен устройство са повече:

1. наличие на touch screen - за мен това е незаменимо удобство. Работи се бързо и интуативно;

2. наличие на малко по-голям дисплей. Разликата е минимална, но в предвид цялостния размер на устройството - би се усетила;

3. наличие на двойно повече РАМ (64 срещу 128 Мб) - тази памет е от първостепено значение за работата на приложенията, за броя стартирани приложения, както и за пускането на по-тежки такива. Ако към момента 64 Мб са достатъчни (за мен са минимум), то след 1 година те ще бъдат по-скоро недостатъчни. На пазара излизат все по-нови и по-лакоми за ресурси приложения, което не трябва да се пренебрегва;

4. наличие на GPS приемник - лично според мен голямо удобство. Към това като прибавим и бързите темпове, с които се развиват картите за БГ - коментара става излишен. Дори и към момента има достатъчно добри карти за основните градове и пътни артерии.

 

Това са основните критерии, по които аз бих се водил и с които аз бих се съобразил. Следват някои допълнителни, не чак толкова важни различия в сравнението между HTC TYTN II и HTC S370, в полза на първия (по-скъпия):

- Handwriting recognition - върши работа само за английски език;

- малко по-добро звучене от към мелодии;

- малка разлика в Операционните системи;

- немалка разлика в камерите (това лично мен не ме интересува, но го споменавам като факт);

 

Основен "недостатък" на HTC TYTN II - 40 гр. по-тежък в сравнение с HTC S370 и 60 гр. по-тежък, сравнен с HTC Touch Cruise. Според мен обаче теглото е оправдано и в предвид размерите и функциите на устройството - може да се пренебрегне. Всъщност аз разсъждавам така - ако човек се е насочил към подобен род устройства, грамажа ще е едно от последните неща, на които трябва да се обръща внимание. Времената на супер малките устройства, които за сметка на габарит и тегло нямаха почти никаква функционалност отминаха. Сега хората (вкл. и аз) искат да знаят какво има под корпуса и с какви задачи може да се справи джаджата.

 

Това е моето "ревю", на базата на изчетеното в нета. Преди 2 вечери бях на маса с един приятел, който наскоро си купи точно HTC TYTN II. Разгледах го, но бегло, защото не остана време за него. На пръв поглед и допир ми допадна, дотолкова до колкото може да ми допадне подобно устройство. Аз бих (съм) заложил на Е90, но това е друга тема.

 

Марто, дано съм бил полезен и успех в избора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имам TYTN II от близо половин година. машината е уникална и това, че е с 3 мм по- дълъг или дебел, а и тия 40 грама са все тая. съвместимостта с win бозите е прекрасна, единствения кусур е, че мемори картата изисква да разглобиш апарата, за да стигнеш до нея (при S200 няма такъв казус), но смея да твърдя, че досега по- добър покет не съм имал.

 

ПС 3G мрежата я изключих на втория ден, защото постоянно бях без покритие

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дано колегата да не се сърди, че се намесвам в темата, но ако някой има впечатления и за HP iPAQ 910c също ще е хубаво да сподели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... единствения кусур е, че мемори картата изисква да разглобиш апарата, за да стигнеш до нея...

А защо ти е да стигаш до нея, освен ако не правиш ъпгрейд, т.е. да я замениш с нова? Като го вържеш по блутут или usb към PC-то, би следвало да я виждаш като устройство за четене и писане ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mishelle,

 

Проблема е че ако файла който копираш е повече от 200MB (примерно) изобщо не ще да се копира :( Копира се 5 мин, стига до средата и след това се рестартира. Поне на моя (HTC Touch) е така. Решението е просто - вадиш картата, слагаш е в readеr-а и след 5 мин си готов :)

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И по USB ли прави така?

Странно на какво би се дължало :roll:

Всъщност чувам за първи път за подобен проблем. Имам Garmin, който си е "чист" PDA, Windows базиран е, което е по-важното в случая, и не съм срещал подобен проблем, било по блутут, било по USB - точи си двупосочно големи файлове.

Да не е някакъв бъг, защото логично обяснение няма :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност го прави само през USB ползвайки го като диск. Порових из форумите да видя дали друг се е сблъсквал с такова нещо - не намерих. Както и да е. Скороста през card reader е поне 10 пъти по-висока и за такива обеми (1GB+) си заслужава. Поне при мен не е необходимо цялостно разглобяване де :) Само задния капак трябва да се махне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

NightSpirit, и аз разглеждах TouchCruise на сериозно и единствената причина да го отхвърля е липсата на QWERTY клавиатура. Иначе смятам, че е добра машинка. Само че цената му се приближава повече към TYTN II, отколкото до S730. Всъщност е общо взето по средата. Само че губя QWERTY-то.

Заради по-малкия дисплей има по-дълъг живот на батерията, която е същата като на TYTN II.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

PRR, как го правиш този номер с картата. Аз понеже много ползвам телефона за музика (малко стара вече Nokia S60 със Симбиан) и мнооооого бавно ми качва песните през USB-то. Но като сваля картата и я сложа в cardreader-а не иска да копира или по-точно иска да форматира първо картата. А би ми било много удобно така, защото през лаптопа ще качва всичко за минута, а не да го оставя да ъплоудва 4-500МБ и да ходя да пия кафе докато стане.

 

Dereal, ти спомена, че ти трябва за работа - мейли, смс-и и т.н. От тази гледна точка си прав да държиш на хардуерната qwerty клавиатура! TYTN II май е най-добре за теб или някакво BlackBerry. Иначе съм съгласен с Mishellе, че E90 е перфектен, но цената му е доста сериозна! Той гони цената на един сериозен лаптоп.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

NightSpirit,

 

Намерих си (в буквалния смисъл при това!!!) card reader за MicroSD. Слагаш картата вътре, пъхаш я на USB-ито и виждаш нормален диск....

 

Поздрави

 

PS: Тук ме утрепаха с цената на 4GB - "цели" 20 евро ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Иначе съм съгласен с Mishellе, че E90 е перфектен, но цената му е доста сериозна! Той гони цената на един сериозен лаптоп.

Сериозен лаптоп за тези пари няма, просто лаптоп - да, ама сериозен - не. Пък и няма лаптоп, който да си сложиш в задния джоб и да си свиркаш, така че цената му е оправдана :P

 

Да се върнем на темата - Марто, какво става, спря ли се на модел HTC?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ще говорим за джобно PC това е варианта: u8240

 

За телефон според мен HTC е супер.

BTW WiFi-то има недостатъци - при изключване на телефона губи връзката. Това адски ме дразни. За сметка на това GPRS/EDGE се държат доста добре и SKYPE работи повече от прилично. IE на Microsoft е доста бъглив и не може да отвори повече от една странице, т.е. практически безполезен. За сметка на това може да се изтегли Opera (кракове има колкото искаш) която е супер. Много табове, работи доста бързо и отваря дори YouTube.

Mail клиента (Outlook) се справя повече от прилично.

Word-а става да прочетеш нещо набързо но не разчитай да си вършиш работа с него. На документ с повече от 30 страници почва здраво да бави, а картинките ги размества прилично.

Excel-а е приличен. Това което ми е трябвало досега го е могъл. Но май макросите май не минават.

Клавиатурата е доста полезно нещо, но пък прави телефона доста голям. След като доста време носих една тухла с мен (P800) сега съм много доволен от компактните размери на HTC Touch. Телефона е изключително малък и не е проблем да го носиш в джоба. Всъщност е добре да се отбележи, че екрана е изключително мек и само веднъж го сложих в джоба заедно с ключовете и вече е надран :(

 

Поздрави и успех в избора :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.