Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Въпрос относно електронно запалване

everlast

Recommended Posts

С такова запалване, трябва ли да бъде закачена кабелната обувка към кондензатора? :roll: Отначало бях го свързал, после го махнах кабелчето, понеже майсторът ми каза, че с електронно няма смисъл от кондензатора :? И в двата случая колата си върви и не намерих осезаема разлика, но все пак кое е правилното? :?:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако кажеш какво е е електронното запалване може да ти се даде смислен отговор иначе трябва да фърлим един боб. На българските производство в Гоце Делчев, които имат превключвнател на тях се свързва и кондензатора и позволяват при проблем в електрониката само да цъкнеш ключето в другата позиция и да продължиш. Иначе на класическия вариант не се свързва кондензатора. При всички случай когато комутацията не се осъществява от ЧН, а от транзисторна група то кондензатор не се използва и се откача от ЧН така че ако електронното ти запалване не е от тези зао които писах по-горе не трябва да има оставен C във веригата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като се прибера ще надзърна под капака какво е електронното, изобщо не знаех за тези разновидности :roll: , все пак научих нещо ново, благодаря за което :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както написа колегата по-горе вържи си кондензатора. Ако ти откаже електронното само превключваш с копчето на класическото запалване с чукчето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз искам само да попитам колеги от къде мога да си взема едно българксо ел запалване с превключвнател ако се развали да си пусна обикновенното а и да питам може ли да се сложат две кондензаторчета ако изгори едното другото да е "като резервно" да премине и да работи другото :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако си от София магазина на сим. шосе го има. Ако не си от София си напиши във профила от къде си (то и да си от сф пак си напиши де), а не да гадаем тука. По спомен преди 1 година беше 14лв.

Не ми се струва много смислено да имаш едно кондензаторче и ако изгори още едно. По тази логика си вземи една бобинка ако изгори работещата. Вземи си и едно делко ако изгори работещото и си вземи и едно алтернаторче ако се прецака нещо работещото :)

тука малко се пошегувах, но според мен е безмислено това с 2та кондензатора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е на "Симеоновско" са по 14лв. Аз мойто го взех преди 3 месеца и половина горе долу и цената беше същата.Има и палче за правключване.ако евентуално нещо се развали,но засега при мене не е давало проблеми ;) а разликата се усеща определено(главно зимата но я има).Единственият минус е че малко се скъсява живота на свещите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами значи от София съм но до магазина на симеоновско не съм ходил ако може малко помощ къде се намира :oops: а колкото до свещите колега един познат беше казал че е хубаво свещи от типа бриск сяка година преди зимата да се сменят ;) към края на есента 8)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има ги адреса и телефона на магазина в сайта http://skodaclub-bg.org/site/index.php? ... &Itemid=39

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето още един телефон който има на визитката:0888 542 205.Работното време е от понеделник до петък от 9 до 18ч. и събота от 9-14ч.магазина е горе долу в студентски град/малинова долина над хотел "Амбасадор" ;) .Колегата кранкенщайн е пуснал линк и с други магазини в софия в случай,че този не е близко ;) Успех :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.